Boodschappen voor een suikervrij eetpatroon

Boodschappen voor een suikervrij eetpatroon
Vandaag in de foodie friday deel ik een lijstje met basis boodschappen die ik altijd in huis heb om mijn eetpatroon suikervrij en gezond vorm te geven. Ik noem het suikervrij maar daarmee bedoel ik vrij van zoveel mogelijk geraffineerde suikers. Ik eet voor zo’n 75% suikervrij met behulp van natuurlijke producten. Ik kook niet met pakjes of zakjes en ik zorg ervoor dat ik dagelijks voldoende groente en fruit eet. Bewerkte producten laat ik zoveel mogelijk staan en daar waar de naam ‘light’ op staat ook want deze producten zijn kunstmatig bewerkt. Ik kreeg de opmerking dat honing, agavesiroop en dit soort natuurlijke suikers ook niet goed zijn en bij een suikervrije leefstijl horen. Dit klopt, dit zijn ook suikers maar die neem ik als vervanger voor geraffineerde bewerkte suikers. Voor mij voelt dit een stuk gezonder dan bewerkte suikers die je kunt vinden in snoep en bewerkte producten (maaltijd zakjes bijvoorbeeld). Vandaag deel ik de voor mij essentiële boodschappen die ik altijd in huis heb zodat ik gezond, lekker en verantwoord kan eten, koken en bakken.

Boodschappen voor een suikervrij eetpatroon

Boodschappen voor een suikervrij eetpatroon:

 • Allerlei soorten fruit, ideaal als tussendoortje, of bij je ontbijt. Bananen zijn helemaal ideaal om in huis te halen want deze kunnen in allerlei bakrecepten van pas komen. Zo kun je er banaan-ei pannenkoekjes mee maken, gezond bananenbrood en nog veel meer. Bananen zitten boordevol vitamines en voedingsvezels en geven een verzadigend gevoel.
 • Groente : Veel soorten groentes omdat hier natuurlijk veel vitamines en mineralen inzitten en door de vele voedingsvezels vult het erg goed. Groentes kun je gebruiken door omeletjes heen, als tussendoortje, bij de avondmaaltijd en meer.
 • Eieren zijn te gebruiken voor het bakken van gezonde cake, bananenbrood, pannenkoekjes, maar ook voor  omelet als lunch. Eieren zitten boordevol eiwitten, vetten die je lichaam goed kan gebruiken en hebben een verzadigende effect.
 • Havermout (rolled oats) voor havermoutpap maar ook te gebruiken in banaan havermout pannenkoekjes, om gezonde mueslirepen mee te maken, om te verwerken in gezonde bakrecepten of in smoothies.
 • Dadels : Dadels vind ik los niet zo lekker maar je kunt ze gebruiken in talloos veel recepten om een zoete smaak en een stroperig effect te geven. Zo kun je ze gebruiken om gezonde twix of bounty’s mee te maken, je kunt ze in bananenbrood gebruiken, heel veel gezonde recepten bevatten dadels. Tip: haal ze bij de toko en kies dan de ongeglazuurde variant want alleen die zijn suikervrij en ook nog eens goed betaalbaar.
 • Kokosboter/olie om in te bakken en om te gebruiken in bakrecepten. Je kunt de virgine versie kopen die ook een kokosgeur bevat of de naturel variant. Tip: Bij de toko vind je voor nog geen 4 euro een grote pot naturel 100% kokosolie van 500 gram!. Margarine en bewerkte boters die volgens allerlei reclames zo goed zijn voor je hart zitten vol met bewerkte producten terwijl je de vetten juist zo nodig hebt. Kokosboter bevat 100% vet uit de kokosnoot dus natuurlijker kan het niet.

Boodschappen voor een suikervrij en eetpatroon

Basis boodschappen voor een suikervrij eetpatroon

 • Noten en pitten: Lekker in de havermout of in de yoghurt, te gebruiken in heel veel gezonde bakrecepten. Bevatten gezonde vetten, veel eiwitten en hebben een verzadigend effect.
 • Kokos vlokken: 100% kokosvlokken zijn te gebruiken in veel bakrecepten voor een bounty smaak maar ook lekker over de havermoutpap, in smoothies en alles wat je een kokossmaak wil geven. Ik gebruikte ze bijvoorbeeld voor het gezonde bounty recept.
 • Honing (100% natuurlijke honing), agave siroop, stevia (van de natuurwinkel) zijn voorbeelden van gezondere suikervervangers.
 • Pindakaas : Ik ben dol op pindakaas of notenpasta. Heerlijk op een wafel te eten als tussendoortje, lekker door de havermout of yoghurt heen of te gebruiken in bak recepten zoals pindakaas bananenbrood.
 • Rijstwafels van volkoren rijst vullen lekker goed en zijn ideaal te gebruiken als tussendoortje of bij de lunch. Ze bevatten enkel wat zilvervliesrijst en zeezout, zijn makkelijk om mee te nemen als snack.
 • Pure chocolade en dan bij voorkeur meer als 70% chocolade. Natuurlijk zit hier een beetje suiker in maar je hebt maar een klein blokje nodig voor die fijne chocolade voldoening. Ook te gebruiken in allerlei bakrecepten!
 • Amandelmeel : Om te gebruiken als koolhydraatarme vervanging voor tarwebloem. Amandelmeel is gemaakt van 100% amandelen waardoor ze veel gezonde vetten en eiwitten bevatten. Je kunt hier pannenkoekjes mee bakken, bananenbrood, gezonde cake, suikervrije wafels, enzovoort.

Als je ervoor zorgt dat je deze basis altijd in huis hebt dan kun je op ieder moment van de dag gezonde smoothies, havermoutpap, gezonde cake en andere snacks maken die vrij zijn van geraffineerde suikers. Deze producten bevatten over het algemeen veel goede vetten, eiwitten en langdurige koolhydraten. Met deze basics ben je de keukenprinses in huis op gezond gebied! Deze basics waren vooral gericht op ontbijt, lunch en tussendoortjes.

Wat vinden jullie van deze foodie friday? Handig om mijn basics te zien? Wat zijn jouw musthave producten die op jouw gezonde boodschappenlijstje staan? Laat het me weten in de comments/

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram ofFacebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

22 gedachten over “Boodschappen voor een suikervrij eetpatroon”

 1. Ik ga je artikel uitprinten, vind je dat goed? Dit is echt zo ideaal voor als ik boodschappen ga doen, dankjewel! Haha loop ik hier gewoon altijd tegenaan in de winkel en dan schrijf je zo’n handig artikel, heel erg bedankt voor het delen van deze fijn tips op een rij zo handig!
  Dagmar onlangs geplaatst…IN THE BLOGLIGHTS / Friday Favorites #13My Profile

 2. Leuk lijstje! Ik eet niet suikervrij, maar fruit zou ik wel meer moeten eten. Nu de zomer eraan komt, zal ik er hopelijk meer zin in krijgen!
  Vanessa onlangs geplaatst…The Lately TagMy Profile

 3. Heel bekend lijstje. Op een aantal dingen na heb ik ze ook standaard in huis. Door mijn eetstoornis heb ik een enorme angst ontwikkeld voor suiker. Ik ben daar op dit moment mee aan het leren omgaan. Honing, pindakaas, pure chocola zijn goede opstapjes. Al zal ik denk ik nooit veel producten met suiker gaan eten.
  Marion onlangs geplaatst…With a little help from my friendsMy Profile

 4. Leuk om te zien zeg Kelly! Ik koop ook altijd bananen, kwark en diepvriesfruit, iedere week. Zo begin ik mijn dag altijd al goed met een smoothie en heb ik al mijn fruit binnen voor die dag!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 13My Profile

 5. Heel handig, dit zijn inderdaad goede producten om zo veel mogelijk suikervrij te eten. Ik eet zelf ook ongeveer 80% suikervrij. Het voelt zo goed! Daarnaast voelt het ook gewoon goed om gezond te eten! 😉

 6. Wat een fijn artikel en handig om die basics in huis te hebben eigenlijk. Helaas heeft mijn vriend een allergie voor noten en amandelen, dus wat meer aanpassingen zijn wel hier gewenst in huis.
  Cindy onlangs geplaatst…Rust in je hoofd: tips!My Profile

 7. Ik herken veel dingen! Wat ik ook altijd in huis heb zijn rozijnen, suikervrije appelstroop e suikervrije appelmoes. Dit zijn de dingen die ik vaak gebruik met bakken!
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Wrap eimuffinsMy Profile

 8. wat een handig artikel. Ik ben er nog lang niet zo goed en zo ver mee als jij, maar word wel geïnspireerd door dit soort artikelen. Ik kook al een tijdje zonder pakjes en zakjes en dat voelt heel goed moet ik zeggen.
  En de cola light heb ik grotendeels vervangen door water en thee, alleen af en toe in het weekend drink ik toch nog wel eens een glaasje:)

  Bedankt voor de inspiratie dus!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Wishlist; Favorite FridayMy Profile

 9. Wat een handig lijstje! Ik heb echt een houvast nodig en dat geeft dit lijstje wel een beetje (vooral als ik tussendoortjes moet kiezen/maken). Soms twijfel ik of iets nou wel of niet gezond is. Net als pindakaas bijvoorbeeld, super lekker, maar is alle pindakaas dan meteen gezond? Of heb je een speciale variant nodig? Zo lastig af en toe haha.
  Joni onlangs geplaatst…TAG: Mijn eerste keerMy Profile

 10. Leuk om te lezen, past vrijwel helemaal binnen mijn dieet! Weinig gluten en koemelk in je lijstje, kun je nagaan hoe veel sommige dieten met elkaar overeen komen 🙂

  Ik zag laatst een leuke video over suiker mythes (van enterprisemetv heet het geloof ik), daarin had ze het ook over die suikervervangers, wel interessant! Ik geloof dat ze altijd zeggen dat stevia nog ‘beter’ is dan honing, gebruik je dat ook weleens? Maarja, dat is natuurlijk ook een suikervervanger, en dus suiker :p
  Zonder pakjes en zonder voorbewerkte dingen maar met honing of agave lijkt me toch nog een stuk gezonder dan wanneer je ‘gewoon’ zomaar alles uit de supermarkt eet. Kan me voorstellen dat je je er goed bij voelt, want het is ook gewoon gezond, in mijn ogen!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…DIARY: Naar Amsterdam, relaxen & zonMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.