9 dingen die niemand je vertelt als je gaat trouwen

99

9 dingen die niemand je vertelt als je gaat trouwen: Als je gaat trouwen dan zijn er altijd een aantal clichés die iedereen je mededeelt. ‘Geniet er maar van, de dag vliegt voorbij’ en nog meer van dat soort clichés. En die zijn ook helemaal waar. Je bent maanden zenuwachtig voor de dag en dan is de dag daar en dan knipper je bij wijze van spreken een paar keer met je ogen en dan lig je weer in bed. Met een heleboel mooie herinneringen. Er zijn ook een aantal dingen die niemand mij heeft verteld voor ik ging trouwen. Het leek me leuk om deze op te sommen en met jullie te delen. Misschien voor sommigen herkenbaar of voor aanstaande bruiden iets wat ze nog te wachten staat.

9 dingen die niemand je vertelt als je gaat trouwen

 1. Het is geweldig om je trouwjurk aan te mogen een hele dag, je hebt er een fortuin voor neergelegd, hem een aantal keer gepast en er vaak bij gezwijmeld en dan is de grote dag daar. Eigenlijk is zo’n grote jurk heel onhandig, zodra je ‘m aan hebt kun je weinig kanten op. Mijn dochtertje optillen was al een heel karwei. Gelukkig zijn veel mensen om je heen bereid om je te helpen maar toch voelde het soms belemmerend om het niet zelf te kunnen.
 2. Als je als bruid naar de wc moet dan heb je daar hulp bij nodig. Zeker wanneer je een hele grote wijde jurk draagt dan moet er iemand met je mee, je moeder, getuige of beste vriendin, je wordt zo wel heel intiem samen.
 3. Als je dan eenmaal zover bent om op de wc te gaan zitten dan is dat een heel karwei. Die jurk moet omhoog en jij moet achterstevoren (dus met je gezicht naar de wc toe) gaan zitten en zo zit je met je benen wijd te plassen waar je vriendin of moeder bij staat. Andersom op de wc zitten was met mijn jurk echt niet mogelijk. Best ongemakkelijk, maar we hebben er ook hard om moeten lachen.
 4. Dan ben je maanden bezig geweest om zorgvuldig de catering uit te kiezen en welke hapjes en maaltijden je wilt serveren voor jullie bruiloft en dan krijg je op de grote dag van spanning geen hap meer door je keel. Althans ik niet, ik heb maar weinig bewust geproefd van de gekozen maaltijden en hapjes.
 5.  Iedereen gaat op je jurk staan, natuurlijk helemaal niet express maar na een aantal keer wordt dat best irritant. Zeker wanneer dezelfde persoon dit blijft herhalen. Even ademhalen en je er overheen zetten om zo niet in een bridezilla te veranderen 😉 Dan verlang je stiekem ook even weer naar normale kleding.
 6. Momenteel zijn strapless jurken helemaal hot, ook ik wilde zo’n mooie strapless jurk. Als je (zoals ik), niet vooraan in de rij gestaan hebt bij de afdeling borsten en je dus wat minder houvast hebt voor je jurk, dan is cosmetische tape noodzakelijk om je jurk niet te laten afzakken. Ik was voor de openingsdans zo bang dat mijn jurk zou afzakken, dat ik bij de feestlocatie om ducktape vroeg zodat ik dit als extra bescherming kon vastplakken. Resultaat: Ik liep nog een week met wondjes rond waar die tape vastgezeten had, maar hé, wie mooi wil zijn en niet voor schud wil staan…
 7. Trouwjurken zijn duur, dat weten we allemaal maar dat had ik er helemaal voor over. Op de dag van de bruiloft kan je jurk erg vies worden. Zeker na het feest was de onderkant van mijn jurk helemaal zwart. Ik wilde deze laten stomen tot ik daar het prijskaartje van hoorde. Ik zou boven de €200,00 kwijt zijn om mijn trouwjurk te laten stomen. Gelukkig waren mijn ouders zo lief om een poging tot reinigen te doen wat me een heleboel geld bespaard heeft. Mocht die poging niet gelukt zijn dan had ik altijd nog een stomerij kunnen opzoeken.

Mijn ouders hebben mijn jurk gereinigd door alleen de onderkant te hangen in een waston met daarin water en later met wat wasmiddel voor witte was. Daarna hebben ze hem weer nagespoeld met koud water en een aantal dagen laten uithangen, resultaat: Een super schone trouwjurk!

8. Doordat ik getrouwd ben met Yannick, heb ik een nieuwe (dubbele) achternaam gekregen, maar dat is wennen zeg! Het voelt soms nog ongemakkelijk om mijn nieuwe achternaam te noemen wanneer ik naar een instantie bel. De persoon aan de telefoon zal het niet doorhebben maar voor mij voelt het soms net alsof ik mezelf als een heel ander persoon voordoe. Het zal vast nog wel wennen.

9. De ‘after marriage dip’. Dan ben je maanden bezig met het organiseren van die ene grote dag, ben je al maanden op Pinterest aan het rondstruinen, alles aan het opzoeken over trouwen, inspiratie aan het opzoeken enzovoorts, dan is die datum voorbij en dan weet je dat die dag zich nooit meer zal voordoen. Ik had de maandag daarna echt een dipje, dat ik even dat ‘doel’ miste. Gelukkig kwam ik er snel weer overheen. Herkenbaar voor andere bruiden?

Nu ben ik heel benieuwd of deze weetjes herkenbaar zijn voor dames die al getrouwd zijn. Ook ben ik benieuwd of jullie nog meer van deze dingen kunnen herinneren die niemand jullie verteld had. Ik ben benieuwd of hier wat verrassende dingen tussen zitten. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

82 gedachten over “9 dingen die niemand je vertelt als je gaat trouwen”

 1. Ik herken wel wat dingetjes haha. Vooral die achternaam! Ik ging van een lange meisjesnaam naar een korte naam en dat heeft echt wel maanden geduurd voordat ik daar aan gewend was. Nu klinkt mijn meisjesnaam weer gek. Ook herken ik het dipje wel, maar dat heb ik eigenlijk bij alles waar ik naar uitkijk. Dan is het jammer dat het voorbij is.
  Mamablogger onlangs geplaatst…Photodiary van donderdag 4 juni!My Profile

 2. Wat ontzettnd leuk om te lezen! Stuk voor stuk puntjes waar ik inderdaad nooit bij stil heb gestaan, dus fijn dat jij ze nu alvast benoemt hebt. Ik dacht juist altijd dat een strapless jurk en grotere borsten juist voor afzakproblemen zou zorgen. Weer iets om rekening mee te houden bij het uitkiezen van mijn eigen jurk.

 3. Heel herkenbaar, ik hoorde (helaas) pas achteraf van dat achterstevoren op de wc zitten. Ik ben over de hele dag maar 1 keer naar de wc geweest. Ik vond dat zo ‘n gedoe. En het in een trouwauto zitten met de jurk vond ik ook een heel gedoe. En ik had tips gekregen om de jurk op een goede manier oo te tillen, maar uiteindekijk vond ik die zo onhandig omsat het gewoon te zwaar was. En dat wennen aan de bieuwe baam is ook herkenbaar, dat voelt in het begin erg onwennig. Maar nu, na 7 jaar ben ik er gelemaal aan gewend.
  Henny onlangs geplaatst…kamperen met jonge kinderenMy Profile

 4. Kelly Caresse

  Haha ik weet niet hoe dat met grote borsten werkt want daar heb ik geen ervaring mee 😛

 5. Er zitten een boel herkenbare dingen bij! Ik blijf mijn oude handtekening nog steeds gebruiken terwijl ik al een jaar getrouwd ben. Ik kan er maar niet aan wennen! Het naar de wc gaan was voor mij vrij makkelijk! Ik vouwde de hele jurk in de hoepel en hield die met 1 hand boven mijn hoofd.
  Paola onlangs geplaatst…Fotd Summer feelingsMy Profile

 6. Leuk om te lezen! Ik weet waar ik mij op moet voorbereiden als mijn grote dag daar is, haha. De toiletmomenten zijn inderdaad hilarisch. Bij een vriendin heb ik haar ook geholpen en zij zat op dezelfde manier op het toilet als jij beschrijft. Onhandig, maar het levert wel lachwekkende momenten op! Lief van je ouders dat ze de jurk schoon hebben gekregen. Dat scheelt weer een slomp geld! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Mijn geluksmomentjes #5My Profile

 7. Ja dat naar het toilet gaan was een hele klus…3 man sterk om mij die pot op te hijsen. En die hapjes….aan het einde van de avond dacht ik ‘hey hoe zouden de hapjes geweest zijn?’ Niks van geproefd, het gaat totaal langs je heen haha. En jedereen die met je praten wil en na 400 felicitaties spierpijn hebben van het lachen,want eenmaal op de helft van alle felicitaties vond ik het wel vermoeiend omnet zo spontaan te zijn als bij de eerste, ook al zijn ze allemaal net zo lief en gemeend.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 31 mei – 6 juni.My Profile

 8. Ik ben niet getrouwd dus voor mij niet herkenbaar maar ik kan mij er wel iets bi voorstellen. Ik heb dan ook voor mezelf al dat ik geen lange jurk wil (iets met een mega kluns zijn en niet op mn plaat willen gaan :P)
  angelique onlangs geplaatst…Persbericht | 3-in-1 knuffelsMy Profile

 9. Zeker herkenbare punten! Onze honeymoon was niet zo romantische, ik zei; die jurk moet nu uit. Ik was hem zo zat, zwaar ding. Heb eerst rondjes gelopen, haha vrijheid. Terwijl ik een makkelijke jurk had. En die naam was echt wennen, heb nog steeds mijn emailadres met mijn meisjesnaam en dat na 5 jaar.

 10. Ik reageer normaal eigenlijk nooit, maar ik zelf heb mijn jurk gewoon gewassen in het wasmachine. Aangezien ik alleen aan het lijfje versiersels had heb ik de jurk linksom gedraaid en dan om het lijfje een kussensloop gebonden om hem te beschermen. Je kant ook een groot (hoes)laken om je hele jurk binden en dan kan deze gewoon in de wasmachine. Ik heb deze tip van mijn tante die tweedehandsjurken verkoopt en dit dus met elke jurk doet. Het gaat echt heel goed en mijn jurk is nu tenminste weer schoon en nog helemaal intact.
  Bij mij is het punt over de achternaam ook bekend, ik vergeet soms wel eens de achternaam van mijn man te zeggen als ik ergens naar bel dus ik zeg dan gewoon mijn meisjesnaam en in dat ik het gezegd heb denk ik: je hebt een andere achternaam, die moet je ook gebruiken.

 11. Esther Marieke

  Ohjaaa.. naar de wc gaan is helemaal niet handig! Nooit over nagedacht haha. En ik denk dat ik geen strapless jurk wil, juist omdat het zo populair is hehe. Het doelloze gevoel en moeten wennen aan je achternaam kan ik me wel voorstellen!

 12. Eind deze maand al 18 jaar geleden maar ik weet het nog als de dag van gister……
  Wat deed mijn kont zeer aan het eind van de avond.
  Ik had gekozen voor een string onder mijn trouwjurk.Maar dat was achteraf geen succes met mijn hoepel van tulle.
  Mijn billen zagen rood van het schuren van de tulle.
  Achteraf kan ik er om lachen maar ik had beter voor een iets grotere slip kunnen kiezen…..hahahahah

 13. Hahah dat wc verhaal zo herkenbaar. Het was het eerste waar ik aandacht toen ik de jurken ging passen. Ik moest mijn jurk helemaal uittrekken bij het naar de wc gaan. En ik was nog zwanger ook, dus ik moest vaak. Hihi.
  angelique onlangs geplaatst…Stappen achterwaartsMy Profile

 14. Haha, wat leuk om te lezen! Ik heb nog altijd een heel positief idee over trouwen en alles wat daarbij komt kijken, maar blijkbaar zitten er ook een paar kleine rottige dingen aan zo’n dag 😉 En dat van de strapless jurk en kleine borsten is goed om te weten, mocht ik ooit de man van mijn dromen ontmoeten en ten huwelijk worden gevraagd 😉

 15. Kelly Caresse

  Haha ja ik vind trouwen ook nog steeds het allerleukste wat er is hoor voor je relatie! Deze details zijn ook grappig om op terug te kijken haha

 16. Kelly Caresse

  Ja goede truc maar met een strapless bh kan het dan met jurk en al afzakken 😛

 17. Oh dat omgekeerd plassen, heerlijk! Ik was ”plasdame” bij een vriendin op haar bruiloft. Iedere keer als ze moest ging ik mee om de boel omhoog te houden,w at hebben we gelachen zeg!
  Eline onlangs geplaatst…Gezond eten op vakantieMy Profile

 18. Ik kon gelukkig wel ‘normaal’ op de wc zitten al had ik wel mn schoonzusje en moeder die me hielpen..
  Oh en ik heb heerlijk gegeten, ik had alleen de nacht ervoor zenuwen en rest van de dag totaal niet meer 😀
  Nicole onlangs geplaatst…Fay 15 maanden: dreumes tagMy Profile

 19. Hahaha dat van achterstevoren op de WC gaan zitten had ik nog nooit gehoord 😀 Kan me voorstellen dat zo’n jurk best onhandig is… Ik vond jouw jurk echt prachtig, maar ik weet niet of ik het ervoor over zou hebben: heel erg duur en onhandig, haha! Maar je voelt je natuurlijk wel een dag een echte prinses, je wordt zelfs geholpen bij het naar de wc gaan hahaha! En dat van die achternaam, zo vreemd, in België blijven de meesten gewoon hun eigen achternaam behouden volgens mij…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn droombaanMy Profile

 20. Erg leuk om te lezen. Ik wil ook heel graag een strapless trouwjurk, maar nu je het zo zegt met die tape e.d. begin ik wel een beetje te twijfelen. Ach, het is voor mij (helaas :P) nog niet zover. Tegen die tijd maar gewoon passen.
  Simone onlangs geplaatst…Postcrossing – OverzichtMy Profile

 21. Heel gek maar met de jurk had ik weinig problemen, en naar de wc gaan? Bruidjes mogen niet plassen, weet je toch haha 😉 Nee grapje! Vond dat ook zo’n ellende. Heb bewust ‘s avonds ook een andere jurk aangetrokken.

  En toen wij net uit huis liepen langs de auto….ging ik NET langs de uitlaat, jawel een dikke olie vlek erin! En idd stomen jemig dat is zowat net zo duur als je jurk, absurd! Had satijn, heb dat gewoon in de wasmachine kunnen wassen..althans, mijn losse rok. 🙂

  En idd heel herkenbaar wat betreft de naam, ik heb dan alleen mijn man zijn naam overgenomen. Maar voor officiële dingen moet ik mijn meisjesnaam erbij gebruiken….dat is een lange handtekening!

  Ach..als je maar genoten hebt toch!
  Sabine onlangs geplaatst…Meet my pet: DeeDeeMy Profile

 22. Handig om te weten als je over drie weken gaat trouwen 🙂 Ik heb gelukkig een tamelijk handige jurk, die kan eventueel in de wc ook nog naar beneden uit. Hij kreukt inderdaad wel bij één keer je kind optillen, maar dat vind ik niet zo erg. En die van mij is boven de grond, dus niemand kan er ook gaan staan 🙂 En ik heb bandjes. Al heel wat zorgen minder voor mij dus 🙂

  Ik hoop wel dat ik de hapjes door mijn keel krijg, want we hebben zulke lekkere dingen!
  Lilian onlangs geplaatst…De gezellige school – huis wandelingMy Profile

 23. Allemaal zo herkenbaar, vooral dat plassen! Op een gegeven moment kwam mijn armband vast te zitten in mijn string dus moest mijn beste vriendin/getuige helemaal onder mijn jurk duiken om hem los te maken. Intiemer kon het niet worden haha.

 24. En ook: hoe sommige mensen heel casual gekleed op het feest verschijnen. Hallo het is geen bbq feest in mijn achtertuin.

  Heerlijk geschreven en zo fijn dat het reinigen goed en goedkoop is gelukt!
  Nesrin onlangs geplaatst…Oil of Olaz oog make-up removerMy Profile

 25. Ik ben nog nooit getrouwd, maar wel veel shows gelopen in trouwjurken. Ik merkte toen dat het inderdaad een behoorlijke opgave kan zijn. Zo zwaar die dingen! Ben ook weleens aan een hoekje blijven hangen en dan loop je dus met een gescheurde sluier het podium op haha! Nu lijkt het me fijn om of in een strak (lycra?) Modelletje te trouwen (lekker lichtgewicht en ze hebben heel mooie kanten exemplaren met bv lange mouwen en een laag uitgesneden rug) of in iets korts (makkelijk). Maar goed, tot op heden nog niks in de planning hoor. We zijn ook al bijna 12 jaar samen en misschien is het dan wel anders.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…9 Gezondere Cheesecakes Die Je Leven VerrijkenMy Profile

 26. ohja voor dat plassen was ik het meest bang. ik hou echt van mijn privacy haha. gelukkig lukte het me wel in mijn eentje. geen idee hoe ik het voor elkaar kreeg, maar ik kon gewoon op de normale manier naar de wc zonder hulp. en mijn jurk toch behoorlijk groot en wijd hihi.

  en die after marriage dip had ik echt gigantisch last van. toen we eenmaal terug waren van huwelijksreis en het normale leven weer begon voelde ik me echt raar. ik miste gewoon iets in mijn leven na ruim een jaar ontzettend veel met het trouwen bezig geweest te zijn.

  ik noem me eigen altijd nog gewoon met mijn meisjes naam. ook al heet ik nu eigenlijk anders. ik kon daar niet aan wennen, dus ik noem me weer gewoon zoals ik voor mijn trouwen heette haha.

  Xdiana.
  diana onlangs geplaatst…Drugs in mijn drankjeMy Profile

 27. Heel herkenbaar! Alles behalve dat ducktape verhaal, haha.

  Die dip had ik inderdaad ook. Wij gingen een week na de bruiloft op huwelijksreis en ik was echt een beetje ‘jaloers’ op de mensen die daar gingen trouwen. Heb ik nog steeds een beetje last van 😉 Het was allemaal zo leuk en bijzonder, vanaf het aanzoek tot aan de huwelijksnacht. Ik vind het een heel gek idee dat ik zoiets nooit meer mee ga maken. Maar ik ben wel heel erg blij dat ik het allemaal heb meegemaakt en geniet nog heel vaak van de mooie herinneringen.
  Betty onlangs geplaatst…Lieve 16-jarige ik,My Profile

 28. Vroeger wilde ik het liefst een jurk nog 10 keer groter dan die van jouw (een echte Sissi jurk) maar dat lijkt me inderdaad allemaal reuze onhandig en daarom wil ik als ik (ooit) trouw lekker in een hele aparte korte jurk trouwen. Just like my mama. (Die trouwde in een echte jaren 60 jurk, zelf gemaakt en helemaal van prachtig ‘grof’ kant.)

 29. Ik ben nog niet getrouwd, maar de meeste dingen vind ik behoorlijk voor zich spreken eigenlijk.

 30. Ik ben nog niet getrouwd, maar ik vind de meeste dingen behoorlijk voor zich spreken eigenlijk. Het enige wat ik niet wist, is dat de stomerij zoveel geld kost.

 31. Oh heerlijk om te lezen! Ik ben dan nog nooit getrouwd geweest, maar één ding herken ik zeker wel bij andere bruiloften waarbij ik ben geweest. Heel veel mensen staan vaak per ongeluk op de jurk, of kinderen die eroverheen gaan lopen omdat ze het eigenlijk leuk vinden. Dat heb ik ook gezien en dacht echt van oh! Voor mij nooit zo’n lange sleep, want dat wordt dus alleen maar vies.

  Verder heb je echt een heel leuk stuk geschreven! Wel iets om over na te denken ook.

 32. Ik had vooral last van de dip na de bruiloft. Ik vind het erg moeilijk dat alles achter de rug was. De dag ging zo snel en dan ineens begint het normale leven weer. Je valt echt even in een gat voor mijn gevoel. En inderdaad, je jurk stomen is echt duur!!

 33. Oooohhh ja! Wat heerlijk herkenbaar! Ik ben twee dagen voor jullie getrouwd en herken echt alle punten die jij benoemd! Heb zelf nog een toevoeging: Een korset (of torselet) staat prachtig onder je trouwjurk maar ik heb nog 3 dagen pijn aan m’n ribben gehad

 34. Wat slim van die jurk wassen! Dat ga ik ook doen. Mijne hangt al sinds september in de hoes. Mijn dag ging echt in een roes voorbij. Op de foto’s zag ik mensen die naar de ceremonie waren gekomen en bij heel veel mensen zei ik; Ohhh, zo leuk! Die waren er dus ook! Haha.

 35. ja herkenbaar! ik had ook dat dipje, heb gewoon gehuild dat het voorbij was en ik nooit meer zo een mooie jurk aan zou kunnen hebben:( en na de wc gaan ging voor mij heel gemakkelijk, ondanks dat mijn jurk op de jouwe leek. Ik had er een onderrok onder met een hoepen en toen ik op de wc ging, heb ik mijn jurk in die hoepel gegooid. Zo kon ik prima alleen plassen:)

 36. Haha nummer 3 vond ik grappig. En 4 heel herkenbaar. Ik heb dit zelfs wanneer ik een verjaardagsfeestje geef ofzo. En ook het laatste herken ik zelfs van mijn afstudeerfeest. Het was een redelijk groot feest waar ik enorm lang naar uit keek en toen het voorbij was had ik ook zo’n dip. Wat gaat dat geven als ik trouw, want die dag is natuurlijk nog veel belangrijker en spannender 😀
  Romina onlangs geplaatst…Video: DIY – Maandplanner / ExamenplannerMy Profile

 37. Super leuk om te lezen en ik herken ook best veel dingen van bruiloften waar ik bij aanwezig ben geweest. Ik denk niet dat ik ooit van al die punten last zal hebben, want ik wil graag een casual bruiloft en zeker zonder al te veel gedoe en geregel. Ik stress namelijk erg snel en het zou echt iets voor mij zijn om de hele dag met van alles bezig te zijn behalve met mijn bruiloft.

  Dat van dat plassen ontdekte ik trouwens een paar jaar geleden en ik was ook heel erg verbaasd. Het geeft het chique toch weer een lekker down-to-earth tintje, haha.
  Britt * TevredenStudentenleven onlangs geplaatst…Een Jaar High School in Amerika: Our HomeMy Profile

 38. Heel leuk om te lezen, voor mij nog meer redenen om niet zo’n groot trouwfeest te organiseren of mijn partners naam aan te nemen!

 39. Leuk om te lezen! Mijn vriend en ik gaan volgend jaar trouwen, en wij zijn er ook al volop mee bezig. Deze info komt goed van pas zo, ik had bijvoorbeeld niet gedacht dat plassen zo lastig is! En die dip kan ik me helemaal voorstellen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Het toilet schoonmakenMy Profile

 40. Haha herkenbaar!
  En ook, hoe graag ik die jurk ook aan wilde aan het begin van de dag, halverwege de dag begon ik de minuten af te tellen wanneer die (inclusief korset) weer uit mocht.
  En wat een verademing toen die eindelijk uit mocht!

  En wat ook niemand je ooit verteld, de huwelijksnacht na een bruiloft? Vergeet het maar, die komt de dag erna of een paar dagen later haha.

 41. Haha zo herkenbaar! Wij hebben er 9 maanden over gedaan om alles voor te bereiden, en met name mijn schoonzus, die was onze weddingplanner EN trouwde ons ook nog.
  Maar die dag gaat absurd snel, idd vlekken in de jurk, eten..volgens mij heb ik alleen een stukje taart gehad ‘s avonds na het wisselen van mijn jurk hahaha.
  Dagen erna nog tijd genoeg gehad om de taart en hapjes te testen, we hadden zoveel over dat we in de buurt hebben rond gedeeld.
  Ik had een balconette top, dat zit gewoon voor geen meter,..hartstikke leuke jurk maar het zit gewoon NIET comfy 😉
  Mijn rok was een los onderdeel, na een sessie Google heb ik hem alsnog met wasmiddel en al in de wasmachine gedaan. Die prijzen om te laten stomen, werkelijk..bijna net zo duur als mijn jurk uit de outlet store!
  Ach we hebben een top dag gehad, en de mooiste herinnering voor mij is dat mijn vader toen nog getuige is geweest, hij is onlangs overleden dus dat is echt mijn mooiste herinnering aan de gehele dag <3
  Sabine onlangs geplaatst…Kruidvat Spa Secrets: Treasures of MoroccoMy Profile

 42. Ik heb besloten dat ik in mini ga trouwen. Deels omdat ik gewoon een comfortabele jurk wil en deels omdat ik een aparte jurk wil. En jouw verhalen over de onhandigheid van een grote jurk hebben dat verder alleen maar bevestigd. Het liefst zou ik de 45 jaar oude jurk van mijn moeder dragen. Maar eerst moet mijn vriend nog op zijn knieeen.

 43. Zo herkenbaar! Ook dat laatste punt: Steeds als je ergens een prachtige jurk, bruidsboeket of wedding deco voorbij ziet komen denk je: “Hee, dat zou gaaf zijn voor onze bruiloft! O snap, we zijn al getrouwd!”
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #24My Profile

 44. Raar maar waar , ik heb dus de hele dag niet hoeven plassen lol.
  Mijn jurk heb ik besteld in China en eenmaal na de bruiloft wou ik m laten reinigen en zou net zo duur zijn als de jurk zelf.
  We kregen m niet schoon zelf, en heb m gisteren kapot geknipt haha. Wat knutselen enzo
  Liess onlangs geplaatst…4 generaties vrouwen….My Profile

 45. Ik herken het wc ritueel wel, bij mij moest er ook iemand mee naar de wc, mijn jurk was zo vol en de wc zo klein dat de deur van de wc open moest blijven staan en iemand op de uitkijk stond

 46. Punt 5 en 7 waren heel herkenbaar. Ik heb dat wc/jurk verhaal niet meegemaakt want ik ben niet 1 keer naar de wc gegaan haha.. en ik kon wel iets eten maar ik kreeg er bijna geen tijd voor, iedereen wilde even met mij praten of op de foto, vond ik niet erg hoor. Wat ik nog kan toevoegen is, beestjes/vliegen in mijn jurk (tussen de lagen tulle) en einde van de dag boos geworden op mijn man omdat hij eerst zichzelf ging uitkleden en daarna pas mij, en mijn jurk zat heel strak en deed dus pijn.

 47. Haha het lijkt me inderdaad echt super onhandig als je met zo’n jurk naar de wc moet maar ik denk dat je er later ook wel heel erg om kunt lachen.

 48. Omdat mijn bruiloft zo ontspannen was, had ik niet verwacht me te herkennen bij zo’n lijstje. Toch wel. Het afzakken van m’n jurk werd verholpen door een goed corset die op m’n heupen leunde en daardoor m’n jurk ook daarop leunde. Wel maakte het het zitten wat lastiger, al had ik een perfecte zithouding.
  Waar ik van stond te kijken hoeveel ruimte zo’n jurk in beslag neemt als je de auto in probeert te stappen. Ik had er zelfs een mooie foto van.
  Rachel onlangs geplaatst…Hema Haul, jongenskledingMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.