Recept Surinaamse eiersalade (Borreltip!)

Recept Surinaamse eiersalade

Surinaamse eiersalade, dat vind ik zo lekker! Ik heb vandaag het heerlijke recept voor jullie. Het is een lekker en makkelijk recept voor bij de borrel! Na de kruidenkaasdip die deze feestdagen niet mag ontbreken op een toastje heb ik nu een recept met mijn eigen versie op de Surinaamse eiersalade waar Yannick en ik dol op zijn. In nog geen 10 minuten had ik dit gerechtje op tafel staan, heerlijk op een leuk borrelplakje geserveerd met wat toastjes, wijntje erbij en onze borrel kon beginnen. In samenwerking met Melba mocht ik dit recept met jullie delen. Benieuwd hoe je deze spicy Surinaamse eiersalade maakt? Lees dan verder.

Recept Surinaamse eiersalade 
melna9

Wat heb je nodig voor deze Surinaamse eiersalade?

– 4 eieren gekookt
– 1 uitje
– 3 eetlepels mayonaise
– zout en peper
– Bieslook (ik gebruikte een eetlepel gedroogde bieslook)
– 2 theelepers kerriepoeder
– optioneel een theelepel sambal

Aan de slag!

melba3

– Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn.
– Snipper ondertussen het uitje fijn en marineer de stukjes ui met kerriepoeder.
– Doe een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de uitjes tot ze glazig worden.

melba4

melba5

Pel de gekookte eieren en prak deze op een bordje fijn met een vork.

Recept Surinaamse eiersalade

In een schaaltje doe je de geprakte eieren, de mayonaise, bieslook, gefruite uitjes, zout en peper en wat extra kerriepoeder. Wil je de eiersalade wat pittiger doe er dan een theelepel (of meer) sambal bij. Mix dit door elkaar tot je een fijne eiersalade hebt.

Recept Surinaamse eiersalade

Doe de Surinaamse eiersalade in een leuk bakje en serveer dit met lekkere toastjes.  Nu is het tijd om lekker te borrelen, te genieten van een wijntje of een ander lekker drankje erbij van de gezelligheid om je heen. Dit recept betekent succes bij je gasten! Enjoy!

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Recept Surinaamse eiersalade (Borreltip!)”

  1. Lekker!!! Ik koop wel een Surinaamse eiersalade in de winkel, maar dit lijkt me veel lekkerder! En makkelijker om te maken. Ik zweer trouwens bij Melba toastjes. Komt geen ander merk in huis hier. Ik koop altijd de rondjes! 🙂
    Marion onlangs geplaatst…KerstbladieblaMy Profile

  2. Wat een super goede tip! Zelf niet aan gedacht, maakt het idd een stuk vetarmer 🙂

  3. Jaa die rondjes met die ‘kruiden’ erop? ben ik ook dol op haha, die vind ik zonder beleg nog wel lekker! haha

  4. Dit lijkt me een heerlijk recept voor op oudejaarsavond! Ik zou er zelf nog wat ongezouten pinda’s aan toevoegen voor een extra bite 🙂

  5. Dank je wel voor dit recept, ziet er heerlijk uit en ga het zekers binnenkort maken:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.