Het huishouden in combinatie met kinderen

Huishouden in combinatie met kinderen

Bron

Het huishouden in combinatie met kinderen: Ik heb al een aantal weken huishoudelijke artikelen met jullie gedeeld. Ik kan er niet omheen draaien, ik ben gewoon een kneuterige huishoudmuts!Ik vind het heerlijk om uit te vogelen wat voor huishoudschema voor mij het beste werkt en hoe ik de was zo efficiënt mogelijk kan ophangen. Een schoon huis maakt me blij. Dat wil niet zeggen dat ik af en toe ook een kluns ben op het gebied van huishouden. Ik merk dat ,nu we een kindje hebben, het huishouden bijhouden er heel anders uitziet dan voorheen. Niet dat Lana al zo’n rommelmakertje is maar er zijn allerlei taken bijgekomen en daarnaast lijken heel veel taken eindeloos. Zo kan ik de vloer rondom Lana’s kinderstoel wel blijven poetsen, na iedere maaltijd begint dit weer opnieuw. Vandaag bespreek ik met jullie de verschillen in het huishouden die ik ervaar nu we een kind hebben en waarom ik me kan voorstellen waarom het voor werkende moeders heel fijn is om in de ochtend met kind en al de deur uit te stappen en in de avond thuis te komen in een huis dat nog net zo schoon is als hoe je het in de ochtend verlaten hebt.

Huishouden in combinatie met kinderen

Bron

Het huishouden in combinatie met kinderen
Sinds we een kindje erbij hebben, zijn veel huishoudelijke taken veranderd. Er zijn heel wat taken bijgekomen omdat er een nieuw gezinslid is bijgekomen. We hebben een extra bedje te verschonen, een heleboel meer was te doen, enzovoorts. Mijn eigen kleding is sneller vies en ook de kleding van Lana is al snel toe is aan een wasbeurt. De was lijkt soms eindeloos te duren haha. Nu Lana ook vast voedsel eet, is er veel meer schoonmaakwerk te verrichten rondom haar kinderstoel, de vele slabbetjes, haar bordjes en bestek. Ook de vloer wordt iedere keer tijdens het eten weer vies. Dat is ook helemaal niet erg natuurlijk, knoeien mag en ik vind het al mooi om te zien hoe ze zelf probeert te eten. Lana speelt steeds vaker op de vloer, waardoor ik die vaker wil poetsen.

Het huishouden en ‘thuisblijfmoeder’
Ik ben momenteel een soort thuisblijfmoeder die vanuit huis ook werkt aan haar eigen bedrijf. Ik zorg dus fulltime thuis voor mijn kindje en daardoor zijn er veel meer huishoudelijke taken te doen. We eten iedere maaltijd thuis, Lana speelt in de woonkamer en dit levert simpelweg meer huishoudelijk werk op dan wanneer je om 8.00 allebei de deur uit stapt, kindje naar de kinderopvang brengt en je zelf op het werk bent en daar eet. Ik begrijp daarom heel goed hoe fijn het zou zijn als je de deur dicht kan trekken en in de avond weer thuis komt in een onaangeraakt en schoon huis. Dat ik thuis ben, betekent nog dat ik hele dagen alle tijd heb om het huishouden te doen. Ik werk vanuit huis, waar heel wat uren in zitten. Daar komt nog bij kijken dat mijn gezondheid het nogal de wensen overlaat dus ik vind het soms lastig om mijn huishoudelijke taken in te plannen.

Momenteel doe ik de meeste huishoudelijke taken als Lana slaapt of in de avond als mijn vriend thuis is. De was kan ik gelukkig doen met Lana naast me die dan vrolijk mee kijkt hoe ik dat doe. De vloer doe ik ook liever in de avond omdat overdag geen zin lijkt te hebben doordat deze weer constant vies wordt. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe andere mama’s dit doen. Hoe ouder Lana wordt, hoe meer taken erbij gaan komen doordat Lana steeds bewuster met speelgoed gaat spelen en straks ook rond gaat kruipen en lopen waardoor ze waarschijnlijk spulletjes gaat verplaatsen enzo. Ik ben benieuwd hoe dit dan zal gaan.

Huishouden in combinatie met kinderen

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van mede mama’s. Wat voor verschil in huishoudelijk werk is er voor werkende mama’s tegenover thuiswerkende of thuisblijfmoeders? Hoe voeg je de huishoudelijke taken in je dagritme toe en hoe vind je daar een balans in? Merkte je ook dat er veel meer huishoudelijke taken bijkwamen toen je een kindje kreeg? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

25 reacties

 • Jess
  24 mei 2014

  Ik ben ook een thuiswerkende mama en heel eerlijk, ik ben een huishoudelijke ramp. En dan heb ik een zoontje van bijna twee die overal een gigantische zooi van maakt. Het huis kan netjes zijn maar als Sam beneden is, is het binnen 15 minuten een bende. Aangezien ik gewoon echt geen tijd heb om te werken of het huishouden te doen komen mijn schoonouders een paar keer per week oppassen. Mijn schoonmams helpt me dan vaak. Heel fijn!
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #27My Profile

 • Geertje
  24 mei 2014

  Ik doe meestal ook de vloer en tafels pas savonds als ze op bed liggen. Overdag heeft gewoon geen zin omdat het dan toch weer vies wordt. Het ergste van alles vind ik wel, als ik avonds gedweild heb (wat me veel energie kost) en sat er dan sochtends al weer een beker drinken omgestoten wordt… daar kan ik zo van balen!
  Geertje onlangs geplaatst…Random Favorieten: Dancing In The RainMy Profile

 • Evi
  24 mei 2014

  Hier kuis ik in de dag tussendoor, en geef de jongens beide een vod om mee te helpen. Savonds wanneer papa hen in bad stopt, dweil en stofzuig ik grondig. De was doe ik op mijn 2 dagen dat ik thuis ben. Koken doen we met zijn allen aan tafel de groentjes snijden. En verder laat ik om de 2 weken een poetshulp komen voor de taken die ik zelf niet rond krijg.

 • Manon
  24 mei 2014

  Ik vraag me ook altijd af hoe ik het ga doen als ik kinderen heb. Momenteel heb ik naast m’n studie en baantje al amper tijd om het huishouden te doen, ik vraag me dan ook zeker af hoe dat gaat als ik straks werk en kinderen heb.
  Manon onlangs geplaatst…Cuteness overloadMy Profile

 • Saskia
  24 mei 2014

  Tjah met een kindje kan je indd wel blijven poetsen. Senna is nu op een leeftijd dat hij mij met veel dingen kan “helpen”. En dat is super leuk en gezellig.
  Saskia onlangs geplaatst…Essence 3D EyeshadowMy Profile

 • Bibian
  24 mei 2014

  Ik doe alles tussendoor, soms krijg ik de schoonmaakkriebels en dan storm ik het hele huis door. Ik doe gewoon wat nodig is en ja, meer was blehh. Ik heb zo’n hekel aan de was hè, maar het moet toch gebeuren. Leuk artikel kel! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Wist je datMy Profile

 • Dita
  24 mei 2014

  Wat leuk om te lezen. Ik herken veel dingen wel van wat collega’s met kinderen vertrllen
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2014 #2My Profile

 • D.
  24 mei 2014

  Heel herkenbaar! De vloer rondom de kinder stoel is het meest gepoetste stukje vloer in het hele huis. En de was.. tsja de wasmachine en de droger maken over uren 😉

 • Linda
  24 mei 2014

  Ik doe meestal als Yasmin even lekker zit te spelen het huishouden. Elke dag stofzuigen en dweilen omdat Yasmin door het huis kruipt. De was doe ik overdag en vouw deze op als ze savonds slaapt of als ze erbij zit te spelen. Maar soms doe ik ook niks en heb ik geen zin of tijd ervoor. X
  Linda onlangs geplaatst…Wie ben jij?My Profile

 • Manon
  24 mei 2014

  Goede voorbereiding voor een schoonmaakfreak like me! Voordat ik zwanger was, was ik heel panisch met schoonmaken maar nu kan ik veel dingen al meer loslaten. Zo van: Manon, morgen kan je ook stofzuigen dat hoeft vandaag niet perse. Ik denk dat als mijn kindje er is en gaat kruipen enzo dat ik dan de vloer ook vaker schoon wil maken.
  Manon onlangs geplaatst…Wist je datMy Profile

 • Lianne
  24 mei 2014

  Ik werk 4 dagen en probeer altijd in de avond wat te doen en ja de was is eindeloos… Ik kan elke dag wel 3 wassen draaien en opvouwen (doe ik trouwens niet hoor)
  Ik vraag me af hoe werkende mama’s zonder huishoudhulp het voor elkaar krijgen om netjes gepoetste ramen te hebben etc

 • sabs
  24 mei 2014

  Aan het begin vond ik dit soort artikelen super, maar nu wordt het voor mij een beetje saai. Donderdag+vrijdag vind k wel leuk. De vragen die je op zaterdag stelt lyken erg op elkaar.

 • Debbie
  24 mei 2014

  De zorg voor een kindje is al een hele dagtaak… Nou ik ben wel benieuwd hoe ik dat straks ga combineren. Vind het nu al lastig nu we steeds in het ziekenhuis zijn, en ik eigenlijk veel rust nodig heb.
  Debbie onlangs geplaatst…Ons kindje is geborenMy Profile

 • De Zuinige Student
  24 mei 2014

  Met een kleintje veranderd er heel wat in huis.
  Als je kindje in de knoeifase zit zou je een krant of iets dergelijks onder de kinderstoel kunnen leggen. Die kun je gewoon opvouwen en wegdoen.
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…Eerlijk zijn over geldMy Profile

 • Remy | BakingBeautyNL
  24 mei 2014

  Toen Jay geboren was ben ik 4 dagen gaan werken. Je merkt al gauw het verschil met een leven zonder kind en een leven met kind. Nu ben ik altijd de man geweest die het huishouden doet en dat is nu ook niet anders…

  Wat ik me kan herinneren toen ik nog met Jay woonde, was dat ik veel huishoudelijk taken deed toen meneertje nog sliep. Het liefst wil je dan ook een dutje doen, lekker knuffelen met hem, maar verstandig is het niet 😉

  Strijk- en vouwwerk deed ik het liefst voor de tv, in de avond. Ik vind dit de beste combi!

  Ik vind dit soort artikelen leuk om te lezen. Zelf ben ik altijd nieuwsgierig hoe andere mensen het huishouden enz aanpakken!

  Fijn weekend Kelly.
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Plog: Londen dag 1My Profile

 • Vanessa
  24 mei 2014

  Ik ben nog geen mama, maar het lijkt me ontzettend moeilijk om alles te combineren. Ik ga werken en doe daarbij het huishouden, en soms is dat al te veel. Zodra er een kindje is, zal ik alles dus nog beter moeten plannen!
  Vanessa onlangs geplaatst…The Lately TagMy Profile

 • Marije - BakingBeautyNL
  24 mei 2014

  Hahahaha nu ook een berichtje van de ‘ dame’ naast Remy ;-). Ik merk dat wanneer Jay bij ons is ik veel harder mijn best doe om rommel op te ruimen. Als ik alleen ben laat ik werkelijk alles slingeren en een stofzuiger raak ik echt niet aan.. Afwas stapelt zich op en de was blijft gerust de hele dag in de wasmachine zitten.

  Het lijkt wel dat ik het ‘goede’ voorbeeld wil geven wanneer het kleutertje bij ons thuis is. Ik ben dan (onbewust) continu dingetjes aan het opruimen, schoonmaken en afspoelen maar bereidt bijvoorbeeld ook uitgebreidere en gevarieerde maaltijden dan wanneer ik alleen ben. In mijn geval heeft een kleintje (ook al is het mijn eigen niet) juist een positief effect op mijn huishouden!

  Want alleen ben ik echt een mega grote ramp..
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Plog: Londen dag 1My Profile

 • Laura
  24 mei 2014

  ‘werkende moeders heel fijn is om in de ochtend met kind en al de deur uit te stappen en in de avond thuis te komen in een huis dat nog net zo schoon is als hoe je het in de ochtend verlaten hebt…
  je om 8.00 allebei de deur uit stapt, kindje naar de kinderopvang brengt en je zelf op het werk bent en daar eet. Ik begrijp daarom heel goed hoe fijn het zou zijn als je de deur dicht kan trekken en in de avond weer thuis komt in een onaangeraakt en schoon huis…
  Doordat ik momenteel vanuit huis werk en ik dus fulltime thuis ben met Lana, zijn er veel meer huishoudelijke taken te doen. ‘

  Deze stukken ben ik het niet helemaal mee eens. Als werkende moeder heb je kinderen die alsnog 2 van de 3 maaltijden thuis eten, daarbij spelen de kinderen ook op de grond en zijn zowel je eigen kleding als die van je kind ook snel vies. Helaas duurt dat geen hele dag, maar hebben ze het meestal binnen een paar seconden voor elkaar 😉 Op de kinderopvang leg je daarom ook vaak een extra broekje/shirtje neer.
  De meeste huishoudelijke taken blijven gewoon, ondanks dat je buitenhuis werkt. De was, schoonmaken, opruimen, ramen lappen, afwas e.d. dient allemaal te gebeuren.
  Ik kan me voorstellen dat je meer op te ruimen hebt als je meer thuis bent en dat dingen iets sneller vies raken, maar ik denk eerlijk gezegd dat er minder verschil in de hoeveelheid huishouden zit dan dat in dit artikel aangegeven wordt.

 • Petra
  24 mei 2014

  Aangezien ik 4 dagen werk, doen we (ja man en ik) het merendeel ‘s avonds. Soms schiet het er bij in. Toch durf ik wel mensen over de vloer te vragen 🙂 Gelukkig is schoonmama en om 1 x per maand de bovenverdieping een hele goede poetsbeurt te geven.
  Petra onlangs geplaatst…Lieve LarsMy Profile

 • Iris
  24 mei 2014

  Oh my god, ik heb zoveel respect voor jullie mama’s. Mijn huis is altijd één grote bende en ik krijg het echt niet voor elkaar om het langer dan een dag netjes en schoon te hebben. Enooorm frustrerend. Met een kind erbij zou het helemaal een warboel zijn. Jullie verdienen allemaal prinsessenkroontjes of een superheldencape.
  Iris onlangs geplaatst…Een dag uit het enerverende leven van een superkonijnMy Profile

 • Meike
  24 mei 2014

  Ik werk drie dagen en mijn vriend vier dagen. We proberen door de week tijdens de slaapjes van onze dochter het huishouden te doen. Wanneer we in het weekend beide thuis zijn, kunnen we iets meer doen. De één houdt Evie bezig en de ander gaat boodschappen doen of stofzuigen. We zorgen dat het huis schoon is, maar ondanks dat blijft het vaak rommelig. Minder urgente klussen blijven vaak wel liggen.
  Meike onlangs geplaatst…Zomer!My Profile

 • Monique
  24 mei 2014

  Ik vind het ook lastig nu ik een kindje heb om alle huishoudelijke taken (op tijd) gedaan te krijgen.. Ik heb geen vast schema en weet ook niet of dat zou werken, want met een baby is plannen gewoon een stuk lastiger en moet je je momentjes pakken als ze even zelf spelen of in bed liggen. Ik rommel dus maar wat aan voor m’n gevoel, haha. Ik probeer wel ongeveer elke dag een was te draaien zodat ik daar niet al teveel mee achter ga lopen. En als ze gaat kruipen en later lopen zal ik ook elke dag de vloer stofzuigen/dweilen.
  Monique onlangs geplaatst…Review: telefoonhoesje AlbelliMy Profile

 • Linda
  24 mei 2014

  Ik vind het elke dag weer een opgave! Ik ben thuisblijfmama met drie kids waarvan de tweejarige nog gewoon de hele dag thuis is. De oudsten gaan naar school. Vooral de vakanties zijn een uitdaging! Het lastige is een balans vinden in aandacht geven aan de kids of het huishouden…

 • Nicole
  25 mei 2014

  Oooh ik ben echt een ramp met het huishouden, al wil ik nu juist vaker en sneller opruimen dan voordat we Fay hadden.. Hihi.. Dus ben wel iets meer huisvrouw geworden!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn oude versleten knuffel(tje)My Profile

 • Christine
  25 mei 2014

  Wat een leuk artikel, ik ben ook altijd benieuwd hoe anderen dat aanpakken :). Mijn zoon is nu 12 weken dus ik heb nog niet helemaal beeld hoe het straks met werken weer gaat (ik werk vanuit huis) maar qua huishouden heb ik alles lekker op de rit, ik vind het nu zelfs makkelijker dan toen mijn zoon er nog niet was, omdat er nu veel meer routine in zit en alles gewoon steeds door blijft draaien.
  Veel dingen doe ik direct als ze nodig zijn. Tijdens het koken al gelijk alles opruimen, meteen na het eten de tafel afruimen en de afwasmachine aan en in het voorbij gaan even een doekje of een stofdoek over de tafel of kast. En wassen doe ik tussendoor. De was verdelen we meteen al over vijf wasmanden, dat scheelt uitzoeken en als ik langs de wasmachine loop, dan wissel ik snel een was.
  De babykamer ligt naast de overloop, dus als ik mijn zoon op bed leg voor zijn middagdutje, dan vouw ik de was snel op en doe ik het strijkwerk. Hij hoort dan dat ik vlakbij ben en valt zo makkelijker in slaap.
  Verder heb ik standaard klusjes op vaste dagen; de prullenbakken legen, toilet schoonmaken of de bedden verschonen. Als je het verdeelt over de week en verder alles meteen doet, valt het best mee qua werk.
  Ik besef me nu trouwens ineens hoeveel ik op mijneigen moeder lijk, die deed het vroeger net zo ;).

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.