LIFESTYLE MOEDERSCHAP PERSONAL VLOG

Vlog 19 : Basisschool ervaringen en ochtendspits stress

In de nieuwe vlog neem ik je mee in de reis rondom de basisschool. Want wat is dat wennen zeg! Een nieuw ritme voor Lana maar ook voor ons, een andere werkwijze en natuurlijk die ochtendspits. Ik laat je zien hoe ik die ochtendspits overleef (en hoe ik de avond ervoor een soort mega parcours klaarleg om de ochtend te overleven haha!), wat Lana allemaal meeneemt naar de basisschool en wat er in haar lunchtrommel en fruitbakje zit, we hebben een 10-minuten gesprek en ineens wordt Lana ziek waardoor het toch even anders loopt. Kijk je mee naar deze nieuwe vlog?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Een vlog over de basisschool en al het nieuws daaromheen:
Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze vlog vonden en of jullie je herkennen in mijn ervaringen. Gaat jouw kindje al naar de basisschool en moesten jullie dat eerste jaar ook zo wennen? Hoe zorg jij ervoor dat je de ochtendspits steeds weer vlekkeloos doorkomt? Leg jij alles ook altijd zo uitgebreid klaar of verloopt de ochtend al heel soepel? Heel benieuwd naar jullie ervaringen en wat jullie van de nieuwe vlog vonden. 

Laat je reactie op deze vlog achter bij de comments hieronder, op Youtube of social media, ik ben benieuwd!

Vergeet je ook niet te abonneren op mijn kanaal als je de video leuk vond. Dat kan hieronder via de ‘abonneren’ knop hieronder. Dankjewel voor het abonneren, daar help je me heel erg mee.

abonneren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  • Veronique de Weerd
    7 maart 2018

    Leuke vlog weer Kelly. Ook als wij vroeg in de ochtend weg moeten (2 kids) leggen wij alles klaar zodat de ochtend zo snel en makkelijk mogelijk verloopt.

  • MarjonS
    7 maart 2018

    Hier wisselend. Maar vaak leg ik de tassen van de kinderen al klaar. Ook de kleren de avond van tevoren.
    Scheelt natuurlijk dat onze dochter nu 7 is en al veel zelf kan.
    Maar op mijn werkdagen is het zeker haasten! 7.30 moeten we dan de deur uit (2x per week) en mijn 3e werkdag is minder haasten, omdat mijn moeder dan bij ons thuis oppast.

  • Maike
    7 maart 2018

    Zo goed georganiseerd! Zou ik ook moeten doen eigenlijk scheelt wel stress ja ? maar moet zeggen dat het tot nu toe best goed gaat. Wellicht als nr. 3 wordt geboren (uitgerekend in juli) dat t dan wel nodig is? Mijn oudste gaat sinds september naar school. Alleen woensdagmiddag en vrijdagmiddag vrij. Rest vd dagen half 9 tot 15.15. Hij blijft 2 dagen over op school en 1 tussen de middag thuis.

  • Dymphke
    7 maart 2018

    Leuk om ze jullie routine te zien! Onze zoon gaat sinds deze week officieel naar de basisschool, maar heeft er ook al 5 wen-dagen opzitten.

    De kleertjes voor de volgende dag leg ik klaar en hij kleed zich dan zelf aan. Ondertussen haal ik onze dochter van bijna 2 uit bed die krijgt dan nog bv. Dan haar en mijzelf aankleden en naar beneden. Meestal is het dan een uurtje of 7. Dan een broodje of yoghurt eten, waarbij ik ook zijn eten voor op school klaar maak. Hij heeft een continu rooster, 5 dagen in de week. Elke dag van half 9 tot 2 school. Dat is best veel en pittig (helemaal als ik lees dat er zoveel scholen zijn die de kleuters toch een extra vrije middag geven) maar gelukkig is alles bespreekbaar en mag je in overleg je kindje, wanneer hij of zij moe is, ook ophalen rond 12 uur, wanneer de lunch pauze is.

    Gelukkig is onze school op nog geen 5 minuten loop afstand, dus zijn we er zo.

  • Anke
    7 maart 2018

    Hele leuke vlog! Hier een zoontje van 2 dus ik vind t voor de toekomst vooral interessant om te zien hoe jullie het aanpakken 🙂 kan me voorstellen dat het wennen is aan alle nieuwe dingen, alle scholen hebben ook weer verschillende regels dus het kost vast gewoon wat tijd om daar je weg in te vinden.

  • Lida
    7 maart 2018

    Ha Kelly, leuk om te zien hoe jullie deze ochtendspits hebben. Hoeveel tijd heb je nu ‘s morgens nog nodig om alles op tijd klaar te hebben? Ik sta om kwart over 6 op en doe alles alleen omdat mijn man dan al naar z’n werk gaat. Ik leg de avond van te voren wel de kleding klaar, verder geen voorbereidingen de avond van te voren. Met 3 kinderen waarvan de oudste nu 6 is, is het best een gedoe. Ik moest ook heel erg wennen aan school. Vooral aan het strakke ritme omdat onze dochter thuis luncht. Maar nu ze in groep 3 zit kan ik eindelijk zeggen dat ik eraan gewend ben.

  • Lieke
    7 maart 2018

    Ik.vond het ook erg wennen dat je geen overdracht krijgt. Dat duurt wel ff voor dat went. Je kind vertelt zelf meestal ook maar weinig erover he. Maar in het begin zou ik gewoon af en toe ff vragen hoe het ging. Deed ik ook altijd.
    Mijn kids hebben continurooster. Elke dag tot 14.15. Ideaal!
    Maar wat veel lunch krijgt lana mee zeg. Nou hebben die van mij door dat continurooster ook maar een kwartier ofzo om het op te eten. Voor mijn kids vaak te kort…
    Ik zet wel wat dingen klaar savonds. Tassen. Bordjes. Mokken. Drinken vast in de bekers en nog wat dingen en hun kleren liggen ook klaar. Van mij zijn al wat ouder dat scheelt wel iets..

    Leuke vlog dit hoor maar mis de gewone vlog dan wel een beetje eerlijk gezegd. Dit is meer een extra vlog. Misschien van 1 of 2 dagen waarin je het allemaal vertelt. Mijn kids zijn dus al wat ouder en dan vind ik zon gewone vlog leuker dan vlogs over specifiek babyzaken enzo. Snap je wat ik bedoel??

  • Anneleen
    11 maart 2018

    Slim dat je zo goed georganiseerd bent in de ochtend! En wat jammer dat Lana ziek werd, gelukkig knapte ze snel terug op! 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.