Papa Yannick : ‘Mijn eerste jaar als vader’

Vandaag schrijft Yannick een mommy monday artikel voor jullie, vanuit zijn perspectief als vader. Yannick: ‘Na mijn eerste artikel over de bevalling van Kelly, schrijf ik nu een artikel over mijn eerste jaar als papa. Een bewogen jaar waarin veel gebeurd is. Heel veel hoogtepunten maar ook wat belangrijke levenslessen. Vandaag deel ik een terugblik op deze tijd. Van geboorte tot aan nu, verteld in een notendop. Lees je met me mee?


Geboorte!
Vanaf het moment dat ik Lana zag, moest ik enorm wennen aan het idee dat ik papa was geworden. Ik zag een prachtig mooie baby. Het was mijn dochter. Ik voelde meteen de verantwoordelijkheid, die het met zich mee bracht. Lana zag er klein, mooi en kwetsbaar uit. Op het moment dat ik Lana aan keek, keek ze mij vertrouwd aan en dat bracht mij rust. Als papa keek ik er na uit dat ik mijn dochter het ziekenhuis uit zou dragen in de maxi-cosi. Met zo veel trots liep ik te pronken met mijn dame.

Een maand later, rond de feestdagen begon Lana haar omgeving te ontdekken en te glimlachen. Daar wil je als vader zo veel mogelijk gebruik maken. Ik pakte Lana vast en ging met haar dansen, onder begeleiding van onze muziek-kerstboom. Veel gekke bekken en geluiden maken doe ik als vader vaak om mijn meisje te amuseren. Terwijl Lana groeit zie ik dat ik mee groei als papa. Het verschonen van luiers en haar verzorgen werd steeds makkelijker. Als papa is je dochter alles voor je. Met Lana dansen, spelen en haar aanmoedigen als je ziet dat ze begint te draaien, zitten en kruipen. Ik geniet er ontzettend van.

Het nieuwe jaar begon met een verandering van baan. Met de steun van thuis kwam ik door deze lastige periode. Gelukkig blijf ik als papa vrolijk. Samen met Kelly en Lana maakten we leuke uitstapjes wat voor fijne afleiding zorgde. In maart vond ik een nieuwe baan en kwam er wat rust. Na een lange werkdag verheug ik me iedere keer weer als ik bij thuiskomst de grote glimlach bij Lana zie. Ondertussen waren we bezig met verhuizen naar het huis waar we nu wonen. Door deze drukke periode kom je zo af en toe tijd te kort voor elkaar (als ouders). Kelly en ik nemen gelukkig wel voldoende de tijd om samen leuken dingen te doen, zoals uit eten gaan, film kijken of af te spreken met vrienden.

In Juli heb ik als vader goed gebruik gemaakt van de hulp van mijn kleine meid. Samen met Lana (en natuurlijk Mascha) heb ik Kelly ten huwelijk gevraagd. Het idee dat Lana aanwezig is bij ons trouwen vind ik fantastisch. Dan kan deze trotse papa in de spotlights met zijn dochter dansen. Ik kijk ontzettend uit naar onze bruiloft en ik vind het geweldig dat onze dochter bruidsmeisje zal zijn. Het is echt een kers op de taart om onze liefde en ons gezinnetje te vergulden.


Als vader heb ik soms gedacht dat ik faalde als papa. Bijvoorbeeld het moment dat Lana uit bed viel en ik niet snel genoeg was om haar op te vangen. Het gevolg was dat er een scheur zat in het beentje van Lana. Dat neem ik mijzelf nog steeds kwalijk, ook al is het goed afgelopen. Dat zijn momenten dat ik twijfel als vader. Ben ik sterk genoeg om vader te zijn en de verantwoordelijkheden te dragen. Zulke gedachtes komen dan langs. Gelukkig krijg ik van Kelly, Lana en mijn naaste familie de bevestiging dat ik een hele goede vader ben. Het gevoel dat ik als vader faal is nu gelukkig aan het verdwijnen.

Inmiddels is Lana alweer een jaar oud. In deze periode zie ik Lana veranderen, verdwijnt de baby en wordt ze echt een prinsesje. Papa’s Prinsesje! Lana gaat meer haar eigen zin ontwikkelen en dat zie ik terug sinds haar verjaardag. Voor mij is het super leuk om te zien hoe Lana hiermee omgaat. Ze geniet ontzettend van alles om haar heen. Ik zie dat ze erg op haar mama lijkt. Lana vind het fantastisch om in het middelpunt te staan. Ik ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen in de toekomst. Papa en mama gaan hun handen vol krijgen met haar. Niet alleen van lastige momenten maar vooral van liefde. Dat is Lana voor mij, een bommetje vol liefde.

De onzekerheid die ik heb gehad als vader, is deze week helemaal weg gegaan. Op de dag dat ik dit artikel schreef kreeg Lana, door hoge koorts een epileptische aanval (ook wel een koortsstuip genoemd). De manier hoe ik adequaat heb gehandeld en erop heb gereageerd gaf mij de zelfzekerheid dat ik altijd, waar en wanneer ik ook ben, er voor mijn lieve dochter zal zijn.

Ik kijk terug op een aangrijpend jaar vol mooie momenten maar ook belangrijke levenslessen. Ik ben trots op mijzelf als vader, op Lana als onze dochter en op Kelly als mijn toekomstige vrouw. Papa worden is een nieuwe rol in je leven maar het is de mooiste rol die ik ooit heb mogen vervullen, naast de rol als geliefde van Kelly.

Groetjes Yannick.

Dankjewel Yannick voor het delen van je artikel! Ik zit je artikel in te plannen met wat tranen in mijn ogen. Zo lief hoe je dit in woorden kunt neerzetten. We zijn benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

61 reacties

 • Marloes ❤ Budgetproof.nl
  1 december 2014

  Wat een onwijs lief en mega persoonlijk artikel! & wat fijn dat er ondanks een nare gebeurtenis toch een switch is gekomen waardoor je beseft dat je een goede papa bent en er altijd zult zijn. <3

 • Marion
  1 december 2014

  Dit is inderdaad ontroerend mooigeschreven. Zo oprecht! Prachtig. Ben er stil van.
  Marion onlangs geplaatst…IkMy Profile

 • Manon
  1 december 2014

  Wauw, een heel mooi artikel. Inderdaad mooi dat je door een helaas heftige gebeurtenis je zelfvertrouwen in jezelf als vader hebt gekregen! Het lijkt me inderdaad ook moeilijk om soms met de verantwoordelijkheid van “een ouder zijn” om te leren gaan. Kan ik me nu nog niks bij voorstellen.
  Manon onlangs geplaatst…Win: Happily Healthy kerstpakketjeMy Profile

 • Koalabeautymama
  1 december 2014

  Aahh, mooi he de vader en dochterband
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Daddy Sunday 15 | Thuis in de kerstsfeerMy Profile

 • Annemijn
  1 december 2014

  Wat mooi omschreven! Echt heel lief!
  Annemijn onlangs geplaatst…PLOG: Hoogtepuntjes van de week #5My Profile

 • Marleen
  1 december 2014

  Wat mooi! Zoveel bewondering voor jullie als ouders.
  X marleen

 • Dita
  1 december 2014

  Wat mooi geschreven! Leuk om te lezen hoe Yannick dit allemaal ervaart.
  Dita onlangs geplaatst…Instagram favorieten #3My Profile

 • Anouk
  1 december 2014

  Wauw mooi geschreven! Al vroege traantjes pin ik weg! 🙂 echt een lieve papa ben jij voor Lana 🙂

 • Diana Carlton
  1 december 2014

  Wat mooi geschreven! Opeens draag je zoveel verantwoordelijkheid voor zo’n klein mensje, je wil haar voor alles behoeden en er altijd voor haar zijn om haar te beschermen. Ik denk dat ik niets anders kan zeggen dan dat jullie geweldige ouders zijn voor Lana, jullie vormen een mooi gezin!
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Photo bomb: week 48My Profile

 • Marloes
  1 december 2014

  Wauw wat heeft Yannick dit onwijs mooi geschreven zeg. Leuk om te lezen, prachtig!
  Marloes onlangs geplaatst…Etat Pur Aloe Vera & Ultra Hydraterende VerzorgingMy Profile

 • Lauriëtte
  1 december 2014

  Heel erg mooi geschreven. Het lijkt me zo’n transformatie op persoonlijk gebied als je papa of mama wordt! Jullie doen het top! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Kerst; Nog 25 nachtjes slapen!My Profile

 • Simone
  1 december 2014

  Prachtig stuk, zo ontzettend mooi verwoord allemaal! Mooi gezinnetje zijn jullie 🙂
  Simone onlangs geplaatst…Mijn week #9My Profile

 • Saskia
  1 december 2014

  Wauw heel mooi en bijzonder geschreven! Erg liefdevol.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 48)My Profile

 • Denise
  1 december 2014

  Wat een prachtig stuk, super dat ook papa zijn verhaal kan doen!

 • Kiki
  1 december 2014

  Wat een mooi artikel, ik zat ook met tranen in mijn ogen!
  Je hebt het heel erg mooi verwoord Yannick!
  Xx Kiki

 • Beautydagboek
  1 december 2014

  Prachtig geschreven! Je moet net zoals moeder zijnde, groeien in je rol als vader. De zekerheid dat je voor je kinderen kunt zorgen en ja, er zullen altijd dingen zijn waar je aan twijfelt of waarvan je achteraf zult denken dat je het anders aan zou pakken. Alsnog doen we allemaal ons best om zo’n goed mogelijke ouder te zijn :).
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Photo’s | Tutorials opnemen, pepernoten bakken en op de tafel tekenenMy Profile

 • Nelleke
  1 december 2014

  Mooi geschreven Yannick, ontroerend!
  Nelleke onlangs geplaatst…Aangenaam, Nelleke, de eksterMy Profile

 • Bo
  1 december 2014

  Mooi geschreven!

 • Dionne
  1 december 2014

  Wauw, wat prachtig geschreven zeg!

 • Vanessa
  1 december 2014

  Mooi en oprecht geschreven. Ik ben er stil van. Jullie zijn zo’n mooi gezinnetje!
  Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  1 december 2014

  Inlijsten dit verhaal!

  Prachtig!! Ik vind het een mooie afwisseling op je blog en dit echt heel mooi om te lezen.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 • Eline
  1 december 2014

  Wat heeft hij dat mooi opgeschreven zeg!
  Eline onlangs geplaatst…Maaltijdsoep met eiMy Profile

 • Elin
  1 december 2014

  Wauw! Ik reageer normaal gesproken eigenlijk nooit, maar ik wil nu echt even zeggen dat ik het ontzettend mooi vind hoe Yannick zijn gevoelens beschrijft in dit artikel. Mooi dat hij kan toegeven soms onzeker te zijn, en zichzelf dingen te verwijten. Nog mooier dat hij onlangs het voor zichzelf de bevestiging heeft gekregen dat dit niet nodig is! Ik ben er helemaal stil van.

 • Veronique
  1 december 2014

  Wauw! Heel mooi geschreven en gezegd Yannick, ik ben sprakeloos!
  Veronique onlangs geplaatst…Doelen november ; eindresultaatMy Profile

 • Cindy
  1 december 2014

  Wat een prachtig stuk, wauw. Wat leuk om het eens vanuit een andere blik te lezen!
  Cindy onlangs geplaatst…Hoera, het is december!My Profile

 • Astrid
  1 december 2014

  Wat een ontzettend mooi artikel, Yannick! Ik vind het geweldig om te lezen hoe je als papa gegroeid bent en je onzekerheid te boven bent gekomen. Wat schrikken van die koortsstuip, maar super dat je adquaat hebt gehandeld.
  Astrid onlangs geplaatst…Landelijke Stichting Zelfbeschadiging lotgenotendag 2014My Profile

 • Guusje
  1 december 2014

  Heel mooi om het eerste jaar, die we zo konden volgen op jouw blog, van de andere kant te zien!
  Guusje onlangs geplaatst…Inspiration Monday #3My Profile

 • Miranda
  1 december 2014

  Wauw wat heb je dat mooi geschreven Yannick. Mag je best trots op zijn:) bijzonder om te mogen lezen over jouw eerste jaar als vader van Lana! Op naar nog veel meer mooie jaren samen;)
  Miranda onlangs geplaatst…November in foto’sMy Profile

 • Kim
  1 december 2014

  Wat schrijft Yannick mooi en vol trots!
  Kim onlangs geplaatst…Video | DIY ♡ Anniversary JarMy Profile

 • Linda
  1 december 2014

  Wauw! Wat een prachtig en open, persoonlijk artikel is dit geworden! Ik vind het zo knap dat je ook toegeeft dat je soms denkt te falen als vader – ook al is dat dan niet zo. Echt heel mooi 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Day Zero Project | Boeken.My Profile

 • lifesabout
  1 december 2014

  Wat prachtig en eerlijk geschreven. Mijn man zegt veel te herkennen in zijn verhaal, zoals de onzekerheid als vader of je het goed doet. Ik denk dat er geen standaart is ‘of je het goed doet of niet’. Als je zorgt vanuit je hart, dan is dat altijd het beste.

 • Seline
  1 december 2014

  Wat heeft Yannick dit ontzettend mooi geschreven! Hij mag trots op zichzelf zijn!
  Seline onlangs geplaatst…Still born baby’s – de zorgen voor je kind.My Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  1 december 2014

  Wat een prachtig artikel, ik krijg er helemaal een brok van in mijn keel! Vind het heel knap dat je adequaat heb weten te handelen tijdens zo’n epileptische aanval. Mijn moeder heeft zware epilepsie (al gaat het nu, na een hersenoperatie, eigenlijk heel goed *knocks wood* )dus ik weet maar al te goed hoe eng zoiets is en wat een onmacht je voelt.
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…#Personal – Birthday, Spain & Blogger EventsMy Profile

 • judith
  1 december 2014

  Wat heb je dat mooi geschreven, echt heel mooi gedaan. ook mooi hoe je het allemaal zo heb beschreven. Je bent een goede vader!!

 • Dianne Overbeeke
  1 december 2014

  Wat onwijs lief geschreven zeg!! Echt recht uit het hart en ik denk dat niemand er aan twijfelt dat jullie goede ouders zijn!!
  Dianne Overbeeke onlangs geplaatst…Hallo DecemberMy Profile

 • Jennifer
  1 december 2014

  Mooi geschreven Yannick! Ik hoop dat mijn vriend ook snel zal wennen aan zijn nieuwe rol straks en er een jaar later ook positief op terug zal kijken hoe hij gegroeid is. Ook fijn om te lezen dat niet alleen de newborn mama’s, maar ook de newborn papa’s de onzekere momenten kennen. Toch goed dat je samen groeit in de ouderrol en elkaar aanvult waar nodig. Lijkt me voor Kelly ook fijn dat er zo iemand naast haar staat!
  Jennifer onlangs geplaatst…De Wandtak van ActionMy Profile

 • Maris
  1 december 2014

  Tranen in mn ogen bij dit artikel. Yannick, jij praat zo vol liefde over Lana, en hoe ik je zie in Kelly haar vlogs ook altijd zo lief en leuk met Lana geef jij (en Kelly ook) haar zoveel liefde. Dat is het belangrijkste wat een kind/ mens nodig heeft. Ik wou dat ik dat ooit van mijn vader gehad had.
  Naar mijn mening ben je al super papa als je je kind liefde en aandacht geeft zoals jij doet. En als je er bent voor je kind. Want dat is wat ik altijd gemist heb van mijn vader, dat is het enige wat ik van hem gewild had.
  So keep going on this way! 😀

  Gr Maris

 • Dionne
  1 december 2014

  Wat een super leuk en persoonlijk artikel. Heel tof om te lezen!
  Dionne onlangs geplaatst…Lifestyle | December WishlistMy Profile

 • judith
  1 december 2014

  Wat ontzettend mooi en open geschreven. Ontzettend ontroerend!

 • angelique
  1 december 2014

  Wauw wat mooi en oprecht geschreven!
  angelique onlangs geplaatst…New in | Gewonnen itemsMy Profile

 • Wendy
  1 december 2014

  Wauw wat ontzettend mooi en lief beschreven! <3
  Wendy onlangs geplaatst…Ariana Grande – Santa Tell MeMy Profile

 • Thirza
  1 december 2014

  Jullie zijn een prachtig gezin. Hoe jij je rol als vader van Lana hier beschrijft en hoe ik het zie als ik bij jullie ben is erg mooi. Je twee lieve dames zullen apetrots op je zijn.

 • Gabriela
  1 december 2014

  Waauw wat een atriekel. Ik ben er helemaal stil van! Yannick je bent echt een gewelige vader! Je mag trots zijn! X
  Gabriela onlangs geplaatst…Papa Yannick : ‘Mijn eerste jaar als vader’My Profile

 • Petra
  1 december 2014

  Ik lees het verhaal van een trotse papa met heel veel liefde voor zijn dochter / gezin. Mooi.
  Petra onlangs geplaatst…Geluksmomenten #3My Profile

 • Nicole
  1 december 2014

  Echt enorm mooi geschreven Yannick. Ook ik zit een traantje weg te pinken. Je bent echt wel een goede papa want ook al heb ik je zelf pas een paar keer gezien, door de verhalen van Kelly en door wat ik zo lees van jou merk je dat gewoon!

  Al snap ik heel goed dat gevoel van falen, gelukkig ebt dat nu weg!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes dagboek #4: bloggerscafé, Sint & Piet en meer..My Profile

 • Marieke
  1 december 2014

  wat mooi en eerlijk geschreven! Je raakte me echt even je angst om geen goede vader te zijn. Bijzonder dat je hier zo over nadenkt en dit zo belangrijk vindt! Bewijst des te meer wat een goede vader je bent 😉
  Marieke onlangs geplaatst…dagelijkse make-upMy Profile

 • Tamara
  1 december 2014

  wat prachtig geschreven en mooi te lezen hoe jij het eerste jaar hebt gevoelt als vader. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken dat je faalt als vader
  Tamara onlangs geplaatst…Dagje uit ons leven #2My Profile

 • Engelina
  1 december 2014

  Mooi geschreven en ook super eerlijk. Als mannen dit lezen zullen ze zich hier denk ik in herkennen juist omdat het over positieve en negatieve dingen gaat.
  Engelina onlangs geplaatst…Favorieten November!My Profile

 • Anna
  1 december 2014

  Wat mooi en eerlijk geschreven!

 • Kimberley
  1 december 2014

  Wat een lief stukje. En ik denk dat iedere vader (ouder) zich weleens afvraagt of hij goed genoeg is. Snel genoeg. Sterk genoeg. Dat soort dingen. Maar uiteindelijk komt het helemaal goed en dat geeft zo’n super gevoel!
  Kimberley onlangs geplaatst…Win: Een kadootje voor iemand andersMy Profile

 • Carla Bast
  1 december 2014

  Oooooooh pffffff kan wel janken …… Wat een eerlijk ,kwetsbaar en mooie post van papa Yannick ❤️
  Dat zijn de echte mannen en je mag trots zijn op jezelf !
  Néver change man , je bent een kanjer ❤️

 • Ilse
  1 december 2014

  Zo mooi, die trots, dat geluk, maar ook die twijfels en onzekerheid.
  Een stukje recht uit het hart.
  Ilse onlangs geplaatst…Mijn 3 favoriete kookboeken + geschenkidee?My Profile

 • Miranda
  1 december 2014

  Wat een lief artikel! Lana boft met twee van zulke toegewijde en lieve ouders. En een ongelukje zit in een klein hoekje. Kan me nog goed het moment herinneren dat ik mijn oudste van de commode pakte lachend…beetje de lucht in deed lachen en bam..hoofdje tegen het plankje aan. Bij de tweede hing deze er dus niet. Voelde me ook zo schuldig maar het kan elke ouder overkomen.
  Miranda onlangs geplaatst…New in| Hema agendaMy Profile

 • Jessica
  1 december 2014

  Lief stuk zeg! Ik denk overigens dat sommige ‘schuldgevoelens’ naar je kinderen altijd blijven. Ongelukken gebeuren en hoe naar ook, helaas is niet alles te voorkomen. En sommige dingen horen er een beetje bij (al kun je mij iedere keer weer opvegen als mijn dochter een tand door haar lip valt ;:)
  Jessica onlangs geplaatst…Het lekkerste saucijzenbroodje maak je zelf!My Profile

 • Maike
  1 december 2014

  Wat mooi! Knap dat je zo open durft te zijn en je onzekerheid laat zien. Lana boft maar met jou als papa.
  Maike onlangs geplaatst…December wishlist voor zoonMy Profile

 • Kelly
  2 december 2014

  Wat een super lief stukje! Ik vind het heel erg knap dat je zo’n persoonlijk stukje heb geschreven waarin je jezelf bloot geeft en daarbij ook de bijbehorende onzekerheden! Lana boft maar met zulke lieve ouders!
  Kelly onlangs geplaatst…DecemberSpecial – Aftellen tot de kerstMy Profile

 • Winnie
  2 december 2014

  Kippenvel! Super leuk dat je dit deelt Yannick. Ik denk dat iedereen wel eens denkt dat hij/zijn faalt op sommige gebieden, in jou geval of je wel een goede vader bent, maar ik weet zeker dat jij een goede vader bent! Dat spat gewoon af van dit verhaal.

 • Marije - BakingBeautyNL
  2 december 2014

  Ik denk dat iedere ouder wel onzeker is over zijn/haar kwaliteiten als ouder zijnde.. Dat is echt heel normaal! Iedereen doet in principe maar wat toch? ;-). Mooi verhaal!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Gezichtsbehandeling en pedicure bij SabonMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  2 december 2014

  Wat mooi geschreven! Ik ben heel benieuwd naar hoe mijn vriend als papa zou zijn, ik kan me dat nu nog helemaal niet voorstellen ook al is hij al 27…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…What’s in my bag?!My Profile

 • Anieke
  13 januari 2015

  Mijn vader heeft mijn moeder verlaten nog voor ik geboren werd. Ik ken zo’n vader-dochterrelatie helemaal niet, dus, en eigenlijk is dat wel pijnlijk. Ik gun mijn kinderen later echt een papa 🙂
  Anieke onlangs geplaatst…Tips voor foto’s op je blogMy Profile

 • Margriet
  12 oktober 2017

  Wat een lieve man heb je!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.