Hellp syndroom ervaringen

 Het Hellp syndroom, een heftige gebeurtenis in het leven van een nieuwe moeder. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen. De reden dat ik op 14 oktober 2013 met een spoedkeizersnede bevallen ben is omdat ik getroffen ben door het Hellp syndroom lde meest ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging. Bij mij is het Hellp syndroom in zo’n korte duur ontwikkeld dat ik ook niet veel langer had moeten wachten met het inschakelen van medische hulp.

Het was zondag avond 13 oktober en ik had een niet-pluis gevoel. Ik besloot met mijn klachten het ziekenhuis te bellen. Dat ik daarmee het leven van mijzelf en mijn dochtertje zou redden had ik ook niet voorzien. Mijn lever, nieren en andere organen hebben een extreme opdonder gehad door de gevolgen van het Hellp syndroom.

De enige manier om mij en mijn kindje te redden, was door de zwangerschap met spoed te eindigen middels een spoedkeizersnede. De psychische impact van het Hellp syndroom, de impact van een keizersnee en het lichamelijke ziek zijn is groot en dit heeft tijd nodig om een plekje te krijgen. Afgelopen week was voor mij dan ook een emotionele achtbaan. Ik ben onwijs dankbaar voor hoeveel geluk ik heb gehad dat ze mij op tijd hebben kunnen helpen, daardoor mag ik nu extra van mijn dochtertje genieten.  Voor meer informatie over het Hellp-syndroom verwijs ik jullie graag door naar de volgende pagina en ook op de volgende pagina.

De impact van een Hellp-syndroom is erg groot en lichamelijk herstel kan lang duren. Mijn bloedwaarden zijn nog niet helemaal in orde en ook mijn bloeddruk is enkel stabiel te houden met medicatie. Klachten als extreme vermoeidheid, concentratieverlies, geheugenverlies zullen heel langzaam verdwijnen. De impact van een spoedkeizersnede vraagt ook om veel tijd en herstel. Om hier volledig aan toe te kunnen geven en om een goede moeder voor mijn lieve dochtertje te kunnen zijn is het belangrijk dat ik veel rust neem, er goed over blijf praten en dit samen met mijn vriend verwerken. Ik wilde hier graag een blog over schrijven om op deze manier mijn familie, vrienden maar ook mijn online vriendinnen, vrienden en volgers op de hoogte te brengen van mijn afwezigheid. Het is heel moeilijk voor mij om op tijd mijn grenzen aan te geven en te zeggen dat het soms beter uit komt dat ik even geen bezoek ontvang, omdat ik zo de kracht en energie heb om voor mijn dochtertje te zorgen en een voorspoedig herstel te kunnen hebben. Ik wil mijn omgeving en dierbaren bedanken voor hun respect en geduld, de oude Kelly is nog niet terug maar met de juiste rust en zorg ga ik zeker weer de oude worden, maar dan natuurlijk in de trotse mama variant.

foto-95

Met onze prachtige dochter Lana gaat het super goed, voor een kindje dat zes weken te vroeg prematuur geboren is doet ze het grandioos en we zijn ontzettend trots op haar. Ze drinkt zelfstandig, ligt niet meer in de couveuse en is niet afhankelijk van medische hulp. Ik geef Lana borstvoeding en door een slechte start doordat ik zo ziek was, kwam de borstvoeding erg moeilijk op gang. De aanhouder wint kan ik wel zeggen want door consequent te blijven aanleggen, kolven, soms even door de pijn heen te bijten, gaat het nu stukken beter. Het is heerlijk om borstvoeding te kunnen geven en zo extra fijn te genieten van het speciale contact met mijn dochtertje. Deze tips voor het geven van borstvoeding hielpen mij enorm.

Lana wordt hier in het ziekenhuis op de couveuseafdeling goed in de gaten gehouden zodat ze voldoende groeit en ontwikkeld. Tot nu toe doet ze het onwijs knap en dat maakt ons heel trots. Ik ben een hele gelukkige mama, samen met mijn lieve vriend genieten we onwijs van ons wondertje en dat maakt het accepteren van de omstandigheden een stuk makkelijker.

Ik wil jullie allemaal nogmaals bedanken voor alle lieve reacties, berichtjes, de vele postkaarten, telefoontjes, tweets etc. met jullie steun. Hoe en wat ik het met mijn blog ga doen weet ik nog even niet, maar belangrijk is dat ik mij volledig richt op mijn lichamelijke herstel en mijn rol als moeder. Ik ben dankbaar voor de lieve mensen om mij heen, voor mijn lieve vriend die me altijd zo goed steunt, mijn ouders die altijd voor me klaarstaan en de lieve vrienden en vriendinnen om mij heen. Ik ben een trotse mama een een prachtige dochter en iedere seconde wordt het genieten van haar groter.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Hellp syndroom ervaringen”

 1. Lieve Kelly, wat hebben jullie een prachtige dochter. En wat veel haaaaaar! Wat geweldig! (Ikzelf kreeg pas haar toen ik 1 was, haha). Ik hoop echt dat je snel weer beter wordt. Aan je positieve instelling zal het in ieder geval niet liggen. You go girl! En gelukkig is je vriend zo lief voor jullie!

 2. Mooi geschreven! Lijkt mij erg heftig en krijg er tranen van in mijn ogen. Let goed op jezelf en geniet! Prachtige dochter <3

 3. Heel mooi geschreven. Stiekem heb ik alles gevolgd op Twitter en ik ben blij voor jullie dat jullie zo’n wolk van een dochtertje hebben. Alle begrip voor het herstellen en het richten op je moederschap. Fijn dat je zoveel positieve steun om je heen hebt! Geniet van je kindje en veel beterschap de komende tijd.

 4. Wat fijn om te horen!! Zelf ben ik ook 6 weken te vroeg geboren doordat er zwangerschapsvergiftiging kwam. Zelf heb ik niks van overgehouden en de zorg is steeds beter!

 5. Wat een schatje is het, en wat knap dat ze het zo goed doet!
  Geniet van je dochtertje en ik hoop dat je snel herstelt en haar binnenkort lekker thuis mag voeden en knuffelen <3

 6. Mooi om te lezen dat je ondanks de heftige start zo positief bent 🙂 je komt zoooo gelukkig over, super fijn om te lezen! Rustig aan! En vergeet niet te genieten, al denk ik dat ik dat jou niet hoef te vertellen 😉 liefs!

 7. Oh meid wat heb je een opdonder gekregen! Jeetje, dat was even schrikken denk ik of niet? Fijn dat het nu beter gaat en dat jullie lekker kunnen genieten van jullie mooie meisje. X

 8. Pingback: Instadiary #2 | A Spoonful of Dork

 9. Via deze weg willen wij jullie van harte feliciteren met jullie dochtertje Lana. Natuurlijk wensen wij jou Kelly een voorspoedig herstel en we hopen over een tijdje de jongste aanwinst van de familie te kunnen bewonderen. Groeten en dikke kus van
  Joke en Jos Snels

 10. Marjolein | A Spoonful of Dork

  Heftig hey meid! Jeetje! Nu extra genieten van jullie nieuwe gezinnetje! <3 Het is een prachtmeisje, dat hebben jullie goed gedaan!

  Liefs, Marjo

 11. wat prachtig geschreven! enorm heftig maar ontzettend knap van jullie, geniet van elkaar en succes met het herstel! Jullie hebben een heel erg mooi kindje.

 12. Wat een trots en dankbaarheid straalt ervan af in dit artikel. Zo fijn dat je op tijd aan de bel hebt getrokken..hoe anders had het kunnen zijn…geniet van je prachtige dochter. Neem de tijd om te herstellen. Liefs!

 13. Kippenvel… van je hele verhaal, maar ook om te lezen hoe kranig je je door deze hele situatie heen werkt. Ontzettend lief dat je de moeite hebt genomen om meer tekst en uitleg te geven op je blog. Het klinkt misschien raar (what the heck; ik gooi het gewoon op de zwangerschapshormonen), maar ik heb veel aan je gedacht van de week en vroeg me vaak af hoe je je nu wel niet moest voelen. Ik kan me slechts een voorstelling maken van wat je hebt doorgemaakt en doormaakt en dan kan ik alleen maar heel veel respect hebben voor je positieve houding en doorzettingsvermogen. Ik hoop dat je spoedig mag herstellen en geleidelijk aan een plaatsje weet te vinden voor alles.
  Liefs,

 14. Wat heftig allemaal,gelukkig gaat het nu war beter met je en is alles met jullie prachtige Lana goed! Heel veel geluk met zijn drietjes, dikke kus!!

 15. Heftig, meid. Maar je dochter is prachtig en gelukkig gaan het goed met jullie! Hoop dat je je spoedig weer de oude voelt.

 16. Jeetje meid, heftig dit. Heb er al veel over meegekregen via Jess en idd – neem je tijd! Wat ontzettend geweldig dat de borstvoeding lekker loopt zet, de aanhouder wint idd – het is, zoals je al beschrijft, zo’n extra intens moment van Lana en jou en waar je lichaam je met je HELLP in de steek heeft gelaten, maar het dat met je borstvoeding weer goed. Lana groeit door jou, hoe mooi is dat!!! Neem de tijd, en geniet!

 17. Jemig wat heftig, ik schrik er gewoon van. Wel heel erg fijn om te horen dat je weer herstellende bent en dat alles goed gaat met jullie dochtertje. Doe rustig aan, zorg goed voor jezelf en geniet zoveel mogelijk van jullie prachtige meisje!

 18. Mooi artikel, maar wat heftig! Gelukkig dat het allemaal goed is afgelopen en dat je herstellende bent 🙂 Neem nu maar lekker de tijd om verder te herstellen en om van jullie prachtige dochter te genieten!

 19. Wat ontzettend heftig! Logisch dat je tijd nodig hebt. Gelukkig is met jouw dochter alles goed. En goed dat je naar je lichaam hebt geluisterd. Pff. Beterschap!

 20. Vond het inderdaad al zo snel ineens dat de kleine meid geboren is maar nog eerder dus dan gepland vanwege deze vergiftiging! Goed dat je naar jezelf hebt geluisterd en het ziekenhuis gebeld hebt toen je het niet vertrouwde! Ik kan me voorstellen dat dit behoorlijk indruk heeft gemaakt allemaal! Ik wens jullie gezinnetje heel veel sterkte en een voorspoedig herstel en hoop dat je ondanks alles wel kan genieten van jullie prachtige meisje!

 21. Je bent echt wel door het oog van de naald gekropen. Neem de tijd om fysiek en mentaal te herstellen en geniet vooral van jullie wondertje. Super nieuws dat het met haar zo goed gaat.
  Veel sterkte en beterschap!

 22. Jeetje wat heftig! Ik dacht, ik neem weer eens een kijkje op Kelly’s blog maar dit had ik niet verwacht :O neem inderdaad maar goed de tijd om te helen (zowel psychisch als fysiek) want dat heb je echt nodig. En geniet natuurlijk van je dochtertje! Ze heeft in elk geval een prachtige naam <3

 23. Allereerst gefeliciteerd met je dochtertje Lana! Wat fijn om te horen
  dat het goed gaat en dat je je aan het herstellen ben. Ik schrok wel
  van die nare syndroom…. goed dat alles goed verlopen is! Je
  moet gember eten, dat is goed na de zwangerschap en het werkt
  helend c: Xx

 24. Pingback: Personal: Wat bloggen aan mij als persoon gegeven heeft - Kelly Caresse | Kelly Caresse

 25. Pingback: De zwangerschapskilo's ; healthy lifestyle update | Kelly Caresse

 26. Jeetje zeg, dit verhaal had ik dus compleet gemist! Het is net of ik het verhaal van een familielid lees… Naar herkenbaar!
  Ik hoop dat je langzaam maar zeker je beter zult gaan voelen en de snelwerkende schildklier vlotonder controle mag hebben!!
  Sterkte met alles meid!

  xx

 27. Pingback: Mama lifestyle blog | Mommy monday : Dag uit het leven van een mamablogger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.