De mooie mama dingen

Shirley bedacht de mooie mama dingen tag en het leek mij heel erg leuk als enthousiaste mamablogger om deze over te nemen om de geniet momentjes van mij als moeder te delen! Het is dan geen maandag (=mommy monday) maar deze zondagochtend begin ik toch lekker met een mama artikel. Het moederschap is voor mij (hoe cliché!) echt het mooiste wat me is overkomen in mijn leven en ik geniet dan ook van ieder momentje samen met Lana. Daarom is het fijn om daar eens extra bij stil te staan en mooie highlights eruit te pakken voor een instant feelgood mama gevoel! Vragen over de eerste momenten samen met mijn dochter, mooie dagelijkse dingen, onze mooiste vakantie enzovoorts ga ik beantwoorden voor jullie. Benieuwd naar mijn mooie mama momenten? Klik dan op lees meer.

Het eerste wat je dacht toen je je kindje voor het eerst vasthield?
Ik kon het helemaal niet beseffen, het enige wat ik voelde was verbazing, verwondering en heel erg veel liefde. Ik was doodziek toen ik Lana voor het eerst op mijn borst kreeg, ik viel steeds weg en was niet helemaal bij. Gelukkig is dit moment gefilmd zodat ik het terug kan halen. Wat ik wel weet is dat ik onwijs trots en blij was. Dankbaar voor dit mooie gezonde meisje in ons leven.

Het mooiste eerste moment samen?
Toen Lana net geboren was mocht ik haar niet gelijk op borst krijgen. Pas de dag erna heb ik voor het eerst contact met haar kunnen maken. Dat was voor mij heel moeilijk en ik voelde me daarom extra dankbaar dat ik vanaf dat moment haar mama mocht zijn. Haar heerlijke kleine handjes die me stevig vasthielden, dat heerlijke lichaampje in mijn armen, vanaf dat moment heb ik alleen maar kunnen genieten en dat genieten dat is voor altijd.

Het eerste moment als ouders
Het eerste moment dat we Lana samen in bad gingen doen was geweldig fijn. Als een team genoten we van dit eerste moment als ouders samen. Het was voor ons beiden spannend, een meisje van net 2,5 kg wat jullie kindje is, voor het eerst wassen dat was voor ons heel nieuw en spannend. Het was vooral heel erg mooi.

De mooie dagelijkse dingen
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik geniet van ieder moment, elke dag. In de ochtend wordt Lana lachend in haar bedje wakker en horen we aan haar schaterlach dat ze wakker is. Dan kijken mijn vriend en ik elkaar vol trots aan en die blik zegt al genoeg. Het genieten van het verzorgen van Lana, het genieten van de borstvoeding en van het spelen met haar. Haar heerlijke lachjes en de ondeugende blik in haar ogen. Ook vinden we het mooi om te zien hoe ze iedere dag lijkt te groeien, zowel lichamelijk als mentaal.

Het mooiste om te doen samen
Vooral gewoon lekker samen zijn als gezinnetje. Kneuterige dagelijkse bezigheden zoals lekker uitslapen en dan met z’n drietjes aan tafel ontbijten. Lekker stoeien en kroelen op bed of Lana in bad doen. Het gevoel een gezinnetje te zijn samen met mijn vriend is heerlijk en alle bezigheden die daarbij zijn voelen goed aan.

Onze mooiste vakantie als gezin
We zijn ‘pas’ een keer met Lana op vakantie geweest en dat was in januari naar Frankrijk – Lyon. Dat was ontzettend gezellig. We moesten een lange autorit maken en ondertussen stopten we iedere 2-3 uur om Lana te voeden, verschonen en even uit de maxicosi te halen. Het voelde als kamperen want ik verschoonde Lana op het aankleedkussen, zittend op de achterbank. Dat was wel heel knus. In Lyon was het fijn om de oom en tante van Lana (de zus en schoonbroer van yannick) te zien.

Ik vind mijn kindje op zijn mooist als zij..
Me aankijkt en naar me lacht, met die intense lieve blik!

Dit had ik voor geen goud willen missen
Ik had jong moeder zijn voor geen goud willen missen, ik geniet intens van mijn rol als moeder en ik voel me bevoorrecht om hier op deze leeftijd al van te mogen genieten.

De mooie momenten waar ik me op verheug?
Dat Lana kan praten en ons kan vertellen hoe ze zich voelt of wat ze graag wil doen. Als ze me bewust kusjes kan geven of kan zeggen dat ze van me houd. Ook verheug ik me om samen aan tafel te knutselen of kleuren en actievere activiteiten te ondernemen zoals naar een pretpark of dierentuin waar ze langs ons kan lopen. Ook verheug ik me als ze een grotere meid wordt en ze als een soort vriendin met me kan shoppen en leuke dingen kan doen. Maar laat de tijd maar niet te snel gaan want ik geniet ook zo intens van nu ze nog klein is.

Dit waren een aantal punten van mooie mama dingen waar ik zo van geniet, maar er zijn zoveel meer mooie momenten die ik niet beschreven heb. Ik vond het een heerlijke feelgood tag om als mamablogger in te vullen! Ik tag de volgende blogging mums om deze tag over te nemen: Bibian , Nicole en Sunseeree en alle mama’s die bloggen!
Morgen op mommy monday weer een mama artikel met een interessante opvoedingsvraag, ik ben benieuwd hoe jullie daar tegenaan zullen kijken.

Wat is jouw mooiste mama momentje? En wat vond je van deze tag? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

10 bekentenissen van een moeder
L
isa verteld: Zij is bewust thuisblijfmoeder

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

26 reacties

 • Manon
  25 mei 2014

  Heel erg mooi om te lezen! 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Recepten #1 – makkelijk avondetenMy Profile

 • Gwen
  25 mei 2014

  Leuk om jouw antwoorden te lezen. Lijkt me nog steeds moeilijk om dat eerste moment zo te moeten missen, mr wat je zegt: de volgende dag was hey zo intens, dat neemt het nare vh begin weer weg.
  Gwen onlangs geplaatst…Moe, misselijk en zoetigheidMy Profile

 • Nicole
  25 mei 2014

  Lieverd je weet dat het zondag is he.. Geen mommy monday dus hihi.
  Maar ik vind het wel mooi en soms ook erg herkenbaar om te lezen.. Ik ga hem zeker invullen!! Dank je voor het taggen en het delen van je mooie momenten!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn oude versleten knuffel(tje)My Profile

 • kellycaresse
  25 mei 2014

  hihi thanks Nicole, heb het gelijk aangepast! Ik bedacht me ineens een veel interessantere mommy monday waardoor ik dit artikel naar de zondag verschoof, beetje dom dat ik het vergat weg te halen. Thanks! Ik heb het nu aangepast hihi

 • Tikva
  25 mei 2014

  Wat leuk om te lezen! Ons mooiste mama momentje is ook elke ochtend mevrouwtje weer uit haar bedje halen. Vrolijk, lachen, gelijk knuffelen en dan snel de fles.
  Tikva onlangs geplaatst…Frankrijk! in de herkansingMy Profile

 • Geertje
  25 mei 2014

  Leuke tag! En veel dingen zijn herkenbaar.
  Geertje onlangs geplaatst…KürbiscremesuppeMy Profile

 • Audrey
  25 mei 2014

  Leuk artikel! Ik blijf het grappig vinden om te zien hoe vroeg er op jouw blog altijd reacties zijn, dat krijg je met al die mama-lezers 😉 Respect voor dat vroege opstaan!
  Audrey onlangs geplaatst…Geheugen met te veel dataMy Profile

 • Dita
  25 mei 2014

  Wat een leuke en mooie tag!
  Dita onlangs geplaatst…Collage – Quotes and PrintsMy Profile

 • D.
  25 mei 2014

  Mooie tag en mooie antwoorden, heel herkenbaar allemaal! Prachtig om te lezen hoe jij geniet van je gezinnetje!
  D. onlangs geplaatst…SMOOTHIE: LAZY SUNDAY!My Profile

 • Jess
  25 mei 2014

  Mooi ingevuld! Herkenbaar van je kind niet gelijk bij je mogen hebben. Vreselijk vond ik dat achteraf. Het klopte gewoon niet voor mijn gevoel.
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shotsMy Profile

 • Barbara
  25 mei 2014

  Mooie foto met de draagdoek
  Barbara onlangs geplaatst…39 weken zwanger: het wordt spannendMy Profile

 • Saskia
  25 mei 2014

  Erg leuke tag! Ik vond het ook echt vreselijk om Senna niet gelijk bij mij te hebben. Het mooiste moment was dan ook toen het wel mocht! Senna maakte toen van die schattige piepgeluidjes, dat vergeet ik nooit meer 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn favoriete lentelakjes!My Profile

 • Anoeska
  25 mei 2014

  Wauw wat een leuke en mooie tag. 🙂
  Anoeska onlangs geplaatst…MY WEEKLY UPDATE MEI #4My Profile

 • Koalabeautymama
  25 mei 2014

  Wat mooi omschreven allemaal. 🙂 Leuk om te zien hoe je Lana zo vaak in een draagdoek bij je draagt. Heerlijke dan hè moeder zijn. Kan me voorstellen dat je je verheugt op het moment dat Lana zelf naar je toe komt voor een kusje. Dat maak ik nu ook met Ayumi mee. Zo schattig! 😀 Super tof dat je me getagd hebt xx
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Summer Vibes Make up tutorialMy Profile

 • Aisha
  25 mei 2014

  Mooi om te lezen. Ik ben zelf nog geen moeder dus ik ben erg benieuwd hoe het nou allemaal écht zal voelen als je moeder bent.

 • Marion
  25 mei 2014

  Wat ontzettend lief allemaal. Bijzonder is het toch, een eigen kindje hebben. Geniet er met volle teugen van, Kelly!
  Marion onlangs geplaatst…Walk Around The BlogMy Profile

 • Martina
  25 mei 2014

  Mooi om te lezen. Ik ben zelf geen moeder maar hoop het wel ooit mee te maken!
  Martina onlangs geplaatst…25 Mei 2014 – When I met you in the summerMy Profile

 • Manon
  25 mei 2014

  Aaah wat mooi en liefdevol ingevuld Kel ♥ Ik kan niet wáchten op mijn mooie momentjes met onze ukkiepukkiebaby!
  Manon onlangs geplaatst…Jong & moeder: 1 colbert – 4 outfitsMy Profile

 • Bibian
  25 mei 2014

  Ahw wat lief geschreven, ik neem hem zeker over Kel! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Jong & moeder: 1 colbert – 4 outfitsMy Profile

 • Debbie
  25 mei 2014

  wat een leuke tag… en echt zoveel heerlijke momenten heb je beschreven. Ik ga hem onthouden voor mezelf.
  Debbie onlangs geplaatst…In de vriendinMy Profile

 • Sas
  25 mei 2014

  Erg leuk om te lezen! 🙂 Mooi beschreven alle mooie momenten 🙂
  Sas onlangs geplaatst…Week#21/2014My Profile

 • Kirsten
  25 mei 2014

  Wat heerlijk om te lezen dit Kelly! Hierdoor kan ik me al wel een soort gaan verheugen op het moederschap, al vind ik mezelf er nu nog wel wat te jong voor; het is een mooie toekomstdroom.
  Kirsten onlangs geplaatst…Go your own wayMy Profile

 • Webkim
  25 mei 2014

  Wat een leuke tag!
  Je antwoorden herinneren me aan hoe rústig het nog was als moeder van één, haha, dat is alweer even geleden!
  Webkim onlangs geplaatst…Webkims wannahaves #1My Profile

 • Monique
  25 mei 2014

  Mooi om te lezen, ik voel me ook echt bevoorrecht dat ik mama mag zijn van zo’n prachtig meisje als Lise 🙂 Mijn mooiste mamamomentje is als ik haar ‘s ochtends vroeg uit bed haal. Ze is dan zo enorm vrolijk en vol energie. Hoe moe ik soms ook mijn bed uitstap, zodra ik haar zie ben ik dat in één klap vergeten.
  Monique onlangs geplaatst…Een dag uit mijn leven… – mijn eerste YT-vlog!My Profile

 • Petra
  26 mei 2014

  Leuke tag! Wel lastig in te vullen. Er zijn zo veel mooiste momenten. Zo lastig kiezen 🙂
  Petra onlangs geplaatst…Lieve LarsMy Profile

 • Eline
  26 mei 2014

  super lieve foto’s!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.