Recept voor een gezonde chocolademousse : Dit gezonde recept had Irma voor mij gemaakt nadat we klaar waren met een les Bodypump. Ze had het over een gezonde chocolademousse gemaakt van banaan en avocado. Ik kon dit niet helemaal geloven, ik vind avocado heerlijk, en ik ben dol op banaan maar een mix hiervan kon ik me niet voorstellen. Toen ze in een kommetje een heerlijk bruin goedje, dat leek op chocolademousse meebracht was ik heel benieuwd geworden. Dit kan toch niet smaken zoals echte chocolademousse? Mij houd je niet zomaar voor de gek, maar jawel hoor dit is goddelijk. Als je mij niet gezegd had dat hier groente en fruit in verwerkt zat dan had ik geloofd dat dit een normale chocolademousse zou zijn. Ik mocht van Irma haar receptje delen op mijn blog dus ik ga dit vandaag met jullie delen. Een gezond toetje waarmee je zowel een portie fruit, als wat groentes en gezonde eiwitten en vetten binnenkrijgt, ideaal na een workout!

foto

Hoe maak je deze heerlijke gezonde chocolademousse?

Wat heb je nodig voor twee personen?
– 1 avocado
– 1 banaan
– 50 gram cacaopoeder
– Optioneel 1 eetlepel honing/agave siroop

Toppings:
– Vers fruit zoals aardbeien, plakjes banaan
– Kokos vlokken, cacao nibs, nootjes

Aan de slag:
– Pel de banaan en de avocado en doe dit in een blender of mixer.
– Voeg het cacaopoeder toe en eventueel wat honing/agavesiroop om het wat zoeter te maken.
– Mix dit goed door tot een romig en luchtig mengsel. Zet dit in de koelkast voor minimaal een half uurtje om een lekker koud toetje te hebben.
– Serveer dit in leuke schaaltjes en doe er wat lekkere toppings op. Ik vond het heerlijk met wat stukjes aardbei en kokos vlokken.

En dan is je gezonde chocolade toetje al klaar. Als je de ingrediënten hoort dan zul je niet geloven dat die erin zitten zo lekker zoet en romig dit maakt. Ideaal voor chocolade cravings (die ik nogal heb) en dit toetje vult ontzettend goed. Chocolademousse maar dan gezond! Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept zullen vinden. Zou je dit zelf ook maken? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Gezond recept: Gezonde chocolademousse”

 1. Mmm….. Dit klinkt echt heel erg lekker, maar toch een vreemd idee dat het op basis van banaan & avocado is. Ik ben bezig mijzelf een gezondere eet~ en levensstijl aan te wennen en daar past dit prima in! Van de week maar eens proberen zelf te maken.

 2. Haha! Het klinkt niet zo lekker vind ik, maar je bent er zo enthousiast over dat ik het nu gewoon MOET proberen. Puur uit nieuwsgierigheid haha! Ik ben benieuwd.
  Ik elk geval fijn dat er gezonde groente en fruit inzitten en dat je zo met minder schuldgevoel aan een chocolade-bui toe kunt geven:)
  Miranda onlangs geplaatst…Mijn allereerste video – nailartMy Profile

 3. Wist je dat avocado eigenlijk een fruitsoort is, grappig he? Maar lekker en banaan avocado is ook al zo lekker samen, jummie!

 4. Ik vind dit ook heel lekker om te maken. Ik doe het ook wel eens zonder de banaan. Dus gewoon cacao en avocado door elkaar mixen.

  En het is ook lekker om er in de blender nog twee of drie dadels door te gooien. De blender moet even heel hard werken, maar het maakt het resultaat net iets zoeter!

 5. Heb ik al eens meer gelezen! Ik hoopte op een recept zonder avocado omdat ik het écht niet lust. Proef je dat terug? Misschien toch maar eens proberen want tjsa, een gezonde chocolademousse, wie wil dat nou niet?!

 6. Lekker! Snel proberen:)
  Weet je wat ook lekker is: in de keukenmachine 40 g gedroogde kokos, 6 verse dadels zonder pit en 30 g havermout. In kleine balletjes draaien en koelen voordat je het eet, dan stijft het op. Eten als muesli of snoepjes. Ben inmiddels verslaafd aan je cake in a mug trouwens!

 7. Toen ik dit recept zag, moest ik meteen denken aan een ander recept met banaan die ik een paar weken geleden op tv zag met Jamie Oliver.
  Die maakte van banaan heerlijk ijs zonder melk of room toe te voegen. Met vruchten kan je het een smaakje geven.
  Hier is een link die ikzelf heb gepint op mn pinterest http://www.thekitchn.com/how-to-make-creamy-ice-cream-with-just-one-ingredient-cooking-lessons-from-the-kitchn-93414
  ik heb het nog nooit uitgeprobeerd omdat wij nog geen foodprocessor hebben, maar dacht misschien leuk en gezond voor je om uit te proberen

 8. Wow, dit ziet er echt lekker, en vooral heel simpel uit! Ik ben niet zo’n keukenprinses maar dit gaat mij zelfs lukken. Ik ga het deze week maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.