Aan mijn man vertellen dat ik zwanger ben

Aan mijn man vertellen dat ik zwanger ben, vertellen dat hij weer vader wordt. Hoe doe je dat?
Zoals ik in het artikel over de ‘zwangerschapstest’ al vertelde, zou ik in de avond mijn man Yannick gaan mededelen dat ik zwanger ben. Ik denk dat in veel gevallen stellen de zwangerschapstest samen uitvoeren. Ik was al 4 dagen overtijd (en had een heleboel zwangerschap symptomen) en Yannick had ook al aan mij door dat het tijd was voor een test. Ik kon tot zaterdag wachten maar we wilden ook duidelijkheid. Ik deed de zwangerschapstest dus zonder mijn man. In eerste instantie besloot Yannick toch niet thuis te komen eten die avond, toch wist ik hem te overtuigen dat er wat belangrijks was! Hij kwam dus thuis en toen kon ik hem het nieuws brengen. Het was een bijzondere dag want ik ging die dag samen met Lana onze kitten Patrick ophalen en het leek me leuk om hem de boodschapper te laten zijn om zo mijn man te vertellen dat ik zwanger ben!

Speciale Zwangerschapsaankondiging aan mijn man
Ik had een mooi kaartje gemaakt voor Patrick’s hals met een lintje eraan. Op het kaartje stond: ‘Already a big brother’. Ook gaf ik Lana een kaartje wat ze mocht uitwisselen met het kaartje van haar papa. Op het kaartje stond ‘Grote zus, februari 2016’. Toen Yannick dat zag, had hij gelijk door dat ik hem wilde vertellen dat ik zwanger ben van ons tweede kindje. We waren allebei dolgelukkig en met tranen in onze ogen knuffelden we elkaar. Wat een bijzonder nieuws! Hij had natuurlijk al een vermoeden, maar dat het dan ook echt zo blijkt te zijn was een bijzondere verrassing.

Aan je man vertellen dat je zwanger bent, zo speciaal!
Als je er voor de allereerste keer achterkomt dat je samen papa en mama wordt dan voelt dat anders als wanneer het voor de tweede keer is. Beiden super speciaal, je weet dat je leven in positieve zin gaat veranderen, maar bij een tweede lijk je nog beter te beseffen wat voor bijzonders er weer in je leven mag gaan komen. Het voelt echt als een cadeau dat je samen met je man nog een keer een kindje mag krijgen en dan kun je alleen maar duimen en hopen dat het soepel mag verlopen.

Bij mij riep het ook gelijk vragen op en onzekerheid, mijn vorige zwangerschap was nogal complex en liep uiteindelijk af bij 34 weken met een spoedkeizersnede door het Hellp Syndroom. Dit hoop ik natuurlijk niet nog een keer op deze manier mee te maken, ik lag toen echt kantje boord samen met Lana. Toch proberen we daar nu niet aan te denken en ik weet hoeveel steun ik heb aan Yannick en dat maakt me een heel stuk minder onzeker. De kansen dat het goed verloopt zijn velen malen hoger dan dat het niet goed zou verlopen en daar houden we ons aan vast.

Het was een hele mooie ervaring om mijn man Yannick mede te delen dat we samen weer een kindje verwachten en zwanger zijn. Voor sommigen klinkt zo’n aankondiging op deze manier misschien heel cliché, maar ik vond het een hele leuke manier. Een zwangerschap is een reis die je samen doormaakt en onze ervaring is dat deze reis je relatie nog een stukje specialer maakt.
Deden jullie samen met je partner de zwangerschapstest of deed jij deze alleen? Hoe vertelde je het aan je partner of hoe voelden jullie je na die positieve uitslag? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

62 gedachten over “Aan mijn man vertellen dat ik zwanger ben”

 1. Who cares of het cliché is. Doen wat jullie leuk en fijn vinden. Het lijkt me zo ontzettend mooi en bijzonder. Ik zal het zelf nooit meemaken en ook al is dat een bewuste keus, het is toch iets wat je wel mist als vrouw; het gevoel van zwanger zijn niet kennen. Des te meer geniet ik mee van jullie geluk. X
  Marion onlangs geplaatst…De Ultieme TerrastestMy Profile

 2. Ah zo leuk om te lezen! Ik heb er ook over nagedacht dat ik bij mijn volgende zwangerschap ook graag een ander einde wil,… Niet ook met 34 weken met spoed een keizersnede maar ervaren hoe het is dat de bevalling zich vanzelf aan gaat dienen enzo. Ik zou gewoon graag ervaren hoe het op de ongecompliceerde manier zou zijn ondanks ziekenhuisindicatie. Dat gun ik jou ook!
  Martina onlangs geplaatst…21 Augustus 2015 – Een baby? Wacht maar, het wordt veel leuker…My Profile

 3. Aah zit met een brede greins achter m’n telefoon zit te lezen, wat ontzettend leuk verteld met Patrick en lana. Verheug me nu al op de leuke zwangerschaps artikelen en hoop dat je een mooie zwangerschap mag hebben Kelly!

 4. Na 22 maanden eindelijk zwanger en, heel onromantisch, de test alleen gedaan. We waren bezig met de eerste iui en ik had het gevoel dat het niet gelukt was (wat ik de dag ervoor al had uitgesproken). Toen manlief de volgende dag naar zn werk vertrok en bij het weggaan zei dat ie het erg spannend vond ben ik toch (eigenlijk een dag te vroeg) gaan testen. Ik zag geen streepjes na vijf minuten en heb hem meteen opgebeld. Immers, als het niet zo is konden we het beiden maar beter weten en was die spanning in ieder geval weg. Nadat we hadden opgehangen nog eens goed gekeken, in beter licht, en toen stond er toch een licht tweede streepje. Ik kon hem niet meer bellen i.v.m. carpoolen en wilde hem behoeden voor een teleurstelling besparen. Toen ik ‘s middags boodschappen ging doen en nieuwe testen wilde halen belde hij me op dat ie bijna thuis was. Tja, toen viel het hem wel op dat ik toch wel heel goed en vrolijk klonk..
  De volgende dag wel uiteraard samen getest en knalpositief! Nu ben ik vijf dagen voor jou uitgerekend! 😀

 5. Fijn dat je het hem in ieder geval persoonlijk kon vertellen en dat het niet per telefoon o.i.d. hoefde! Dit is zo’n mooie gebeurtenis! Ik hoop dat je zwangerschap nu een gezond verloop mag hebben. Krijg je nu een andere begeleiding of medicatie tijdens je zwangerschap om het syndroom te voorkomen? Of heeft dat verder geen invloed op de kans dat je het nogmaals zou krijgen?
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…L’Occitane Iris Bleu & Iris Blanc eau de toilette en showergelMy Profile

 6. Leuke manier heb je bedacht! Bij ons was het een beetje vaag. Omdat het allemaal via het ziekenhuis ging moest Daphne ‘s morgens bloed prikken en moest ik ‘s middags bellen voor de uitslag. Ik ben die dag gewoon gaan werken en moest op mijn werk dus bellen maar het ziekenhuis. Dat duurde en duurde maar voor ik iemand te pakken kreeg. Uiteindelijk hoorde ik dat Daphne zwanger was. Wat was ik blij! En toen moest ik Daphne het nieuws nog vertellen. Die was natuurlijk ook heel gespannen. Aan de telefoon heb ik haar toen verteld dat het gelukt was. Later thuis hebben we samen gehuild van blijdschap.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Personal | Help! Mijn vrouw heeft een hobbyMy Profile

 7. Wat een leuke manier zo! 🙂 Ik deed de test ‘s ochtends na het boodschappen doen. Want toen had ik de test gekocht. Vriendlief was aan het bellen voor zn werk toen ik de positieve test onder zijn neus duwde. Hij heeft het gesprek afgekapt en toen hebben we geknuffeld. Wat waren en zijn we blij!
  Dita onlangs geplaatst…Ik ben… ZWANGER! ♥My Profile

 8. Wat heb je het leuk verteld! Wij deden hem min of meer samen. Bij de eerste zwangerschap vloog ik hem in de armen en we hadden beide tranen van geluk. Helaas liep dit met 9 weken verkeerd af.
  Zo’n 3 maanden later wederom een positieve test en ik ging naast mijn man op bed liggen en liet hem de test zien. We waren blij, maar anders dan de eerste keer! Voor ons beide was er duidelijk angst aanwezig. Hoe blij we ook waren!
  Paola onlangs geplaatst…Diy – cadeau voor opa en omaMy Profile

 9. Wat leuk!!

  Ik kwam er achter op vakantie nu een paar weken terug.
  Ik had in Nederland al een test gekocht en een lief klein pakje voor als het zover is dat ik dat kon geven aan mijn man. En toen was het zo ver. Aan alles merkte ik dat ik zwanger was en ook de test gaf dit heel licht aan. Toch als je zo’n positieve test in je handen heb durf je het niet te geloven. En dat doe ik na 7 weken nog steeds niet. Het blijft heel onwerkelijk (het is mijn eerste) ☺ ♡

 10. Ik vind de manier waarop je het Yannick hebt verteld helemaal niet cliché, juist origineel! 🙂 Ook al vermoedde hij al wat, het écht te horen krijgen blijft enorm bijzonder!
  Renske onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 11. Wat een orginele manier kelly super leuk! Hij had het liever ook geen dag later willen horen dus ik denk dat hij achteraf ontzettend blij ja dat die thuis is gekomen liefs Lisanne

 12. Niks cliché aan hoor, maar juist hartstikke leuk! Wat beschrijf je ontzettend mooi hoe het voelt als je er voor een 2e keer achter komt in verwachting te zijn. Ik twijfelde heel erg, maar sinds ik weet dat je weer in verwachting bent krijg ik toch wel erg last van de zogenoemde “rammelende eierstokken”.

 13. Wat een ontzettend tof idee hoe je het Yannick hebt laten weten zeg. Ook superleuk dat hij de boodschap begreep en jullie het geluk samen hebben kunnen vieren <3 Ik hoop ook voor jou dat je een prachtige zwangerschap tegemoet gaat en hoop toch dat jij die angst een beetje van je af kunt zetten. X
  Deisy onlangs geplaatst…4 thrillers die ik afgelopen tijd heb gelezenMy Profile

 14. Ahhhh wat lief! En snap dat het heel onzeker is! Hopelijk gaat het deze keer beter. Eerste keer heb ik hem een foto gesmst, tweede keer gewoon de test naast zijn bord gelegd toen hij thuis kwam en derde keer heb ik maxim een envelop met test lsten geven.
  Tamara onlangs geplaatst…Daar komt de bruid!My Profile

 15. Wat speciaal om het je partner te kunnen vertellen op deze manier! Wij hebben het inderdaad samen gedaan…ik naar de wc…ff piesen en er kwam meteen een streepje…ik kon het niet geloven…met vriend ook niet…dus hebben we de volgende dag nog een test gedaan…het was toch overduidelijk…ik was zwanger! Ik moest het echt even laten bezinken…zo onwerkelijk!
  janske onlangs geplaatst…Mijn allergekste, kortste en avontuurlijkste baantjes die ik ooit heb gehadMy Profile

 16. Ahhh zo lief!!! Dat is echt een leuke manier! Ik hoop dat deze zwangerschap fijner verloopt, wat moet dat heftig zijn!

  Ik ervaar inderdaad ook dat een zwangerschap je relatie nog specialer maakt… Heel gaaf is dat. Ik kom al op mijn mam bouwen, maar dat vertrouwen en die liefde groeit alleen maar nu.

  Ik deed de test trouwens terwijl hij nog in bed lag (ik moest zo nodig) en eigenlijk hoefde ik m niet te vertellen wat de uitslag was… Hij hoorde het gelijk aan mijn stem toen ik hem riep.

  Stiekem hoop ik dat (als we nog een keer mogen ontdekken dat ik zwanger ben) we dan veel sneller echt kunnen genieten…
  Janneke onlangs geplaatst…Genietmomentjes & shop-plezier.My Profile

 17. Echt een super leuk idee om het zo aan je partner te vertellen! Het lijkt me heel bijzonder om het aan hem te mogen vertellen maar ook weer mooi als je samen de test kan doen en er tegelijkertijd achter komt. Voor beide manieren is wat te zeggen natuurlijk. Maar het is altijd bijzonder!
  Anouk onlangs geplaatst…Pretty windowsMy Profile

 18. Wat leuk gedaan! Ik wil even melden dat ik het zo knap vind dat je na een mindere ervaring door het HELLP syndroom nu ervan uitgaat dat het goed gaat, wat helemaal terecht is natuurlijk! Je laat je niet lijden door je angst maar door positieve dingen en dat is super goed! Ik kan wat van jou leren. Liefs!

 19. Samen in de keuken wachten tot de 5 minuten om zijn…ja! Zwanger! En toen ging vriendlief naar zijn werk en zaten we de hele dag kleffe appjes naar elkaar te sturen 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Ontzwangeren 2.0My Profile

 20. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Wat leuk om te lezen hoe je dit hebt aangepakt om aan Yannick te vertellen.
  Ik kan niet wachten op al je leuke zwangerschapsupdates etc!

  Snapt Lana het al een beetje of nog niet?
  Veel geluk samen!!
  Lonneke onlangs geplaatst…Een dagje uit ons leven!#Vlog2My Profile

 21. Oh wat lief! Echt heel mooi om te lezen! Lijkt me best spannend om zo’n zwangerschapstest alleen te moeten doen en ik zou sowieso niet kunnen zwijgen tegen mijn vriend… 😉

 22. Ahh wat een mooie manier om het te vertellen! Ik had ook al het vermoeden dat ik zwanger was en we hadden samen al een test gedaan die negatief was. Toen op een donderdagavond wou ik er nog een doen, maar het duurde zo lang voordat mijn vriend thuiskwam dat ik de test in mijn eentje heb gedaan. En er verscheen een heeeeel licht streepje, ik heb meteen mijn vriend gebeld dat ie meteen naar de 24 uurs apotheek moest rijden om nog een test te halen en die hebben we samen gedaan haha. Niet speciaal, maar we kunnen er nog steeds samen om lachen.

  Ik hoop voor jou dat de zwangerschap goed verloopt! Geniet ervan!
  Angela onlangs geplaatst…Outfits van Brian Jax #2My Profile

 23. Wat leuk om te lezen, ik ben zo blij voor jullie!
  Mag ik je een tip geven? Ik wilde doorklikken op Hellp Syndroom, maar dan ga je op jouw blog van deze pagina af en kom je op dat artikel, maar daardoor moet je daarna weer terug gaan om het artikel verder af te lezen. Misschien helpt het om bij WordPress “open nieuwe pagina” aan te vinken bij een link. Alleen maar een tip hoor, er zal vast een goede reden zijn waarom je het nog niet deed.

 24. Heel erg leuk om te lezen. Mijn vriend en ik hadden net een ongeluk gehad, dus we kwamen er op een hele nare manier achter. Mochten we ooit nog een tweede krijgen (als het ons gegund is), dan hoop ik dat we het op een hele andere manier te weten komen!
  Channah onlangs geplaatst…Sportschool review: Basic-FitMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.