What to do: Anticonceptie na de (laatste) zwangerschap


Ik weet eigenlijk wel 100% zeker dat de zwangerschap van Feline mijn laatste zwangerschap was. Dat laat mij ook al gelijk nadenken over mijn keuze voor anticonceptie. Ik geef borstvoeding dus een aantal vormen van anticonceptie zijn niet mogelijk. Wel wil ik 100% beschermd zijn om geen risico’s op een vierde zwangerschap te lopen. Welke vormen van anticonceptie zijn er en welke overweeg ik? Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen en tips want ik kom er nog niet helemaal uit.

Welke anticonceptie na de zwangerschap  zou je mogen gebruiken als je borstvoeding geeft?
De pil
De pil die je bij borstvoeding wel mag gebruiken, is de minipil. Echter heb ik hier geen hele goede ervaringen mee. Ik heb sowieso niet zulke goede ervaringen met de pil. Ik heb tijdens pilgebruik veel last van hoofdpijn, vreemde warmte aanvalletjes en het voelt op de een of andere manier niet helemaal goed om al die hormonen door mijn hele lichaam te laten gaan. Ik wil dus ook liever niet voor de pil gaan. Al zijn er weinig alternatieven.

Het spiraaltje
Ik heb voor mijn zwangerschap van Lana een hormoonspiraaltje gehad. De eerste maanden beviel deze erg goed, bleef mijn menstruatie weg en had ik geen last van symptomen. Na een tijdje wel en met name tijdens geslachtsgemeenschap ging deze pijn doen. Na een echo bleek deze wel goed te zitten dus dat was het probleem niet maar ik besloot toen wel de spiraal eruit te laten halen. Ik ben nog wel nieuwsgierig naar het koperspiraal omdat deze geen hormonen bevat en dus een hele natuurlijke vorm van anticonceptie is. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik alleen al tegen het zetten enorm op zie. Na drie zwangerschappen waarvan twee bevallingen met weeën en ‘gefrut’ daaronder, ben ik daar wel klaar mee.

Prikpil
Een injectie die hetzelfde effect heeft als de pil, maar dan elke drie maanden geplaatst wordt middels een injectie. Deze zou om dezelfde redenen als de pil niet mijn voorkeur hebben. Wel is het voordeel ervan dat je er niet dagelijks aan hoeft te denken.

Condoom
Dan hebben we altijd nog de good-old condoom als anticonceptiemiddel. Dit is wat wij gebruikten tussen de zwangerschappen door om een zwangerschap te voorkomen. Het condoom werkt prima, maar is toch iets waar je iedere keer weer aan moet denken. En ook om niet in details te spreken, vind ik het in the heat of the moment ook niet het meest spannende moment zeg maar. Omdat ik hierna geen enkel risico op zwangerschap wil nemen, zou mijn voorkeur altijd zijn om deze te gebruiken naast een hormonale anticonceptievorm en dus niet enkel op een condoom te vertrouwen.

Het hormoonstaafje (Implanon)
Toen ik hier ervaringen over las, werd ik heel enthousiast. Het is een heel klein staafje dat je in je bovenarm laat plaatsen dat een minimale afgifte van hormonen afgeeft ten opzichte van de pil. Deze laat je gemiddeld 3 jaar zitten en dan heb je er dus geen omkijken meer naar. Na die tijd kun je hem via plaatselijke verdoving laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen. Dat je er 3 jaar geen omkijken aan hebt, vind ik een groot pluspunt.

Het hormoonstaafje mag gebruikt worden als je borstvoeding geeft en dat is een groot voordeel. Maar het kan ook allerlei bijwerkingen geven. Zo hoor ik ervaringen van vrouwen die er veel kilo’s van aankwamen, opvliegers van kregen en dat soort klachten. Van anderen hoor ik dat ze er juist kilo’s van afvielen of helemaal geen bijwerkingen hadden. Het is dus heel persoonlijk. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Ik ben er nog niet uit dus tot die tijd is het condoom het enige anticonceptiemiddel. De meest ideale vorm van anticonceptie voor mij heb ik dus nog niet echt ontdekt. Wat voor anticonceptiemiddel gebruik jij? Met welke vorm van anticonceptie heb jij goede/slechte ervaringen? Je zou mij en vele vrouwen helpen door je ervaringen te delen. Laat het ons weten bij de comments.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

76 reacties

 • Sandra
  23 oktober 2017

  Ik heb na de geboorte van de jongste een ineens laten plaatsen. 5 jaar lang geen klachten gehad. Half jaar geleden was deze aan vervanging toe…maar bleef last houden. Heb hem een maand geleden eruit laten halen…nu dus alleen condooms… Ik wil geen pil of iets anders met veel hormonen..want daar reageer ik te sterk op… Ik denk dat we hier over een poosje voor sterilisatie gaan.. We hebben 2 kindjes..en het is wel mooi zo

 • Romina
  23 oktober 2017

  Ik Heb een spiraaltje laten plaatsen. Plaatsen voel je haast niet na een zwangerschap. Dat zou me niet weerhouden. Nadeel vind ik is dat hij pas na 3 maanden geplaatst mag worden. Pil heeft hier niet de voor keur ivm bijwerkingen.

 • Chantal van baarlen
  23 oktober 2017

  Ik heb de koperspiraal omdat ik absoluut niet tegen hormonen kan.
  Pearly zou ik ook graag willen maar die zijn zo prijzig.
  Mooie dag

 • Channa
  23 oktober 2017

  Hier condooms, alle hormonentroep kan ik niet meer tegen, heel vervelend.

 • Patricia
  23 oktober 2017

  Wij overwegen nog een 3e maar evt daarna laat mijn man zich helpen. Is dat nog een optie?

 • Mirjam
  23 oktober 2017

  Ik heb tussen mijn zwangerschappen eerst de mini pil gelukt, en ben daarna over gegaan op de nuvaring. Vond dat heel fijn! Als de borstvoeding goed op gang is mag je daarmee beginnen. Mijn voorkeur gaat daar nu weer naar uit.

 • Mirjam
  23 oktober 2017

  Ik heb na mijn eerste zwangerschap de minipil een jaar gebruikt, en daarna de nuvaring. De nuvaring mag je weer gebruiken als fd borstvoeding goed op gang is. Deze week de huisarts maar eens bellen. Mijn dochter is nu ruim 4 weken oud.

 • Swenne
  23 oktober 2017

  Ik wil geen extra hormonen in mijn lijf, nu gebruiken we condooms. Na een laatste zwangerschap laat mijn man zich helpen.

 • Nathalie
  23 oktober 2017

  Ik heb een spiraaltje. Gewoon op aanraden van de gynaecoloog en heel handig. nu moet ik niet meer aan de pil denken iedere morgen.

 • Linda
  23 oktober 2017

  Prikpil is op lange termijn niet veilig. Zou ik niet aanraden. Ik ben tevreden over het spiraaltje, maar hier thuis hebben we de afspraak dat als we ‘klaar’ zijn dat vriendlief zich laat steriliseren.

 • Marije
  23 oktober 2017

  Ik heb een hele tijd de pleisterpil gebruikt. (Ja echt, die bestaat dus ook!) In het begin super enthousiast. Je plakt m ergens op je lichaam (aangegeven plekken) en na een week dacht ik (kunnen ook 3 weken zijn geweest) wissel je m om. Eerste maanden nergens last van gehad!
  Helaas, wel kwam ik ook bij deze anticonceptie aantal kilo’s aan en kreeg ik uiteindelijk weer last van hoofdpijn/migraine etc.
  Verder was het plakken op m’n arm in de zomer op z’n zachts gezegd niet echt handig (lees: prachtig niet mee verkleurd vierkant, meeeehhhh) Toen ik stopte was ik meteen zwanger?! (Dus kennelijk was de werking minimaal)
  Nu alleen condooms, hier komen geen hormonen meer in! Maar condooms zijn inderdaad niet echt eh… sexy…. maar een nieuwe zwangerschap zeker niet. Ben hard aan het nadenken over sterilisatie (maar vind ik ook weer zo definitief) *keuzes, keuzes*

 • Melanie
  23 oktober 2017

  Ik heb de hormoon spiraal. Dit omdat ik altijd 7 dagen erg menstrueerde. Dat is nu weg. Beviel mij de eerste keer prima. Nu iets minder. Maar nog niet zodanig dat ik het verwijderd. Inplanon wilde ik. Maar mijn huisarts weigert het te plaatsen. Te onbetrouwbaar volgens hem. Het gaat nog wel eens lopen in je lichaam en wordt daardoor onbetrouwbaar. Zelfs gevallen van nooit meer terug kunnen vinden. Dat hield mij tegen. Succes met het vinden van de juiste anticonceptie middel

 • Nathalie
  23 oktober 2017

  Ik ben fan van de Mirena spiraal (hormoonspiraaltje is dat toch?). Geen omkijken meer naar voor 5 jaar, betrouwbaar en hoogstwaarschijnlijk geen menstruatie meer. Ik snap je overweging om het niet te doen, maar voor mij blijft het “het minste werk met de meeste uitkomst” zeg maar.

 • Eline
  23 oktober 2017

  Is Yannick nu niet een keer aan de beurt?
  Ik zou zeggen sterilisatie

 • M.
  23 oktober 2017

  Heeft Yannick nog geen ‘knipje’ overwogen? Het lijkt me dat na al die jaren anticonceptie door de vrouw alleen maar ‘fair’ dat een man ook zijn deel doet. Mijn vader heeft een knipje laten zetten na zijn vierde dochter zodat mijn moeder niet na vier zwangerschappen terug aan de anticonceptie moest. En dat heeft helemaal niks met mannelijkheid te maken, integendeel.

 • B
  23 oktober 2017

  Ik vond het ook lastig kiezen na de zwangerschap. Ik heb voor een koperspiraal gekozen omdat ik zonder hormonen wilde. Van het zetten zelf voelde ik niks. Mijn menstruatie is wel meer dan voorheen, maar verder heb ik niks geen klachten.

 • Saskia
  23 oktober 2017

  Ik heb eerst een koper spiraal gehad, maar door een koperallergie stootte mijn lichaam deze af. Heb daarna tot er een kinderwens kwam een mirenaspiraal gehad (na 5 jaar nog een keer laten vervangen). Is voor mij wel de ideale vorm van anticonceptie, nog maar een hele lichte menstruatie, relatief weinig hormonen en geen risico om te vergeten.

 • Roel
  23 oktober 2017

  Mijn man heeft zich laten helpen. Was echt een heel kleine en vrij pijnloze ingreep en ik vind het ZO fijn om geen hormonen in mijn lijf te hebben, beste beslissing ever. Maar goed, blijft wel een dingetje onder mannen ?

 • Anouk
  23 oktober 2017

  Hi Kelly,
  Na mijn tweelingzwangerschap heb ik enorme klachten gekregen van de pil. Ik blijk niet meer goed tegen alle hormoon shit te kunnen. Dus gebruik nu enkel en alleen condooms. X

 • Haia
  23 oktober 2017

  Denk er nog over na maar hoogst waarschijnlijk wordt het sterilisatie. Zie op tegen de operatie maar na een surprise (die in november wordt verwacht) is dat de beste keuze denk ik.

 • Larissa
  23 oktober 2017

  Een vriendin van mij heeft sinds 2 jaar het buisje in haar arm. Zij word (vrijwel) nooit ongesteld en heeft heel weinig last van bijwerkingen. Volgens haar is het een top anticonceptie, hiervoor heeft zij ook de pil en een spiraal gehad en dat was beide drama! Ik zou het buisje zeker overwegen.

 • Marisa
  23 oktober 2017

  Hier geen anti conceptie. Ik merkte dat ik mij niet happy voelde met de hormonen. Lees; depressief etc. Hierdoo hebben wij gekozen dat het nu de beurt is van de man. Geen kinderwens meer.

 • Marisa
  23 oktober 2017

  Hier hetzelfde. Ik heb zwaar werk verricht en nu mag de man even pijn leiden ???

 • Guusje
  23 oktober 2017

  Heb ook lang getwijfeld, maar ik heb gekozen voor de minipil. Ook geen voorstander van die (extra) hormonen, maar heb er tot nu toe geen last van (ik slik de pil nu een maand). Voordeel is dat je de minipil niet meer elke dag op hetzelfde uur hoeft in te nemen. Er mag nu gelukkig 12 uur tussen zitten.

 • rachel
  23 oktober 2017

  na mijn eerste bevalling ben ik weer aan de pil gegaan met als gevolg dat ik daardoor heen zwnager werd hahah en daarna heb ik een tijdje een spiraaltje gehad en die toen weer laten verwijderen en weer terug gegaan op de pil. nu al een jaar of 8 helemaal zonder wat omdat ik het niet nodig heb maar als ik verder gezond was geweest dan denk ik dat een van beide ons zou hebben laten helpen 😉

 • Janne
  23 oktober 2017

  Ik heb een implanon en ben er over het algemeen wel tevreden van. Qua humeur voel ik me beter als met de pil en ook wat kilo’s afgevallen. Heb het eerste half jaar mijn regels niet gehad, daarna begon het terug. Het enige nadeel is dat ik hiermee geen regelmatige cyclus heb, maar het bloedverlies dat ik heb is wel minder als tijdens een stopweek met de pil…
  Persoonlijk zou ik na de laatste zwangerschap toch opteren dat de man zich laat steriliseren…

 • Marianne - Groene stapjes
  23 oktober 2017

  Ooit van de Ladycomp gehoord? Helemaal natuurlijk door je lichaamstemperatuur iedere dag te laten registreren door een computertje. Geen hormonen, geen spiraaltje. Gewoon “luisteren” naar je lichaam met behulp van een apparaatje. Dat verteld jou na een paar cycli wanneer je vruchtbaar bent en dus beschermd moet vrijen. Heel betrouwbaar, echt waar!

 • Luana
  23 oktober 2017

  Alleen moet je wel een x aantal uren aaneengesloten geslapen hebben wil het betrouwbaar zijn. Met een newborn is dat dus niet te doen!

 • Hilde
  23 oktober 2017

  Als we 3 kinderen zouden hebben dan moet er maar een knoop in bij mijn man. Makkelijk zat.

 • Anne
  23 oktober 2017

  Ik vind het ook heel lastig. Ben even aan de pil geweest, maar kreeg nu opeens last van de hormonen! Spiraal had ik eigenlijk ook geen trek in, dus we zijn nu weer over op condoom. Maar meer met het idee van; als het gebeurt is het zo erg ook weer niet. Is het niet zo dat een knip voor de man vrij pijnloos is en -mocht hij dat willen- weer teruggedraaid kan worden?

 • Patty
  23 oktober 2017

  Ik gebruikte echt al 13 jaar de pil, maar heb vorige maand besloten ermee te stoppen. Ben er zo klaar mee om alleen maar hormonen in mijn lijf te proppen. Gebruiken nu alleen een condoom. Benieuwd of het blijft bevallen. Anders overweeg ik misschien de koperspiraal omdat daar ook geen hormonen in zitten. Voor mij in ieder geval geen hormonen meer.

 • Nicole westland
  23 oktober 2017

  Ik heb een koper spiraaltje. Daarvoor altijd een Mirena gehad. Omdat de Mirena altijd goed beviel ben ik toch overgestapt naar de koperen spiraal omdat ik dit keer geen hormonen meer wilde.

  Wat ik nu merk is dat mijn menstruatie klachten erger zijn geworden (voorheen nergens last van en nu echt de pijntjes) en nog een nadeel ik ben langer ongesteld.. Voorheen 5/6 dagen (Mirena) Nu gemiddeld 10dagen..! Na het plaatsen zelfs 20dagen!!

  Dus mijn aanrader is toch te blijven bij de Mirena. Wij willen in de toekomst een tweede dus ik doe het er maar even mee maar bij de volgende anticonceptie middel ga ik weer voor de Mirena.

  Succes met je verdere zoektocht!

  Liefs Nicole Westland

 • Margot
  23 oktober 2017

  Ik heb zelf voor het koperspiraal gekozen omdat de reguliere pil bij mij nare bijeffecten zorgde. Ik had last van opgeblaasd gevoel, psychische klachten, slechte menstruatie, woog gem vijf kilo zwaarder, geen behoefte meer aan seksueel contact.
  Het hormoonstaafje, implanon, zorgde er voor dat ik 24 uur per dag ongesteld was. Na drie maanden gaf ik t op.

  Persoonlijk denk ik dat het meest gezonde voor jezelf is om geen kunstmatige hormonen te nemen. Dit is naar mijn idee echt schadelijk op de lange termijn.

 • Nadine
  23 oktober 2017

  Ik heb na mn zwangerschap 3 maanden de minipil gebruikt ivm borstvoeding maar van al die hormonen werd ik niet bepaald gezellig voor mn man (lees libidoloos) dus daar snel weer mee gestopt en nu gebruiken we het condoom omdat we begin 2018 weer gaan beginnen voor een tweede!

 • Essma
  23 oktober 2017

  Ik vind dit zelf ook wel een interessant onderwerp omdat ik liever ook geen onnodige hormonen in mijn lijf wil! Slik ze al voor mijn schildklier, dus dat vind ik wel genoeg….lees dus nog effe mee

 • Agnes
  23 oktober 2017

  Hai!

  Ik zou voor de impanon gaan denk ik! Ik slik zelf de pil, heb totaal geen last van de hormonen en voel me zelfs beter met (lucky me). Mijn zusje heeft de implanon, was altijd erg gevoelig voor hormonen, en heeft daar nu totaal geen last meer van. Eerste periode is wat lastig/wennen, maar na 2 maand gewoon regelmatige menstruatie en ze voelt zich er top bij! Je hoeft er 3 jaar niet bij na te denken (heeft Yannick 3 jaar de tijd om na te denken over het knoopje! 😉 )

 • Son
  23 oktober 2017

  Is nuva ring misschien iets voor jou? Qua hormonen minder heftig dan de pil en je hebt er slechts 1 keer per drie weken omkijken naar (en eebij zitten herinnerings srickertjes voor in je agenda).

 • Merel
  23 oktober 2017

  Je zou zon implanon kunnen proberen

  Is het geen idee om yannick te laten steriliseren? Heel kleine ingreep onder plaatselijke verdoving en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over een ongeplande zwangerschap. Lijkt mij de perfecte oplossing als jullie gezin zo compleet is

 • Esther
  23 oktober 2017

  Ik sta voor dezelfde keuze op dit moment. Ik heb altijd microgynon 50 geslikt en dat zonder problemen. Mijn verloskundige raadde me het Mirena spiraaltje aan zeker omdat wij (voorlopig nog) geen 2e willen. Weet nog niet wat het met mijn lichaam zal doen maar het lijkt me wel fijn dqt ik nergens over na hoef te denken. Maar ja, die stomme hormonen in ons lijf he! Daar baal ik wel van..

 • ellen
  23 oktober 2017

  Ik zou ook wel een andere vorm van anticonceptie willen dan de pil. Het condoom is echt een no go. Wij vinden dat zo niet fijn. Ik heb al weleens aan zo’n ring zitten denken die je moet inbrengen. De pil vind ik de handigste vorm omdat je alles zelf kunt regelen, maar de bijwerkingen…
  Heeft er iemand ervaringen met die ring die je moet inbrengen?

 • ellen
  23 oktober 2017

  Ik zou ook wel een andere vorm van anticonceptie willen dan de pil. Het condoom is echt een no go. Wij vinden dat zo niet fijn. Ik heb al weleens aan zo’n ring zitten denken die je moet inbrengen. De pil vind ik de handigste vorm omdat je alles zelf kunt regelen, maar de bijwerkingen…
  Heeft er iemand ervaringen met die ring die je moet inbrengen?

 • ellen
  23 oktober 2017

  Werkt de nuvaring fijn? Ik wil eigenlijk graag van de pil af, maar niets dat echt mijn voorkeur heeft alleen deze klinkt wel interessant.

 • Kiki
  23 oktober 2017

  Ik heb met uitzondering van 2 zwangerschappen ongeveer 4x de implanon gebruikt.

  Voor mij echt het perfecte anticonceptiemiddel. Vanaf het moment dat hij geplaatst wordt blijft bij mij de menstruatie 3 jaar weg. Het plaatsen en vooral het verwijderen is alleen geen pretje!

 • Iris
  23 oktober 2017

  Ik heb 2 maanden dat staafje in m’n bovenarm gehad daarna met een giga ontsteking 3 nachten in het zkh gelegen… (groote kans op bloed vergiftiging) het staafje zat in mijn linkerarm en dus dichtbij mijn hart en nadat ze hem er uithaalden bleek dat ie geknapt was het het een groote prut was geworden… dood eng vond ik het… ik raad het niet aan, maar dit is natuurlijk wel uitzonderlijk….

 • Irma
  23 oktober 2017

  Ik heb het staafje in mijn arm! Diverse pillen heb ik geslikt, maar ik werd er down van, moe, hoofdpijn etc. De dokter adviseerde om het staafje te proberen, deze zit er nu een jaar in en voel me kiplekker!

 • Michelle
  23 oktober 2017

  Ik heb de mirena spiraal 2 keer gehad (1 voor zwangerschap en 1 na zwangerschap). Na onze tweede dochter wilde ik ook even geen gedoe ‘beneden’. Er was al genoeg gebeurd in dat gebied. Ik heb toen de implanon laten zetten, ik dacht dat dat dezelfde werking had, maar helaas. Ik hoorde bij de grote groep die vaak onregelmatig ongesteld wordt. Ik werd zelf om de twee weken ongesteld. Ik heb de pil erbij gebruikt 3 maanden lang, wellicht dat mijn menstruatie daarna weg zou blijven. Dit was helaas niet het geval. Ik heb toen de keuze gemaakt om de implanon eruit te laten halen. De implanon zat mooi onder mijn huid, ik kon hem zelf vastpakken, maar er waren twee artsen en een assistente voor nodig om hem eruit te krijgen. De verloskundige praktijk heeft besloten om hem niet meer zetten. Ik ga weer voor een mirena spiraal.

 • Joyce
  23 oktober 2017

  Ik ben heel hormoongevoelig……zo ben ik heel neerslachtig en deprie voor en na mijn menstruatie. Toevallig heb ik zo dadelijk een afspraak met de huisarts gepland om het over anti conceptie te hebben. Eerder heb ik de pil geslikt waardoor ik bijna elke dag migraine had…hier ben ik toen heel snel mee gestopt. Ik zie er echt enorm tegen op….haha. dus ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

 • Sanne
  23 oktober 2017

  Hier geen hormonen meer voor mij na de tweede. Mijn vriend (29 jaar) heeft zich laten stereliseren. Voor ons de beste keus omdat ons gezin compleet is en ik niet zo goed op hormonen reageer. En dat condoom verhaal snap ik 😉

 • Stacey Torbed
  23 oktober 2017

  Hai Kelly
  Net als jij twijfel ik heel erg over welke anti conceptie ik straks ga nemen na de bevalling. Ik ben net een paar dagen gestopt met borstvoeding na 2 jaar en 1 maand en ij ben van plan straks weer borstvoeding te geven voor minimaal 1/2 jaar. De minipil staat hier in de kast omdat ik het toch niet aandurfde tijdens de borstvoeding, en de implanon heb ik gehad voor de zwangerschappen. Ik kreeg er nare bijwerkingen van en het verwijderen was niet echt prettig omdat het vast gegroeid was. Ik denk nu na over een spiraal om er ook maar lang en veilig klaar mee te zijn want dit is waarschijnlijk ook mijn laatste zwangerschap. Alleen durf ik geen spiraal vanwege de verhalen die ik heb gehoord en gelezen die ook lijken op jou verhaal. Moeilijk zeg! Laat weten wat je keuze wordt! Ik ben benieuwd! Het houd mij nu een beetj bezig.

  Liefs stacey

 • Char
  23 oktober 2017

  Hier laat man zich helpen. Daar ben ik erg blij mee.
  Eerste zwangerschap kwam tot stand middels iui. Dus volop hormonen gespoten.
  Toen dochter 5 maanden was spontaan zwanger door de mini pil heen. Al met al ruim 24 maanden hormonen en ik ga niks meer slikken etc. Ben er klaar mee 😉 gelukkig zei man lief meteen; ik laat me helpen geen probleem.

 • Malou
  23 oktober 2017

  Lastig hè? Ik twijfel ook nog steeds…

 • Femke
  23 oktober 2017

  Ik ben 10 weken geleden bevallen van onze 2e zoon en over 3 weken heeft mijn man(37 jaar) een afspraak voor sterilisatie. Wij willen geen 3e kindje en ik wil niet meer aan de pil hormonen in m’n lijf en mijn man vind het geen probleem om dat te gaan doen. Is maar kleine ingeep bij de uroloog.

 • Kelly
  23 oktober 2017

  Heb je al eens aan de nuvaring gedacht? Ik zweer er bij en je mag hem zes weken na de start borstvoeding/bevalling gaan gebruiken. Waar ik van alle andere pillen die ik gebruikt heb werkelijk een chagrijnige tiran werd heb ik van deze pilvorm minimaal last gehad in de 1e 3 maanden en nu helemaal geen bijwerkingen meer.

 • marije
  23 oktober 2017

  Ik

 • Carolien
  23 oktober 2017

  Ja, die gebruiken wij ook. Geen rommel in je lijf en toch heel betrouwbaar!

 • Carolien
  23 oktober 2017

  Even googlen op Lady Comp…:-)

 • Sara
  23 oktober 2017

  Mijn man laat zich helpen. Dat is bij hun een kleine ingreep en zo hoef ik geen hormonen meer in mijn lichaam te hebben.
  Zou dat een optie kunnen zijn?

 • Marieke
  23 oktober 2017

  Implanon hele slechte ervaringen mee was dagelijks ongesteld en depri. Op de pil reageer ik ook niet meer zo goed dus ik twijfel ook enorm of ik ooit nog moet beginnen aan hormonen

 • Lisanne
  23 oktober 2017

  Ik heb de nuvaring ongeveer 2jaar gebruikt voor deze zwangerschap. Ik vond hem heel fijn werken. Je brengt hem in als een tampon, blijft 3 weken op z’n plek zitten en dan 1 stopweek. En dan begint het weer opnieuw.
  Ik had altijd een herinnering in m’n telefoon staan om hem eruit te halen of weer in te doen, maar verder heb je er geen omkijken naar. En tijdens de seks kan je hem er zelfs even uithalen als het pijn doet. Binnen 3uur moet ie er weer in, dan verliest ie niet z’n werking zeg maar.

 • Linda
  23 oktober 2017

  Wauw ik lees graag mee. Wij zijn als gezin van 4 compleet alleen mijn man wil zich dus absoluut niet laten steriliseren.?

  Nu reageer ik zelf slecht op de pil. Überhaupt hormonen.

  Heb wel eens na zitten denken om me zelf te laten steriliseren, maar ik weet het niet zo goed. Voor nu gebruiken wij het condoom…

 • Audrey
  23 oktober 2017

  Mij lijkt sterilisatie van de man inderdaad de handigste optie. Die kan ook gewoon nog wat laten invriezen voor het geval dat.

 • Sas
  23 oktober 2017

  Ik heb 13 jaar de pil gebruikt in 2015 gestopt om medische redenen ivm het niet goed reageren op de pil. ( geen bloedingen meer )
  Ook wouden we graag proberen om zwanger te raken. Dit gebeurde in mei 2015 na een zwangerschap van 22 weken helaas ons dochtertje verloren. Ivm trombose in de placenta. Na die zwangerschap geen anticonceptie gebruikt in februari 2016 startsein gekregen van het ziekenhuis om het langzaamaan weer te gaan proberen. In mei weer een positieve test en jawel januari 2017 ouders geworden van een zoon. In mei 2017 een mirena laten plaatsen ivm hormonen ik mag alleen het oestrogeen hormoon ivm verhoogde kans op trombose. Het plaatsen voelde ik niks van ook tijdens gemeenschap geen last. Heeft wel even geduurd voordat de spiraal geaard was zeg maar.
  Verder heel fijn. Nu heb ik natuurlijk ook niet veel opties maar denk dat je moet doen waar jij je goed bij voelt.

 • Marit
  23 oktober 2017

  Pil.. rare bijwerkingen. Mirenaspiraal.. rare bijwerkingen. Prikpil.. waarschijnlijk ook rare bijwerkingen. Ben nu met prikpil sindskort gestopt ga over naar koperspiraal. Hopelijk snel van die stomme kwalen af. Is dat niks dan gaat mn man maar voor anticonceptie zorgen ?

 • Nathalie
  23 oktober 2017

  Ik heb een implanon gehad. Had hier in het begin weinig problemen mee en heerlijk dat je er niet meer aan hoef te denken. Na een tijdje toch bijwerkingen als tussentijdse bloedingen. Na overleg deze laten verwijderen. Wat een hel! Het leek wel een slagveld, ze konden hem niet goed vinden en heb nu een heel lelijk litteken op mijn arm! Na de eerste zwangerschap een hormoonspiraal laten zetten, deze kwam er helaas na een aantal maanden vanzelf uit. De pil vergeet ik altijd dus is voor mij ook geen optie. Ik weet ook nog niet wat ik wil na deze zwangerschap

 • Bianca
  23 oktober 2017

  Mijn man heeft zich laten steriliseren. Heerlijk geen gedoe meer. Hij kwam zelf met dit idee en vond het totaal geen opgave. Pijn viel heel erg mee. En nu….. Heerlijk vrijen zonder nadenken over anticonceptie.

 • Bettine
  23 oktober 2017

  Ik ben gesteriliseerd…na onze derde waarvan ook de derde keizersnede is dit meteen na de bevalling gebeurd.

  We hebben hier veel over gesproken met de gynaecoloog en ik was die hormonen zat. Daarbij had ik verklevingen dus de zwangerschappen worden steeds risico voller. We hebben 3 gezonde kinderen wat willen we nog meer. Manlief gaat al richting 50…en ik richting 40 het is goed.
  Er worden veel vragen gesteld en scenario’s geschetst zodat ze zeker zijn van je keus.

  En alles moest goed zijn met de baby, eierstokken niet opgezwollen ect. Als het niet was gelukt tijdens de keizersnede zou mijn man gaan.

  Onze jongste is 9 maanden ik heb er geen spijt van.

 • Lieke
  23 oktober 2017

  Ik heb de mirenaspiraal 4.5 jaar gehad maar in die tijd lang last gehad van vaak en erg lang ongesteld zijn. Nu een paar maanden op de pil overgestapt en die bevalt mij perfect! Slik 3 strips achter elkaar en al die tijd niet ongesteld. Ideaal en ik heb geen vette huid en acne meer en mijn haar is veel minder snel vet. Ik heb geen last van bijwerkingen dus ik ben blij na al die tijd ellende met de spiraal. En tja het zijn idd wel hormonen maar de huisarts zegt ook dat veel mensen dit gewoon gebruiken en dit prima gaat.

  Succes met kiezen! Elk lichaam is anders natuurlijk… je moet misschien dingen uitproberen..

 • Lieke
  23 oktober 2017

  Of je man zich laten helpen natuurlijk! Maar ik ben wel blij met de pil

 • Shanna
  23 oktober 2017

  Als je toch 100% zeker bent dat jullie gezin compleet is dan zou ik sterilisatie van je man serieus overwegen! Jij geen gefrunnik meer aan je lichaam en hij is er in 1 x vanaf! Het zal even minder ‘plezant’ zijn, maar jullie hebben er beide voor de rest van jullie leven profijt van 🙂

 • Kirs
  23 oktober 2017

  Nu bijna een jaar een koperspiraal. Halfjaar na mijn bevalling laten zetten. Alleen het opmeten van de baarmoeder is ff vervelend maar verder echt geen probleem. Ben er zo blij mee! Niet die rommel van hormonen in mn lichaam. Het enige is dat mn cyclus nu 25 dagen is ipv 28 dagen en mn ongesteldheid is que “hoeveelheid” hetzelfde als van nature, de eerste drie maanden was het iets meer dan van nature maar dat is dus hersteld. Kan 10 jaar blijven zitten. Echt een aanrader als je het mij vraagt

 • Cindy
  23 oktober 2017

  Ik ben met de nuvaring zwanger geraakt…. Heb hem juist gebruikt!

 • Lisa
  24 oktober 2017

  Hier een koperspiraaltje laten zetten na 2 kindjes. 3 maanden na de bevalling werd deze gezet en ik was best wel bang, maar het viel reuze mee! Ik heb hem bij mijn verloskundige laten zetten. Dat vond ik ook prettiger dan bij onze mannelijke huisarts! Hij blijft 10 jaar zitten + geen hormonen. Het enigste nadeel is dat je wel ongesteld word! Heb na het zetten van het spiraaltje ook nergens last van gehad verder, maar goed iedereen is anders.. x

 • Eliza
  24 oktober 2017

  Hier ook een dilemma! Mijn moeder heeft trombose gekregen door de pil. Volgens de gyn is dit erfelijk en dus niet verstandig om aan de pil te gaan. Een vriendin van mij heeft de Implanon maar is totaal niet tevreden. Ik heb last van acne en zou dus eigenlijk wel iets met hormonen willen proberen. Maar ik ben bang dat je door de Mirena spiraal ook trombose kan krijgen. Ik zit sterk te denken aan de koperspiraal maar daar gaan mijn acne klachten niet van weg. Verder vindt er bij de koperspiraal wel bevruchting plaats maar kunnen het eitje en zaadje niet nestelen. Ik vind dit ook een beetje een vreemd idee… Momenteel gebruiken we condooms maar ik merk dat mijn huid daar nu geïrriteerd door raakt.

 • Simone
  24 oktober 2017

  Mijn man heeft na de geboorte van onze dochter (wij waren beide erg gelukkig met 2 meiden en wilden het daar beide bij laten) zelf aangegeven dat hij zich wou laten steriliseren. Ik was toen nog zoekende naar anticonceptie en wou net als jij ook geen hormonen en naast ‘gewoon’ een condoomgebruik blijft er dan weinig over. In eerste instantie vond ik zijn idee wel wat eng, en we hebben er een paar maanden over laten gaan. Nu ben ik er erg blij mee 🙂 en hij ook haha, al was de ingreep zelf niet echt fijn voor hem natuurlijk.
  Maar: dit is wel iets waar jullie echt 100% achter zouden moeten staan!

 • Angelique
  24 oktober 2017

  Hier dolblij met de Caya! Geen gepruts in mijn baarmoeder, geen hormonen, mijn lichaam kan lekker haar natuurlijke gang gaan en dat voelt heel fijn! In aanschaf ongeveer €35 en je kunt er twee jaar mee doen. ☺️

  http://www.caya.eu/nl/

 • Ellen
  29 oktober 2017

  Ik ben momenteel zwanger van de derde en krijg ook voor de derde keer een keizersnede. Mijn gynaecoloog stelt een sterilisatie voor direct na keizersnede, dan lig je immers toch al ‘open’. Kwestie van paar minuten extra. Is dit bij jou niet voorgesteld? Ik ben er nog niet helemaal uit, maar neig hier wel naar. Zeker omdat we hierna wel vinden dat we compleet zijn. Benieuwd of er hier ervaringen mee zijn!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.