9x Waarom trouwen zo leuk is!

9xTrouwenleuk

Waarom trouwen zo ontzettend leuk is? Laat ik voorop stellen dat je het niet altijd voor het zeggen hebt of je gaat trouwen. Je moet er eerst de ‘ware’ voor gevonden hebben en door deze man/vrouw in kwestie gevraagd worden, of je vraagt je partner ten huwelijk dat is ook nog een optie. Daarbij is voor trouwen natuurlijk ook geld nodig. Tenzij je op maandagmorgen  trouwt, dan is het wat budget vriendelijker. Als je wel de mogelijkheid hebt om te trouwen, je bent gevraagd of je hebt je partner gevraagd, en je hebt samen de wens om te trouwen, dan is dit artikel misschien wel leuk om te lezen. Waarom vond ik trouwen zo leuk en wat vond ik de grote meerwaarde? Dat vertel ik vandaag, het is wel geschreven vanuit de positie van de vrouw. (Warning: Heel romantisch en dromerig allemaal haha)

9x Waarom trouwen zo leuk is!

1. Huwelijksaanzoek: Dan ga ik alweer een jaar terug in de tijd: Het moment dat je partner je ten huwelijk vraagt (of jij je partner eventueel) is al heel erg magisch. Op welke manier dit ook gebeurt, als je partner je zo weet te verrassen met die ene vraag dan voelt dat heel bijzonder. En vanaf dan kan de organisatie van de trouwdag beginnen, erg leuk! (ik wil nog een keer haha)

2. Man en vrouw: De liefde van je leven verzegelen met het huwelijk en daarna als man en vrouw door het leven gaan. Ik vind het heel bijzonder, een soort kers op de taart op je relatie. Het wordt serieuzer, echter en ik heb het idee dat je hierdoor ook meer op elkaar kunt bouwen. In voor en tegenspoed, want dat heb je voor elkaar uitgesproken. Ik straal nog steeds van oor tot oor wanneer ik ergens over ‘mijn man’ kan spreken. En wanneer ik Yannick over ‘Mijn vrouw’ hoor praten, dan kan ik niet stoppen met glimlachen.

3. Laat ik het niet onder stoelen of banken steken: Een van de leukste dingen aan trouwen vond ik toch echt wel die mooie prinsessenjurk. Al maanden vooraf was ik met mijn moeder en getuige op jacht geweest voor de trouwjurk. Eigenlijk droomde ik er mijn hele leven al over. Het was echt een meisjesdroom die uitkwam om de hele dag zo mooi in die jurk te mogen lopen. Dat voelde magisch en iedere keer als ik de jurk weer zie, of stiekem weer even aantrek, voel ik dat weer helemaal.

4. Elkaar voor het eerst zien in trouwkleding: Wat vond ik het een spannend moment toen ik Yannick voor het eerst ging zien in zijn mooie trouwpak (Mannen in pak, ik hou er van!). Echt kriebels in mijn buik. Ook vond ik het super om Yannick eindelijk mijn trouwjurk te kunnen laten zien. Naar dit moment leefde ik al maanden uit.

5. Met al je lieve dierbaren jullie liefde vieren. Wat voelde ik me rijk toen ik al onze dierbaarste vrienden en familie aan tafel zag zitten tijdens het diner. En om met onze familieleden, vrienden en kennissen te vieren dat we nu getrouwd zijn. Het is geweldig om iedereen weer te zien en bij elkaar te zien genieten van die grote dag. Tijdens het feest helemaal los te gaan met je vriendinnen maar ook je familie te zien dansen en te zien genieten.

6. Ik dacht ooit ook, wat een hoop kosten voor een grote dag. Maar die kosten gaan niet alleen over die ene dag. Vanaf het moment dat ik ten huwelijk gevraagd ben tot na het huwelijk heb ik ervan genoten. Alle voorbereidingen, urenlang Pinterest afstruinen voor ideetjes, alle decoratie shoppen, trouwbedankjes maken, ieder aspect van de voorbereidingen vond ik erg leuk en genoot ik van. Ook nu geniet ik nog na van die dag wanneer ik weer foto’s zie of eraan terug denk. Het is het echt meer dan waard geweest voor ons.   (Zie ook, kosten van een bruiloft)

7. Door mijn vader naar het ‘altaar’ gebracht worden. We trouwden in een gemeentehuis, maar het moment dat papa mij bracht naar Yannick vond ik heel speciaal. Evenals dat mijn moeder mijn getuige was, ook dat vond ik heel bijzonder. Dan ben je heel dankbaar dat ze in je leven mogen zijn.

8. Als ik er op terugkijk dan besef ik dat ik die ene dag echt als een roes beleefd heb. Je wordt echt een soort van geleefd maar ik heb daar zo van genoten. Het is zo onwerkelijk dat die dag waar je al maanden naar toe leeft eindelijk daar is. De dag vliegt voorbij maar ik heb van iedere minuut genoten. Als een film waar je zelf in zit. 

9. De familienaam: Persoonlijk vind ik het fijn dat ik nu voortaan dezelfde achternaam draag als Lana. Weliswaar een dubbele achternaam maar wanneer wij een reis boeken dan boeken we die op onze familienaam. Wanneer ik de huisarts bel voor Lana dan noem ik ‘onze’ achternaam. Dit zal voor iedereen anders voelen, maar voor mij maakt dit het plaatje compleet. Allerlei formele zaken zijn gelijk geregeld nu we getrouwd zijn.

Lees ook: Dit vertelt niemand je als je gaat trouwen!

Dit waren 9 redenen waarom ik trouwen zo ontzettend leuk vind en vond. Redenen waarom ik het zou aanraden als anders, maar nogmaals dit is allemaal heel persoonlijk. Ben jij getrouwd, zo ja: Waarom vond jij dit zo leuk? En als je niet getrouwd bent, waarom zou je graag willen trouwen of waarom juist helemaal niet? Laat het me weten bij de comments.

Fotografie: Paul Jespers

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

41 reacties

 • Saskia
  22 juli 2015

  Mooi om te lezen. De foto waar Lana ook op staat is zo ontzettend mooi! Heel bijzonder. Super ook dat je nog zo heerlijk kan wegzwijmelen bij je bruiloft.
  Saskia onlangs geplaatst…Hardlopen na een keizersnedeMy Profile

 • Marion
  22 juli 2015

  Zo mooi om die foto’s weer te zien. Ik heb niets met trouwen, maar dat is puur persoonlijk. Ik vind het niet prettig om in de belangstelling te staan. Ik vind het teveel geld, ook dat. En voor mij is liefde niet iets wat ik op papier wil of kan vastleggen. Maar ondanks dat kan ik me zo ontzettend goed voorstellen dat dit voor veel vrouwen (en mannen natuurlijk) echt een droomdag is. De voorbereiding, het samenzijn, het uiteindelijk ja zeggen tegen elkaar. Al je familie en vrienden bij elkaar hebben. Ja, ik kan me voorstellen dat het één van de mooiste dagen van je leven is. XX
  Marion onlangs geplaatst…Alles heeft een ritmeMy Profile

 • Mamablogger
  22 juli 2015

  Ik vond het vooral mooi om ja tegen elkaar te zeggen. Het heeft voor mij nauwelijks meerwaarde, maar het voelde wel heel mooi. Ook om nu dezelfde achternaam te dragen. Het was een bijzondere, superleuke dag en het was jammer dat mijn vader er niet bij kon zijn, want hij is overleden toen ik 17 was. Toch kijk ik dus wel terug op een geweldige dag!
  Mamablogger onlangs geplaatst…Low budget dagjes uit in de vakantieMy Profile

 • Femke
  22 juli 2015

  Mijn vriend en ik zullen ook eens gaan trouwen.. wij houden waarschijnlijk alleen geen groot feest en om die reden vinden mensen het altijd maar vreemd dat wij gaan trouwen.. Maar daar hebben wij eigenlijk een beetje lak aan. Het is jammer dat mensen je sowieso al veroordelen omdat je nog wil gaan trouwen in deze tijd.. en dan al helemaal om de manier waarop je dit wil gaan aanpakken.. Laat lekker ieder in zijn waarden, ik vind het idee hartstikke mooi en fijn :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Mijn favoriete.. TV programma’sMy Profile

 • Mendy
  22 juli 2015

  Leuke post! En bij jouw huwelijksaanzoek en openingsdans hou ik het niet droog hoor…hoe vaak ik ‘m ook kijk! Ben ik wel benieuwd naar…Lana was nu bij jullie huwelijk aanwezig. Vind je het jammer dat een eventueel volgend kind (of Patrick…;-p) dat niet heeft meegemaakt? Mijn vriend wil namelijk wachten met trouwen zodat de kind(eren) erbij kunnen zijn

 • Lifesabout
  22 juli 2015

  Ik ben ook vooral heel blij met mijn naam (die wordt nu eindelijk goed geschreven) en de dag was zo ontzettend leuk en mooi! Een fijne herinnering voor altijd.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gezond en veilig aan de schoonmaak met Method.My Profile

 • Lisanne
  22 juli 2015

  Mooi artikel Kelly ik ben nog nie getrouwd wel hebben we een samenlevingscontract. Of ik ooit zal trouwen ik weet het niet. Ik wacht af haha. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY ElektraMy Profile

 • Charlotte
  22 juli 2015

  Helemaal mee eens! De voorpret is ook zoooo leuk 🙂 En de dag zelf was ook echt een feestje. En het vrijgezellenfeest trouwens ook haha.
  Charlotte onlangs geplaatst…De happy tagMy Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  22 juli 2015

  Heel herkenbaar allemaal! Ik kan nog steeds wegdromen als ik het nummer hoor waarbij mijn vader mij naar voren bracht.. Zo fijn!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Wanneer een vreemde je aan het lachen maakt…My Profile

 • Koalabeautymama
  22 juli 2015

  Heerlijk terugkijken op de bruiloft he! Gisteren werd ik ook helemaal emotioneel tijdens opnames van Vt wonen nog wel.. Echt awkward haha maar het is zo’n mooie ervaring. Het blijft je hele leven bij je. 🙂
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…PLOG: Ontmoet de trendy Bratz poppen! Persreis naar LondenMy Profile

 • Kelly
  22 juli 2015

  Mooi artikel ! Ik hoop ooit te trouwen, maar denk niet dat t gebeurt, mijn vriend wil namelijk niet haha!
  Kelly onlangs geplaatst…Get to know me better tagMy Profile

 • Paola
  22 juli 2015

  Ik vond het op mijn bruiloft vooral bijzonder dat iedereen samen was! Zowel mijn ouders als die van mijn man zijn gescheiden en dat heeft in de familie’s wel wat mot veroorzaakt, maar wij hebben daar op onze dag niet veel van gemerkt! Verder is de jurk natuurlijk geweldig en ik heb erg genoten van de fotoshoots!
  Paola onlangs geplaatst…Eotd Metal shineMy Profile

 • Dagmar
  22 juli 2015

  Aaaah wat een mooie redenen, op een dag hoop ik ook getrouwd te zijn. Lijkt mij echt een prachtig kroontje op de relatie <3 Mooi artikel!
  Dagmar onlangs geplaatst…Movieguide #2 – Minions, Terminator en Orange is the new BlackMy Profile

 • Sandra
  22 juli 2015

  Wat een mooi artikel weer! Zo’n dag vergeet je natuurlijk nooit meer.
  Sandra onlangs geplaatst…OUTFIT: BoothalsMy Profile

 • Amber
  22 juli 2015

  Zo leuk om te lezen! Kun je m’n vriend misschien overhalen? Hij vindt het grote onzin en wil helemaal niet trouwen, dit wist ik al toen ik hem leerde kennen 7 jaar geleden. Ik wilde ook nooit maar ik ben ondertussen veranderd en hij is alleen nog maar zekerder van z’n zaak. >.<
  Amber onlangs geplaatst…Shopping as a spoonieMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  22 juli 2015

  Door al jouwe leuke artikelen, prachtige foto’s en enthousiasme heb ik ook heel veel zin om op een dag te gaan trouwen hihi!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn nieuwe (namaak) Mulberry tasMy Profile

 • Annemijn
  22 juli 2015

  Wat heerlijk om hier zo een beetje bij weg te dromen. Ik zou heel graag trouwen als ik de ware gevonden heb.
  Annemijn onlangs geplaatst…Recept: Gezonde courgettesoepMy Profile

 • Marijke I EasyDailyFood
  22 juli 2015

  Mooie woorden Kelly! Zelf ben ik helemaal niet zo van het trouwen. Maar begrijp heel goed wat je er zo mooi aan vind. Prachtig geschreven!
  Marijke I EasyDailyFood onlangs geplaatst…ijskoffie de luxeMy Profile

 • malou
  22 juli 2015

  Ik ben het helemaal met je eens 🙂
  malou onlangs geplaatst…KAYLEIGH VERTELT; IK HEB BORDERLINEMy Profile

 • Nicole
  22 juli 2015

  Ja trouwen is zo mooi. Ik had dat nooit verwacht want ik ben zo’n meisje dat nooit droomde van een prinsessenjurk en dergelijke.
  Maar heb er wel eentje aangehad hoor haha.. Moest gewoon, was zo mooi!
  Nicole onlangs geplaatst…Compositie kinderfoto’sMy Profile

 • beautifulday4makeup
  22 juli 2015

  Wat heb je dit mooi geschreven
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Soms droom ik even weg – Lucardi TrouwenMy Profile

 • Tessa C.
  22 juli 2015

  Haha Kelly wat een onwijs herkenbaar verhaal. En vooral van die kosten! Wat zag ik er van te voren tegen op om zoveel geld uit te moeten geven… Maar het is het allemaal meer dan waard geweest en deed totaal niet ‘zeer’.
  En de trouwjurk, ik wou dat ik nooit meer uit hoefde te doen. Dat heb jij vast ook 😉
  Daarnaast dat je relatie veranderd, is zeker waar! Ik dacht van te voren dat dit wel mee zou vallen maar het voelt allemaal heel anders. Serieuzer, je bent nu samen één en start definitief (oké tenzij je gaat scheiden) aan een leven samen. Een nieuw hoofdstuk die je samen begint.
  En ook van de gasten hebben we enorm genoten. Tijdens het eten heb ik gewoon ook even rond zitten kijken en genoten van de mensen die we om ons heen hadden. Ik voelde me op dat moment zo rijk! En nog steeds hoor.. 😉

  Ik kan het alleen maar aanraden om te gaan trouwen, al is het maar om de leuke dag je er van hebt! 😀

 • angelique
  22 juli 2015

  Wat een prachtige foto’s zijn het toch! Ik heb nooit willen trouwen, maar het kriebelt de laatste tijd toch wel hoor. Ik zal nooit dezelfde achternaam als mijn kleintje dragen en dat doet soms best pijn. Ik zou gewoon willen trouwen om de vrouw van mijn vriend te worden en een hele dag om onze liefde voor elkaar te laten draaien en bewijzen dat je écht voor elkaar gaat. Hier zijn er namelijk enorm veel mensen (vooral van zijn kant) die niet in onze liefde geloven omdat ze mij niet mogen door vroeger.
  angelique onlangs geplaatst…New in | Korte broekenMy Profile

 • Eline
  22 juli 2015

  Wat een mooi artikel! Ik zou ook ooit willen trouwen en ik heb heel veel redenen die lijken op die van jou!!
  Eline onlangs geplaatst…Review: harsen, ipl, haarverwijderpadsMy Profile

 • Laura - Dagelijkse hap
  22 juli 2015

  Heel mooi om te lezen 🙂 Ik wil later een hele kleine trouwerij, ik ga liever een mooie reis maken dan duizenden euro’s uit te geven xD Mijn vriend denkt daar ander over haha
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Zomerse cocktail: MojitoMy Profile

 • Edith Sofia
  22 juli 2015

  Ah wauw wat een mooi artikel! Ik hoop ook ooit te mogen trouwen <3
  Edith Sofia onlangs geplaatst…Accesoires and Jewels – Fashion StoriesMy Profile

 • Nesrin
  22 juli 2015

  Trouwen is leuk, jurk, het aanzoek, de taart en alles is mooier in het leven. Zelf ben ik vooral trots en vooral gelukkig met het huwelijk want het feest en zelfs de jurk ben ik alweer vergeten eigenlijk. Dit jaar ben ik 10 jaar getrouwd en gelukkig ben ik nog steeds zo blij met mijn man.
  Nesrin onlangs geplaatst…Live from TurkeyMy Profile

 • Simone
  22 juli 2015

  Erg leuk om te lezen. Trouwen Is ook echt mijn droom, alleen wil ik graag gevraagd worden. Ik zal dus nog even geduld moeten hebben tot dat gebeurt. Maar ik wil daar graag op wachten. Ik heb geen haast, als de dag maar de mooiste dag van ons leven wordt.
  Simone onlangs geplaatst…Huishoudelijke mededelingMy Profile

 • Irene
  22 juli 2015

  Ik wil zeker trouwen, leuke tips maar ik wacht nog op de ware haha..

  Xx irene
  Irene onlangs geplaatst…De tijd gaat snel, geniet van de kleine dingen.My Profile

 • Nicole
  22 juli 2015

  Prachtige foto’s!

 • Manon
  22 juli 2015

  I’m dreaming for a while…. wat een mooie fotos! Leuk om te lezen ook, ik twijfel nog een beetje of ik wel wil trouwen ja of nee.
  Manon onlangs geplaatst…P2 Volume Affair Lash Wonder MascaraMy Profile

 • Lilian
  22 juli 2015

  Kan me er helemaal in vinden! Ik belde vandaag de dokter en toen had ik gewoon dezelfde achternaam als mijn dochter! 🙂

  En die jurk inderdaad en ik vond het ook zo bijzonder dat al die mensen voor ons waren gekomen! (bij mij moesten ze ook nog heel ver rijden, want mijn familie woont ver)
  Lilian onlangs geplaatst…REVIEW // Sense8 (Netflix)My Profile

 • Bianca
  22 juli 2015

  Ik ben zelf getrouwd geweest en het leukste vond ik dat mijn dochtertje de ringen kwam brengen en mijn vader mij naar het altaar bracht. Inmiddels gescheiden, maar hopelijk ooit opnieuw terug en dit keer voor een langere tijd haha (hoop ik haha) x

 • Angela
  22 juli 2015

  Ik ben nog niet getrouwd, maar dit wil ik wel heel graag! Eigenlijk ben ik het helemaal met je eens. Vooral het puntje dat ik dan dezelfde achternaam heb als mijn zoontje is voor mij erg belangrijk! Ik ben wel heel ouderwets en ik wacht geduldig tot mijn vriend mij vraagt.

 • Benella
  22 juli 2015

  Wat een mooie foto´s, en die jurk! Ik zou ook graag willen trouwen en dan vooral om de jurk, de dierbaren allemaal bij elkaar om samen je liefde te vieren en inderdaad ook.. de achternaam.
  Benella onlangs geplaatst…Review: OPI Cosmo-Not Tonight HoneyMy Profile

 • heidi
  22 juli 2015

  Wat een super goeie artikelen.
  super mooie jurk had je aan en super mooie foto’s.
  Ja inderdaad trouwen is iets dat super mooi is.
  volgende maand ben ik en mijn man al 3jaar getrouwd en weer hadden een super mooie trouw dag 3 jaar geleden eentje om nooit te vergeten.

 • martina
  23 juli 2015

  ik wil dolgraag trouwen dus ik wacht geduldig af haha
  martina onlangs geplaatst…23 juli 2015 – Diary – Ziekenhuisopname, bevallen en knuffelen!My Profile

 • Jasmijn
  27 februari 2017

  Zo zoet! Je hoort vaak horror stories over de planning van de bruiloft maar bij jou lijkt het echt easy piesie gegaan te zijn!

 • Naomi
  28 februari 2017

  Ik heb zelf niet echt iets met trouwen, maar ik kan me voorstellen dat je een heeerlijke dag heb gehad. Je heb er sowieso prachtige foto’s

 • Julia
  2 mei 2017

  Ziet er prachtig uit!

 • Marie
  28 oktober 2020

  Het lijkt mij ook geweldig om te gaan trouwen. De liefde vieren is het mooiste wat er is! Ik ben af en toe al aan het kijken naar leuke locaties. Trouwen op het water lijkt mij erg mooi bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.