weekmenu boodschappenlijstje printable

weekmenu boodschappenlijstje printable

Ik deelde al eens de blog ‘Hoe maak je een weekmenu‘ met bijbehorend boodschappen lijstje. Klik om het artikel nog eens te bekijken. Vandaag deelt gastblogger Roxanne een hele handige gratis printable die je kunt gebruiken als hulpmiddel voor het maken van je weekmenu. Ook deelt ze hele handige tips die je helpen bij het maken van je boodschappenlijstje en het eenvoudig samenstellen van een weekmenu.

Gratis printable mealplanner voor je weekmenu

Roxanne: De boodschappen, een wekelijks terugkerend verplicht nummertje waar ik echt een ontzettende hekel aan heb! Helemaal nu tijdens de koude dagen, want ja wie vindt het nou wel leuk om in de regen met zware tassen te sjouwen? Het liefst doen wij één keer per week boodschappen en dat kan, mits je een goede planning hebt, prima.


Naast dat het gewoon prettig is om maar eens per week boodschappen te doen heeft het nog veel meer voordelen, namelijk:
1. Je geeft minder geld uit aan boodschappen omdat je bewuster bent van wat je koopt en je gooit bovendien ook minder weg.
2. Je eet vaak gevarieerder omdat je meer tijd hebt om na te denken wat je komende week wilt gaan eten. Op deze manier kun je ook gerechten die wat langer duren om te maken op de dagen plannen wanneer je meer tijd hebt om te koken. Gevarieerder eten betekent ook dat je er meer plezier aan zult beleven en er meer van zal genieten dan dat het meer als een verplicht nummertje voelt.
3. Je koopt wat je nodig hebt en niet meer. Je maakt een handig boodschappenlijstje en daarop staat alles wat je gaat kopen. Wanneer ik bijvoorbeeld na het werk nog naar de supermarkt moet met mijn hongerige buik, ziet alles er nog lekkerder uit. Een reep chocolade hier, zakje snoep daar.. Boodschappen kun je dus het beste doen met een volle buik. Kelly is al een tijdje bezig om back in shape te komen. Naast sporten is gezond eten natuurlijk ook een belangrijk onderdeel om back in shape te komen. Een weekmenu kan hier enorm bij helpen om meer grip hierop te krijgen.

Gratis printable mealplanner voor je weekmenu (en boodschappenlijstje):

weekmenu boodschappenlijstje printable

Nu is het zo dat ik mijn lijstje met mijn weekmenu vaak kwijt raak of dat het er rommelig uit ziet. Daarom heb ik een echte Kelly Caresse Meal Planner gemaakt voor jullie! Je kunt deze gratis downloaden via de volgende download link: Mealplanner. Deze ziet er lekker vrolijk uit en is bovendien heel handig.
PS. Hier vind je een heel handig weekmenu met inspiratie voor gezonde maaltijden voor het hele gezin.

Doe jij al boodschappen volgens een lijstje en maak jij hier ook een weekmenu voor? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Liefs.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

5 gedachten over “Gratis printable mealplanner voor je weekmenu”

  1. Ik werk al jaren met een weekmenu en vind het zo fijn! Ik heb wel een hekel aan het maken van de planning + boodschappenlijstje, maar het is de tijd wel waard. Ik hoef er namelijk vervolgens een week lang niet aan te denken ?

  2. handig die meal planner!! deed ik paar jaar geleden ook!! nu niet meer want hier word per dag beslist wat we gaan eten en doe dus ook gewoon elke dag boodschappen omdat boodschappen voor een hele week halen hier niet werkt 😉

  3. Ja, hier sinds een jaar ook! En dat gaat goed. Ik loop de foldertjes even na qua aanbiedingen en vervolgens maak ik een weekmenu, en dat geeft heel veel rust. Ik ga tussen door weleens naar de supermarkt om de hoek hoor, maar dan wel om de dingen te halen die op het lijstje staan en voor de aanbiedingen. Nu wil ik eigenlijk nog elke woensdag naar de markt, maar dat is wat lastiger in te plannen, maar ik denk ook wel dat dat weer scheelt…

  4. Ik maak ook elke week een menu, dan kijk ik wat ik nodig heb en noteer dit in wonderlist. Dit lijstje deel ik met mijn vriend zodat hij producten voor zijn werk kan toevoegen en als we boodschappen doen pakken we beide items en strepen we door zodat we geen dubbele dingen hebben, wat soms wel eens verwarring opbrengt omdat ik dan bijvoorbeeld weet dat er vla op staat en hij dat al gepakt heeft en snel afvinkt als ik voor het koelvak sta.. 😉 Hier werkt het goed hoor, soms wijk ik een dag af van het menu maar dat is vaak in het weekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.