Recept Kip Masala met haricot verts (voor bij roti)

Recept Kip Masala met haricot verts (voor bij roti)

Recept Kip Masala met haricot verts (voor bij roti). Vandaag deel ik een heerlijk recept met jullie;  een van mijn favoriete gerechten van de laatste tijd. Mijn Surinaamse vriendin heeft me dit geleerd en ik wilde dit dolgraag ook delen op mijn site. Vandaag deel 1: de kip masala met haricot verts (of kouseband), aardappeltjes en kip. Via deze link vind je mijn recept om zelf Roti pannenkoeken te maken. Ik heb het recept aangepast zodat het geschikt is voor het hele gezin en zodat mijn dochter van 1 ook lekker mee kan eten. Het is lekker en gezond, veelzijdig want je kunt er rijst bij eten maar ook roti. Ik heb alle ingrediënten gewoon bij de Albert Heijn gehaald wat het een ideaal recept maakt voor de alledaagse boodschappen.

Recept: Kip Masala met haricot verts

Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 400 gram kouseband/haricot vers bonen
– 300 gram kipfilet
– ongeveer 4 grote aardappelen
– 2 uitjes
– 2 teentjes knoflook
– 3 eetlepels kerrie poeder
– 2 theelepels komijnpoeder en 1 eetlepel gemalen nootmuskaat
– peper en zout
– olie

roti 2
Aan de slag:
– Dop de boontjes (snij de buitenste steeltjes eraf) en snij de boontjes in kleine stukjes van zo’n 2 cm.
– Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes ter grootte van dobbelsteentjes
– Snij de uitjes in kleine stukjes en pers de knoflookteentjes fijn
– Snij de kipfilet in kleine blokjes.
– Doe de olie in de wokpan, fruit de uitjes tot deze bruin zijn en voeg hier de knoflook aan toe. Voeg vervolgens de kipfilet toe en gaar dit tot de kipfilet klaar is.

Recept Kip Masala met haricot verts (voor bij roti)– Zodra de kipfilet gaar is voeg je hier de gesneden boontjes aan toe. Ook voeg je hier zo’n 100 ml water aan toe.
– Voeg hier de aardappelblokjes aan toe en laat de aardappelen met de boontjes zo’n 20 min koken in het water in de wokpan. Doe hier een deksel op zodat het sneller kookt.

Recept Kip Masala met haricot verts (voor bij roti)

– Dan voegen we de kruiden toe: 3 eetlepels kerriepoeder, 2 theelepels komijnpoeder en 1 theelepel gemalen nootmuskaat. Ik voeg hier geen sambal aan toe om het recept zo geschikt te maken voor het hele gezin. Wil je het recept tijdens het koken al pittig maken? Voeg dan naar wens sambal toe. Dit mengsel laat je een tijdje sudderen in de pan. Ondertussen ben je bezig met de roti, dit recept volgt later.

Recept Kip Masala met haricot verts (voor bij roti)

Na zo’n 20 minuten controleer je of de aardappels en de boontjes goed gekookt zijn, dit kun je controleren door een vork in de aardappels te prikken en een boontje te proeven. Als dit het geval is kun je het op tafel serveren met rijst of (zelfgemaakte) gevulde roti. Naar wens serveer je hier sambal bij.  Dan is het tijd om aan tafel te gaan en lekker te genieten van deze maaltijd voor het hele gezin.

Maak ook eens deze heerlijke Surinaamse Zuurkool! Of voor bij de borrel, deze Surinaamse eiersalade!

Wat vinden jullie van dit recept voor Kip masala met zelfgemaakte gevulde roti erbij? Ik ben zelf helemaal dol op dit recept. Binnenkort deel ik hoe je zelf roti gevuld met aardappel en Surinaamse kruiden kunt maken wat heerlijk te combineren is met dit gerecht. Zijn jullie ook al benieuwd naar het roti recept? Laat je reacties achter in de comments.
Ook ben ik benieuwd naar reacties van de echte kenners. Ik weet natuurlijk weinig af van de Surinaamse keuken en heb dit recept eigen gemaakt. Je kunt namelijk ook de echte Surinaamse kruiden toepassen of het recept op een andere manier eigen maken. Laat me je suggesties zeker weten!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

33 reacties

 • Manon
  9 december 2014

  Ziet er lekker uit! Helaas niet voor mij, want ik denk dat het niet echt lekker meer is als je het vlees weg laat?
  Manon onlangs geplaatst…Daphne’s diary #5My Profile

 • Dita
  9 december 2014

  Ziet er goed uit! Ik heb het nog nooit gegeten.
  Dita onlangs geplaatst…Let me take a picture of Lana en Amigo ♥My Profile

 • Bianca
  9 december 2014

  Ziet er lekker uit van dit soort artikelen krijg ik echt trek , zo eerst maar eens lekker ontbijten 🙂

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  9 december 2014

  Heerlijk, ik hou er van. Fijn dat je het recept deelt, geen afhaal roti meer hoop ik de volgende keer 😉
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Stop wishing Start doing (snoep, sport & sores)My Profile

 • Fonghwa
  9 december 2014

  Ik maak het regelmatig als wij eters krijgen. Ik doe het wel heel anders. Zo heb ik het van mijn moeder en oma geleerd. Ik gebruik kipkarbonade ipv kipfilet. En ik snijd de aardappelen in tweeën en kook ze van tevoren. Zelfde doe ik met de sperziebonen en eieren.
  Ik gebruik Yellow Curry Pasta om de saus te maken en de kip kruid ik met kerriepoeder.
  Als de kip gaar is, maak ik de saus met uitjes, rode peper. Daarna hoef ik alleen nog maar de andere ingrediënten toe te voegen die al gekookt zijn.
  De roti platen koop ik altijd.
  Naar wens kunnen de eters zelf nog madame jeanet toevoegen bij de kerrie.

 • simone
  9 december 2014

  Lijkt me heeeerlijk! Ben namelijk echt gek op roti!
  simone onlangs geplaatst…Mijn sinterklaas cadeautjes!My Profile

 • Diana Carlton
  9 december 2014

  Ik denk dat mijn man dit wel lekker zal vinden, maar van de haricots krijg ik al rillingen over mijn lijf. Ik ben wel benieuwd naar het recept van het brood!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Plog 6 decemberMy Profile

 • Dagmar
  9 december 2014

  Oeee nu heb je mij echt nieuwsgierig gemaakt, wat een heerlijk recept lijkt mij dit! Echt leuk om door jou geïnspireerd te worden, vind je recepten elke keer weer zo leuk om te zien!
  Dagmar onlangs geplaatst…Spanning, lust en een mysterieuze verdwijning in ‘Verstrikt’My Profile

 • Lauriëtte
  9 december 2014

  Hmm lekker! Wij bestellen meestal roti, maar zo ziet het er best eenvoudig uit om het zelf te maken! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Weekendje Magisch MaastrichtMy Profile

 • Maria
  9 december 2014

  Ik eet zelf ook vegetarisch, en kan je de stukjes (des) van quorn aanraden. Volgens vleeseters schijnt die naar kip te smaken 🙂

 • Eline
  9 december 2014

  Blijven die stukjes dan ook heel als je het in water kookt ? Klinkt lekker, kip is idd moeilijk te vervangen door iets met dezelfde bite. Anders passen linzen hier ook heel goed bij denk ik, maar dan heb je wel minder bite dus.

 • sarah
  9 december 2014

  Wij eten hier graag roti thuis yumm. Ik doe er alleen nooit zoveel nootmuskaat in dus ben benieuwd hie deze is, ga het zeker een keer proberen. Het ziet er delish uit!
  sarah onlangs geplaatst…Pizza Ricotta met SpinazieMy Profile

 • Romy
  9 december 2014

  Dat ziet er goed uit! Toevallig was ik net op zoek naar een recept om dit gerecht zelf te maken. (Er is iets soortgelijks van Knorr maar vers is altijd lekkerder) Mijn dochter lijkt fan te zijn van gekruid eten dus ik kijk er naar uit om dit haar te laten proeven!
  Romy onlangs geplaatst…Voor de kinderkamer #1: muurstickers van KEK AmsterdamMy Profile

 • Saskia
  9 december 2014

  Wat leuk! Dit ga ik zeker eens maken!
  Saskia onlangs geplaatst…Outfit: Mijn Favoriete Winter-Vest!My Profile

 • Angelique
  9 december 2014

  Je hebt ook vegetarische kipstukjes van de vegetarische slager, dat verkopen ze bij de Jumbo. Ik zou ze dan alleen niet mee laten koken, maar apart bakken en pas toevoegen als de kruiden ook wordt toegevoegd.

 • Nelleke
  9 december 2014

  Ik vind kouseband zo lekker! Dit ga ik zeker eens proberen (:
  Nelleke onlangs geplaatst…Mijn regenachtige-dagen-bezighedenMy Profile

 • Marieke
  9 december 2014

  ooh super leuk! Dit klinkt voor het eerst ook gewoon prima om te doen! Leuk dat je dit deelt Kelly, ben heel benieuwd naar het volgende recept 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Favorieten #2My Profile

 • Annemijn
  9 december 2014

  Dat ziet er lekker uit! Wie weet ga ik dit eens maken.
  Annemijn onlangs geplaatst…Bloggers battle Sans-Online.nlMy Profile

 • inge
  9 december 2014

  Ziet er goed uit, thank god voor je blogposts Kelly, zo weet ik weer wat eten vanavond.
  Ik ben benieuwd naar het recept van de roti!

 • Angela | Great Body & Skin
  9 december 2014

  Oeeeh, ik hou zo van rotti! Wij maken het vaak met zoete aardappel en een pannenkoekje van boekweitmeel om het glutenvrij te houden.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Sweet, Clean Chickpea Recipes I’d Like To TryMy Profile

 • Janneke
  9 december 2014

  Bedankt voor het leuke receptje!
  Ciao, Janneke
  Janneke onlangs geplaatst…Waarom een goed ontbijt helpt bij het afvallen, met tips!My Profile

 • Eline
  9 december 2014

  Wordt de kip niet onwijs taai als je die eerst bakt en vervolgens 20 minuten kookt?
  Eline onlangs geplaatst…Squats – thuis sporten #1My Profile

 • Manouk
  9 december 2014

  Lekker he! Ik denk dat iedereen zijn eigen variant heeft op kip masala. Ik maak het ook wel eens, maar maak het ook anders. Ik gebruik kippenpootjes (vlees wordt dan lekker mals en komt los van het bot) en doe er een bouillonblokje bij. Maar ik denk dat ik het van het weekend weer eens ga maken, zo lang geleden dat ik kip masala heb gemaakt! Ben benieuwd naar je roti recept, heb dit ooit een keer gemaakt met kant en klare roti bloem en dat was een ramp haha.

 • Joost
  9 december 2014

  Lekker zeg! Ik hou van Indisch. Toevallig vanavond ook weer op ‘t menu. De volgende keer ga ik dit eens proberen.
  Joost onlangs geplaatst…Fotoverslag: Kerstweekend in DresdenMy Profile

 • angelique
  9 december 2014

  Deze gaan we dus zeker maken! Ben dol op roti
  angelique onlangs geplaatst…Review | Gelezen afgelopen maandMy Profile

 • Lifesabout
  9 december 2014

  Heerlijk Kelly, ga deze ook zeker een keer maken. Benieuwd naar het recept voor het brood!
  Lifesabout onlangs geplaatst…We may not have it all together, but together we have it all.My Profile

 • Fabulicious Home Life
  9 december 2014

  Heeerlijk! Roti blijft gewoon lekker!

 • Vanessa
  9 december 2014

  Hi zonder kip kan het zeker ook! Das dan de vega variant. Je kunt er ook een hardgekookt ei bij doen voor wat meer body 😉

 • Vanessa
  9 december 2014

  Hi Kelly,

  Ik ben zelf Surinaamse, maar dit maak ik nou nooit. Altijd door mijn mama gemaakt! Knap dat je het doet hoor. Ik zelf zou niet zeggen roti broden, maar pannekoek of zoals Surinamers zeggen “plaat”. Hoe kwalitatiever je massala poeder hoe lekkerder het wordt. Zelf zou ik het echt houden op kousenband. Dat geeft een andere smaak dan haricoverts. Maar is wel een goed alternatief. Ik ben benieuwd naar het recept voor de gevulde roti met aardappel. Zoals eerder vermeld kun je dit gerecht ook maken met een hardgekookt ei, lamsvlees en kip met bot (hahaha). Gr Vanessa

 • Esmée - Essusweetslife
  9 december 2014

  Quorn is inderdaad lekker en kan ook prima met het water erbij. Ik doe zelf ook vaak quorn in de groentesoep als vervanging van soepballetjes en dat geeft een heerlijke bite!
  Esmée – Essusweetslife onlangs geplaatst…Verlanglijstje Kerst 2014My Profile

 • Jessica
  9 december 2014

  Jaaaaaa thanks voor het delen (en je extra reminder hehe) want jeetje dit ziet er lekker uit zeg! Ben benieuwd of het de ‘hete boontjes van Kel’ gaat overtreffen, maar ik ga het zeker dit jaar nog maken!
  Jessica onlangs geplaatst…Zand AmsterdamMy Profile

 • beautyforgirls
  11 december 2014

  Dat ziet er heerlijk uit.
  Liefs, xxx

 • camilla
  11 december 2014

  wauw! ziet er goed uit zeg! Van huis uit is dit bekend (surinaamse ouders), maar ik maak het nooit zelf. Ja heel gek, maar ik lust het niet. Misschien al te vaak gegeten ofzo, haha. Roti maken is wel lastig weet ik, dus ben benieuwd naar deel 2! 🙂

  xxx
  camilla onlangs geplaatst…Ombre Hair Care TipsMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.