Gezonde snack: Bananenbrood met rood fruit

bananenbrood

Op zoek naar een gezonde snack? Dan zit je goed met een plakje zelfgebakken bananenbrood! Ik deelde al eens een basis recept voor bananenbrood (ok, ik schrik een beetje als ik de foto’s terugkijk, haha) maar vandaag deel ik een nog gezondere variant met amandelmeel en aangevuld met heerlijk rood fruit. Dit maakt ‘m een beetje zoeter en geeft dit bananenbrood een lekkere twist. Super simpel te maken met maar een paar ingrediënten!

Wat heb je nodig voor een bananenbrood met rood fruit?
– 3 bananen
– 200 gram amandelmeel
– 100 gram rood fruit, ik koos voor diepvriesfruit
– Snufje bakpoeder
– 3 eieren
– Snufje zout

Hoe maak je zo’n bananenbrood?

– In een beslagkom die je de bananen in stukjes erbij, vervolgens voeg je hier de eieren aan toe. Dit klop je even door. Dan ga je gelijkmatig het amandelmeel toevoegen, het snufje bakpoeder en het snufje zout. Dit klop je door tot het een luchtig beslag wordt. Daarna meng je het rode fruit er doorheen. Ik koos voor een marmer-effect door het niet volledig te mixen. Dit mag je natuurlijk wel doen als je je hele bananenbrood een meer rode kleur wilt geven.

Dan doe je het beslag in een cakeblik. Ik heb het cakeblik met wat bakpapier belegd en daarna het beslag erin gedaan. Zo krijg je na het bakken je bananenbrood er heel makkelijk en snel uit. Doe het bananenbrood in een voorverwarmde oven (180 graden) voor 45 minuten, laat het bananenbrood even afkoelen en dan is het klaar om te serveren.

Ik vind dit het ideale tussendoortje voor bij de koffie of thee. Je hebt zo toch een lekker gebakje maar het is laag in calorieën en bevat door de amandelmeel gezonde vetten. Het is handig om dit bijvoorbeeld op zondag te bakken zodat je dit klaar hebt staan als gezonde snack om mee te nemen naar je werk, als tussendoortje op school of als 4-uurtje. Dan kom je minder snel in de verleiding tot andere ongezonde snacks. Ik geef wel toe dat dit niet smaakt naar Oma’s boerencake, maar wanneer je wat gezonds wilt snacken dan is dit een ideaal alternatief.

Heb jij weleens banananbrood gemaakt? Wat is jouw favoriete recept? Een van mijn favoriete recepten voor bananenbrood blijft die van Pauline van Uitpaulineskeuken.
Laat je reactie achter bij de comments.

Meer  gezonde snack recepten op een rijtje:
Recept voor gezonde carrotcake
Recept voor gezonde cupcakes met framboos
Gezonde chocolade mousse recept
Recept voor gezondere cheesecake muffins
Gezonde mueslirepen recept of recept voor gezonde daderessen
En dit zijn mijn favoriete healthy snacks!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “Gezonde snack: Bananenbrood met rood fruit”

 1. Zelf heb ik nog niet eerder bananenbrood gemaakt, maar het is zo te zien snel en makkelijk te maken! Lekker hoor, volgens mij is dit inderdaad een gezonde snack :).

 2. Heerlijk he bananenbrood!! En hij ziet er ook erg smakelijk uit!! Heb zelf ook nog een paar stukjes in de vriezer, die kan ik er wel even uithalen;)
  Smakelijk!! X

 3. Ik heb me al een paar keer voorgenomen om babanenbrood te maken, maar nog steeds niet gedaan. Binnenkort toch maar een keer doen! Deze versie met rood fruit lijkt me ook erg lekker 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…De leukste zomerjurkjesMy Profile

 4. Dit staat al zo lang op mijn lijstje om te maken maar het komt er nooit van. Terwijl ik alle ingrediënten gewoon in huis heb… Toch maar eens tijd voor maken want het lijkt me erg lekker!
  Charlotte onlangs geplaatst…Ik als blogger…My Profile

 5. Ja mijn appie heeft het. Je kunt het ook bij een bio supermarkt halen. Maar in feite is amandelmeel niets anders dan fijngemalen amandelen, als je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje hebt kun je het ook zelf maken

 6. Ik heb nog nooit bananenbrood gemaakt, maar wilde het wel altijd al proberen. Deze variant ziet er heerlijk uit. Deze ga ik zeker een keer proberen te maken!
  Jamaila onlangs geplaatst…Mijn foto top 5My Profile

 7. Marijke Michels

  Er staat niet bij hoe groot het cakeblik moest zijn ! Heb het dus gemaakt met aardbeien plakjes er tussen maar door het te grote cakeblik is het een iet wat laag model geworden de smaak is wel lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.