Wedding : Geslaagd voor een trouwjurk

Al nagenietend ben ik achter mijn computer gekropen om dit verhaal op te schrijven. Wat een bijzonder overweldigende dag was het vandaag. Wat heb ik genoten, wat was het bijzonder om deze meisjesdroom in vervulling te laten komen. Vandaag (gisteren als jullie dit lezen) ging ik op pad voor mijn trouwjurk. Samen met mijn lieve moeder, getuige/vriendin Thirza en weddingplanner Claimy ging ik op pad naar Dordrecht waar een prachtige bruidsmodezaak gevestigd zit ; La Nova. Daar werd ik helemaal in de watten gelegd met het bruidsverwenarrangement. Vol spanning reden we die kant op, met kriebels in mijn buik. Zou ik vandaag kunnen slagen voor DE jurk? Zal ik me vandaag echt als een prinsesje gaan voelen? Zal ik wat tranen moeten wegpinken? Is dit echt een van de mooiste momenten uit je leven zoals veel bruiden dat beschrijven? Ik probeer jullie vandaag in woorden een indruk te geven van deze dag. Binnenkort volgt een vlog, met hele toffe beelden!

Het bruidsverwenarrangement begon al goed, met een kopje koffie en een heerlijk stuk bruidstaart. Mmm, ondertussen vroeg de dame van deze winkel mij om wat meer over mezelf te vertellen zodat ze deze eigenschappen kon gebruiken voor de keuze van de jurk. Ook stelde ze vragen over mij en mijn partner, hoe onze bruiloft eruit zal zien en natuurlijk wat voor jurk ik in gedachten had. Ik kon dit gelukkig in geuren en kleuren beschrijven.

Na het babbelen over mijn bruidsjurkwensen en onze droombruiloft, onder het genot van bruidstaart en een kopje koffie, was het tijd voor het echte werk. Visagist en kapster Anouk (Noukstyle) was gearriveerd om mijn visagie en proefkapsel te doen. Ik kan deze foto’s gerust aan jullie laten zien omdat ik jullie natuurlijk voor het verrassingseffect niet de echte look ga laten zien. Ze heeft mij prachtig opgemaakt en ook mijn haar mooi in de krul gedaan en half opgestoken met een diamanten tiara. Ik vind het erg mooi! Dit maakt het plaatje zoveel completer dan met een simpel make-upje en met je haar in een staart zo’n trouwjurk te gaan passen. Ik vond het heel fijn om dit middels dit arrangement te doen.

Deze foto laat heel goed mijn emotie van die dag zien, het was overweldigend! De dame van de winkel nam me mee in het pashokje en gaf me als eerst hele mooie passende bruidslingerie aan. Vervolgens deed ze de jurken bij me aan en spelde ze deze helemaal passend om mij heen. Ik heb in totaal zo’n 8 jurken gepast en bij iedere jurk kreeg ik een bijzonder gevoel. Iedere jurk was anders, had elementen erin zitten die ik heel mooi vond maar er was maar een jurk die mijn hart liet springen van enthousiasme. Dat was de eerste jurk die ik aankreeg. Ik voelde me een echte bruid, ik straalde van oor tot oor en emoties van trots en ontroering gingen door mij heen. Ik vond het ook heel mooi om die emotie te zien bij mijn moeder, vriendin en bij Claimy. Dit was DE jurk waar ik de liefde van mijn leven in wil trouwen. Ik voelde me echt een prinses. Hoe cliché dit allemaal klinkt, zo voelde dat echt.

Daarbij was de service in de winkel ontzettend fijn. De dame die me hielp (mede eigenaresse van de bruidsmodezaak) was heel lief, geduldig en stelde me op mijn gemak. Ik voelde dat ik mezelf kon zijn, kon aangeven wat ik wel en niet mooi vond en het totaalplaatje klopte. Dat plaatje waar ik al van droom sinds ik een klein meisje was. Nadat ik alle jurken gepast had en jurk 1 weer aandeed wist ik het gewoon helemaal zeker. Ik heb die dan ook zonder verder te twijfelen besteld. Mijn maten zijn opgenomen en over 3-4 maanden zal deze in de bruidsmodezaak binnenkomen. Dan pas ik hem en zal een coupeuse deze afstemmen op mijn lichaamsmaten. Ook bestelde ik de bruidslingerie en schoenen en nog iets wat ik voor jullie geheim houdt.

We hebben deze dag ook gefilmd en ik ga binnenkort aan de slag om deze beelden tot een mooie sneak peak video te bewerken. Een video die geen glim zal geven van de jurk die ik gekozen heb, maar wel leuke shots van de sfeer die er die dag heerste, kleine elementjes van allerlei jurken die ik gepast heb en mooie shots van de bruidsmodezaak waar ik was. Een video om naar uit te kijken, stay tuned!

Zo vind je een trouwjurk voor ieder figuur!
Op zoek naar een trouwjurk, waar beginnen?
Je eigen bruidsmake-up doen? Tutorial!

Ik kijk met een grote glimlach terug op deze dag. Zo’n bruidsverwenarrangement zou ik iedere bride to be aanraden. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn artikel met ervaringen vonden. Ook ben ik benieuwd naar de ervaringen van getrouwde dames toen zij voor hun trouwjurk op pad gingen. Laat je reactie achter in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

75 gedachten over “Wedding : Geslaagd voor een trouwjurk”

 1. Normaal wacht ik rustig tot je blog in het bloglovin rijtje staat, maar vandaag kon ik niet wachten. Rechtstreeks naar je blog. Wat mooi, Kelly! Zo mooi geschreven, ik voel de emoties van de dag. En inderdaad, je ziet het ook op de foto. Ik vind het geweldig dat je ons op deze manier laat mee genieten. Gefeliciteerd met het vinden can DE jurk!!!! Happy!!!!
  Marion onlangs geplaatst…My Wishlist: Deel 2My Profile

 2. Wat leuk zo’n arrangement! Ik vond het moment van alles uit kiezen totaal niet bijzonder ging alles uitkiezen (ook de jurk) samen met mijn ex… Op de manier hoe jij het doet is eigenlijk veel leuker x

 3. Wow Kelly wat zie je er nu al prachtig uit, want moet dat een mooi gevoel zijn, DE trouwjurk vinden, en dan ook echt meteen de eerste die je aanhad. Vind het ook zo bijzonder dat ze je als persoon wilde leren kennen, dat doet ook een hoop vind ik. En mag ik een gokje doen naar je geheim? Ik gok op een mooi jurkje voor Lana!
  Joyce onlangs geplaatst…Gosh Velvet Touch LipsticksMy Profile

 4. Aaaah echt leuk en ik ben benieuwd naar de vlog. Toen ik dit ging doen hebben we wel wat foto’s gemaakt maar niet zoals bij jou en ook niet gefilmd. Dat is eigenlijk wel jammer haha.. Toch voelde ik me ook echt een prinses die dag hoor en bij mij was het ook de eerste jurk!!
  Nicole onlangs geplaatst…Recept met kip en perzikMy Profile

 5. Leuk om te lezen. Voor mij is het alweer bijna 4 jaar geleden.

  Ik had een jurk in mijn hoofd die ik wilde hebben en die heb ik in een bruidsmodezaak ook gepast. Het was precies zoals ik in mijn hoofd had, alleen voelde het niet alsof ik de lotto gewonnen had, zeg maar. Bovendien viel hij heeeeeel erg buiten budget, dus die heb ik niet gekocht.

  Daarna ben ik met mijn moeder nog in een andere winkel geweest en heb daar uitgelegd wat ik absoluut niet en absoluut wel wilde. Ik wilde een witte jurk, absoluut geen vetersluiting en iets met mouwen. Blote schouders vond ik niks.

  De eerste jurk die ik aantrok vond ik mooi, maar saai. De verkoper spoorde me aan om eens ‘gek’ te doen en iets te passen wat ik nooit uit zou kiezen, dus ik koos een gekleurde jurk met allemaal tule. Echt een over-the-top Disney prinsessenjurk. 😉 En eigenlijk stond hij zo gek nog niet. Jurk 3 was wit, met hele fijne lichtroze glittertjes en na de gekleurde jurk vond ik wit ineens zo enorm kleurloos en saai bij mij. Jurk nummer 4 was mijn ‘straal’-jurk. Zo`n jurk waar je van weet: Dit is hem! Hij was in goud/groen-tinten, had een vetersluiting en blote schouders. Alles wat ik niet wilde! Maar hij was prachtig en ik krijg nog steeds een heel fijn gevoel als ik naar de foto`s kijk. 🙂

  Ik heb er laatst nog een blogje over geschreven omdat we 4 jaar getrouwd waren en dan krijg ik weer dat hele fijne gevoel in mijn buik. Een mooie dag, ik voelde me bijzonder en we hebben precies gedaan wat wij wilden en wat niemand verwacht had! Een feest in het kinderspeelparadijs. 😉
  Laura onlangs geplaatst…Archief overzichtjeMy Profile

 6. Aaah hoewel het bij mij heel anders ging betreft jurken kiezen etc. Breng je me.wel terug naar die maanden van voorbereiding. Echt prachtig en mooi om te zien. Als Marokkaanse bruid droeg ik maar liefst 3 jurken op 1 dagen en de dag voor de bruiloft hebben wij een hennadag waarop ik 2 jurken droeg haha dus het was een heel gepas en gemake up en nieuwe kapsels. Maar zo leuk en zo mooi en een stuk minder vermoeiend dan de meeste denken. Dus geniet ervan kelly voor je het weet is het zover!
  sarah onlangs geplaatst…Review Rosti Mepal Lunchbox ElipseMy Profile

 7. wat een mooi verhaal, ik word er zowaar zelf emotioneel hou.
  volgens mij heb je een kousenband besteld of een sluier. Geen kleedje voor Lana want dat moet het kindje natuurlijk zelf passen.
  Wedding jitters all around 🙂

 8. Aaah wat spannend dat je bent geslaagd met de jurk! Ik ben zo benieuwd en wat klinkt het als een heerlijk arrangement, super dat je dit kon doen en heel leuk idee! Ik kijk nu al uit naar je filmpje van deze ontroerende en speciale dag!

 9. Wauw echt ontzettend mooi om te zien!
  Geweldig dat je een jurk gevonden hebt, en ook nog de eerste die je hebt aangetrokken! Zeker belangrijk dat je op je gemak een jurk kun uitzoeken, en dat je kunt zeggen wat jij mooi vind en wat niet.
  Super mooi artikel, en ben heel benieuwd naar het filmpje die volgt.
  katy onlangs geplaatst…New in: NYC City Proof Twisable Intense Lip ColorMy Profile

 10. Leuk verslag! Ik vond het passen van de trouwjurk het ineens heel ‘echt’ maken. Daarvoor praat je natuurlijk veel over de bruiloft en dingen die je moet regelen, maar met zo’n jurk aan denk je ineens: oh ja wow, ik ga straks trouwen! Fijn dat je zo’n mooie dag hebt gehad en nog een kleine tip: laat je jurk zeker nog een paar keer doorpassen straks. Ik bleef (onbewust) kilo’tjes afvallen (toch spanning :-)) en heb de laatste keer (een week voor de bruiloft) nog laten innemen, zodat de jurk als gegoten zat op de dag zelf en helemaal mooi aansloot. En ik gok op een schattig bruidsmeisjes-jurkje voor Lana 🙂
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…J/M Krijgen wij een jongetje of een meisje? #mommyblogMy Profile

 11. Wat prachtig Kelly! Echt super bijzonder lijkt me dat en ook wel heel bijziender dat de eerste jurk ook meteen dé jurk was! En dat kapsel staat je fantastisch!

 12. Wauw, super om te lezen! Ik hoor echt in je verhaal dat je je voor een dag een echte prinses voelde! En dan moet de grote dag nog komen! Klinkt heel leuk, zo’n bruidsverwenarrangement, je even helemaal laten mooimaken en alles op maat. Ben zo benieuwd naar de video en ook naar welke jurk en alles je uiteindelijk gekozen hebt, hihi!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Vier jaar samen: ons liefdesverhaalMy Profile

 13. Wat fijn dat je je droomjurk gevonden hebt! Bij mij was het ook direct duidelijk welke het ging worden 🙂 Ik moest er steeds eentje passen en eentje had ik dan uitgekozen die ik mooi vond, vervolgens de volgende passen en dan één van de twee uitkiezen om te laten hangen. Ik liet steeds dezelfde hangen dus op een gegeven moment zeiden ze ‘je kan nog wel 100 jurken passen maar het wordt toch deze!’ en dat wist ik ook al haha 🙂 Gek hè dat je dat meteen voelt ofzo.
  Linda onlangs geplaatst…Sinterklaas | Gruwelijk verwend.My Profile

 14. Wat leuk om mee te lezen! Mijn ervaring was dat het passen van de trouwjurk het ineens heel ‘echt’ maakte dat ik ging trouwen. Daarvoor praat je er natuurlijk over en ben je dingen aan het regelen, maar met zo’n jurk aan dacht ik ineens: wow, ik ga trouwen :-))
  Tip: pas je jurk kort voor de bruiloft nog door, want van de zenuwen of spanning kan je zo een paar kilo minder zijn. Mijn jurk is een week voor de bruiloft nog ingenomen, daardoor zat hij op de bruiloft perfect aansluitend en niet te groot.
  Geniet van de voorbereidingen! En ik denk dat Lana een super schattig bruidsmeisje wordt 🙂 x
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…J/M Krijgen wij een jongetje of een meisje? #mommyblogMy Profile

 15. Wat leuk dat er zo’n arrangement is, dat maakt het uitkiezen van je jurk nog leuker! Super dat je DE jurk hebt gevonden 🙂

 16. Wat leuk om te lezen. Deze twee dames verdienen ook alle lof !
  Zo’n mooie winkel, en alle rust, tijd en aandacht die ze iedereen geven.
  Dat had ik ook wel gewild 20 jaar geleden…..
  Bijna een reden om het nog eens over te doen 🙂
  Ik ben er dan ook trots op dat ik samen met hun onderdeel uit mag maken van De Wedding Ladies.

  Heel veel plezier met het verder uitzoeken van alles voor je bruiloft.

  Vriendelijke groeten,
  Heidi Scheffers
  Presents & Balloons

 17. Ik ben heel benieuwd naar je video! En naar je jurk natuurlijk! Ik ga zelf ook trouwen in september en ik had ook bij die ene jurk het gevoel van ‘dit is hem’ en die is het ook geworden 🙂 Je voelt jezelf gewoon stralen he! Geen twijfel aan 🙂

 18. Spannend hoor! Je zal er vast prachtig uit zien!

  In de zin ‘Wat ik voor jullie geheim houdt’ is ‘houdt’ zonder T. 🙂

 19. Wat super leuk dat jij ook bij hun een trouwjurk hebt gevonden. Ik ook!!! Ze zijn echt super he?? Ik kreeg vandaag een mailtje dat mijn jurk inmiddels binnen is dus ik kan hem snel weer aan :)! Ik ben echt benieuwd naar jouw jurk hihi.
  Miss Sentinelli onlangs geplaatst…Een aantal verlaten gebouwenMy Profile

 20. Kippenvel!! Ik ben drie maanden geleden ook ten huwelijk gevraagd door m’n vriend & wauw wat een geweldig gevoel! Ik zelf kan ook niet wachten tot het eindelijk zover is om voor mn jurk op pad te gaan! En hoe fijn is het om gewoon direct de perfecte jurk te vinden!
  Je straalt helemaal op de foto’s!!!

 21. Wat leuk om te lezen! Het is ook heel bijzonder om een trouwjurk uit te zoeken!
  Voor mij was het iets moeilijker. Ik wist precies wat ik wilde en kwam er toen achter dat ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Ik ben bij 2 verschillende winkels geweest, in de eerste werd ik niet zo goed geholpen. In de 2e winkel werd ik wel erg goed geholpen. Ik heb meer dan 20 jurken aan gehad, omdat ik het gewoon niet meer wist wat ik wilde. Maar toen ik uiteindelijk dé jurk aan had, wist ik het gewoon. Ik voelde me ook een prinsesje en wilde hem niet meer uit doen.
  Helaas ben ik nogal een onzekere muts en ben ik lang onzeker gebleven of het wel de juiste jurk was, heb ik nachten wakker gelegen. Maar gelukkig op de dag zelf heb ik me geen moment druk gemaakt en voelde ik me de hele dag prachtig.
  Ik hou namelijk niet van drukke jurken (wel om te zien, maar past totaal niet bij mij), dus ik had een hele simpele jurk. Eigenlijk bijna saai. Maar ik was er zelf erg blij mee en daar ging het uiteindelijk om.

 22. Leuk! Heb voor mezelf naar het arrangement gekeken maar 1 persoon meenemen vind ik echt te weinig. .

 23. wauw, apart he! Ik ben zaterdag geslaagd voor mijn jurk, kan niet wachten om de jurk weer aan te mogen haha!

 24. Ik vond het ook een hele bijzondere dag! Ik had dan wel geen arrangement, en ik had mijn haar gewoon zoals ik het altijd heb. Maar het was nog steeds heel bijzonder! De jurk die ik kocht had ik al op de website gezien van de winkel en ik wist toen al dat dat hem zou worden. Ik trok hem aan en hij stond geweldig! Ik heb daarna nog wel, om er echt zeker van te zijn dat het de perfecte jurk was, een aantal andere jurken aangehad, maar uiteindelijk toch voor de eerste gekozen. Ik zou heel graag nog een keer trouwjurken willen passen, zo leuk vond ik het! Of gewoon nog een keer trouwen (wel met dezelfde man dan), want de hele bruiloft was geweldig!
  Kim onlangs geplaatst…Bioscoopfilms die ik graag wil zienMy Profile

 25. Hihihi zoooo leuk om te lezen ….brings back memories … Ik ben met bladen naar een bruidswinkel gegaan met drie favo jurken en heb aangewezen welke stukken ik van elke jurk in mijn jurk wilde…maten opgenomen en een paar keer wezen passen …zó bijzonder en zo voelde ik me ook op dé dag ❤️
  Ben reuze benieuwd naar de teaser !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.