LIFE PERSONAL

Mijn ervaringen met de Implanon na 3 maanden

ervaringen met de Implanon

Het is nu 3 maanden geleden dat ik mijn hormoonstaafje / anticonceptiestaafje of ook wel Implanon genoemd liet zetten. Mijn ervaringen met het laten plaatsen van het Implanon heb ik al gedeeld. Men zegt dat je dit hormoonstaafje zo’n 3 maanden moet gebruiken om echt te kunnen wennen aan deze vorm van anticonceptie en om te kunnen concluderen of het bij je past. Je lichaam is er dan aan gewend en daarna ontstaan er meestal geen nieuwe bijwerkingen meer. We zijn nu 3 maanden verder en ik ga vandaag mijn ervaringen delen met het Implanon. Je leest online vaak de horrorverhalen, maar ik deel mijn ervaringen die heel positief zijn.

Mijn ervaringen met de Implanon na 3 maanden


De eerste maand met het Implanon

Ik liet op 3 december 2017 mijn Implanon plaatsen, het plaatsen was zo gepiept en op een blauwe plek na kan ik hier weinig aan opmerken. De eerste maand was heftig, mijn bloedsuikers schommelden enorm en ik kampte die maand met een griepje en een blaasontsteking. Mijn diabetes ontregelt wanneer ik een ontsteking of ziekte in mijn lijf heb, dus of het door het hormoonstaafje kwam weten we niet. Maar het ging wel heel slecht met mijn diabetes die maand, waardoor ik zeker denk dat het hormoonstaafje daar invloed op had. De eerste week had ik veel last van hoofdpijn, iets wat ik ook had tijdens mijn gebruik van de anticonceptiepil dus ik was dan ook bang dat dit kwaaltje nu terug was. Gelukkig heb ik na die week geen hoofdmijn meer gehad.

De tweede en derde maand met het Implanon
Die eerste maand  was heftig en maakte me erg huiverig over mijn Implanon, maar ik wilde het wel 3 maanden de kans geven. Als het echt heftig zou worden met de hoofdpijnen en mijn diabetes, dan zou het laten verwijderen van het hoormoonstaafje de volgende stap worden. De klachten uit mijn eerste maand leken als sneeuw voor de zon verdwenen vanaf de tweede maand. Ik heb geen hoofdpijnklachten meer gehad en ook mijn bloedsuikers gingen weer heel goed. Ik had verder ook geen last van gekke bijwerkingen of kwaaltjes.

Lees ook: What do do: welke anticonceptie na de zwangerschap? En Anticonceptie bij borstvoeding vraagstuk.

In gewicht aankomen van het Implanon
Ik zeg heel eerlijk, mijn grote angst was toch ook wel dat ik onder de categorie zou vallen die in gewicht zou aankomen door het gebruik van het Implanon / hormoonstaafje. Ik heb daar namelijk ook veel ‘horrorverhalen’ over gehoord. Vrouwen die wel 5 tot 10 kilo in gewicht aankwamen in de eerste periode. Ik was hartstikke gezond aan het leven via mijn KC Back in shape project, dus aankomen in gewicht zat ik niet op te wachten. Maar ik heb hier totaal geen last van en verwacht dit na 3 maanden ook niet meer te gaan ervaren. Het gebruik van het hormoonstaafje lijkt dus geen effect te hebben op mijn gewicht.

Bijwerkingen van het Implanon / hormoonstaafje
Ook heb ik verder geen bijwerkingen meer ervaren aan het gebruik van het hormoonstaafje. Ik word niet ongesteld, maar ik geef nog borstvoeding en werd na mijn vorige zwangerschappen ook pas heel laat ongesteld (na de tweede zwangerschap werd ik niet eens ongesteld maar werd ik zwanger tijdens mijn eerste eisprong na de bevalling bij 10 maanden). Dus wat de Implanon doet met mijn menstruatiecyclus kan ik nu nog niet beoordelen. Dit zal ik wellicht gaan merken zodra mijn cyclus eventueel weer op gang komt. Ik ben benieuwd of mijn cyclus er anders zal uitzien door het gebruik van het Implanon.

Al met al ben ik gewoon mega positief. Het laten zetten van de Implanon was echt easy peasy, en ik ben nu 3 jaar beschermd tegen zwangerschap. ik heb geen zichtbaar litteken op de plek van plaatsen en voel hem ook niet zitten als ik beweeg. Ik kan hem wel voelen wanneer ik met mijn vinger over de locatie waar het Implanon zit wrijf, maar dat is goed, zo weet ik ook dat hij op de juiste locatie zit.

Als vriendinnen mij vragen of ik het hormoonstaafje zou aanraden, antwoord ik met een dikke ja. Ik ben benieuwd hoe mijn ervaringen de komende jaren zullen zijn en zal jullie dan ook op de hoogte houden. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het Implanon of andere anticonceptie methoden. Laat je reactie achter bij de comments.

 

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 

Gerelateerde berichten

18 reacties

  • Renate
    8 maart 2018

    Ik heb over twee weken een afspraak staan om hem te laten plaatsen, fijn om zo’n positie verhaal te lezen!

  • Femke
    8 maart 2018

    Een vriendin van mij heeft ook een hormoonstaafje laten plaatsen en is daar ook tevreden over. Zij had ook alleen een blauwe plek na het plaatsen en geen litteken. Ze is de eerst maand wel regelmatig niet helemaal lekker geweest en had veel last van hoofdpijn. Ik overweg ook om zo’n hormoonstaafje te laten plaatsen..

  • Charlene
    8 maart 2018

    Ik heb hem nu een maand. Vind t perfect. Na 2 kids in 1.5 jaar zijn we voor nu even klaar. Mn enige angst is aankomen. Lekker cliche maar waar. Enige waar ik last van heb is nachtelijk zweten. Geen idee of t daar door komt of dat t ontzwangeren is.

  • Melanie
    8 maart 2018

    Ik heb het staafje ook laten plaatsen na mijn bevalling. Heb het nu meer dan een jaar. Ben er eigenlijk heel tevreden over. Eerste 10 maanden was ik bijna niet ongesteld. Nu helaas afgelopen maanden heel vaak en onregelmatig dus dat is wel minder. Ben dus benieuwd hoe dit is als je het langer hebt.

  • Natasja
    8 maart 2018

    Ik heb hier geen ervaring mee. Ik gebruik momenteel de minipil ivm borstvoeding. Daarnaast vind ik het zonde om iets te laten plaatsen (zoals dit maar ook de spiraal) als we over een jaar weer in verwachting willen raken. Hier zijn we nog niet over uit, maar dan nog haha.

  • Cindy
    8 maart 2018

    Ik ben inmiddels al met nr 3 bezig. Dat zegt wel wat over hoe positief ik erover ben. Ik heb wel een klein litteken aan de binnenkant van Mn arm maar dat is omdat ze tot nu toe het staafje iedere keer via datzelfde plekje ingebracht hebben en er ook weer uithaalden. Dit omdat het verwijderen wel een klein streepje litteken achterlaat.

    Wat ik inmiddels wel ervaren heb is dat het staafje na 2,5 jaar nog steeds zn werking behoud. Maar dat Mn lijf er dan anders op begint te reageren. Dan word ik vaker ongesteld, of juist heel lang en krijg ik last van doorbraakbloedingen die 1 dag duren. Ik laat hem dus na 2,5 jaar eruit halen. Dan even n maand of 2 geen staafje en daarna de nieuwe

  • femketje
    8 maart 2018

    fijn dat je niet bent aangekomen van het staafje, daar heb ik ook veel horror verhalen over gelezen 😮

  • Anne
    8 maart 2018

    Interessant! Even off-topic: waar is je gele trui van? Heel erg leuk 🙂

  • Rachel
    8 maart 2018

    Ik ga de implanon maandag laten zetten, maar durf niet teveel online te lezen, bang voor de horrorverhalen. Blij te lezen dat het bij jou zo goed gaat. Ik hoop dat mijn ervaring niet heel anders gaat zijn. En ook fijn dat je suiker na de eerste maand weer normaal ging doen.

  • Bianca
    8 maart 2018

    Ohh wat fijn om te lezen, ik ga volgende week mijn spiraal uit laten halen (17 dagen ongesteld + 3 dagen bloed bij eisprong pffff) en ook een hormoonstaafje laten plaatsen. Nu heb ik er nog meer vertrouwen in!

  • Annika
    8 maart 2018

    Ik ben hier nog over aan het twijfelen. Ik heb eigenlijk wel weer iets nodig, maar ik weet nog niet goed wat. Ik heb al eerder een Mirena en de prikpil gebruikt en die bevielen best goed, op een paar kleine puntjes na. Nu eventjes een periode zonder hormonen en dan maar weer even kijken wat het gaat worden.

  • Kelly Caresse
    8 maart 2018

    Dankje, is van Wanderlust via de Lof boutique😀

  • Simone | All Day Jewels
    8 maart 2018

    Een aantal jaar terug heb ik ook overwogen de implanon te nemen. Een spiraaltje was namelijk geen succes. Toch vond ik het idee dat iets onder je huid werd geplaatst (en wellicht kan vastgroeien) een dusdanig eng idee dat ik het niet heb gedaan. Ik heb nu de prikpil en dat bevalt me prima. Helemaal geen bijwerkingen van gehad. Maar goed dat er zoveel aanbod is en voor ieder wat wils. 🙂

  • Amber
    8 maart 2018

    Heb 2 jaar een implanon gehad en het eerste jaar vond ik fantastisch maar erna werd ik non stop ongesteld. Niet zo erg dat ik een tampon kon gebruiken maar moest eigenlijk altijd wel een inlegkruisje of maandverband in. Echt heel erg vervelend. Toen heb ik hem er maar uit laten halen want was het helemaal zat. Nu ook best een flink litteken door het eruit halen helaas:(

  • Cyn
    8 maart 2018

    Hoi,

    Ik heb zelf een slechte ervaring. Ik ben na het plaatsen non-stop ongesteld geweest. En hierdoor waarschijnlijk lage bloeddruk en veel duizelig en beroerd geweest. Heb na 9 maanden proberen de implanon verwijderd. Helaas ging het verwijderen verkeerd want er was een zenuw geraak en gevoel in mijn arm aan de bovenkant tijd dof/weg geweest.

    Nu sinds tijdje de spiraal en daar tevreden over. Maar heb gelezen dat dit bij jou weer niet prettig was.

    Groet,
    Cyn

  • chucky1012
    8 maart 2018

    Interessant en je zal velen hierdoor helpen die erover nadenken…..
    Ik ben wat ouder dus heb dit niet nodig.

    Xoxo

  • chucky1012
    8 maart 2018

    Interessant en je zal velen hierdoor helpen die erover nadenken…..
    Ik ben wat ouder dus heb dit niet nodig.

    Xoxo

  • Anne
    9 maart 2018

    Ik heb zelf een jaar het Inplanon gehad. In eerste instantie top, geen kilo aangekomen en ik menstrueerde niet tot nauwelijks. Na een aantal maanden begon ik me niet lekker in m’n vel te voelen. Humeurschommelingen en wat depressief. Eerst dacht ik dat het aan het afstuderen lag maar toen dat klaar was werd het niet beter. Na ruim een jaar besloten hem te laten verwijderen, echter bleek dit niet zo makkelijk als het plaatsen. De arts kon het staafje niet vinden en ze hebben met twee artsen een half uur in m’n arm lopen graven en nog steeds zat het in mijn arm. Uiteindelijk toen doorverwezen naar de chirurg waar het (inmiddels gebroken implanon door het enthousiasten van de huisarts) verwijderd werd. Twee littekens verder. Mij niet meer gezien!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.