Weekmenu inspiratie voor het hele gezin

Weekmenu inspiratie

Zoals jullie inmiddels wel weten, maak ik iedere week voor het doen van de boodschappen een weekmenu met alle geplande maaltijden voor die week. Welke dagen we thuis eten, welke dagen ik alleen eet etc. Ik vind dit handig omdat ik zo de juiste boodschappen doe, en daar na een drukke dag niet meer over na hoef te denken. Ik doe dan inspiratie op via foodblogs of kookboeken of maak mijn vaste gerechten. Vandaag deel ik een weekmenu (van Maandag-zondag) met inspiratie voor heerlijke gerechten om je eigen weekmenu mee samen te stellen, bij iedere foto link ik naar het recept zodat je het makkelijk zelf kunt maken.

Weekmenu inspiratie voor het hele gezin

Weekmenu inspiratie

Maandag: Ik ben opgegroeid met maandag=stamppotdag, dus daar trap ik dit weekmenu mee af. Dit is een stamppot met pompoen uit de oven, perfect voor de herfst dus en heel erg lekker. Het laagje kaas zorgt voor net wat meer verwennerij, maar om deze maaltijd iets lichter te maken kun je dit weglaten. Een lekker begin van je weekmenu!

Weekmenu inspiratie

Dinsdag: We gaan voor een heerlijke romige pastasalade met een pesto-roomsaus, spekjes, champignons en rucolasla. Je kunt deze pastasalade koud eten, of warm, net waar jij zin in hebt. Warm is vaak net wat lekkerder wanneer het buiten koud is.

Weekmenu inspiratie

Woensdag: We gaan een beetje de Oosterse keuken in met deze Kip teryaki met paksoi en (optioneel) cashewnoten. Als je volkoren rijst kiest en niet teveel cashewnoten erop gooit, dan is dit een hele lichte en verantwoorde maaltijd. Snel klaar te maken met weinig ingrediënten, ideaal dus!
Weekmenu inspiratie
Donderdag: Vandaag gaan we voor een herfstige maaltijdsoep, namelijk een zelfgemaakte pompoensoep. Snel in elkaar gezet (zeker als je kant en klare pompoenblokjes koopt), heel voedzaam (bomvol vitamines) maar ook erg lekker en perfect voor tijdens de herfst.

Weekmenu inspiratie

Vrijdag: We maken een heerlijk Hollands stoofpotje met kip, naar het recept van mijn vader. Een maaltijd waar lekker veel groente in gaan (doperwten, mais, champignons, tomaten) met een heerlijke typische zoetzure saus. Wij zijn heel erg dol op dit gerecht en het is verrassend makkelijk te maken.

Weekmenu inspiratie Zaterdag: Lekker makkelijk, snel en goedkoop want voor minder dan €3,00 zet je twee bordjes op tafel. Deze Budget pasta met spinazie, gerookte ham, mozzarella, ui en lekkere kruiden.

Weekmenu inspiratie

Zondag: We sluiten de week Mexicaans af met deze creatieve Mexicaanse tortilla bakjes. Gevuld met een kruidig gehaktmengsel, groente, sou cream, wat kaas met daarnaast een frisse salade. Bomvol (verborgen) groente, heel makkelijk te maken en erg lekker. Ik vind dit zo’n typische zondag maaltijd haha.

Ik vond het heel leuk om dit weekmenu met mijn geschreven recepten te delen en ik krijg nu al zin om er een paar weer te gaan maken. Welke van deze gerechten wil jij nog eens proberen, en maak jij ook weleens vooraf aan de week een weekmenu met je maaltijden? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Miss B Blogz Thingz Over..
  30 oktober 2016

  Hey Girl! Dat zijn lekkere gerechten! Especially die pasta met pesto en rucola sounds Delicious! Ohwww Yesss!?

  ThnQ for Sharing!

  Hugz, Miss B,?
  Miss B Blogz Thingz Over.. onlangs geplaatst…Share your blog!My Profile

 • Liset
  30 oktober 2016

  Wat een fijne inspiratie! Het pastagerecht met spinazie en rucola klinkt heerlijk, maar ook het stoofpotje ziet er goed uit.
  Liset onlangs geplaatst…Review | The Bodyshop Strawberry Festive Picks 2016My Profile

 • Nancy de Groot
  30 oktober 2016

  De mexicaanse tortilla bakjes ga ik absoluut eens uitproberen, jum! Wij maken meestel een menu voor 2 dagen, bedenken soms pas op de dag zelf wat we zullen/willen eten. Dat is alleen niet altijd even handig ivm voorbereidingen en het halen van de boodschappen..

 • Monique
  30 oktober 2016

  Kijk, dit is handig! Ik ben vooral erg benieuwd naar het Hollandse stoofpotje.
  Monique onlangs geplaatst…Snapshot Sunday #8My Profile

 • Tamara
  30 oktober 2016

  Heerlijke gerechten!ga alles keer proberen! Hier is de pompoenstampot al favoriet door jou!
  Ik doe ook wekelijkse boodschappen en maak dan begin van de week lijstje en bedenk dan wat we die week kunnen eten. Werkt voor hier het fijnst en rustigst aan einde van de dag!
  Fijne dag x

 • Stefanie
  30 oktober 2016

  Bedankt voor de inspiratie! Handig zo’n weekmenu, kom ik toch weer andere gerechten tegen. Het Hollands stoofpotje wil ik wel een keer gaan maken.
  Zelf maak ik ook altijd een weekmenu, is makkelijk met boodschappen doen.
  Stefanie onlangs geplaatst…Naar de film TrollsMy Profile

 • Veronique
  30 oktober 2016

  Leuk zo’n weekmenu! Ook ik maak wekelijks een menu. Doe 1x per 2 weken de grote boodschappen, maar haal op donderdag verse groenten en fruit op de markt. Door een grote hoeveelheid voorraad kijk ik in week 2 wat staat er nog in de kast, wat kan ik er mee maken en wat heb ik nog nodig. Inspiratie haal ik vooral uit kookboeken, 24kitchen en blogs.

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  30 oktober 2016

  Oeh lekker! Die pasta met pesto en room.klinkt heel goed!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Dingen die ik de laatste tijd heb ingetypt in GoogleMy Profile

 • Dees
  30 oktober 2016

  Ziet er goed uit vooral de dinsdag zaterdag en zondag ga ik eens op mijn lijstje zetten
  Maak zelf ook week menu maar soms zo geen inspiratie
  Dees onlangs geplaatst…Weekupdate #2 De laatsteMy Profile

 • Saskia
  30 oktober 2016

  Oh stamppot heb ik ook weer zo zin in. Staat hier helaas niet zo vaak op tafel dan dat ik zou willen maar vind het heerlijk.
  Saskia onlangs geplaatst…En.. Praat ze al? (leren praten)My Profile

 • Martina
  30 oktober 2016

  Oeh heerlijk! Donderdag os mijn favoriet maar het stoofpotje van vrijdag wil ik ook eens proberen! Leuk artikel 🙂
  Martina onlangs geplaatst…28 Oktober 2016 – Shopsessies, kooksessies en knuffelsessiesMy Profile

 • Doortje
  30 oktober 2016

  Leuk om te lezen! Even weer wat inspiratie op doen, wij maken ook altijd een weekmenu, ik vind het gewoon lekker handig 🙂
  Doortje onlangs geplaatst…Weekmenu; veel soepjes!!!My Profile

 • Femke
  30 oktober 2016

  Leuk zo’n weekmenu. Het grootste gedeelte vind ik er goed uit zien, alleen een stamppot vind ik gewoon niet lekker. Geen één stamppot. Ik ben dol op vis dus ik zou op de maandag dan iets met vis eten :-). Tortilla’s eet ik wekelijks alleen altijd met kip, ik ga dit zeker eens met gehakt proberen,
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 43 2016: heerlijk uit eten, Antwerpen & Jamie LiMy Profile

 • karlien
  30 oktober 2016

  Wij eten eigenlijk nooit stamppot, toch een keer proberen. Ik wil ook weekmenu s gaan maken, veel handiger dan dagelijks naar de winkel gaan 🙂
  karlien onlangs geplaatst…Paar dagen Frankrijk plus AntwerpenMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  30 oktober 2016

  Wat leuk zo’n stamppot dag. Ik hou van stamppot dus die ga ik ook invoeren ?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Dit heeft een jaar bloggen me gebracht…Dank je blog…My Profile

 • Malou
  30 oktober 2016

  Kip Teriyaki is zo lekker! Ik weet alleen niet of ik het aandurf om Nomi cashewnoten te laten eten.
  Malou onlangs geplaatst…Favorieten van LennMy Profile

 • Joyce
  30 oktober 2016

  Mm lekkere inspiratie!
  Joyce onlangs geplaatst…Drie kleine woordjesMy Profile

 • Sandra
  30 oktober 2016

  Oeh wat een heerlijke gerechten zitten er tussen zeg!
  Sandra onlangs geplaatst…NIVEA PURE & NATURAL HYDRATERENDE DAGCRÈMEMy Profile

 • San
  30 oktober 2016

  Leuke inspiratie!
  De stamppot ga ik volgende week maken. Ik heb zelf alleen een kleine ovenschaal, dus denk dat ik de helft ga gebruiken van jou ingredientenlijstje. Ik ben ook alleen, dus kook vaak voor 2 personen (dag erna hetzelfde eten of een bakje bewaren in de vriezer).

  Tip: de link van de pompoensoep klopt niet, daar staat eveneens het recept voor de pompoenstamppot.

  Fijne zondag!

 • Marjolein
  30 oktober 2016

  Wat een heerlijke recepten, zit zeker inspiratie tussen!!
  Ik maak ook altijd weekmenu’s. Ik woon alleen en vaak eet ik dingen 2 dagen achter elkaar, ik vind het zonde om weg te gooien en niet alles is in te vriezen….
  Ook kijk ik naar aanbiedingen in de folders. Soms heb je dan voor een laag bedrag een heerlijke maaltijd. Daarnaast ga ik elke zaterdag naar de markt… Heerlijk om alle verse groenten in huis te halen!

 • Dita
  30 oktober 2016

  Fijne recepten. Wij halen ook vaak 1x per week wat qua eten. Verder kook ik elke dag. Vind ik ook zo leuk!
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Oktober 2016 #2My Profile

 • foryourstyle.nl
  30 oktober 2016

  Ziet er allemaal erg lekker uit!
  foryourstyle.nl onlangs geplaatst…Wil jij ook lange wimpers?My Profile

 • Caroline
  30 oktober 2016

  Ziet er lekker uit! Eet Lana alles mee? Mijn zoontje (bijna 2) eet goed en wil ook vaak wel nieuwe dingen proeven, maar weigert bijna alles waar de ingrediënten niet individueel herkenbaar zijn.
  Hij eet dus bijv. wel pasta maar dan los macaroni, apart gehakt en apart de groente.
  Als het gemengd is met saus schuift hij het van zich af met “nee!” en daar kun je het mee doen.

 • Melis
  30 oktober 2016

  Oehhh dat ziet er allemaal heerlijk uit zeg hmm….
  Melis onlangs geplaatst…Avoid stress!My Profile

 • Romy
  30 oktober 2016

  Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Ik zou gaan voor de budgetpasta met spinazie, maar dan zonder vlees 😉
  Romy onlangs geplaatst…Een brief aan mijn vijfjarige ikMy Profile

 • chucky1012
  30 oktober 2016

  Leuk om hierdoor inspiratie op te kunnen doen.
  Het ziet er zo heerlijk uit.

  Xoxo

 • Lifeaholic.nl
  30 oktober 2016

  Leuk om jouw inspiratietips te zien! Ideaal want ben nu net bezig met het doen van mijn wekelijkse onlinebestelling ??
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Recept: Asperge ovenschotelMy Profile

 • Loes Johanna
  30 oktober 2016

  Fijne inspiratie!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Travel: Las Vegas deel IMy Profile

 • Lisette de Bruijn
  30 oktober 2016

  Ziet er lekker uit zeg! En ook allemaal zo verantwoord!! Bij mij zit er zeker een keer patat en een keer pizza tussen…
  Ik ga het stoofpotje eens proberen.
  Lisette de Bruijn onlangs geplaatst…Wedden dat ik het kan #2. Een late night en ik zie dubbelMy Profile

 • Gera
  30 oktober 2016

  Ziet er goed uit allemaal! Ook wij doen boodschappen aan de hand van een weekmenu. Ik heb zelfs een standaard boodschappenlijstje tegenwoordig die ik gemakkelijk aan kan vullen. Scheelt een hoop stress!
  Gera onlangs geplaatst…Slapen is voor watjesMy Profile

 • Melissa
  30 oktober 2016

  Die pasta met pesto ziet er heerlijk uit, die combi is altijd zo lekker! Die ga ik binnenkort ook maar weer eens maken. Vooralsnog de crockpot weer uit de kast gehaald; nu het weer vroeger donker is heb ik echt zin in die stoofpotjes en andere maaltijden die de hele dag staan te pruttelen 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…Gezond eten voor kinderen; wat is dat precies?My Profile

 • Mira
  30 oktober 2016

  Dat ziet er allemaal zeer lekker uit!
  Mira onlangs geplaatst…Mijn cyclusMy Profile

 • rachel
  31 oktober 2016

  leuk idee dit!! ik ben zelf gestopt met weekmenus te maken want we eten nooit het zelfde hier dus zinloos en ik moet altijd dag per dag bekijken wat ik wil eten en wat ik kan eten die dag. voor hubby en de meiden word het ook op de dag beslist of savonds na het eten
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 29 oktober ’16My Profile

 • Roxanne
  13 november 2016

  Ik maak ook altijd een week menu. Ideaal om de week boodschappen te doen en inderdaad, zo hoef ik na een lange dag niet meer na te denken over wat ik ga koken of nog naar de winkel te hollen….
  Op dagen dat ik alleen eet kook ik ook voor mezelf, soms wel gewoon alsof ik voor ons samen kook, zodat ik de dag erna ook nog er van kan eten. En vaak kook ik een wat grotere portie zodat we er samen 2 dagen van kunnen eten (bijvoorbeeld op drukke dagen) en soms is er dan nog over om een portie in de diepvries te bewaren om mee te nemen naar werk of op drukke dagen
  Roxanne onlangs geplaatst…A dream is a wish your heart makes ♥My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.