Recept voor super gezonde mueslirepen

Recept voor super gezonde mueslirepen

recept voor super gezonde mueslirepen

Het is weer tijd voor een heerlijk recept en vandaag deel ik een recept voor super gezonde mueslirepen. Dat ik van lekker en gezond eten houd heb ik al verklapt, vandaag deel ik dan ook een van mijn favoriete receptjes.  Ik deel vandaag een recept voor gezonde suikervrije mueslirepen. Wie kan er een muesli reep weerstaan die geen toegevoegde suikers, geen conserveringsmiddelen bevat en toch lekker smaakt? Dit gezonde recept voor mueslirepen is ideaal als tussendoortje om mee te nemen naar je werk, school of voor onderweg.

recept voor super gezonde mueslirepen

Eigenlijk heb ik standaard deze benodigdheden wel in huis wat het extra aantrekkelijk maakt natuurlijk om de keuken in te duiken. In minder dan een half uurtje heb je een heerlijke warme en gezonde snack. Mocht er toevallig iets over blijven heb je een dag later een voedzame ontbijtreep (in combinatie met een sapje zeker aan te raden) of gewoon een lekker bewust tussendoortje.

Benodigdheden voor gezonde mueslirepen:
– 1 Rijpe banaan (het klinkt gek maar hoe bruiner hoe lekkerder )
– 1 kopje Havermout

Extra benodigdheden ter variatie.
– Kokosrasp
– Krentjes
– Chia zaad
– Lijnzaad
– Walnoten
– Andere soorten gedroogd fruit
– Chocolade stukjes
– Honing voor de echte zoetekauw

recept voor super gezonde mueslirepen

Recept voor super gezonde mueslirepen?

1) Zet alle benodigdheden klaar, banaan plakt best wel en dit wil je niet aan je keukenkastjes hebben plakken 😉

2) Ik persoonlijk hou er van om in de repen cia zaad en lijnzaad te gebruiken, je proeft het niet maar het biedt veel voordelen voor je lichaam zoals extra vezels. Van beiden gebruik ik ongeveer 1 royale eetlepel, zelf wel ik ze even in 2 á 3 eetlepels water zodat ik zeker weer dat ze lekker zacht worden.

3) Dan prak je de banaan in hetzelfde bakje als de zaadjes en het water al zitten helemaal fijn.
Kies het liefst een zo bruin mogelijke banaan uit, eigenlijk eentje die je liever niet meer wil eten omdat hij zo bruin is. De banaan geeft dan de meeste smaakstoffen en maakt je koekjes lekker zoet, natuurlijk gezoet wel te verstaan, ook wel handig is dat de banaan dan een stuk makkelijker te prakken is en je dus geen keukenmachine of blender nodig hebt.

4) Voor mij persoonlijk komt hier het punt van de variatie, omdat ik lijnzaad en cia zaad altijd gebruik als ik deze repen maak.  Deze keer heb ik gekozen om walnoten en krenten toe te voegen. In deze stap is het dus aan jezelf wat je wel of niet wil verwerken in de repen.
Als alles wat je er in wil stoppen door elkaar gemengd is hussel je er ongeveer een kopje havermout doorheen. Hier zie je de grove havermout, de repen/ koekjes kunnen met alle twee gemaakt worden, net wat je in huis hebt of lekkerder vindt.

5) Als alles goed gemengd is kun je de koekjes vormen op een bakplaat, je hebt geen extra boter nodig als je de koekjes op bakpapier bakt. In de hete lucht oven op 180 graden in ongeveer 15 minuten bak je deze lekker snack krokant en knapperig.

Zowel warm als koud een echte traktatie als je het mij vraagt!

vera55
Wat vinden jullie van dit recept? Hebben jullie zelf ook al eens muesli repen gemaakt? Heb je nog andere variaties bedacht laat het me weten!

Liefs Vera

Wat een heerlijk recept Vera! Ik (Kelly) wil deze zeker graag proeven, gezond, makkelijk te maken en vrij van geraffineerde suikers, helemaal top!

We zijn benieuwd naar jullie reacties in de comments!

Volg dit blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • xhannahs
  21 januari 2014

  Dit is echt perfect voor na mijn tentamens als ik weer lekker terug ga naar gezond eten! Ik ga dit recept zeker onthouden 🙂
  xhannahs onlangs geplaatst…Happy challenge |Mijn waardenMy Profile

 • Kimberley
  21 januari 2014

  Leuk dat je het zo kan varieren! 🙂
  Kimberley onlangs geplaatst…L’Oréal color riche – Gold lurexMy Profile

 • Maaike
  21 januari 2014

  Ik heb nog nooit geprobeerd om muesli repen zelf te maken maar dit ziet er heerlijk uit!!

  X
  Maaike onlangs geplaatst…My week #23 + Uitslag WinactieMy Profile

 • Malou
  21 januari 2014

  Ze lijken me heel lekker 🙂
  Malou onlangs geplaatst…EXAMENPROJECT!My Profile

 • Barbara
  21 januari 2014

  Nog een tip: je zou ook spelt flakes kunnen toevoegen. Dat is pure spelt en geroosterd waardoor het knapperig is. Strooi ik smorgens door de muesli, lekker!
  Barbara onlangs geplaatst…De Felicitas Ouders van Nu Zwanger BoxMy Profile

 • Sanne Marlijn
  21 januari 2014

  Wat lekker zeg! Ik ben dol op dit soort gezonde snackrecepten:)
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Elektra nails: bedien je smartphone met kunstnagelsMy Profile

 • Bibian
  21 januari 2014

  Ziet er heel lekke uit, ben benieuwd. Misschien dat ik ze een keer ga maken! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Oeps, mijn baby kan al appen!?My Profile

 • WeHeartFit
  21 januari 2014

  Oeh echt een recept voor mij! Ga ze zeker eens uitproberen met inderdaad wat noten en bijvoorbeeld goji bessen!
  WeHeartFit onlangs geplaatst…WeHeartFit Shop is online!!My Profile

 • Susanne
  21 januari 2014

  Ik hou niet van banaan in baksels maar ik heb laatst ook een bananabread gemaakt die die had een heeel subtiele banaansmaak, dus dat ging wel. Wist je trouwens dat de lijnzaad met water (in bepaalde verhoudingen dan) een vervanging is voor een ei?! Schijn je ook te kunnen gebruiken met koekjes!
  Susanne onlangs geplaatst…TIP: Schepsnoep bij IKEAMy Profile

 • Manon
  21 januari 2014

  Wat een lekker receptje! Ziet er goed uit 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Oeps, mijn baby kan al appen!?My Profile

 • Geertje
  21 januari 2014

  Ziet er heerlijk uit. Vraag me af of je dit ook met albrann flakes of cornflakes of zo kan maken.. Ik kan zelf geen noten eten… Ga het eens een keer proberen!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven… Plog #1My Profile

 • denise
  21 januari 2014

  ooh, klinkt lekker gezond!
  ik wil ook al een tijdje gezonde repen maken,
  toch maar eens doen!
  liefs,
  denise
  denise onlangs geplaatst…new in; pailletten parka!My Profile

 • Jennn
  21 januari 2014

  Dat lijkt me heerlijk! Ga het zeker een keer proberen!
  Jennn onlangs geplaatst…JaNEWary: DankbaarMy Profile

 • Iris
  21 januari 2014

  Oeh jummie! Zelfgemaakte en gezonde musli repen zijn idd erg lekker!

 • Nynke
  21 januari 2014

  Toch altijd weer jammer dat ik echt geen banaan lust..
  Zit me nog steeds af te vragen waarmee ik dit kan vervangen!

 • Robin
  21 januari 2014

  Hmm, lijkt me lekker! 😀
  Robin onlangs geplaatst…Shoplog DM – januari 2014My Profile

 • Kim
  21 januari 2014

  Hmm, dit wil ik wel eens proberen!
  Kim onlangs geplaatst…Catrice Mint me upMy Profile

 • Marloes
  21 januari 2014

  Yummie. Ik bak ze ook regelmatig! Ze zijn zo lekker!
  Marloes onlangs geplaatst…Paula’s Choice – Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate SerumMy Profile

 • marieke
  23 januari 2014

  Heb gisteren toevallig voor de eerste keer zelf muesli gemaakt.
  Hieronder de link naar de pagina waar ik het recept van heb.
  erg lekker moet ik zeggen.
  ik heb het met havermoutvlokken, lijnzaad, stukjes walnoot en zonnebloempitten gemaakt. Alles mixen in een schaal, beetje honing erdoor en olie. Mmmm

 • marieke
  23 januari 2014

  Oeps de link pakt ie niet. Maar eigenlijk moet je precies doen wat ik omschreef. Ik had de oven op 180 graden en dan zo’n 20 minuten

 • Kylie
  21 oktober 2014

  Heyy:)

  Ik wil ze ook maken, maar ik heb pas 2 emmertjes superfoodmuesli gekocht, kan ik deze gebruiken i.p.v havermout? hier zitten dus al noten enzo in..
  🙂

 • Tez
  11 januari 2015

  Ik maak de repen met een basis van havermout, noten, zaden en rozijnen…..keuze aan wat je lekker vindt. Dan in een pannetje boter smelten met bruine suiker en honing. Dit mengsel even goed verwarmen, maar niet bruin laten worden. Mengen met havermoutmix. En 25 minuutjes in de oven. Goed afkoelen en ze zijn heerlijk knapperig!

 • jori
  13 februari 2015

  Ik maak ze regelmatig,vindt het super lekker maar ze blijven bij mij wel fluffy.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.