Bron foto’s

Recept: Gezonde cheesecake cupcakes : Ik ben dol op de blog van Marijke van Easydailyfood. Haar recepten zien er altijd super goed en lekker uit. Ze deelde al eens eerder een receptje op mijn blog (namelijk voor gezonde slush puppie, heerlijk met dit weer!), en vandaag deelt ze weer een lekker recept, voor gezonde (of eigenlijk gezondere) cheesecake cupcakes. Dat klinkt toch al goddelijk! Deze cupcakes kun je gezonder noemen omdat ze geen slagroom, mascarpone of roomkaas bevatten. Ook is er geen extra suiker aan toegevoegd. Het is dus een gezondere versie van de bekende cheesecake, in de vorm van cupcakes. Benieuwd hoe je dit maakt?

Je hebt nodig: muffin tray en cupcakevormpjes

Ingrediënten voor 6 Gezonde cheesecake cupcakes 

  • 8 tarwebiscuits (bijv. digestive)
  • 4 eetlepels vloeibare boter (of boter die je vooraf laat smelten)
  • 3 gelatine blaadjes
  • 200 ml aardbeienkwark (eventueel Optimel of een andere magere kwark)
  • Optie: 1 eetlepel kokosrasp

Hoe maak je deze cheesecake cupcakes?

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine (of doe dit met de hand in bijvoorbeeld een schone theedoek) en voeg de vloeibare boter toe.
  2. Pak de cupcakevormpjes en doe deze in de muffintray (anders blijven ze niet goed in vorm). Schep nu per cupcake een flinke eetlepel koekkruimels in elk vormpje en druk deze stevig aan met de achterkant van een lepel.
  3. Zet ze in de koelkast en laat dit ongeveer 1,5 uur staan zodat het harder wordt. Langer kan ook maar korter niet.

Als de bodem lang genoeg in de koelkast heeft gestaan ga je verder met volgende stappen:

  1. Leg de gelatineblaadjes in een koud bakje water en laat deze ongeveer 5 minuten weken.
  2. Pak een iets grotere kom en giet hier een klein beetje kokend water in (ongeveer 3 eetlepels).
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze 1 voor 1 door het gekookte water heen tot deze zijn gesmolten. Schep de aardbeien kwark (200ml) door dit mengsel en roer dit goed door elkaar heen.
  4. Schep nu met een grote lepel voorzichtig het dunne mengsel in elk vormpje tot een klein stukje onder de rand van de cupcake vorm.
  5. Zet dit nu opnieuw in de koelkast en laat ze minimaal 2 uren opstijven.

Optioneel en lekker: Doe wat kokosrasp op iedere cheesecake cupcake voor garnering. Dan zijn je cheesecake cupcakes klaar om van te genieten!

Meer gezonde snack /taart recepten:
Zo maak je een glutenvrije, suikervrije en lactose vrije cheesecake!
Zo maak je een glutenvrije appeltaart!
Gezonde Carrotcake maken suikervrij?
Gezonde bounty’s maak je zo en gezonde twix maak je met dit recept! 

Dankjewel Marijke voor dit super lekkere recept! Ik krijg er helemaal zin in om dit te maken en op te eten! Heel erg leuk bij een high tea, verjaardag of babyshower.
Wat vinden jullie van dit recept? Krijg je dan ook zin om dit te maken? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Recept: Gezonde cheesecake cupcakes!”

  1. Wow dat ziet er goed uit, slim om het met Optimel te doen, dan is het helemaal mager om te maken, dit ga ik onthouden!

  2. Wat een briljant idee. Het klinkt heerlijk. Ik ga dit zeker onthouden. Ook een leuk idee om samen met je kind te maken trouwens. Ga dit binnenkort eens met Sam proberen.
    Jess onlangs geplaatst…Boekenwurm tagMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.