Recept Milkyway cake

milkyway cakeRecept voor een milkyway cake, dat klinkt alleen al goddelijk toch? Een grote waarschuwing vooraf: de foto’s zijn niet zo goed gelukt. Deze cake is niet zo fotogeniek, daarΒ is helaas wat mis gegaan.Β Dat maakt het recept absoluut niet minder lekker en daarom wil ik het toch heel graag met jullie delen. Je las het goed, Milkyway en cake gecombineerd in een recept. Dat zijn twee hemelse lekkernijen bij elkaar, dat moet wel smaken toch? En dat klopt! Samen met Fantastic Mom Jessica ging ik de uitdaging in de keuken aan en bakten we deze cake. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

Wat heb je nodig voor deze Milkyway cake? (budget proof)
– 200 gram tarwebloem
– 200 gram boter
– 150 gram suiker
– 2 eieren
– 2 zakjes vanillesuiker
– Theelepel bakpoeder
– 10 milkyways, ik ging voor de budgetvariant van AH basic.
– een scheutje citroensap.

Zien we er niet beeldig uit?

Aan de slag!
– Doe een mooi kookschortje aan en je kunt beginnen.

– Verwarm de oven voor op 175 graden.

– Neem deΒ milkyways en hak deze in kleine blokjes, deze ga je later gebruiken door het beslag heen maar ook als garnering.

– In een beslagkom meng je bloem, suiker en vanillesuiker, het boter en vervolgens klop je dit op. Dan voeg je hier de de eieren aan toe, het bakpoeder en de citroensap tot je een typisch cakebeslag krijgt.

– Daarna meng je 2/3Β van de gehakte milkyways door het beslag en mix je dit kort door. Het lekkerste is het wanneer de milkyways nog lekker chunky door je beslag heen zitten.
– Je vet een cakeblik in met boter en voegt hier het beslag aan toe.
– Op het beslag doe je 1/3 van de overgebleven stukjes milkyway als garnering.

– Bak de cake in ongeveer 40 minuutjes in de oven op 175 graden. Stem dit af op je eigen oven en neem regelmatig een kijkje want het kan heel snel gaan heb ik gemerkt. Doordat de chocolade van de Milkyways zal smelten zal je cake heel zacht zijn wanneer deze klaar is. Je moet deze daarom een tijdje latenΒ ‘stollen’Β voor je de cake uit het beslag kunt halen en kunt eten. De cake is erg machtig maar zeer geslaagd!

En dit is dan het eindresultaat, een bijzonder lekkere cake! Jessica en ik hebben er in ieder geval van genoten. Zou jij zo’n cake zelf ook bakken? Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden, laat het me zeker weten in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


MeldΒ je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

Β 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Recept Milkyway cake”

  1. Als je het bakpoeder mengt met de bloem vΓ³Γ³r je vochtige dingen (in dit geval boter/citroensap / eieren) toevoegt, zal je cake mooier en gelijkmatiger rijzen πŸ˜‰
    Ik ga het recept zeker uitproberen!

  2. Heerlijk! Heel benieuwd of je de vulling van de Milky Way goed proeft.

    Ik was ooit op zoek naar de ultieme Snicker taart, helaas kwam ik alleen Amerikaanse recepten tegen en die gaan net even anders.
    Heb toen maar een basic cake beslag gemaakt en daar in een hoop Snickers in gegooid. Heerlijk eindresultaat met Snicker pinda’s.
    Nesrin onlangs geplaatst…Giorgio, Sylvie, foundation & vacature gay BFFMy Profile

  3. Yay! Een lekker recept dat volgens mij ook glutenvrij is uiteraard pas als je de tarwebloem vervangt door glutenvrij bloem, afijn). Lekker idee! Volgens mij passen Milkyways wel in mijn glutenvrije dieet πŸ™‚
    Nelleke onlangs geplaatst…Winnen: rode statement kettingMy Profile

  4. Ziet er heerlijk uit. Ik maak vaak van dit soort cupcakes. Meestal met bounty of mars, maar milkyways lijkt me ook heerlijk:) tipje voor de bovenkant… Klein beetje poedersuiker met een zeefje er over heen en het is direct een stuk fotogenieker;)
    Al vind ik het er zo ook lekker uit zien hoor!
    Miranda onlangs geplaatst…Recept; Arretjescake met pepernotenMy Profile

  5. Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik zeker eens maken! Maar zijn die chocolaatjes geen marsjes? Omdat er ook caramel op de verpakking staat en milky way wit is van binnen.

  6. Deze klinkt wel heeeeeeel lekker! Voor bezoek zou ik dit wel maken, zonder bezoek beter niet, want dan durf ik een half jaar niet meer op de weegschaal staan πŸ˜‰ Leuk receptje!
    Heleen onlangs geplaatst…Bak je eigen brood!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.