De kosten van een bruiloft en bespaartips

kosten van een bruiloft

Kosten van een bruiloft en bespaartips!
Het is voor jullie vast geen verrassing als ik zeg dat trouwen onzettend veel geld kost. Natuurlijk kun je op maandagochtend vaak gratis in het gemeentehuis trouwen maar mijn motto was toch wel, als ik het doe, dan doe ik het goed! Met een groot feest, mooie bruidskleding, een goede catering en alle mensen om ons heen die belangrijk voor ons zijn. Natuurlijk is dit voor iedereen heel persoonlijk. Aan trouwen hangt zeker een  flink kostenplaatje vast. Wie kan jullie daar beter meer over vertellen dan weddingplanner Claimy? Want wat kost een bruiloft eigenlijk en wat zijn handige bespaartips om ook iets meer budget proof te kunnen trouwen? Ik laat vanaf nu Claimy aan het woord met haar fijne tips.

Claimy: Ik begrijp het: bruiloften zijn duur. Daarom kan ik niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je aan het budget dat jullie van te voren zorgvuldig hebben opgesteld, te houden. De gemiddelde bruiloft kost €15.000. Zo, nu je dat weet ga ik je veel tips geven om te besparen!

 

Bespaartips om iets zuiniger met de kosten van je bruiloft om te gaan!

 • Organiseer je bruiloften buiten het hoogseizoen. Veruit de populairste trouwmaanden zijn mei, juni en september. Dat zal je een heleboel kosten besparen!
 • Verklein de gastenlijst. Dit zal je bij veel leveranciers besparen, zoals bij de uitnodigingen, het diner, de drankjes en hapjes in de avond etc.
 • Kies niet de meest dure bloemen. Wist je dat pioenrozen bijvoorbeeld bij sommige bloemisten 5 keer zo duur als normale rozen zijn?
 • Over bloemen gesproken, kies bloemen die in het seizoen zijn. Deze zijn makkelijker te verkrijgen voor de bloemist en daardoor vaak goedkoper.
 • Koop geen specifieke trouwlingerie, maar ga bijvoorbeeld naar de Hünkemoller waar ze ook prachtige witte setjes hebben. Laat je wel goed adviseren en opmeten! Het is belangrijk dat de lingerie lekker zit.
 • Ga niet op een zaterdag trouwen, maar bijvoorbeeld op vrijdag of zondag. Er zijn misschien vrienden of familieleden die het lastig vinden om erbij te zijn op een doordeweekse dag, maar als je de datum op tijd communiceert is dit vaak geen probleem.
 • Deel één bedankje per koppel uit in plaats van per persoon.
 • Organiseer alles op één locatie, dat scheelt reistijd tussen locaties voor bijvoorbeeld de foto- en videograaf. Want tijd = geld.
 • Suikerbloemen maken een taart erg duur omdat het veel tijd kost voor de patissier. Kies voor echte bloemen als vervanging, net zo mooi!
 • Mijn persoonlijke favoriet? Kies geen locatie die bekend staat als trouwlocatie! Wat dacht je van een mooie restaurant? Een vakantievilla? Het bos?
 • Ga niet voor de gehele bar, maar biedt bier, wijn en een signature cocktail aan.
 • Heb je een bepaalde thema of kleur? Shop dit in combinatie met feestdagen! Mooie gouden of zilveren vazen? Koop dit na kerst. Is thema kleur rood of roze? Ga shoppen na Valentijnsdag.

Dan zijn er ook nog een aantal kosten die je in eerste instantie misschien niet meerekent in je budget, maar wel kosten zijn waar je rekening mee moet houden:

 1. Postzegels

Op de website van leveranciers voor trouwkaarten zijn vaak niet de postzegels vermeld. Houd in gedachte dat je deze natuurlijk wel moet betalen als je de kaarten verstuurd. Nog een tip: vraag na bij de leverancier wat het gewicht is van de trouwkaart inclusief envelop. Ik heb één keer een bruidspaar gehad die, omdat de kaart 3 gram te zwaar was voor één postzegel, het dubbele kwijt waren aan postzegels.

 1. Vermaken en stomen van de jurk

Bij sommige bruidsmodewinkels zitten vermaak kosten niet inbegrepen bij de prijs van de jurk. Dit kan in sommige gevallen erg oplopen! Het kost soms namelijk alleen al drie uur om de bustier van de jurk te vermaken. Vraag voordat je de jurk koopt goed na of iedere aanpassing erbij inbegrepen zit. Ook wil je na de bruiloft natuurlijk de jurk laten stomen, ook dit kost geld waar je van te voren misschien niet aan denkt.

 1. Transportkosten

Mocht je veel fantastische decoratie items aanschaffen, houd dan ook rekening met transportkosten! Je verwacht misschien dat dit inclusief de prijs per item is bij verhuurbedrijven (denken ze nu echt dat wij 150 chiavari stoelen in onze auto krijgen?), maar dat is niet zo. Vraag dus voordat je de items aanschaft wat de transport- en verpakkingskosten zijn. Is dit te hoog voor je budget? Kijk dan verder. Misschien vind je wel een bedrijf waar de items iets duurder zijn, maar reiskosten er wel bij inbegrepen zitten.

 1. Aansnijden van de taart

Vaak neem de je taart niet bij de locatie af waar hij aangesneden wordt. Je denkt nu waarschijnlijk: “we snijden de taart toch zelf aan?”. Het eerste stuk, natuurlijk! Maar voor de rest van de gasten laat je dit door iemand doen. Als je de taart dus van een patissier hebt kan het zijn dat de locatie kosten rekent voor het aansnijden omdat hij niet van hun is. Vraag hier van te voren altijd naar bij de locatie.

Laat je verder vooral niet tegenhouden door gemiddelde cijfers of wat andere mensen denken. Is de jurk voor jou een van de belangrijkste elementen? Bespaar daar dan niet op en kijk waar je wel op kan en wil besparen. De juiste balans zoeken en het budget goed in de gaten houden blijft het belangrijkst. Met het stellen van prioriteiten kun je met ieder budget een geweldige bruiloft organiseren!

liefdClaimy

Kelly: Dankjewel Claimy voor je fijne artikel met super handige tips! Wij zijn er ook wel achtergekomen dat het belangrijk is om prioriteiten te stellen en dat die bij ieder koppel anders kunnen liggen. Ik ben benieuwd naar de reacties van jullie bij de comments. Zou jij het liefst klein en budgetproof trouwen of heb je zoiets van, als ik het doe, dan doe ik het groots? Ik ben benieuwd naar jullie reacties, de meningen zullen hierover zeker verdeeld zijn.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

48 reacties

 • N.
  25 maart 2015

  Erg herkenbaar! Wij hadden een bruiloft met maximaal 35 personen tijdens de receptie. Uiteindelijk heeft onze bruiloft rond de €4000 gekost (exclusief mijn jurk en kleding van manlief). Daar kwam bij dat ik van mn schoonzusje de onderrok en schoenen mocht lenen, deed ik mijn make-up zelf (vond ik leuk en ook fijn als ontspanmomentje op de dag, van te voren wist ik uiteraard precies wat ik wilde en had ik het ook vaker geoefend. Qua taart aansnijden hebben wij dat de getuige/ceremoniemeester laten doen.
  We hebben de receptie gedaan in de tuin van de ouders van manlief, deze is erg groot en zag er in mei prachtig uit. We hadden ‘de smaakbus’ ingehuurd als catering en zelf voor fris en drank gezorgd. Vaak kun je dus ook op kleine dingen besparen.

 • Manon
  25 maart 2015

  Wow dit is echt een handig artikel! Ik ga op de korte termijn nog niet trouwen, maar wil dit wel heel graag. Maar 15.000 euro vind ik wel veel geld voor 1 dag, ik denk dat wanneer mijn vriend en ik gaan trouwen we ook echt op zoek gaan hoe we er een leuke budgetbruiloft van kunnen maken. Het geld wat overblijft stop ik dan liever in een megadikke huwelijksreis! 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Stevig notenbroodMy Profile

 • Dita
  25 maart 2015

  handige tips! Ik heb idd wel gehoord dat trouwen best wat gaat koste n.
  Dita onlangs geplaatst…Nieuw Indiaas dienblad van Loodz88My Profile

 • Sandra (beautybysandra)
  25 maart 2015

  Super leuk om te lezen. Voor mijn profielwerkstuk, een aantal jaar geleden, moest ik ook mijn bruiloft plannen van begin tot eind. Dan merk je pas echt hoeveel alles kost en wat je wel niet moet regelen.
  Sandra (beautybysandra) onlangs geplaatst…Outfit: Fluffy & ComfyMy Profile

 • Tineke
  25 maart 2015

  Handige tips! Ik vind zulk soort artikelen zo leuk, ik zou ook dolgraag willen trouwen. Ik moet uberhaupt eerst nog gevraagd worden 😉 Maar ik zou graag in de herfst willen trouwen!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Mijn verjaardagscadeau`sMy Profile

 • Lauriëtte
  25 maart 2015

  Goede tips! Ik zou ook graag willen trouwen, maar dan het liefst ergens in het buitenland met alleen onze ouders. Duur grapje wel, maar wel lekker knus! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Oordopjes; Alpine Pluggies Kids vs. FoamMy Profile

 • Lifesabout
  25 maart 2015

  Het valt vaak duurder uit dan de verwachting is. Hier kostte alles bij elkaar 6000 euro. Het was het meer dan waard en klinkt zelfs weinig als je andere verhalen hoort. Handige tips geef je!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Ziaja goat’s milk night creamMy Profile

 • elize
  25 maart 2015

  handig:) vooral de postzegels, en het aansnijden van de taart! Thanks:)
  elize onlangs geplaatst…Video: Julia doet mijn make-up!My Profile

 • Saskia
  25 maart 2015

  Ik zie ontzettend handige tips hiertussen staan, erg leuk om te lezen.

 • Koalabeautymama
  25 maart 2015

  Wat leuk! Eigenlijk herken ik veel punten waarop we sowieso aan het besparen zijn, maar niet bewust gedaan. Zo zie je maar weer haha. Dat is mooi meegenomen. Kan niet wachten om dit jaar onze droombruiloft te plannen. 😀
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Vlog 49: Random dag in ons leven & Hello Kitty kamerMy Profile

 • Nesrin
  25 maart 2015

  Handige tips Claimy. Alcohol en zitplaatsen was voor ons het grootste obstakel. Alcohol hebben we uitgekocht en zelf via Duitsland ingekocht het aantal zitplaatsen (650 gasten) bleef en hier konden we niet omheen.

  Ik wens alle soon to be married mensen veel succes en vooral veel plezier!
  Nesrin onlangs geplaatst…FeministTalk #1: You can have ambition but not too muchMy Profile

 • Miranda
  25 maart 2015

  Wat een handige tips! Wij wilden klein trouwen, maar daarmee doelden we vooral op een kleinere groep mensen. We hebben geen onderscheid gemaakt in dag- en avondgasten, iedereen was er de hele dag bij. We hebben ‘s avonds heerlijk gegeten met elkaar en we hebben ook geslapen bij onze locatie (een hele mooie B&B), we hadden ook kamers geboekt voor onze ouders, mijn zus en vriend en mijn man zijn broer. De trouwkleding hebben we gekregen van onze ouders. Uiteindelijk heeft onze bruiloft ongeveer 8000 gekost.
  Onder het gemiddelde dus, ik denk dat dit komt door de kleinere groep mensen, we waren met ongeveer 45 man.
  Leuk om te lezen in de comments hoe anderen dat gedaan hebben!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Van een slaapkamer een badkamer maken; het eindresultaatMy Profile

 • angelique
  25 maart 2015

  Wij hebben een kleine bruiloft gedaan met ongeveer 25 gasten. Familie die dichtbij staat en hele goede vrienden. We zijn getrouwd in het gemeentehuis van Hilversum op een vrijdag. Daar hebben we ook wat ‘klassieke’ foto’s laten schieten door een professionele fotograaf. Ik ben thuis gefotografeerd tijdens de voorbereiding en mijn man gefilmd door een professioneel filmer ( een goede vriend van ons, dus gratis). De receptie hebben we bij schoonouders gedaan en de taart was door een goede vriendin gemaakt ( deed ze gratis, super lief) en was de meest awesome taart ever. We hadden wel bestek, servies etc gehuurd, maar met fikse korting, want we kende een mannetje. Versiering deed de ceremoniemeester (interieurontwerpster). Voor de avond hebben we een klein restaurantje afgehuurd en voor de gasten taxi’s om ze heen en terug te rijden.
  Het boeket was prachtig, maar geen bloemen in het seizoen. We hadden alleen corsages voor de getuigen en ook een boeketje voor het bruidsmeisje en een corsage voor de ringendrager. Verder ook nog een prachtige Bentley trouwauto gehuurd. Mijn trouwjurk was rond de 1100€ evenals het pak van mijn man. Inclusief schoenen en lingerie. Trouwkaarten hebben we laten ontwerpen door een goede vriend die kunstenaar is, dus alleen kosten voor drukken en versturen. We zijn ‘s avonds met zijn tweetjes naar een hotel gegaan en een paar dagen daarna naar Barcelona op huwelijksreis.
  Het restaurant hebben we kado gekregen van schoonouders. Al met al waren we incl huwelijksreis rond de 8000€ kwijt. Het was een heel gepuzzel, maar het is gelukt. We hebben de meest fantastische dag ever gehad.
  angelique onlangs geplaatst…Dilemma’s (een kijkje in mijn hoofd)My Profile

 • angelique
  25 maart 2015

  O ja ik had ook nog een visagiste en kapper ingehuurd. Dat koste 150€.
  angelique onlangs geplaatst…Dilemma’s (een kijkje in mijn hoofd)My Profile

 • angelique
  25 maart 2015

  En de ringen zaten er ook bij in. Jeetje wat komt er ineens weer veel boven, haha.
  angelique onlangs geplaatst…Dilemma’s (een kijkje in mijn hoofd)My Profile

 • Jess
  25 maart 2015

  De kosten houden ons momenteel tegen om grootschalig te trouwen. Dit zijn goede bespaartips al ben ik bang dat als je eenmaal met organiseren begint het toch weer duurder uitpakt. Althans, mezelf kennende bedenk ik dan juist weer van alles en nog wat. Ben overigens heel benieuwd naar jullie trouwerij 🙂
  Jess onlangs geplaatst…Jim 6 maandenMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  25 maart 2015

  Goede tips! Ik had niet gedacht dat het vermaken van de jurk extra kosten met zich mee zou brengen, ik had eerlijk gezegd gedacht dat het er bij in zou zitten, haha. Ook het aansnijden van de taart is een verassing qua kosten, handige tips allemaal!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Wimpers 300% meer volume met Fabulash MascaraMy Profile

 • Vanessa
  25 maart 2015

  Leuk om te lezen en goede tips! Ik had geen idee hoeveel een bruiloft kost. 15.000 euro voor één dag vind ik persoonlijk wel veel. Ik zou er nooit zoveel geld aan willen geven. Maar zoals je zegt, het is ieders keuze.
  Vanessa onlangs geplaatst…Plog: Weekendje Amsterdam | WestCord City Centre HotelMy Profile

 • beautifulday4makeup
  25 maart 2015

  Wat een goede tips allemaal. Wij willen zelf ook geen dure bruiloft. Ik zie het niet zitten om meer dan 10 maandlonen aan 1 dag te geven. Dat lijkt wat absurd.
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Yves Rocher Zero Defaut flawless skin foundationMy Profile

 • Martina
  25 maart 2015

  Ontzettend fijne tips, het is allemaal zo duuuuuur vooral als er “trouw” voor staat
  Martina onlangs geplaatst…25 Maart 2015 – Babykamer deel 2My Profile

 • Kimberly
  25 maart 2015

  Handige tips zeg! Ook al heb ik nog geen trouwplannen, ik vind het ontzettend leuk om te zien wat er nou allemaal bij te pas komt. Zo veel om over na te denken!
  Kimberly onlangs geplaatst…Travel: Vrijwilligerswerk in Uganda deel 3: Safari fotoverslagMy Profile

 • Cindy
  25 maart 2015

  Handig artikel, heb het opgeslagen. Eerst wilde ik een grote bruiloft met een feest, maar ik ben er achter gekomen dat ik een kleine bruiloft met een klein feestje eigenlijk veel leuker vind. Ik ben niet ten huwelijk gevraagd, maar ik heb zo het idee dat het allemaal niet lang meer gaat duren, als in dat het nog 5 jaar duurt. Ik ben er al wel uit dat ik geen collega’s ofzo uit nodig voor mijn bruiloft en alleen de mensen die ik heel graag om me heen wil hebben, dus ook niet alle ooms en tantes (zeker niet die ik maar 1x per jaar zie op een verjaardag, maar daar niet eens spreek..)
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – maart #4My Profile

 • angelique
  25 maart 2015

  Het vermaken van de jurk hoeft niks extra’s te kosten hoor. Hangt er helemaal vanaf naar welke boetiek je gaat.
  angelique onlangs geplaatst…Dilemma’s (een kijkje in mijn hoofd)My Profile

 • Eline
  25 maart 2015

  Tip: vraag een bevriende taartenbakster om de taart te bakken en aan te snijden 😉 Ik heb de taart voor mijn zus gemaakt en aangesneden, 5 minuutjes werk op de dag zelf voor mij, zo gedaan dus!
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde chocoladetaartMy Profile

 • Eline
  25 maart 2015

  Leuke tips 🙂
  Kan ik alvast onthouden voor mijn bruiloft over 5 jaar ofzo 😉
  Eline onlangs geplaatst…OOTD: weekend lookMy Profile

 • Seline
  25 maart 2015

  Handige tips!
  Seline onlangs geplaatst…Bang voor de doodMy Profile

 • Evera
  25 maart 2015

  Wat een leuke tips! Onze bruiloft is inmiddels al weer bijna 4 jaar geleden en wij zaten toen ook met het probleem dat de kosten zo hoog werden door de vele gasten. Toen hebben we ze gesplitst door een deel van de gasten voor een receptie uit te nodigen (koffie, gebak, sapje) na de kerkelijke bevestiging in de bijzaal van de kerk. Hier konden we zelf de boodschappen voor regelen. Het andere deel van de gasten lieten we op het feest komen ‘savonds. Dat scheelde ons denk ik bijna €1000! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…ORGANIZE: PlanningMy Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  25 maart 2015

  Cute dat korte jurkje! Als wij ooit zouden trouwen of iets anders tekenen dan zou ik dat wel groots vieren ja, maar meer in de zin van de liefde voor elkaar vieren met een lange reis en heel veel tijd en aandacht voor elkaar in een paradijsje. De leukste bruiloft waar ik ooit was, was een cheap-ass boerenbruiloft op een pannenkoekenboerderij met heel foute muziek, waarop zelfs oma meedanste. Kleinschalig ivm budgettaire redenen, dus erg knus en je kende iedereen. Daar heb ik goede herinneringen aan.

  Verder lijkt het me het leukst als je met de gasten gewoon een goed feestje kunt bouwen. Dan maakt groots of budget niet veel uit wat mij betreft.

  Ben benieuwd hoe jij het gaat doen!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Onwaarschijnlijke, Hilarische en Irritante Dingen als je Zwanger BentMy Profile

 • inge
  25 maart 2015

  Ik wil het liefst kleinschalig trouwen, maar wel met een echte prinsessenjurk, daar ga ik niet op besparen. Verder alleen dichte familie en vrienden en het liefst gewoon een restaurantje afhuren. Niet op een zaterdag en niet voor de kerk (voor de kerk alleen al betaal je €200). Voor de rest: nog geen idee hoe ik het wil, maar eerst maar wachten tot ik gevraagd word 🙂

 • Tessa
  25 maart 2015

  Leuk artikel! Ik was vorig jaar ceremoniemeester voor de bruiloft van mijn moeder. Volgens mij heeft het totaal niet meer gekost dan 1500-2000 euro. Op maandag getrouwd en op donderdag een groot feest voor 80 mensen. Zij hadden veel geluk met lieve vrienden, waarvan we heel veel geleend / gekregen hebben. De trouwauto is geleend van de baas, de make-up is door de buurvrouw van een vriendin gedaan, de droomjurk en het pak kwamen uit een outlet winkel, de luxe hapjes komen van een familielid die erg goed kan koken, de taarten werden door een vriendin gemaakt, het barpersoneel waren collega’s van mij en de dranken kwamen bij de supermarkt vandaan. Zelfs op de locatiehuur konden we nog iets korting krijgen. Met veel DIY decoratie van de Wibra en Action was het een prachtig plaatje. Niemand kon het eraan afzien dat het een low-budget bruiloft was.
  Tessa onlangs geplaatst…Schapenvachtje in je interieur | winter naar zomerMy Profile

 • Iris
  25 maart 2015

  leuk artikel! Krijg meteen heimwee naar mijn eigen bruiloft. Wij zijn dik over die €15.000 heen gegaan, maar het was het zo waard. We hadden er ook dik voor gespaard en wilden op sommige zaken echt niet bezuinigen. Dit waren bv de ringen, een super goede fotograaf en de catering. Wij hebben in de tuin van de schoonfamilie het feest gegeven en ook het diner met show cooking. Dat is natuurlijk niet goedkoop. Ook konden de mensen blijven slapen en hadden we de volgende morgen nog een afsluitend ontbijt met de slaapgasyen. Nog wel een goede bespaartip is om in je netwerk op zoek te gaan naar mensen met een talent en zo te besparen. Best veel mensen kunnen iets goed en willen je voor een vriendenprijs helpen. In mijn geval bv kapster en visagist, taartenbakster, oldtimer lenen en meer van dat soort dingen!

 • Esther
  25 maart 2015

  Dat trouwen duur was wist ik wel, maar pfoeh wat een bedrag! Maar ik ben het wel met je eens: áls je gaat trouwen, moet je het ook goed doen 🙂
  Esther onlangs geplaatst…5 droombanenMy Profile

 • Ilse
  25 maart 2015

  Ah wat een leuk artikel weer van Claimy! Ik weet nog dat Claimy begon met haar opleiding tot weddingplanner, toch een beetje gek om haar dan zo tegen te komen op jouw blog, Kelly. Leuk artikel! Leuk geschreven en met goede tips! Ook zeker tips waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben. Als ik ga trouwen, ooit, dan wil ik het liefst vol uitpakken. Maar als het budget dat niet toe laat vind ik dat ook niet erg. Gaat mij dan toch meer om de liefde!
  Ilse onlangs geplaatst…Pictures by Ilse #4My Profile

 • Rosie
  26 maart 2015

  Toevallig heb ik hier van de week ook een artikel over geschreven vol tips om te besparen op je bruiloft. €15.000 vind ik echt bizar veel geld en zo onnodig. Ik denk dat dit ook veel mensen afschrikt!

  Goede tips heb je gegeven!

  Wat ik nog wel toe wou voegen is dat je niet van iedere gemeente overal zomaar mag trouwen. Het moet een officiële trouwlocatie zijn of je moet er een aanvraag voor indienen die lang niet altijd goedgekeurd worden! Iets om rekening mee te houden 🙂
  Rosie onlangs geplaatst…I wish.. TAGMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  27 maart 2015

  Handige tips! Ik denk inderdaad ook dat je best bespaart op dingen die iets minder belangrijk zijn voor jou en dan aan andere dingen die je per se wil wel wat meer geld uit kan geven. Hoewel ik denk dat als je veel zelf regelt en goed op zoek gaat naar de goedkoopste prijzen je best wel een stuk goedkoper kan uitkomen. Ik zou ook niet altijd specifieke ‘trouwdingen’ kiezen, maar bijvoorbeeld kaartjes of uitnodigingen misschien gewoon laten drukken bij Hema of een andere goedkope webshop, die zijn ook heel mooi! En iemand die je kent die mooie foto’s maakt inschakelen (of eventueel een paar mensen zodat ze niet allemaal voortdurend foto’s moeten maken) als fotograaf in plaats van iemand te betalen. Kan ook allemaal heel mooi worden en je bespaart al een hoop geld denk ik!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Shoplog ZEB: Only en Vero ModaMy Profile

 • Milou
  27 maart 2015

  Jeetje… dat vind ik best duur zeg! Ik ben van plan te trouwen in het buitenland, met alleen onze familie (ouders, broers, zus) en een paar goede vrienden. We houden het klein en intiem, maar ik ben benieuwd hoeveel dat dan gaat besparen, of juist extra gaat kosten vanwege de locatie.
  Milou onlangs geplaatst…Lief dagboek… Waar is die zon heen?My Profile

 • Maike
  2 januari 2016

  Ja, bruiloften zijn inderdaad erg duur. Gelukkig zijn er ook veel manieren om te besparen.
  Maike onlangs geplaatst…De tien mooiste trouwfoto´s van 2015My Profile

 • Sigrid
  14 april 2016

  Wij zijn inmiddels al zo’n 1,5 jaar bezig (gevalletje controlfreak) met het uitwerken van ideeën voor onze bruiloft van 16-06-17. Wij leven ook nogal volgens het motto ‘als je iets doet, doe het dan goed’ waardoor we in de basis zijn uitgegaan van wat we willen (1e keuze) en minder van wat het kost. Om het toch een beetje binnen de perken te houden hebben we nu een raming van 15.000-18.000 vastgesteld maar daar zit dan ook echt alles bij, behalve huwelijksreis (bekostigen we van het geld wat we krijgen van de gasten).
  Gelukkig hebben we onze droomlocatie geregeld die alles biedt wat wij zoeken, totaan de volgende ochtend. M’n jurk ga ik over een paar weken uitzoeken?
  We kijken erg uit naar dé dag en bedankt voor je tips.

 • Mariëlle
  2 mei 2016

  Leuk artikel! Wij hebben het destijds met 10.000 euro gedaan. Je kunt een hoop zelf regelen waardoor het en stuk goedkoper wordt, maar makkelijker wordt het er niet op! Wij wilde zo graag een grootste bruiloft maar hadden maar een beperkt budget. Door verschillende leveranciers te benaderen is het toch gelukt om dit binnen budget te realiseren. Inmiddels is het alweer een jaar geleden, maar ow wat was het een mooie dag!
  Mariëlle onlangs geplaatst…L’oreal Studio Line Hot & Straight SprayMy Profile

 • Astrid
  11 juli 2016

  Wij zijn 10 september 2010 getrouwd.
  Ons budget was 6000 euro.
  We zijn netjes binnen dat budget gebleven en we hadden een
  prachtige bruiloft. Mijn jurk heb ik gekregen van mijn ouders.
  Dus die kosten hadden we niet.

 • Mariëlle
  12 juli 2016

  Super goed artikel. Bij ons bleek het ook lastig om ons te houden aan ons budget. Je wilt beknibbelen op de diensten die je wilt afnemen, maar hoe meer je afneemt hoe hoger de prijs en hoe meer je over het budget heen gaat. Gelukkig hadden wij vrienden en familie die voor osn wilde koken en bedienen. Echt super geregeld, waardoor de hele bruiloft toch binnen budget gehaald kon worden! Ook ben ik gegaan voor een tweedehands jurk, die ik toen ik hem zag hangen niet mooi vond, maar toen ik hem aan had stond hij prachtig!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Tomatoworld- Tommie snack tomaatjes + receptenMy Profile

 • diamant staat voor eeuwige liefde!
  20 september 2016

  Hoi! vraagje! Kost een bruiloft in het buitenland ook gemiddelt 15 duizend euro? of kunnen we daar op kosten besparen?

 • Saskia
  7 november 2016

  15.000 euro vind ik echt teveel voor een bruiloft! Wij zijn 3000 duizend euro kwijt geweest en dat deed al zeer hahaha. Nee hoor je krijgt ook veel terug als cadeau. Maar waar wij op hebben bespaard zijn: Bruidstaart (heeft mijn nichtje gemaakt), Locatie (bij mijn oom in de tuin), Bruidsaccessoires (gewoon online), Trouwjurk (van mijn moeder vermaakt) en we hadden een heerlijke bbq. Moet het natuurlijk wel lekker weer zijn;)

 • Marco
  24 maart 2017

  Wat een handige artikel bedankt.

 • Carly
  13 juni 2017

  Mijn bruiloft kostte rond de 8000 euro. Ik wilde het ook goed doen voor deze ene mooie dag van mijn leven. Het scheelt dat ik mijn eigen ceremonie meester was, ik alles zelf heb ontworpen (trouwkaart, bedankjes, aankleding etc). En we een grote tuin hebben waar onze vrienden de catering hebben verzorgd en een mooie grote witte tent hebben opgebouwd. Zo hielden we veel geld over voor oa onze trouwkleding, fotograaf, taart en auto. Het foto album heb ik daarna zelf gemaakt en de trouw video ook. Een perfecte dag met alles erop en eraan, zonder dat het 15.000 heeft gekost. Gewoon creatief zijn 🙂

 • An
  13 juni 2017

  Wij zijn uiteindelijk 9000 kwijt geweest en hebben de jurk en het pak cadeau gekregen van ouders. We hebben aan gasten een envelop gevraagd, zodat de kosten uiteindelijk weer wat meevielen. Een kennis heeft gefotografeerd overdag en in de avond heeft een vriendin met een goede camera gefotografeerd, wat enorm in de kosten scheelde ten opzichte van een speciale bruidsfotograaf. We hadden ook wegwerpcameraatjes in de avond, maar het ontwikkelen was toch nog wel prijzig en de kwaliteit was slecht… Verder hebben wij bezuinigd door de trouwkaart via Vistaprint te bestellen, decoratie bij de Wibra te kopen en zelf het fotoboek te maken. We wilden absoluut niet op de band en het eten bezuinigen. Stel dus duidelijke prioriteiten. Het geld was het zeker waard. Wat een heerlijke dag was het. En door het fotoboek zelf te maken, hebben we de dag heel actief herbeleefd!

 • An
  13 juni 2017

  Wij zijn uiteindelijk 9000 kwijt geweest en hebben de jurk en het pak cadeau gekregen van ouders. We hebben aan gasten een envelop gevraagd, zodat de kosten uiteindelijk weer wat meevielen. Een kennis heeft gefotografeerd overdag en in de avond heeft een vriendin met een goede camera gefotografeerd, wat enorm in de kosten scheelde ten opzichte van een speciale bruidsfotograaf. We hadden ook wegwerpcameraatjes in de avond, maar het ontwikkelen was toch nog wel prijzig en de kwaliteit was slecht… Verder hebben wij bezuinigd door de trouwkaart via Vistaprint te bestellen, decoratie bij de Wibra te kopen en zelf het fotoboek te maken. We wilden absoluut niet op de band en het eten bezuinigen. Stel dus duidelijke prioriteiten. Het geld was het zeker waard. Wat een heerlijke dag was het. En door het fotoboek zelf te maken, hebben we de dag heel actief herbeleefd!

 • Lauren de Bruijn
  30 november 2017

  Ik denk ook dat het redelijk is om op dingen die iets minder belangrijk voor jou zijn te besparen, en aan andere dingen die je per se wil wel wat meer geld uit te geven. Ik ga in een paar maanden trouwen, en mijn droom is om in een grote mooie trouwlocatie onze bruiloft te vieren! Ik nodig liever wat minder mensen uit om zo’n locatie te kunnen betalen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.