Boodschappen doen met een weekmenu : Try out

Boodschappen doen met een weekmenuBoodschappen doen met een weekmenu, let’s try it out! Nadat we een maandje nogal verwend waren doordat we iedere week de Allerhande Box in huis kregen (om te reviewen voor de blog) is het nu weer tijd om zelf onze maaltijden weer in te plannen en te bereiden. Niet alleen omdat dit budgetair wat vriendelijker is, ook omdat ik gewoon dol ben op koken en ik het helemaal niet erg vind om de maaltijden zelf te bedenken en de ingrediënten bij elkaar te verzamelen. Ik zou zo’n maaltijdbox zeker voor af en toe weer bestellen, maar verder gaan we weer back to the old way, boodschappen doen aan de hand van een lijstje. Ik nam me al langer voor om dit gewoon aan de hand van een vooraf gesteld weekmenu te doen dus afgelopen weekend, voor ik begon aan het boodschappenlijstje, maakte ik ons weekmenu klaar. Daarna gingen we naar de supermarkt toe voor alle boodschappen. En afgelopen week heb ik het ‘getest’! Vandaag lees je hoe dat ons bevalt en of we hier mee verder gaan. En ik deel wat handige boodschappentips, hoe maak je een weekmenu en wat zijn hier de voordelen van?

Boodschappen doen met een weekmenu

 

Waarom een weekmenu?
Ik heb hier het een en ander over opgezocht en rondgevraagd en wat ik van velen hoor is dat het je veel tijd bespaart op de dagen dat je gaat koken. Last minute niet weten wat te eten kan soms resulteren in ongezonde eetgewoontes, een thuisbezorgdje bestellen, of onnodige uitgaven (uit eten, snel wat impulsaankopen doen etc). Daarbij kun je door vooraf het menu op te stellen een heel gevarieerd eetmenu maken. De ene dag wat meer groente en wat minder koolhydraten, de andere dag lekker losgaan met pasta en nasi (bijvoorbeeld) en daarna weer wat lichter met een maaltijdsoep of salade. Je krijgt zo dus overzicht van wat je eet, haalt daarvoor de juiste boodschappen in huis en bespaart zo tijd, energie en geld. Als je je goed aan het lijstje houdt tenminste. Ook geeft het rust in je hoofd, je weet gewoon wat je eet, punt.

Boodschappen doen met een weekmenu

Hoe maak je zo’n weekmenu + Boodschappenlijstje?
Nog voor je je boodschappenlijstje voor de (week)boodschappen schrijft, bespreek je samen de plannen voor de week. Wanneer eten jullie gezamenlijk thuis, wanneer niet, wanneer heb je etentjes gepland staan buiten de deur, wanneer krijg je mensen die komen eten enzovoorts. Dan bedenk je samen (of alleen) wat je welke dag wilt eten. Je kunt slim omgaan met voedingsmiddelen. Kijk eerst naar wat je nog op voorraad hebt. Misschien ligt er nog vlees of groente in de diepvries, een zak uien in de voorraadkast, een pond gehakt in de koelkast. Verwerk wat je op voorraad hebt eerst in de maaltijden voor je weekmenu. Bedenk dan wat je nog nodig hebt en ga daar efficiënt mee om. Haal je bijvoorbeeld een zak aardappelen, dan gebruik je die maandag in stamppot, woensdag voor aardappelschijfjes en zaterdag in de erwtensoep (ik noem maar wat). Dit voorkomt overbodig verspillen van eten en is ook gunstig voor je uitgavenpatroon. Denk dus een beetje vooruit met de voorraad die je in huis hebt en de voorraad die je inslaat en gebruik voedingsmiddelen multifunctioneel.  Als je weekmenu klaar is dan ga je bepalen wat voor boodschappen je nog nodig hebt. Natuurlijk zet je ook alle overige boodschappen op je boodschappenlijstje, alles voor ontbijt, lunch, drinken, fruit, snacks en verzorgingsproducten zoals wasmiddel etc. Als je boodschappenlijstje klaar is, kun je naar de supermarkt vertrekken.

weekmenu maken + boodschappenlijstje

Tip: Wil je nog efficiënter en budgetproof inkopen? Maak dan je weekmenu op basis van aanbiedingen in de winkels. Is bijvoorbeeld de kip in de aanbieding bij je supermarkt, kies dan een gerecht met kip en laat de biefstuk staan. Zo kun je nog goedkoper en slimmer boodschappen doen en geld besparen. 

Boodschappen doen met een weekmenu

We hebben het zelf geprobeerd!
Het is even een klusje (althans, enkel de eerste keren vraagt het wat meer denkwerk) om je lijstjes te schrijven maar vervolgens kun je heel snel boodschappen doen. We waren dan ook zo klaar met de boodschappen, haalden geen overbodige producten in (‘oh dit is zo lekker, neem ik gewoon mee’), en we wisten zo zeker dat we niets vergaten. Best handig als je ondertussen kampt met wat zwangerschapsdementie ;). Afgelopen week heb ik trouw de maaltijden gekookt die op mijn weekmenu stonden. En wat was dat handig! Het voelde even zoals het koken met de maaltijdbox: We wisten wat we wanneer zouden eten, en we hadden alles in huis, ideaal dus! Ik kwam bijvoorbeeld dinsdag heel laat thuis van een dag vol afspraken, Yannick had (lief van hem!) al een heerlijke spaghetti gekookt, het was geen gissen meer met wat we zouden eten en daardoor konden we snel aan tafel. Verder kun je zelf kijken hoe flexibel je ermee omgaat. Je kunt maaltijden schuiven van dagen als je onverwachts elders eet of ineens geen zin hebt in die ene pasta.

Eindoordeel: Ik vond dit onwijs handig en zou het anderen ook aanraden! Ik denk dat je op langere termijn gezonder en gevarieerder gaat koken (het is ook leuk om er kookboeken bij te pakken om jezelf zo uit te dagen met variatie in je weekmenu) en je bespaart er geld mee. Ook zorgt het voor minder verspilling van voedsel wat goed is voor je portemonnee, en het milieu.

Ik ben benieuwd of jullie deze ‘methode’ al kennen en hoe jullie je weekmenu of maaltijden bepalen en of je daar ook wel eens zulke lijstjes voor maakt. Wat werkt voor jullie het meest efficiënt? Laat het me zeker weten bij de comments, ook tips zijn welkom!

Ps. Vandaag geen video online, maar morgen een hele speciale Halloween video, dus kom zeker morgen even een kijkje nemen. Fijn weekend allemaal!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

81 gedachten over “Boodschappen doen met een weekmenu : Try out”

 1. Dank je wel voor het delen van je ervaringen. Ik was hier benieuwd naar. Zeker nu ik weer werk merk ik hoe eten koken een last minute dingetje is gewoon hoe makkelijk je dan voor ongezond, makkelijk en snel kiest. Ook dat verspillen zie ik. Nu ik weet dat een weekmenu echt wel effect heeft, wil ik het ook proberen
  Josan onlangs geplaatst…Waarom mijn kinderen niet op een zwarte school zittenMy Profile

 2. Zelf probeer ik vaak ook boodschappen te doen aan de hand van een weekboodschappenlijst… Ik werkelijkheid eten we vaak de helft dan weer niet omdat we bijv. worden uitgenodigd om bij vrienden of familie te eten, of dat we toch onverwachts nog avonden moeten blijven werken, etc. Wel vind ik dit een goede om een hoop verspilling tegen te gaan.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Producten ThermeMy Profile

 3. Zo doe ik het al sinds ik samenwoon…ideaal en weet waar je aan toe bent…bespaart inderdaad geld…en ik kijk ook nog altijd wat heb in de vriezer of voorrraad…zo hebben wij soms een weekje dat we uit onze voorraad eten…xxx
  amanda onlangs geplaatst…HerfstliedjesMy Profile

 4. Ik heb het ooit een keer geprobeerd, maar voor ons werkte het helemaal niet. Als er weer eens onverwachts visite op de stoep stond of ik moest onverwachts overwerken, dan ging het eten verloren of werd de helft maar gegeten. Nu zou het op zich kunnen nu we allebei thuis zijn, maar heb ik het ”geluk” dat ik iedere dag op mijn gemakje naar de supermarkt kan. Ik denk dat als je een gezin hebt en als je werkt dat het enorm handig is.
  Marion onlangs geplaatst…EBZ Dag ’15: Eetstoornis Bewust Zijn DagMy Profile

 5. Voor mij de ideale manier. Vooral het uitschrijven en het overzichtelijk hebben maakt het voor mij ideaal. Ik doe het eigenlijk voor alle maaltijden van de dag en zo weet ik qua boodschapen en maaltijden precies waar ik aan toe ben. Plus dat het veel geld scheelt ?

  Fijne vrijdag!

 6. Dit principe is inderdaad heel fijn! En dat word ook voorgenomen alleen gaat het vrij vaak mis, haha. Ik wil het later wel gaan doen als ik en mn vriend samenwonen

 7. Ik maak ook altijd een weekmenulijstje voor de boodschappen, vind het zelf erg fijn en makkelijk om elke dag te weten wat we eten en daar niet meer over na te moeten denken.

 8. Al vanaf het moment dat wij zijn gaan samenwonen houden we deze methode aan. Wij werken beide fulltime en zijn pas tegen 19.00 uur thuis. Als we dan nog zouden moeten bedenken wat we willen eten én nog om boodschappen moeten, zouden we pas superlaat aan tafel kunnen. Soms vind ik het wel een raar idee dat ik op de dag dat ik alle boodschappen in huis haal, al weet wat ik over 7 dagen ga eten. Maar aan de andere kant geeft het inderdaad ook veel rust, en ook hier wordt weleens geschoven. Want als ik ineens zin heb in frietjes, schuif ik de boerenkool gewoon door naar zondag, gewaagd hè ;-)!

 9. Wij eten al jaren volgens een vast ritme. Iedereen kijkt geschokt als ik dat vertel maar het is echt handig en fijn. Als mijn moeder wat later is kan ik toch al beginnen met het klaarmaken van het eten. Nu ik op kamers zit doe ik ook maar een keer in de week boodschappen. Dit omdat ik anders elke keer pas 7u thuis ben ipv 6u. Voor mij ook veel voordelen dus!
  Sophie onlangs geplaatst…Outfit – Happy dark blue!My Profile

 10. Ik doe dit precies hetzelfde! Aan de hand van aanbiedingen vaak en er is hier een bedrijf dat gratis thuisbezorgd dus daar bestel ik alle basis dingen en voor de rest haal ik aanbiedingen in overige supermarkten. Ideaal!
  Channa onlangs geplaatst…10 bekentenissen van een moederMy Profile

 11. Mijn vriend en ik doen al een hele lange tijd aan “weekboodschappen”. Persoonlijk vind ik het echt ideaal!

 12. Wij maken al heel lang elke week een weekmenu, ik vind het super handig met drie kleintjes,mer is al zo weinig tijd voor alles en juist daarom vind ik het belangrijk dat we wel gezond blijven eten.
  Ik kijk ook altijd eerst wat we nog in de kast hebben staan (dingen die ik voor de voorraad in de aanbieding heb gekocht) daardoor eten we eerst de dingen op die anders misschien wel over de datum waren gegaan. Met een weekmenu besparen wij tijd en geld, ik vind het ook een aanrader.
  Doortje onlangs geplaatst…Doortje kookt; Aardappels met wortel en fetaMy Profile

 13. Sinds ik 4 jaar geleden trouwde heb ik eigenlijk elke week vooraf bedacht wat we die week zouden eten en ik zou het niet anders willen. Ik heb zelf een mooie planner gemaakt op de computer die ik uitprint en dan met pen invul. Links staan de dagen en de maaltijden en recht de boodschappen per categorie (bijv. Vlees, zuivel, brood/pasta/rijst, etc.). Die hangt bij ons ook altijd in de keuken zodat we allebei weten wat er op het menu staat en manlief inderdaad ook zou kunnen beginnen met het eten als ik later ben! Ik vind het echt ideaal en kan het alleen maar aanbevelen aan iedereen! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…MOMMY TO BE: Week 1-6My Profile

 14. Heel erg herkenbaar!
  Je hebt met deze post vele mensen geholpen. Ik denk dat dit altijd wel een struikelblok zal zijn voor velen die een huishouden runnen.
  Nova onlangs geplaatst…Z8 is b(l)ack!My Profile

 15. Doordat wij in een klein dorpje wonen zonder winkels ben ik niet anders gewend dan op deze manier boodschappen te doen.. het scheelt geld, overbodige aankoopbeslissing en voor ons benzine omdat het volgende dorp een 10 min a 15 min verder rijden is..
  Wel leuk om te lezen hoe jij dit ervaart.. het komt steeds minder vaak voor dat mensen week boodschappen doen ookal bespaart het zo veel..

  Liefs

 16. Goede tip! Vooral dat van je weekboodschappen bepalen aan de hand van de aanbiedingen! Wij kijken wat we allemaal nog in de vriezer hebben zitten en in de kasten en kijken zo wat we willen eten. Maar ik vind het wel lastig om van te voren te bepalen wat we willen eten, dus koop wel altijd wat extra voor een extra afwisselmaaltijd
  Tamara onlangs geplaatst…Een glaasje in de zwangerschap kan best. Toch?My Profile

 17. Sinds ik samenwoon met mijn vriend doe ik op deze manier, zo kan ik goed bijhouden wat er per week aan boodschapgeld doorheen gaat en is redelijk budgetproof. Verder nooit gezeur wat we weer eens willen gaan eten, werkt ideaal! 🙂 leuk om te lezen dat het bij jullie ook goed werkt!

 18. Mijn vriend en ik vinden zo’n weekmenu ook ideaal! Ik deed (we wonen inmiddels tijdelijk weer thuis ;)) iedere week alle boodschappen, op sommige verse producten na, zodat we alles in huis hadden. En het klopt hoor: wij namen zelden overbodige producten mee! 😉 Ook is het handig om te weten wat je gaat eten, zodat degene die als eerste thuis is alvast kan koken. Ja, wij zijn ook echt voorstander van een weekmenu! 🙂 Vaak maakte ik het weekmenu op zondagavond met de foldertjes van de supermarkten naast mij, haha. Meestal kiezen we recepten uit een kookboek / kooktijdschrift en die passen we aan naar onze smaak. Hartstikke leuk om te doen, want wij houden van koken! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Recensie – Het meisje in de treinMy Profile

 19. Ik weet eigenlijk niet beter. Mijn moeder deed dit altijd en ik heb dat van haar overgenomen. Ik vind het inderdaad vooral fijn zodat ik niet verval in ongezond eten. Want als ik niet weet wat ik ga eten… Dan wordt het vaak fastfood. Daarnaast vind ik boodschappen doen nou ook niet echt een heel leuk klusje, dus liever zo min mogelijk. 🙂
  Anneke onlangs geplaatst…Boekrecensie: Het evenwicht (M. Bril)My Profile

 20. Ik doe het de laatste tijd ook op deze manier! Daarbij heb ik een weekbedrag wat ik mag uitgeven aan eten en als we een dag duurder eten dan moet er wat goedkopers tegenover staan.
  Paola onlangs geplaatst…Onzekerheid…My Profile

 21. Dit doen we eigenlijk altijd. Dan niet precies welke dag we wat eten, maar wel welke maaltijden we gaan eten die week. Mijn ervaring is dat als je iedere dag boodschappen doet, je zo veel meer geld kwijt bent.
  angelique onlangs geplaatst…Waar haal ik de moed vandaanMy Profile

 22. Ik vind het ook super fijn om een weekmenu te maken en aan de hand daarvan boodschappen te doen. Omdat ik door mijn ziekte niet altijd naar de supermarkt kan, bestel ik het online. Dan hoeft mijn man het alleen op te halen, erg fijn!
  Rafaëlla onlangs geplaatst…de Bruiloft 2.0My Profile

 23. Wij hebben een lange tijd de Hello Fresh box gehad. De recepten boekjes heb ik bewaard. Aan de hand daarvan maak ik een weekmenu. Gezond, lekker, handig en gevarieerd 🙂

 24. Ik bestel sinds kort boodschappen bij de Jumbo, mijn man en ik werken beide fulltime en hebben daarnaast weinig tijd (en zin ) om op zaterdag naar de winkel te gaan als het mega druk is. Bij Jumbo kun je online al je boodschappen uitzoeken en dan afhalen bij een winkel. Zelf de tijd afspreken en dan staat het klaar (en mijn man haalt het op hihi). Ideaal! Verder heb ik een weekplanning qua eten. Bepaalde ‘basics’ hebben we altijd in huis (pasta, aardappels, tomaten, ui etc.) en dan kies ik er elke week andere groente bij en dan verzinnen we daar elke avond wat leuks en lekkers mee. Meestal zonder recepten of pakjes en zakjes. We eten ook vegetarisch dus veel groente 🙂

 25. Goed dat je dit doet! Tijdtechnisch is dit fijner, en lijkt me dat voor jou 24 uur in een dag ook te weinig is 😉 Ik doe dit soms, maar vind het ook wel lekker om elke dag naar de supermarkt te gaan met de kinderwagen. Da’s dan een beetje mijn dagelijkse uitje zeg maar (klinkt heel triest; is het niet haha).
  Carlijn onlangs geplaatst…Koud buiten? Vervang je crème door olieMy Profile

 26. Wat leuk dat je dit geprobeerd hebt, ik maak bijna altijd een lijstje voor de hele week wat we gaan eten. Er zijn dagen dat River op het kdv en dan plan ik standaard dingen in die River niet eet dus dan plan ik de rest van de dagen ook alvast in. Ik doe dan wel 2 keer in de week boodschappen ivm versheid van groente etc. liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Wat zit er in mijn vluchttas?My Profile

 27. Leuk artikel, ik ben moeder van 2 kinderen waarvan 1 autistisch (3) ze zijn nog klein 5 en 3 en boodschappen doen is een uitdaging soms. Ook hier hebben we een week menu. En doe ik boodschappen bij de jumbo via het pickuppoint ideaal binnen 10 minuten je weekboodschappen in de auto. Vroeger altijd meerdere winkels langs gegaan, daardoor veel meer kwijt ookal waren het aanbiedingen…

 28. Ik plan nooit voor de hele week, omdat mijn man nog wel eens op het laatste moment toch niet thuis mee eet. Dus ik doe 2 tot 3 keer per week boodschappen. Ik plan dit vaak wel aan de hand van aanbiedingen ja, dat scheelt al een hoop. Ik maak sowieso wel altijd een lijstje. Ik vind het vreselijk om in de supermarkt nog te moeten bepalen wat ik wil eten en ondanks dat ik niet zwanger ben vergeet ik dan wel de helft mee te nemen 😛
  Leonie onlangs geplaatst…Gratis haakpatronen van bekende figurenMy Profile

 29. Ik ga elke vrijdag voor de hele week boodschappen doen. Ga net zoals jij een lijstje schrijven met het menu voor de week.

  Ik werk 4 dagen en mijn vriend 5. Dus ik heb weinig zin als ik thuis kom nog eens te bedenken wat wij gaan eten. Als ik thuis ben ga ik snel koken ( altijd maximaal 30 minuten gerechten). Dan kunnen wij samen met onze dreumes van 1 eten.
  Op mijn vrije dag en op zondag kook ik meestal wat uitgebreider, want dan heb je lekker de tijd.

  Ik weet zeker dat wij daardoor gezonder en goedkoper eten. Het Is toch vaak zo als je snel moet beslissen, dat je vaak wat makkelijks kiest. Ook heb ik nogal de neiging anders snel een toetje mee te nemen, of een lekker gebakje als ik snel even de supermarkt in moet maar al trek heb.

 30. Heeft iemand nog een tip hoe je dit kunt handig kunt doen als je geen auto hebt? Gebruiken jullie dan gewoon hele grote fietstassen of zo?

 31. Missschien kun je een maand lijst maken en die thuis laten bezorgen en alleen het houdbare op de fiets doen. Een oud collega deed dat altijd en beviel haar goed. Dus drinken, pasta’s, rijst aardappelen, was middelen ed bezorgen. En groente fruit, zuivel ed zelf halen. Bezorgen kost geld maar als je meerdere keren met ov bijv gaat kost dat ook geld. Soms hebben ze daar ook acties bij dat je geen bezorgkosten hebt….

 32. Super handig is dat! Wij doet dat ook sinds Olivia mee eet met de pot.
  Ik zoek van te voren recepten en die producten haal ik dan. Moet wel toegeven dat ik meestal haal voor 5 dagen en dan op zaterdag nog voor de laatste twee dagen haal.
  Hier is het vlees in de winkels nooit lang genoeg houdbaar, maar zo is het ook goed te doen want op zaterdag haal ik alleen nog 2 dagen eten, de rest heb ik allemaal dan al op maandag gehaald.
  Sheela onlangs geplaatst…BBB workoutMy Profile

 33. Ik kijk wat er in de aanbieding is een dat neem ik dan mee. Ik weet nooit wat ik eet maar bedenk dat de dag zelf meestal aan de hand van de spullen die in huis zijn. Zo komen er soms ook zeer verrassende combinaties op tafel.

 34. Leuk om je ervaringen te lezen, zelf doe ik ook al een jaar boodschappen volgens deze methode en het bevalt ontzettend goed! Op vrijdag stel ik het weekmenu van de volgende week vast en schrijf aan de hand van het weekmenu het boodschappenlijstje. Zo kom ik maar 1 keer per week in de supermarkt en dit scheelt behoorlijk wat tijd (en geld!). Heel soms moet ik toch nog een keer extra heen omdat het fruit op is of we bijvoorbeeld onverwachts visite krijgen waar ik wat lekkers voor wil kopen. Maar ik moet wel bekennen dat ik ook af en toe schuif met de gerechten. Dan ruil ik bijvoorbeeld de maandag met de woensdag om, maar dat is geen probleem.
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Peter James – DoodsimpelMy Profile

 35. Ik kan ook niet meer zonder meal plannen en doe het al sinds ik op kamers woonde. Helemaal omdat ik in mijn eentje vaak ingrediënten overheb, bijvoorbeeld champignons. Door slim te plannen kan ik alles opmaken en gooi ik geen eten weg. En het is inderdaad ook voordelig op die manier!
  Geanne onlangs geplaatst…Spam je blog #10My Profile

 36. Ik maak al zeker anderhalf jaar iedere week een weekmenu met bijbehorend boodschappenlijstje. Het bespaart in de kosten en je hoeft maar één keer in de hele week naar de supermarkt, ideaal! Vooral omdat ik boodschappen doen maar een irritant klusje vind!
  Megan onlangs geplaatst…Zo maak je de allerlekkerste tomatensoepMy Profile

 37. ik heb een hele tijd geleefd met weekmenu’s maar op gegeven moment schakelde we toch weer om dus wij doen tegenwoordig aan tafel na het eten bespreken wat we de volgende dag eten, en heb ik restjes over dan word gegeten door 1 vd meiden meestal. wij eten haast nooit allemaal hetzelfde hier dus een weekschema werkte op gebied ook niet jammer genoeg, ja enige nadeel is elke dag boodschappen doen, kleine dingetjes dat wel maarja voor mij lekker en goed even 😉
  rachel onlangs geplaatst…#vlog 22 oktober 2015My Profile

 38. Wij doen dit al tijden zo en het scheelt echt. We gaan maandag voor de grote boodschappen en op donderdag halen we wat extra groenten en fruit omdat ze niet altijd even lang goed blijven helaas.
  Suzanna onlangs geplaatst…Aardappelen met kaasMy Profile

 39. Ik vind vooraf bepalen wat ik wil eten zo moeilijk!!! Ik weet toch nu nog niet waar ik volgende week zin in heb?
  Misschien dat ik een luxe positie zit met 2 kinderen op school, de hele dag lekker thuis en een supermarkt op loopafstand, waardoor ik iedere dag wat boodschappen haal. En dus ook pas op de dag zelf kan bepalen wat we eten…
  Als je voor jezelf een budget per dag bepaald, kun je ook gewoon “besparen”.
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Zieke kindjes…My Profile

 40. Reuze handig! Ik neem het me steeds weer voor, de ene week gaat het goed, de andere wat minder… Nu gaat onze lokale super een week dicht voor een verbouwing, dus zullen we geen impulsaankopen kunnen doen. De koelkast en vriezer liggen vol, ik ben eens benieuwd of we het redden 😉
  Bregje onlangs geplaatst…‘Is het al bijna kerst?’ TagMy Profile

 41. Ik deed altijd twee keer in de week boodschappen, maar omdat ik nu twee keer in de week sport en sowieso elke avond pas rond 19.15/19.30 thuis ben, vind ik het nu makkelijker om dit nu nog maar 1 keer in de week op vrijdagavond of zaterdag te doen dus ik kan me helemaal vinden in je artikel!

 42. Op deze manier doen wij onze boodschappen en dan inderdaad vaak kijken naar de aanbiedingen 🙂 bespaard weer geld haha

 43. Het enige probleem aan alles in een keer inslaan voor de hele week vind ik groentes. Die blijven maar een paar dagen echt vers. Daarom moet ik alsnog halverwege de week opnieuw naar de supermarkt om groentes te kopen.

 44. Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen de wekelijkse boodschappen doen zonder te weten dat ze die week willen eten! Hoe weet je dan wat je moet kopen? Misschien komt het ook wel doordat vriend en ik dit allebei vanuit huis hebben meegekregen. Wij maken een lijstje aan de hand van de route die we lopen door de supermarkt. Tussendoor bedenken we wat we willen eten alle avonden en dat zet ik ertussen. Wel heel leuk om te lezen dat jullie dat nu ook zo fijn vinden!
  Milou onlangs geplaatst…Deze dingen vertelde niemand mij over het eerste trimesterMy Profile

 45. Ik heb nooit anders gedaan. Ik doe twee keer per week boodschappen en heb een bord in de keuken hangen waar op staat wat we eten per dag. Zo koop je nooit onnodige dingen. En hoef je in de winkel nooit na te denken.

 46. Ashley Rosa Sobral

  Onwijs handige methode! Dankjewel, ga ik zeker snel zelf proberen! Nog een tip van mij: op http://www.brendakookt.nl vind je ook onwijs handige printables van een boodschappenlijstje en een weekmenu, zowel voor het ontbijt als de lunch als tussendoor als avondeten! Ook zeker een aanrader om in combinatie met jou tips te gebruiken.

 47. Super handig werkt dit ja!!! Mijn vriend en ik doen het ook regelmatig. Niet iedere week en ook niet altijd direct voor een week, maar dan bijvoorbeeld voor 4 dagen. Heel erg handig en tijd en geldbesparend inderdaad.
  Ilse onlangs geplaatst…NICE fruitijsjesMy Profile

 48. Ik maak altijd een weekmenu van vrijdag tot donderdag. Maar niet alleen voor het avondeten, ook de lunch en het ontbijt worden gepland. Voor mij werkt het prima. Ik laat vriendlief 1x per week naar de winkel gaan en ik gebruik de verse groenten vooral in het begin van de week, tegen dinsdag schakel ik over op diepvries. Even gezond en vooral handig.
  Ellen onlangs geplaatst…Enchanted forest #1My Profile

 49. Leuk om jouw tips en ervaringen te lezen! Ik woon nog bij mijn ouders en hier is het vaak van ‘Wat gaan we eten vanavond?’ ‘Pfff, ik weet het niet…’ en meerdere keren per week boodschappen doen omdat we niets meer in huis hebben, en dan tijdens het koken merken dat we toch nog iets niet in huis hebben… Dat vind ik zelf heel vervelend dus ik heb me voorgenomen om het ook met een weekmenu te doen van zodra ik ga samenwonen met mijn vriend! 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn herfst- en winterschoenen stashMy Profile

 50. Wij doen dit zelf ook al 1 tot 2 jaar.Mijn vriend zag er eerst het nut niet van in, maar nu gelukkig wel. Hij werkt onregelmatig en door slim met het weekmenu om te gaan, kan ik soms met kliekjes voor mezelf koken als ik een avondje alleen ben, neemt hij een restje eten mee als hij avonddienst heeft of eten we 2 dagen van 1 maaltijd als dat zo beter uit komt
  Roxanne onlangs geplaatst…Urtekram Nordic Birch Super Moisture handcrèmeMy Profile

 51. Ik woon al ongeveer twee jaar samen met mijn vriend. Van in het begin maakten wij lijstjes (op een whiteboard) met wat we die week gingen eten. Vaak kijken we inderdaad eerst wat we nog in huis hebben en dan gaan we aan de hand daarvan lijstje maken. We gaan ook te voet naar de winkel (om de hoek) en daardoor neem ik alleen mee wat er in een trolley + één tas kan. Anders is het niet meer te dragen.
  Het is zeker waar dat je gevarieerder eet als je het op voorhand vastlegt. We hebben ook minstens één keer in de week een soepdag. Die dag is ook meteen onze flexdag als we ergens/bij iemand uit eten gaan.
  Melissa onlangs geplaatst…Diner Date #1 – Week 14.11My Profile

 52. Ik ben eigenlijk wat verbaasd dat zo’n artikel nodig is, het is immers logisch dat je tijd en geld bespaart door weekmenu’s op te stellen. Scheelt wellicht dat ik alleen woon; mijn maaltijden en agenda bepaal ik daardoor zelf. En als ik bij mijn ouders ben, eet ik uiteraard gewoon wat de pot schaft. Ik stel mijn weekmenu’s met name samen op basis van reclames in combinatie met wat er nog in de keukenkastjes en diepvries ligt. Van overgebleven producten maak ik nog wel eens een extra maaltijd die ik dan invries. Vooral handig als ik tot laat college heb.
  Sylvia onlangs geplaatst…En toen was het écht vakantie!My Profile

 53. Hoi Kelly, ik probeer veel dingen met boodschappen doen uit en wilde dit in januari ook gaan doen omdat ik merk dat ik nu veel leuke impulsaankopen doe, met name nu ze in supermarkten zoveel variatie aan feestproducten hebben!

  Misschien ook een tip voor in de winter/als je veel tegelijk gaat kopen: online bestellen! Dan doe je minder impuls en als je veel koopt hoef je niet te sjouwen. Handig voor gezinnen.
  Groceriesglossy onlangs geplaatst…Healthy brownies: wat heb je nodig?My Profile

 54. Ideaal, zo doe ik het ook al een tijd (al beland ik halverwege de week toch nog wel eens in de supermarkt, omdat ik iets ben vergeten).

  Heb nog wel een tip, mijn vriend en ik gebruiken de app Wunderlist voor de boodschappen! Merkt de een dat er wat op is, zet je dat in de lijst (je kan er gedeelde lijsten in maken), zo weet je precies wat je moet halen in de supermarkt!

 55. Mag ik vragen welk bedrijf en waar je woont
  Ik doe mijn boodschappen ook 1 keer per week maar zit met een zwakke rug

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.