Recept Pastasalade met pesto roomsausRecept voor pastasalade met pesto roomsaus.
Vandaag deel ik een heel lekker diner recept dat ik geleerd heb van Sanne. Toen ik deze in de vlog zat te eten kreeg ik veel vragen om het recept. Omdat dit recept van Sanne is wilde ik dit niet delen en wilde ik dit aan haar over laten. We kletsen regelmatig met elkaar en ze zei me dat ik het recept ook wel mag delen omdat ze dit zelf niet meer van plan was. Vandaar dat ik vandaag met dit overheerlijke recept kom. Het is een pasta salade met een pesto-room saus. Er zitten gebakken spekjes in, champignons, rucola sla en natuurlijk een lekker pesto roomsausje. Dit recept is zowel koud als warm te eten. In een handomdraai serveer je dit aan je gasten! Benieuwd hoe je deze pasta salade met pesto roomsaus maakt? Ik laat het je vandaag zien.

Recept Pastasalade met pesto roomsaus

Wat heb je voor dit recept nodig voor 2-3 personen deze pastasalade met pesto roomsaus.:
– spaghetti naar keuze
– 1 doosje champignons
– half potje groente pesto
– half kuipje creme Fraîche
– 150 gram spekreepjes
– 1 zak rucola (niet op de foto)

Aan de slag met deze pastasalade met pesto roomsaus!
– Kook de pasta zoals dit op de verpakking beschreven staat.
– De champignons mag je in kleine plakjes snijden.
– In een koekenpan bak je de spekjes. Als deze mooi gebakken zijn doe je deze even in een schaaltje. Ik koos ervoor om een paar keukenrol papiertjes in het schaaltje te doen zodat het vet kon uitlekken. De spekjes kunnen nu afkoelen.
– Bak de gesneden champignons in dezelfde koekenpan. Voeg eventueel wat olie toe aan de pan. Bak ze tot ze een bruin laagje hebben.

Recept Pastasalade met pesto roomsausDe pesto roomsaus maak je door pesto te mengen met kookroom of creme fraishe

– Dan gaan we het sausje maken: Een half kuipje crème Fraîche en een half potje pesto mix je door elkaar. Dit zorgt voor een romig geheel.
– Dan kun je de pasta afgieten. Als je de pasta salade koud wil eten dan is het een handige tip om de pasta met koud water na te spoelen. Dan hoef je niet zo lang te wachten tot het koud is. Als je het warm wil eten dan laat je het zo.
Recept Pastasalade met pesto roomsaus

– Dan neem je een grote serveerschaal of pan en daar doe je de pasta, champignons, spekreepjes en het pesto roomsausje bij en vervolgens de rucola sla, even roeren en je pastasalade is klaar! Eet smakelijk.

Recept Pastasalade met pesto roomsaus

Wij zijn inmiddels echt dol op dit recept en hebben het al een paar keer gemaakt. Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden en of je dit zelf ook zou maken. Laat het me weten in de comments. Smakelijk!

Ook lekker, deze Pasta Proscuito! of maak deze pasta met spinazie en spekjes klaar! Ook lekker: Deze budget pasta recept maaltijd voor maar 3 euro!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

38 gedachten over “Recept Pastasalade met pesto roomsaus”

 1. Klinkt heel lekker.
  ik heb dit wel eens gemaakt zonder de rucola, maar denk dat ik dat volgende keer toch eens ga toevoegen, en dan ook zopnder de creme fraiche, dat maakt het geheel wat luchtiger

 2. Lijkt me echt superlekker om eens zelf te maken! En door de spekjes weg te laten en bijv pijnboompitjes toe te voegen is het in een handomdraai een lekker vegetarisch gerecht geworden!

  (Er staat in de ingrediëntenlijst trouwens ergens ‘grap’ ipv ‘gram’ ;-))
  Have a nice day!

 3. Lekker!!! Ook ik maak dit regelmatig, maar dan met runderreepjes en gebrande rode paprika.. en mix er ook nog..jah..echt het is heel lekker…nog koude rode bietjes doorheen!!!! 🙂
  kelly onlangs geplaatst…Nieuwe startMy Profile

 4. Mmmm, dit lijkt me echt superlekker! En door de spekreepjes te vervangen door pijnboompitten is het in een handomdraai omgetoverd tot een vegetarisch recept.

  (Tussen de ingrediënten staat ergens ‘grap’ ipv ‘gram’ ;-))
  Have a nice day!
  Alie onlangs geplaatst…Een update en een bedankje 🙂My Profile

 5. Dankjewel! haha wat een grap! 😛 Thanks voor het doorgeven, heb ik overeen gekeken idd 😛

 6. Kellyyyyy, wat doe je me aan! Dit is zoooo lekker (maar zo slecht voor de lijn!). Hmm. Zelf maak ik hem bijna hetzelfde, ik doe er echter nog Boursin doorheen. Echt een tip!

 7. Mmmm, klinkt goed. Ik ga vanavond toevallig ook een pasta (fusilli) recept maken met biologische gehaktballetjes, tomaten, half potje rode pesto en courgette. Ik voeg zelf alleen nog extra ui toe, een rode paprika en misschien nog een gele. Ik wil zoveel mogelijk groente eten. Denk overigens dat ik de gehaktballetjes wel in vieren ga doen. Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk afwisseling te hebben in het eten. Erg vaak Indisch (dat dan weer wel. Maar dan ook veel sajours – groentegerechten), soepen, pasta’s en toch ook de onvermijdelijke Nederlandse stamppotten. Wel met lekkere Surinaamse sambal (voor ons dan, niet voor peuter).
  Rory onlangs geplaatst…9 dingen die je niet – of juist wel! – tegen een moeder moet zeggenMy Profile

 8. Ik zou er nog pijnboompitjes of cashewnootjes overheen doen 🙂 Lijkt me een heerlijk recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.