ervaringen plaatsen Implanon

Mijn ervaringen met het plaatsen van de Implanon
Ik heb jullie al eens verteld dat ik best wel twijfelde over welke vorm van anticonceptie ik na de laatste zwangerschap wilde gaan gebruiken. Ik was alledrie de zwangerschappen meteen zwanger, dat is natuurlijk super fijn, maar nu we denken dat we compleet zijn als gezin, is het belangrijk om goede anticonceptie te kiezen. Die keuze is gemaakt en dit werd de Implanon. Waarom het hormoonstaafje en mijn ervaringen met het laten plaatsen van de Implanon deel ik vandaag.


Waarom de Implanon?
De pil was voor mij geen optie omdat ik nogal vergeetachtig ben en dit dan niet consequent zou slikken, een spiraaltje zag ik ook niet zitten, ik heb er al eens een gehad en had hier geen goede ervaringen mee, bovendien krijg ik al kriebels bij het idee van het laten zetten. Ik geef borstvoeding dus dan ben je eigenlijk al klaar met nadenken over andere opties van anticonceptie. Een definitieve vorm van anticonceptie (sterilisatie) is voor ons nog niet aan de orde, we zijn er nog niet 100% over uit dat we echt helemaal compleet zijn. Die keuze kunnen we in de toekomst nog wel overwegen.

Voor mij leek de Implanon dan nog de ‘beste’ optie. Ik riep nog zo niet meer aan de hormonen te willen, maar ik wilde deze optie wel proberen. Je leest zoveel ervaringen van anderen, de een is er helemaal over te spreken, de ander heeft enorm last van bijwerkingen. Dit is ook zo bij pilgebruik, een spiraaltje en andere vormen van anticonceptie. Het is voor ieder lichaam anders hoe het erop reageert. Ik wil het in ieder geval een kans geven zonder mij te laten beïnvloeden door de ervaringen van anderen.

De Implanon laten plaatsen
En zo ging ik op vrijdag naar de apotheek om ‘m’ op te halen en kon ik die maandag de Implanon laten plaatsen. Ik ben totaal niet bang voor prikken en naalden (ik injecteer mezelf gemiddeld 4-8 keer per dag en heb al genoeg ervaring met naalden) dus daar zag ik niet tegenop. Ik kwam bij de huisarts en stond een kwartier later weer buiten met een hormoonstaafje in mijn arm rijker.

Ervaringen plaatsen van een Implanon (hormoonstaafje / anticonceptiestaafje)
Ik kwam binnen in de behandelkamer van de huisarts en hij legde uit hoe het in zijn werk zou gaan. Ik moest liggen, kreeg in mijn bovenarm een injectie als verdoving. We babbelden over koetjes en kalfjes en even later checkte hij of ik niets meer voelde op de verdoofde plek. Ik voelde inderdaad niets meer op die plek en toen haalde hij de Implanon met applicator uit de verpakking. Ik hoorde hem rommelen en dacht dat hij ‘m nog aan het prepareren was. Maar toen zei hij al dat het klaar was. Dat was dus zo gepiept!

ervaringen plaatsen Implanon

Wanneer werkt het hormoonstaafje?
Als je de Implanon laat zitten tijdens je menstruatie dan ben je gelijk beschermd tegen zwangerschap, maar ik heb nog geen menstruatiecyclus in verband met het geven van borstvoeding, dus ik moest een week dubbele bescherming gebruiken voor de Implanon volledig betrouwbaar is tegen zwangerschap. De Implanon beschermt 3 jaar tegen zwangerschap, daarna kun je deze laten vervangen.

Mijn ervaringen met de Implanon tot nu toe
Nu (10 dagen na plaatsing) merk ik eigenlijk nog helemaal niets ervan. Ik heb (op een blauwe plek na) ook geen verdere pijn gehad van de ‘wond’. Van de hormonen zelf heb ik nog geen bijwerkingen. Ik ervaar nog geen symptomen die anders zijn dan anders. Mijn bloedsuikers zijn wat ontregeld maar dit heb ik vaker dus is voor mij ook niet hier direct aan te koppelen. Ik ben tot nu toe dus positief erover.

Ik zal jullie over een tijdje een update delen met mijn ervaringen, wie weet ga ik er nog wel allebei symptomen van krijgen, maar wie weet ook niet. Ik ben heel benieuwd!

Wat voor anticonceptie gebruik jij? Nog meer Implanon gebruikers onder mijn volgers? Wat zijn jullie ervaringen met het hormoonstaafje? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Mijn ervaringen plaatsen van een Implanon (hormoonstaafje)”

 1. Dorien de Lange

  Leuk om te lezen.
  Ik moet ook na gaan denken over anticonceptie.
  Zwanger van de 4e, en dit zal ook mijn vierde keizersnede worden. Eigenlijk was een 4e keer zwanger worden al afgewezen omdat nog een keizersnede niet zonder risico’s zou zijn( al is het dat nooit). Ben zeker benieuwd over je ervaring na een tijdje met deze anticonceptie.

 2. Ik zelf slik (weer) de pil na inderdaad geen hormonen te willen maar toch voor de zekerheid maar weer aan gegaan na overleg met huisarts over welke opties het beste zouden zijn. Niet dat ik negatief wil doen, maar mijn huisarts zei mij “je mag alles qua anticonceptie wat je wilt maar de inplanon zet ik niet meer die heb ik de afgelopen tijd alleen maar verwijderd bij patiënten vanwege klachten”. Als je eigen huisarts je dat verteld dan schrik dat wel af.. stomme hormonen na een jaar voel ik me nu weer afgevlakt terwijl ik zonder hormonen me zooo goed voelde.

 3. Wij gebruiken op moment geen anticonceptie. We willen onze kinderwens in vervulling laten gaan maar tot op heden helaas nog niet gelukt. Hiervoor was ik aan de pil, weet wel heel zeker dat ik niet weer aan de pil ga. Mijn lichaam heeft er behoorlijk last van gehad dus die nooit weer.

 4. Ik heb mijn implanon ongeveer een jaar gehad.. De eerste maanden ging het goed. Maar dan kwam ik opeens onverklaarbare kilo’s bij en had ik mijn regels meer wel dan niet.. De implanon verwijderen was ook niet zo simpel, het heeft toch 45 min geduurd. ik hoop voor jou dat het een groter succes wordt dan bij mij. Ondertussen neem ik de pil terug ondanks de migraine die ik in de stopweek heb. Het is gewoon fijn dat je op reis de pil gewoon kan doornemen en je regel kan uitstellen. Succes ermee!

 5. Ik hoop echt dat je er geen last van blijft houden. Bij mij was de implanon een regelrechte ramp. Na ongeveer 2 maanden was ik om de week ongesteld met alle bijbehorende ongemakken. Na een half jaar hebben ze nog geprobeerd dmv een pil die ik een week slikte om mijn lichaam te resetten, maar helaas zonder resultaat. Paar maand later was ik er klaar mee dus heb ik hem laten verwijderen. Ik slik nu weer gewoon de pil, en voel me stukken beter! Succes!

 6. Vergeten te vermelden, na het verwijderen van de implanon, verdwenen de kilo’s die ik bijkwam (5 tal) als sneeuw voor de zon

 7. Klinkt prima!
  Ik ben 5 weken geleden voor de minipil gegaan, want ik geef borstvoeding. Het idee van zo’n spiraaltje laten zetten trekt mij niet na verhalen van pijn en m niet er uit kunnen krijgen jaren later. Daarnaast geeft ie langere tijd bescherming en wil ik over een jaar opnieuw proberen zwanger te worden.

 8. Hi Kelly.

  Ik heb nu ongeveer 9 maanden de implanon.
  De eerste maand ben ik er goed ziek van geweest en heb ik erg last gehad van de wond.
  Ook heb ik de eerste maanden veel puistjes gehad. Maar dit verdween uiteindelijk allemaal.
  Ik ben 1x nog ongesteld geweest en verder heel af en toe een beetje donker bloed maar niks geks!

  Ik voel mij t beste zonder hormonen maar ja je moet toch wat als je niet altijd condooms wilt gebruiken haha!
  Ik noem het t beste van het slechtse, en ben er blij mee!

  Fijn artikel!

 9. Hi, Kelly! Ik heb de implanon nu al 2,5 jaar. En het is echt een uitkomst voor mij. Van de pil werd ik vaak saggo of vergat hem idd! En heb er veeel minder last van sinds ik het staafje heb. En idd totaal geen last van. Soms even voelen of hij er nog zit, haha. Ik ga van de zomer hem om laten wisselen voor een nieuwe! Ik ben wel een persoon dje bang is voor naalden. Maar gewoon even niet kijken. Ben benieuwd hoe het wisselen gaat!

 10. Hai Kelly,

  Ik heb ook een inplanon! En het bevalt me super goed, heb geen bijwerkingen en ook geen bloedingen meer!
  Zeker een aanrader!
  Alleen als ik aan het sporten ben en me spierballen train, voel ik hem soms over me spierbal glijden! Haha
  Groetjess

 11. fijn dat je er geen last van hebt meis. ik gebruik zelf geen anticonceptie meer omdat het niet nodig is aangezien alles stil ligt bij mij 😉 hiervoor aan de pil gezeten en ook spiraal gehad

 12. Ik heb ook de implanon, nu anderhalf jaar.

  Het plaatsen was zo grdaan, ook al zag ik daar wel een beetje tegen op. Verder heb ik het eerste jaar af en toe jeuk gehad op de plek waar hij zit. Verder ben ik het eerste jaar niet ongesteld geworden en nu af en toe, maar dan 2 weken lang. Ik ben er echt super blij mee na het gebruik van de pil. Ik zei ook geen hormonen meer te willen, maar dit gaat gelukkig tot nu toe goed.

  Veel succes! En ben benieuwd naar jouw verdere ervaringen.

 13. Hoi,

  Ik heb alleen ervaring met de pil en ben 3 jaar geleden gestopt want ik wilde die rommel niet meer in mn lijf. Een dochter later? wil ik weer aan de anticonceptie. Zit de ‘Lady Comp’ te overwegen. Een computertje die aan de hand van je temperatuur kan zeggen of je vruchtbaar bent. 99,3% betrouwbaarheid en zonder hormonen!

  Groetjes!

 14. Heb ook de implanon gedaan en het eerste jaar was het een feest, niet omgesteld en eigenlijk geen bijwerkingen. Hierna was ik letterlijk maanden lang “ongesteld” nooit heel veel bloed maar wel elke dat wat en dat was echt heel erg vervelend. Na een maand of 7 was ik er toen echt helemaal klaar mee. Ik hoop dat het voor jou een stuk langer gaat werken!

 15. Hier een positieve spiraaltje-gebruikster! 5 jaar geleden voor de eerste keer laten plaatsen en hier heb ik ruim 3,5 jaar ‘goed op gedraaid’. Ik ben geen enkele keer ongesteld geworden. Laten verwijderen zodat mijn lichaam de boel zelf weer kon gaan regelen voordat wij gingen proberen zwanger te worden. Ook dit ging beide zeer voorspoedig. Na mijn zwangerschap en bevalling heb ik vorige week (10 weken na de bevalling) opnieuw een Mirena spiraaltje laten plaatsen. De eerste keer deed het al niet echt pijn, klein beetje akelig gevoel. Het verwijderen ging ook heel goed en de tweede plaatsing ging vanzelf! Ik zweer dus echt bij het spiraaltje! Maar het is echt heel persoonlijk wat voor iedereen prettig werkt…

 16. Klinkt als een simpele ingreep. Hopelijk blijft het goed bevallen!

  Ik heb altijd de pil geslikt. In juli gestopt en ondertussen alweer ruim 18 weken zwanger 😉 wat ik qua anticonceptie na de zwangerschap ga doen weet ik nog niet zo goed..

 17. Ben wel heel benieuwd naar de bijwerkingen. Heb zelf heel veel last van hormonen bij anticonceptie, zelfs bij de nuvaring die toch heel plaatselijk hormonen afgeeft.
  Na 2e zwangerschap daarom alleen condooms gebruikt, maar nu zwanger van de 3e, wat niet gepland was (wel zeer welkom).
  Over week of 20 moeten wij dus ook gaan nadenken over wat we willen. We zijn beide begin 30 dus sterilisatie vind ik nogal vroeg en definitieve keuze.
  Moeilijk hoor!

 18. Ik overweeg ook de ladycomp te gaan gebruiken want het klinkt echt super goed. Maar dan moet wel mijn cyclus weer op gang komen. ?

 19. Ik had in 2012 ook de Implanon laten zetten. Een van de aparte bijwerkingen die ik had, was dat ik om de zoveel weken een oogontsteking kreeg. Na enige tijd kreeg ik ook steeds bloedingen en op een gegeven moment stopte die ook niet meer. Dit was na ongeveer 2 jaar. De gynaecoloog zei dat mijn lichaam eigenlijk teveel hormonen binnen kreeg en het implanon zijn werk té goed deed.

  Ik heb toen besloten om het staafje uit mijn arm te laten halen en ben terug gegaan naar de pil, maar ik merk dat mijn lichaam nog steeds niet terug is naar wat het voor het plaatsen van de implanon was. Ik heb verschillende varianten van de pil geprobeerd maar krijg nog steeds bloedingen buiten de stopweek.

  Al met al was mijn eigen ervaring dus niet zo denderend, maar ik heb wel ook veel positieve ervaringen gehoord van vrouwen uit mijn omgeving, dus ik hoop dat het voor jou wel goed werkt! 🙂 xx

 20. Zelf ga ik niks meer gebruiken. Kan geen hormoon meer zien of voelen 😉 vriend laat zich helpen. Hij vind dat ik door iui en zwangerschappen genoeg hormonen heb moeten doorstaan.

  Wel laat hij zich helpen dat t eventueel ook weer terug gedraaid kan worden.

 21. Ik moet zeggen dat ik er heel tevreden over was! Ik heb dit 2 x gehad (na elkaar). Geen bijwerkingen, geen bloedingen. Bij mij werd dit in het ziekenhuis geplaatst en verwisseld. Mijn zus heeft dit 3 x gehad en ook tevreden.

  Na het (probleemloos) uithalen was ik na 5 pogingen zwanger. Na mijn zoontje had ik gekozen voor een spiraaltje (6 weken na de bevalling). Pijn viel erg goed mee omdat de baarmoeder volgens de gyneacoloog wat ‘weker’ was. Laten uithalen en 2 pogingen later ben ik (op dit moment) zwanger van een 2e kindje ?!

  Ik ga geloof ik toch weer voor het spiraaltje zal kiezen hierna. Puur omdat dit 5 jaar werkt en implanon 3 jaar ?.

  Veel succes! Hopelijk hoor je ook bij de positieve verhalen. De ervaringen zijn erg uiteenlopend ?. Groetjes!

 22. Ik heb zelf ook een implanon. De eerste maanden waren rampzalig. Ik verloor non stop kleine beetjes oud bloed. Nu, een half jaar later, word ik niet meer ongesteld. Ideaal, al was ik in het begin wel erg bang om zwanger te zijn dankzij deze plotselinge verandering! En dan ga je natuurlijk voelen in je arm of de implanon er nog wel zit… en dan stressen als je hem niet meer voelt! Gelukkig bleek ie er wel nog te zitten. Verder ben ik ruim 10 kilo aangekomen in die 6 maanden tijd….

 23. Zelf ben ik na mijn zwangerschap weer (net als de ruim 10 jaar voorafgaand aan het zwanger willen worden) weer begonnen met “de pil”. Voor mij is dit een deel van minn avondroutine geworden. Het zit er in gebakken, vergeten zal ik dan ook niet snel.

  Het fijne aan de pil vind ik dat ik het zelf in de hand kan houden, zo kan ik zelf bepalen of ik een menstruatie “oversla” als het “even” niet uitkomt, maar heb ik ook naar mijn gevoel volledig de controle over het wel of niet zwanger worden.

  Natuurlijk is geen enkele vorm van anticonceptie 100% betrouwbaar, maar het idee dat ik het zelf in de hand heb, door het zelf netjes elke avond in te nemen, vind ik toch een prettigere gedachte.

 24. Ik vind het persoonlijk een heel eng idee om zo’n staafje onderhuids in te brengen, je hoort wel eens dat ze gaan ‘zweven’. Persoonlijk toch wel heel erg benieuwd hoe het jou gaat bevallen: Ik overweeg nu de minipil (ivm borstvoeding en heftige reactie op normale pil) maar een implanon zou eventueel ook kunnen als ik het goed heb begrepen.
  Na de geboorte van ons derde kindje zou mijn man zich laten steriliseren, afspraak stond zelfs al maar we twijfelen nog zo erg of ons gezin nu echt compleet is dat we besloten hebben om nog even te wachten met een definitieve oplossing.

 25. Succes Kelly. Ik hoop dat het voor jou wel werkt. Bij mij begon de ellende na zes weken. Heb m na een jaar laten verwijderen. Ik hoop oprecht dat voor jou wel werkt, ik ken in mijn omgeving enkel mensen met minder positieve ervaringen.

 26. Wij hebben 2 kinderen. 10 en 8 jaar oud. Ik heb de pil geslikt, hormoolspiraaltje gehad en nog eens de pil geslikt. Ik heb persoonlijk veel last van de hormonen en heb dus begin dit jaar gekozen helemaal geen anticonceptie te nemen. Omdat mijn Kids al wat ouder zijn is nu bij ons nu wel definitief de keuze gekomen geen zwangerschap meer te willen. Mijn man gaat zich laten steriliseren. Groetjes Susanne

 27. Ik heb al sinds 2013 een implanon. Dit is dus mijn tweede staafje.
  Ik ben heel erg tevreden, af en toe heb ik wel eens een doorbraakbloeding die kan ik gelukkig op 1 hand tellen.
  Ik heb wel wat last van de bijwerkingen m.b.t. migraine.

 28. Ik vind het zo’n naar idee, een staafje in de arm. Ik ben drie maanden geleden bevallen van de tweede, beide kwamen spontaan, maar een derde hoeft niet zo snel. Ook ik wil geen hormonen, de koperspiraal viel er bijna uit en sterillisatie is dus nog niet aan de orde omdat we wel een derde kind willen. En zo kwam ik uit op… niets. We gebruiken momenteel maar condooms want helaas is er voor de man geen andere vorm van anticonceptie. Ik ben benieuwd hoe de Implanon over een tijdje bevalt en of je er dan nog steeds blij mee bent.

 29. Zelf heb ik na mijn bevalling ook een implanon laten zetten, maar wat een DRAMA was dat☹ na het zetten voelde ik het staafje niet zitten (wat wel hoort), maar hij zat er wel goed in volgens de huisarts..nou en OF hij er wel in zat want ondanks die verdoving kon ik het gewoon voelen. De 2 dagen erna kon ik mn kindje nauwelijks optillen en m’n arm niet gebruiken door de pijn? maar dat is even doorzetten en het aller aller ALLER grootste voordeel ervan: niet meer ongesteld??

 30. Ik ben zo blij dat ik eindelijk verlost ben van m’n implanon! De eerste echt geen slecht woord over, maar de 2e…… 15kg aangekomen, soms 6 weken aan een stuk ongesteld.

  Het verwijderen van de implanon is wel leuk om te zien, dat staafje groeit zo vast dus ze moeten flink wat snijden. Hele bevalling om die eruit te krijgen.

  Ik ga nu de Ladycomp Daisy gebruiken.

 31. hoi leuk om te lezen ik gebruik op het moment nog geen anticonceptie ik ben 24 maart 2016 bevallen van ons meisje jasmijn en dit jaar 24 augustus van ons jongetje lysem kort op elkaar dus wij hebben in totaal 4 kinderen en voorlopig willen we geen vijfde
  we hebben het vooral druk met de kleinste twee
  maar de oudste twee van 7 en bijna 9 hebben we toch ook ons handen vol aan
  bij elkaar is het een drukke boel bij ons haha
  maar zoals het nu is vind ik het goed ons jongetje is nu bijna 4 maanden en wil ik echt goed alle aandacht geven dat zelfde geld voor ons derde prinsesje die 24 maart 2 zal woorden ik wil niet dat ze nog meer aandacht moeten inleveren van mij
  en mijn man heeft de zorg voor de kindjes als ik werk dat is voor hem ook pittig daarnaast haalt hij de boodschappen kookt werkt daarnaast zelf ook nog dus ja hij wilt ook zeker geen kindje erbij nu
  ik zeg voorlopig want ik sluit niet uit er helemaal geen meer te willen
  maar voor nu is het compleet zo
  ik weet alleen nog niet welke soort anticonceptie ik zal nemen
  ik wil iets met zo min mogelijk hormonen.

 32. hoi hoi,

  04-12-2017 heb ik mijn implanon laten plaatsten omdat dit een enorme uitkomst voor mij was inverband met constant vergeten van de pil en niet vaker in de stress zitten dat er een kans is dat ik zwanger was met mega veel bijwerkingen van de morning after.
  Helaas ben ik twee weken na het plaatsen van de pil ongesteld geworden ofzo maar dan elke dag lang tot eigenlijk vannochtend (Hopen dat het nou wegblijft). Wel ben ik enorm nieuwsgierig naar uw ervaringen met het implanon en hoop ik dat het voor u beter uitgepakt heeft.

  Met vriendelijke groet,
  anoniem

 33. Pilgebruiksters kunnen hun menstruatie vervroegen of uitstellen zonder dat de veiligheid ervan afneemt. Met een éénfase pil kunnen alle tabletten in strips van 21 of 22 stuks worden gebruikt om de menstruatie uit te stellen. De tabletten worden dan gewoon zo lang nodig doorgenomen. Pas bij het stoppen met de tabletten (gedurende de stopweek) zal de menstruatie starten. Sommige fabrikanten leveren hun éénfase pil met 28 tabletten, waarbij de laatste 6 of 7 pillen placebo’s zijn. In dit geval moeten de neppillen worden overgeslaten en gaat men direct verder met een nieuwe strip. Wordt de twee- of driefase pil gebruikt, zijn er twee mogelijkheden. Ofwel wordt er geen stopweek ingelast, en wordt er doorgegaan met een nieuwe strip met pilletjes van dezelfde kleur als op het einde van de vorige strip. Ofwel wordt er onmiddellijk voor het ingaan van de stopweek overgeschakeld op een éénfasepil met eenzelfde of hoger progestageengehalte. Wel even opletten, want hoe langer de menstruatie wordt uitgesteld, hoe groter de kans op doorbraakbloedingen. Er treed dan onverwacht een menstruatie-achtige bloeding op, die omwille van het feit dat ze plots op komt zetten, nog vervelender is dan een gewone menstruatie.
  Apotheek onlangs geplaatst…Acne: bijna niemand ontkomt eraan, maar wat is het?My Profile

 34. Sinds oktober 2018 heb ik een implanon, het eerste jaar was ik eigenlijk zeer te spreken en mijn menstruatie bleef weg.
  Eerste twee weken na het zetten qua gedrag heel wisselend, snel boos worden om kleine dingen maar dat was zeker na een maand weg.
  Na ongeveer een jaar, ben ik zo in de zes weken ongesteld, voor mijn doen meer dan zonder anticonceptie. Zo’n 1,5 week. Normaal ben ik altijd drie dagen ongesteld maar ik mag niet klagen.
  Sinds zeker een half jaar last van vage bijwerkingen waarvan ik denk, dat het door de implanon komt. Bijwerkingen zoals, droge vagina, afgevlakte emoties, hoofdpijn.
  Ik overweeg de implanon eruit te laten halen maar wat moet ik dan gebruiken? De pil wil ik echt niet meer en een spiraaltje vind ik dood eng. Momenteel nog geen kinderwens dus vind het maar lastig.
  Ik vraag mij ook af of er meer vrouwen zijn met deze vage bijwerkingen?

 35. Na jaren de pil gebruikt te hebben ben ik daar 5 jaar geleden mee gestopt, toen een hele tijd niks gebruikt en daarna over gegaan op de koperspiraal wat dus echt een drama was. Maanden ongesteld en vreselijke pijn.. Ik ben echt zo zoekende naar een anticonceptie… Hormonen van de pil ga ik niet goed op maar de koperspiraal zonder hormonen ook niet, een condoom vind ik ook niet alles zeker met het oog dat ik 21 ben en voorlopig geen kinderwens heb. Ik twijfel dus ook over de implanon maar heb dus al echt acne en ben zo bang dat dat nóg erger wordt.

 36. Heey iedereen,
  Ik heb nu 3 dagen de implanon
  Het zetten deed helemaal geen pijn en was ook niet bang
  Alleen nu is het heel erg blauw en als ik mij omhoog wel duwen dan doet de implanon aardig zeer dan krijg een soort van steek maar weet niet of dat normaal is wel het net hebt
  Voor de rest heb ik nergens last van nog

 37. Ik heb even getwijfeld om dit stuks daadwerkelijk te posten. Het betreft namelijk iets heel persoonlijks. Daarnaast is het een onderwerp dat vaak niet echt besproken wordt en soms zelfs geschuwd wordt. Toch kies ik ervoor om jullie erover te vertellen. Het heeft mij namelijk heel erg geholpen om verhalen en ervaringen van anderen te lezen en te horen. Dat heeft mij geholpen het vertrouwen te krijgen daadwerkelijk deze stap te maken. Misschien kan ik anderen inspireren met mijn verhaal. En voor degene die de titel nog niet hadden gelezen: Het gaat hier om het stoppen met de anticonceptiepil. Ho, niet meteen schrikken. Ik heb (vooralsnog) geen kinderwens. Het heeft helemaal, niks, nada te maken met zwanger willen worden.
  Apotheek onlangs geplaatst…Hoe supplementen artrose op een natuurlijke manier kunnen verlichtenMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.