Recept voor super gezonde mueslirepen

recept voor super gezonde mueslirepen

Het is weer tijd voor een heerlijk recept en vandaag deel ik een recept voor super gezonde mueslirepen. Dat ik van lekker en gezond eten houd heb ik al verklapt, vandaag deel ik dan ook een van mijn favoriete receptjes.  Ik deel vandaag een recept voor gezonde suikervrije mueslirepen. Wie kan er een muesli reep weerstaan die geen toegevoegde suikers, geen conserveringsmiddelen bevat en toch lekker smaakt? Dit gezonde recept voor mueslirepen is ideaal als tussendoortje om mee te nemen naar je werk, school of voor onderweg.

recept voor super gezonde mueslirepen

Eigenlijk heb ik standaard deze benodigdheden wel in huis wat het extra aantrekkelijk maakt natuurlijk om de keuken in te duiken. In minder dan een half uurtje heb je een heerlijke warme en gezonde snack. Mocht er toevallig iets over blijven heb je een dag later een voedzame ontbijtreep (in combinatie met een sapje zeker aan te raden) of gewoon een lekker bewust tussendoortje.

Benodigdheden voor gezonde mueslirepen:
– 1 Rijpe banaan (het klinkt gek maar hoe bruiner hoe lekkerder )
– 1 kopje Havermout

Extra benodigdheden ter variatie.
– Kokosrasp
– Krentjes
– Chia zaad
– Lijnzaad
– Walnoten
– Andere soorten gedroogd fruit
– Chocolade stukjes
– Honing voor de echte zoetekauw

recept voor super gezonde mueslirepen

Recept voor super gezonde mueslirepen?

1) Zet alle benodigdheden klaar, banaan plakt best wel en dit wil je niet aan je keukenkastjes hebben plakken 😉

2) Ik persoonlijk hou er van om in de repen cia zaad en lijnzaad te gebruiken, je proeft het niet maar het biedt veel voordelen voor je lichaam zoals extra vezels. Van beiden gebruik ik ongeveer 1 royale eetlepel, zelf wel ik ze even in 2 á 3 eetlepels water zodat ik zeker weer dat ze lekker zacht worden.

3) Dan prak je de banaan in hetzelfde bakje als de zaadjes en het water al zitten helemaal fijn.
Kies het liefst een zo bruin mogelijke banaan uit, eigenlijk eentje die je liever niet meer wil eten omdat hij zo bruin is. De banaan geeft dan de meeste smaakstoffen en maakt je koekjes lekker zoet, natuurlijk gezoet wel te verstaan, ook wel handig is dat de banaan dan een stuk makkelijker te prakken is en je dus geen keukenmachine of blender nodig hebt.

4) Voor mij persoonlijk komt hier het punt van de variatie, omdat ik lijnzaad en cia zaad altijd gebruik als ik deze repen maak.  Deze keer heb ik gekozen om walnoten en krenten toe te voegen. In deze stap is het dus aan jezelf wat je wel of niet wil verwerken in de repen.
Als alles wat je er in wil stoppen door elkaar gemengd is hussel je er ongeveer een kopje havermout doorheen. Hier zie je de grove havermout, de repen/ koekjes kunnen met alle twee gemaakt worden, net wat je in huis hebt of lekkerder vindt.

5) Als alles goed gemengd is kun je de koekjes vormen op een bakplaat, je hebt geen extra boter nodig als je de koekjes op bakpapier bakt. In de hete lucht oven op 180 graden in ongeveer 15 minuten bak je deze lekker snack krokant en knapperig.

Zowel warm als koud een echte traktatie als je het mij vraagt!

vera55
Wat vinden jullie van dit recept? Hebben jullie zelf ook al eens muesli repen gemaakt? Heb je nog andere variaties bedacht laat het me weten!

Liefs Vera

Wat een heerlijk recept Vera! Ik (Kelly) wil deze zeker graag proeven, gezond, makkelijk te maken en vrij van geraffineerde suikers, helemaal top!

We zijn benieuwd naar jullie reacties in de comments!

Volg dit blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “Recept voor super gezonde mueslirepen”

 1. Ik hou niet van banaan in baksels maar ik heb laatst ook een bananabread gemaakt die die had een heeel subtiele banaansmaak, dus dat ging wel. Wist je trouwens dat de lijnzaad met water (in bepaalde verhoudingen dan) een vervanging is voor een ei?! Schijn je ook te kunnen gebruiken met koekjes!
  Susanne onlangs geplaatst…TIP: Schepsnoep bij IKEAMy Profile

 2. Toch altijd weer jammer dat ik echt geen banaan lust..
  Zit me nog steeds af te vragen waarmee ik dit kan vervangen!

 3. Heb gisteren toevallig voor de eerste keer zelf muesli gemaakt.
  Hieronder de link naar de pagina waar ik het recept van heb.
  erg lekker moet ik zeggen.
  ik heb het met havermoutvlokken, lijnzaad, stukjes walnoot en zonnebloempitten gemaakt. Alles mixen in een schaal, beetje honing erdoor en olie. Mmmm

 4. Oeps de link pakt ie niet. Maar eigenlijk moet je precies doen wat ik omschreef. Ik had de oven op 180 graden en dan zo’n 20 minuten

 5. Heyy:)

  Ik wil ze ook maken, maar ik heb pas 2 emmertjes superfoodmuesli gekocht, kan ik deze gebruiken i.p.v havermout? hier zitten dus al noten enzo in..
  🙂

 6. Ik maak de repen met een basis van havermout, noten, zaden en rozijnen…..keuze aan wat je lekker vindt. Dan in een pannetje boter smelten met bruine suiker en honing. Dit mengsel even goed verwarmen, maar niet bruin laten worden. Mengen met havermoutmix. En 25 minuutjes in de oven. Goed afkoelen en ze zijn heerlijk knapperig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.