Recept gevulde roti maken

Recept gevulde roti maken

Recept gevulde roti maken : Kort geleden deelde ik het recept om zelf Kip masala met haricot verts te maken met ingrediënten uit de supermarkt. Je kunt dit met rijst eten maar nog lekkerder is dat met Roti. Dit zijn een soort Surinaamse pannenkoeken die je eenvoudig zelf kunt maken. Vandaag deel ik een recept dat ik leerde van een Surinaamse vriendin. Deze gekruide gevulde roti’s zijn heerlijk. Ik heb ze gevuld met aardappels en heerlijke kruiden (o.a met komijn). Erg lekker en helemaal niet zo moeilijk. Benieuwd hoe jij de keukenprinses kunt uithangen en zelf roti kunt maken? Volg dan zeker dit recept.

 Recept gevulde roti maken

Wat heb je nodig om zelf deze gevulde roti’s te maken?
– Tarwebloem, ongeveer 300 gram.
– Kraanwater, ongeveer 70 ml (ik deed het op gevoel, tot je een fijn deeg bereikt).
– Aardappelen, voor 8 roti’s ongeveer 3-4 middelgrote.
– Kruiden: Kerriepoeder, Komijnkruiden, zout en peper
– Deegroller, koekenpan, pan om aardappelen in te koken, theedoek.

Aan de slag met de roti!
In een beslagkom doe je de bloem en dit vermeng je met wat water. Doe hier tevens een theelepel zout bij. Het is aanvoelen hoeveel water je nodig hebt dus voeg dit steeds handmatig toe tot je een typisch brooddeeg krijgt dat lekker smeuïg is. Lang kneden is echt een aanrader om een flexibel deeg te krijgen. Het deeg mag niet vast blijven plakken aan je handen maar ook niet te droog worden. Leg vervolgens een vochtige theedoek over je beslagkom en laat het deeg 1 uur rijzen. Houdt dus rekening met deze tijd als je dit gerecht wilt maken. Ondertussen kun je de kip massala gaan maken en de vulling van de Roti.
Recept gevulde roti maken

Dan gaan we met de vulling van de Roti beginnen. Je schilt de aardappelen en snijdt deze in kleine blokjes, zo is de kooktijd wat sneller. Vervolgens doe je de aardappelen in een pan met kokend water en deze kook je tot ze zacht worden zodat je ze kunt stampen. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn, zoals je dat ook bij stamppot doet.

Recept gevulde roti maken

Nadat je de aardappelen gekookt en gestampt hebt meng je hier zo’n 2 theelepels komijnzaad kruiden bij, een eetlepel kerriepoeder en wat zout en peper. Dit vermeng je tot een aardappelprutje.

Recept gevulde roti maken

Als het roti deeg een uur heeft kunnen reizen leg je een schone theedoek op je werkblad en daar strooi je tarwebloem op. Dit zal voorkomen dat het deeg gaat plakken aan je theedoek. Dan pak je een klein beetje deeg en dit druk je plat op je handpalm als een klein pannenkoekje, hierna kun je deze vullen.

Het platte pannenkoekje vul je in het midden met een klein beetje van het aardappelprutje. Vervolgens vouw je het pannenkoekje (de roti) dicht en rol je hier een bolletje van.

Recept gevulde roti maken

Die bolletjes leg je op een rijtje klaar zodat je die later kunt gaan rollen met de deegroller. Zo zien de gevulde bolletjes er dan uit. Als je kinderen hebt  die niet zo tegen de gekruide vulling kunnen is het handig om een paar bolletjes leeg te houden. Zonder vulling smaken de roti’s ook erg lekker.

Vervolgens ga je ieder bolletje met je deegroller tot grote platte pannenkoeken rollen, die zien er dan zo uit. In deze vorm gaan ze daarna gebakken worden in de koekenpan.

Vervolgens gaan we beginnen met bakken. Dit vraagt veel geduld. Je zet een koekenpan op het vuur en hier doe je nog GEEN olie in. Dan leg je zorgvuldig een Roti in de pan en op laag vuur bak je deze. Zodra er ‘luchtbellen’ door de Roti komen kun je hem gaan omdraaien, doe dit ook voorzichtig. Dan is die kant al een beetje gaar. Dan gebruik je olie en dit breng je met een dun laagje aan op de Roti. Zodra je weer luchtbellen van de andere kant ziet kun je hem weer omdraaien. Dan kwast je de omgedraaide kant in met een laag je olie en daarna draai je ook die nog een keer om tot je de perfecte Roti hebt. Deze is licht gegaard en heeft wat bruine spikkeltjes. Herhaal dit met alle deegbolletjes. Leg de Roti’s in een mooie ovenschaal.

Recept gevulde roti maken

Zo zien ze er dan uit. Heel erg lekker en ik vind deze een stuk lekkerder dan kant-en-klare Roti’s. Je kunt er een heleboel in een keer maken en een deel invriezen of lekker allemaal in een keer opeten met de Kip massala.

Recept gevulde roti maken

Dit is dan het eindresultaat dat je met je handen lekker kunt opeten. Je neemt een Roti in je hand en dipt deze in de Kip Massala en eet deze dan zo op. Heerlijk om zonder bestek te eten en kinderen vinden dat vaak ook echt een feest. Smakelijk eten!

Zijn jullie ook dol op Roti? Maken jullie dit wel eens zelf, zo ja hoe? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op mijn recept. Het is echt een aanrader, het kost wat meer tijd maar ik vind het heel gezellig om wat langer in de keuken te staan. Het is ook erg leuk om te maken samen met een vriendin, je moeder of met je partner.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

31 reacties

 • Koalabeautymama
  23 december 2014

  Zo dat heb ik lang niet gegeten! Mijn schoonmoeder maakt het altijd of Mike haalt het af haha. Moet het eens leren om zelf thuis te maken. Yum!
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Win 2 bioscoop kaarten voor Tinkerbell en de legende van het Nooitgedacht Beest!My Profile

 • Manon
  23 december 2014

  Wat een leuk recept zeg! Dit lijkt me echt leuk om zelf te maken, het ziet er ook heerlijk uit 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Gezonde bananen bonbonsMy Profile

 • Beautydagboek
  23 december 2014

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit Roti heb gegeten! Je recept legt duidelijk uit hoe je het moet maken, dus ik ga een poging wagen. Het lijkt me erg lekker!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Personal | Gezondheid, kerstvakantie & haar knippenMy Profile

 • Marloes
  23 december 2014

  Ziet er erg lekker uit!

 • Eva
  23 december 2014

  Hihi Kelly,
  Hoe jij het uitlegt is het zoo makkelijk! Ik heb een hindoestaanse man. En heb ook een aantal keren roti leren maken. Echter zijn ze wel heel streng wat betreft dat aardappel mengsel dat niet door de roti heen mag komen als je gaat rollen. Hier is een speciale techniek voor die ik nog steeds niet onder de knie heb! Maar door dit bericht denk ik: Ach wat maakt het eigenlijk ook uit! Want het is heel lekker. Ik ga dit recept zeker snel ook een keer maken. En voor vegetariers kun je bij de kousenband en aardappel ook een gekookt ei doen ipv vlees.

  hmmmm jammie! Bedankt voor het delen! P.s. heb je ook al geleerd hoe je dahl maakt? Ook jammie en mijn kinderen zijn er samen met rijst dol op!

  Liefs!
  Eva
  Eva onlangs geplaatst…5xvragen met Femke Lopes!!My Profile

 • Nelleke
  23 december 2014

  Dit maakte mijn vader vroeger altijd als hij eens kookte! Heerlijk, heerlijk. Ik ga het misschien binnenkort eens proberen met glutenvrij bloem. Ben benieuwd of dat ook werkt.
  Nelleke onlangs geplaatst…Ik verstop mij in het donkerMy Profile

 • Jess
  23 december 2014

  Dit klinkt goed zeg! Lijkt me ook echt erg leuk om te maken. Ga dit receptje even opslaan.
  Jess onlangs geplaatst…Over mijn held WolkersMy Profile

 • Aanhetlijntje
  23 december 2014

  Wat een duidelijke food tutorial, ziet er erg lekker uit! In het nieuwe jaar zeker eens maken!
  Aanhetlijntje onlangs geplaatst…Mijn party dressesMy Profile

 • Marion
  23 december 2014

  Ik kan zelf niet zo heel goed koken, maar een vriend van ons maakt dit vaak en soms ik heb het van hem wel eens geproefd. Erg lekker. Ik ben nogal een kerriefan, dus op logisch. Misschien ga ik dit toch eens zelf proberen, want het lijkt me echt heerlijk!
  Marion onlangs geplaatst…De Weg KwijtMy Profile

 • Lauriëtte
  23 december 2014

  Wij maken het eigenlijk nooit zelf, maar halen het altijd bij de Surinamer, beter krijg je het niet! 😉 Heb er nu gelijk trek in haha!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Kerstkaarten ophangen aan een slingerMy Profile

 • Dagmar
  23 december 2014

  Yummiee, ziet er heerlijk uit! Wat een leuk idee om te maken en fijn recept <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Blogtour – Ik wist het door Chantal van GastelMy Profile

 • Diana Carlton
  23 december 2014

  Wat ziet dit er lekker uit! Uit! Ik heb eigenlijk nog nooit roti gegeten, maar zoals jij het maakt lijkt het mij wel prima te doen.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Plog 2: Sachsenhausen, Holocaust en Brandenburger TorMy Profile

 • beautifulday4makeup
  23 december 2014

  Hmm dit klinkt heerlijk
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Look for … ChristmasMy Profile

 • Saskia
  23 december 2014

  Dit wil ik zo graag zelf eens maken. Lijkt me heerlijk !
  Saskia onlangs geplaatst…Ons interieurMy Profile

 • Romy
  23 december 2014

  Oh, heerlijk! Ik ben gek op roti en was al op zoek naar een recept om alles ‘from scratch’ te maken. Leuk projectje voor in de kerstvakantie!
  Romy onlangs geplaatst…Kinderboekenhoek #3: Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie DikMy Profile

 • Manouk
  23 december 2014

  Dat ziet er lekker uit! Ik ga het roti recept zeker een keer proberen, want het ziet er best ‘makkelijk’ uit. Heb het namelijk een keer zelf geprobeerd en dat was niet echt een succes haha, maar was ook met een ander recept. Ik vind de buitenlandse keuken ook zo heerlijk, mijn schoonfamilie is Moluks en ik probeer zo af en toe Indische gerechtjes uit. Ook heel erg lekker! En een stamppot op z’n tijd blijft ook super lekker natuurlijk;).

 • Chantal
  23 december 2014

  Dit klinkt zeker goed!
  Chantal onlangs geplaatst…Films voor op koude kerstdagenMy Profile

 • Britt
  23 december 2014

  Grappig, ik heb gisteren nog roti gegeten. Heerlijk. Toespijs maak ik wel zelf, maar de rotiplaat laat ik aan mijn moeder over. Zij heeft ook een speciale pan om de rotiplaten op te bakken.
  Britt onlangs geplaatst…Primark Christmas ShoppingMy Profile

 • Eline
  23 december 2014

  Het is rijzen ipv reizen 😉 Het ziet er lekker uit!
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde kerststolMy Profile

 • marieke
  23 december 2014

  Ah super leuk zo weer het vervolgrecept! Dit kost denk ik wel wat meer tijd maar vind dit wel redelijk simpel klinken! Ga het volgend jaar eens maken, als ik het niet vergeet haha
  marieke onlangs geplaatst…Kerst dingen!My Profile

 • Rosa
  23 december 2014

  Ik weet niet of ik hier zelf de moeite voor zou nemen. Ik vind de roti’s uit de diepvries namelijk echt een van de lekkerste dingen die er zijn en ik geloof niet dat er voor mij iets is dat daar aan kan tippen. Ik krijg er nu een beetje heimwee van, haha!
  Rosa onlangs geplaatst…Dinnie Dinsdag: Gezellige Skypedate met Blogvriendinnetjes!My Profile

 • sarah
  23 december 2014

  Ik heb weleens roti gemaakt en de vulling kwam uit het deeg echt een ramp sindsdien niet meer zelfgemaakt, maar nu ik dit zie heb ik wel zin om me er weer aan te wagen heerlijk!
  sarah onlangs geplaatst…AardbeiensausMy Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  23 december 2014

  ZIet er goed uit. Ik maak het nooit zelf. Mijn schoonmoeder maakt het (heel goed) of ik haal ik het af bij de beste afhaal in Arnhem.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Het ik kies bewust Vinkje & mijn Vinkje (lees: de middelvinger)My Profile

 • Sheela
  23 december 2014

  Oww lekker! Mijn mama maakte dit vroeger wel eens, ik krijg er nu zin in en ik denk zelfs dat ik alle ingrediënten in huis heb, dus misschien maak ik het straks wel 🙂
  Sheela onlangs geplaatst…Review: Hema – Label makerMy Profile

 • femketje
  23 december 2014

  oeh ziet er delish uit!
  femketje onlangs geplaatst…NOTD 23/12; It’s Almost Christmas!My Profile

 • Lifesabout
  23 december 2014

  Duidelijke uitleg met de foto’ s erbij. Ik vind Roti zelf erg lekker en wil het graag een keer zelf maken. Het is zo makkelijk nu wij een Surinaams gezin naast ons hebben wonen met een eigen restaurant 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…De Instagram-tagMy Profile

 • Christina
  23 december 2014

  Dat ziet er lekker uit. Tip: gebruik volgende keer echte masala (kruiden) van de toko ipv kerrie poeder 😉

 • Christina
  23 december 2014

  Dat ziet er lekker uit. Tip: gebruik volgende keer echte masala kruiden ipv kerriepoeder. Verkrijgbaar bij de toko. 😉

 • Susanne
  23 december 2014

  Ik heb echt nog nooooit roti op, geen idee hoe het moet smaken haha. Best erg maar ik dacht eerst dat je de vulling alleen zelf maakte, de rotie zelf vond ik er namelijk zo ‘echt’ uitzien haha. Eigenlijk gewoon een dik complimentje dus 😉 Het is niet iets dat ik zelf zou maken maar recepten met foto’s maken me altijd blij 😀
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Filodeegtaartjes met spinazie en fetaMy Profile

 • FRederique
  23 december 2014

  Oh ik ben gek op roti maar heb nooit zelf aangedurfd om ze te maken – leek me erg moeilijk maar het water liep me nu in de mond, ik ga toch eens een poging wagen!!
  FRederique onlangs geplaatst…RECENSIE: DE PINGUINS VAN MADAGASCARMy Profile

 • sandra beurskens-kock
  16 januari 2015

  De roti heb ik nog nooit zelf gemaakt ( ga ik toch eens doen) De vulling wel.
  In mijn slowcoocker, maar ook in een braad zak in de oven. Moet je zeggen dat dat heel makkelijk is.
  Maak wel het prutje, uien, pepertje, knoflook, massala en tomatenpuree in de koekenpan.
  Doe dan alles, prutje, kip, aardappels en bonen, bij elkaar in een braadzak en 1 uur in de oven. Geen omkijken meer, heerlijk.

  Misschien een ideetje.
  Sandra

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.