Deze week heb ik al op maandag de KC Photodiary en dan het fotodagboek van onze Frankrijk vakantie. Hiervan volgt woensdag nog een hele gezellige vakantie vlog, maar foto’s geven toch een ander beeld en sfeer mee dan een video dus bij deze ook het fotoverslag. Wij zijn er heerlijk een weekje tussen uit geweest. De zus van Yannick woont met haar man en twee zoontjes in Zuid-Frankrijk (nabij Lyon) en zoals jullie wellicht weten, komen we er daarom minimaal eens per jaar wel. We besloten er een weekend Wintersport bij te boeken in de Franse Alpen waar we met hen naar toe zijn gegaan. Wintersport met 5 kleine kids is een heel avontuur. Hoe onze vakantie er globaal in foto’s uitzag deel ik vandaag in deze photodiary. Kijk je gezellig mee?

De reis is heel goed gegaan, zowel de heenreis als terugreis. Het is in totaal 7,5 uur rijden maar we stopten elke 2 uur voor een stop (verschonen, voeden, hapje of drankje) dus in zo’n 9,5 uur kwamen we aan op plaats van bestemming. Ik zal nog een artikel delen met mijn tips om zo’n lange reis met drie (kleine) kids goed te laten verlopen. Een heilige tip was toch wel het gebruik van iPads waar de meisjes zich prima op konden vermaken ;).

Mijn schoonzus en zwager wonen in een rustige omgeving midden in de natuur. Het is er heerlijk om te wandelen en te genieten van de rust. Na de lange rit besloten we dan ook om even de benen te strekken door een wandeling te gaan maken nadat de boel wat uitgeladen uit de auto.

Lana rent vol enthousiasme rond, ze vindt het geweldig om daar weer te zijn. En wij ook 😉

Dit was ook de eerste keer voor Feline. We zijn al naar Frankrijk geweest laatst (Bij Les Trois Forets van Centerparcs) maar dat was natuurlijk een stuk dichterbij als deze lange rit. Ze heeft het geweldig goed gedaan in de auto. Veel geslapen, op tijd gedronken en verder heeft ze tevreden om zich heen gekeken. Ze kreeg ondertussen alle aandacht van haar zussen en daar genoot ze zichtbaar van.

Hierboven ligt ze fijn op de Sleepyhead te kijken naar haar zusjes en neefjes die samen aan het spelen zijn.

We waren er donderdag in de namiddag aangekomen. Vrijdag in de namiddag vertrokken we richting de Franse Alpen. Een rit die 2,5 uur zou duren, duurde uiteindelijk 6,5 uur. We stonden vast in de file en uiteindelijk vast voor de bergen omdat we sneeuwkettingen moesten plaatsen. Je raadt het al, dat plaatsen lukte niet. We hebben laat in de avond nog ruim een uur vast gestaan om te klungelen met die kettingen op de banden te krijgen. Mijn zwager kreeg het ook niet voor elkaar bij hun auto. Wat een gedoe op zo’n tijdstip. Maar de aanhouder wint en zo is het Yannick uiteindelijk gelukt. Deze overwinningsfoto maakte ik daarna. We kwamen daardoor na 22.30 aan in de AirBnB die we geboekt hadden.

Maar het was de lange reis meer dan waard. Toen we er aankwamen zo laat hebben we de kindjes op bed gelegd en hebben we een drankje met hapje genomen om even bij te komen van de rit waarnaar we snel zijn gaan slapen. De ochtend erop zagen we pas echt goed in wat voor winterwonderland we terecht waren gekomen. Wat een prachtig uitzicht en mooi landschap.

Het idee was dat onze mannen zouden gaan snowboarden, en ik en mijn schoonzus bij onze 5 kindjes zouden blijven. Zelf kan en durf ik niet te skiën en mijn schoonzus had er ook niet zo’n behoefte aan, onze mannen stonden te trappelen om dit weer te mogen doen dus zodoende. Na een lekker ontbijtje vertrokken de mannen al vroeg om de piste op te gaan.

Mijn schoonzus en ik speelden met de kindjes in de sneeuw en bezochten ook nog het skigebied om een kijkje bij de mannen te nemen. De kinderen hebben ook zo enorm genoten. Geweldig om te zien. Mijn oudste neefje is 3 en kan enorm goed opschieten met Lana dus zij hadden de grootste lol samen. Evenals Aimy die het zo goed met mijn neefje van 1 kan vinden.

Tussendoor genoten we van een heerlijke lunch op het terras in de zon bij de skipiste. Heerlijk.

Yannick was ook duidelijk helemaal in zijn sas, fijn om hem ook zo te  zien genieten hiervan. In de vlog die woensdag online komt delen we ook wat GoPro beelden van Yannick op zijn snowboard in actie.

Wat vind ik dit een heerlijke foto. De meiden die gelijk op hun papa afvliegen zodra ze hem zien. De trots en liefde straalt ervan af. Lekker zoetsappig weer maar het is gewoon zo, ik geniet hier zo van.

Feline lag heerlijk bij me in de draagzak, een kinderwagen werkt natuurlijk niet met die sneeuw. Ze kroelde heerlijk tegen me aan.

Samen in de zon, en dat midden in de winter tussen de sneeuw. Genieten!

En de sneeuwpret continues. De slee viel ook erg in de smaak bij de kids.

Na de sneeuwpret was het tijd voor de middagdutjes voor de meisjes, even een siësta houden ;). We hadden dit weekend voor het eerst een accommodatie geboekt via AirBnB en dat beviel enorm goed. Voor een leuk prijsje hadden we een hele ruime chalet met voldoende slaapkamers en woonruimte die van alle gemakken was voorzien. Ideaal om met twee gezinnen te vertoeven.

In de avond toen de kids sliepen hielden wij een spelletjesavond. We testten de nieuwe versie van 30 seconds uit. Dit is een variant met alledaagse situaties die je middels de kaartjes voorlegt. Echt een enorm leuke versie vonden wij het.

De dag erna gingen de mannen weer snowboarden en hadden wij sneeuwpret met de kids. Lana en Max bouwden een mooie sneeuwpop en hebben de grootste lol gehad.

Zondag in de namiddag vertrokken we weer richting hun huis en daar genoten we van een raclette diner. Ik had nog nooit raclette gegeten dus ik vond het leuk om dit eens te proberen. Ik ben doel op kaas, wijn en kleine hapjes dus ik heb er heerlijk van genoten.

Maandag was onze laatste hele dag in Frankrijk en mijn schoonzus en zwager moesten weer aan het werk. Ik en Yannick namen daarom de ochtendroutine op ons met hun jongens dus we hadden een lekker druk ochtendje met 5 kinderen hihi. Vervolgens bracht ik hun oudste zoontje naar ‘school’ (een soort peuterspeelzaal) en de jongste naar de opvang. Erg leuk om te zien hoe dit allemaal in Frankrijk gaat. Max liet vol trots zijn schooltje zien aan Lana die ook gezellig mee was.

Daarna vertrokken wij richting het stadje Villefranche om even de toerist uit te hangen, rond te kijken, te shoppen en een hapje te eten.

We lunchten bij een heel leuk restaurantje. Ik nam een heerlijke Italiaanse bruschetta, mmm!

Nog steeds zo enorm bij met onze Joolz Geo 2 duowagen. Aimy en Feline zitten/liggen er heel fijn in en hij is erg praktisch in gebruik. Ideaal om mee te wandelen in dit soort steden.

Die avond genoten we met z’n allen nog van een feestmaaltijd. We deden een crêpe party met zo’n crêpe maker voor op tafel. De kindjes konden zelf hun pannenkoekjes versieren en daar lustten wij er ook wel genoeg van haha. Lekker met een salade erbij. Daarna deden we de kinderen met zijn allen in bad (behalve Feline). Ze hadden de grootste lol samen, geweldig om te zien hoe goed ze het met elkaar kunnen vinden.

De ochtend erop vertrokken we in alle vroegte om 06.00 weer richting huis. Wat voor mij ook wel een tip is voor een lange autoreis als je meerdere kindjes hebt en borstvoeding geeft: Je kolft voorin en laat een grote zus/broer het flesje geven aan de baby. Lana kan dit al prima doen (onder mijn toezicht) en dat ideaal als de baby ineens onverwachts toch extra honger krijgt buiten de stops om of je kan door file bijvoorbeeld niet stoppen. Lana vindt het geweldig om haar zusje een flesje te geven, heel lief om te zien. Ik krijg veel vragen over mijn kolf, onderweg gebruik het het liefst mijn Medela Freestyle kolf die ik in deze grote kolven review heb getest).

We kwamen rond 15.30 weer thuis en zijn toen alles gaan uitpakken. We kijken terug op een heerlijke vakantie met ons gezinnetje van vijf. Heerlijk en luxe om midden in de winter even zo’n weekje weg te kunnen. Wie van jullie is ook op wintersport vakantie geweest of heeft die plannen nog? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “KC Vakantie Photodiary : Wintersport en Zuid-Frankrijk”

 1. Wat een heerlijke vakantie! Mijn dochter van bijna 2 houdt echt niet van auto rijden en is ook wagenziek, die begint na 3 kwartier al te protesteren… Geen verre autoritten voor ons dus, heel jammer. Wij zoeken het vertier noodgedwongen dichterbij 😉

 2. Wat een heerlijke plaatjes allemaal. Zelf ben ik niet zo van de kou (wintersport) dus foto’s kijken is voor mij al een beetje genieten. Ik ga gezellig met mijn dochtertje een weekje naar Nederland. Dat is voor ons ook een beetje vakantie.

 3. Heerlijk zo er even tussen uit.

  Fijne kinderwagen! Wij hebben hem ook omdat de kindjes 14 maanden schelen, en ze nog niet lopen.

 4. Super leuk! Ik ben momenteel 36 weken zwanger dus wij zijn deze winter even thuis gebleven. Ik mis het wel onwijs hoor, even er uit! Vorig jaar lagen wij lekker in de zon terwijl hier iedereen aan het schaatsen was.

 5. Ik heb niks met wintersport, mijn vakantie naar de zon is al geboekt voor dit jaar! Maar super leuk om te zien hoe leuk jullie het gehad hebben! Altijd heerlijk om even te relaxen!

 6. De laatste keer dat ik op een snowboard en latten heb gestaan was echt in ‘98!! Ik vond het toen heerlijk en niks was me teveel! Ik was zelfs van de rode piste geweest en man wat ik heb genoten destijds in Oostenrijk! Na een beenbreuk door een auto-ongeval ben ik war ‘voorzichtiger’ geworden. Toch lijkt het me heerlijk om dat nog eens te doen! ??⛷

 7. Nancy de Groot

  Wat ziet jullie vakantie er fijn uit! Heerlijk om er eventjes tussenuit te zijn geweest. Ik zie een stralende Kelly en Yannick op de foto’s ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.