Ardennen samen liefd

5 jaar geleden, hoe zal ik er over 25 jaar uit zien? 

Een tijdje geleden schreef ik een emotionele, persoonlijke brief aan mijn jongere zelf. De 16-jarige Kelly om precies te zijn. Het leek me leuk om dit weer te doen, maar dan een brief aan mijn oudere zelf. De Kelly die ik over 25 jaar ben, of hoop te zijn, dan ben ik 50 jaar oud. Hoe zal ik dan in het leven staan? Hoe zal ik dan terugkijken op de Kelly die ik nu ben?  Hoe verwacht ik dan dat het met Lana en Aimy zal gaan?
Lieve Kelly..

Je bent nu 25 jaar ouder, dat is een verdubbeling van leeftijd ten opzichte van nu je deze brief schrijft. Ik ben heel benieuwd hoe je deze brief terugleest. Wat heb je in de afgelopen 25 jaar aan levenservaring mogen opdoen? Wat is er allemaal gebeurd? Hopelijk zijn een heleboel negatieve gebeurtenissen je bespaard gebleven. Hopelijk ben je nog steeds gezond en heeft diabetes je lichaam niet al te veel aangetast. Hopelijk zijn je lieve dierbaren nog steeds om je heen, daar kan ik alleen maar heel hard op hopen, wensen en dromen.

Ben je over 25 jaar nog steeds zo’n flapuit? Iemand die gevoelsmatig ‘maar wat doet’ maar daarmee wel haar dromen laat uitkomen. Perfectionistisch, soms onzeker, maar vooral gewoon ‘Kelly’. Iemand die overal het positieve van probeert in te zien. Wat voor werk zal je doen als je 50 jaar bent? Wordt Kellycaresse.nl dan een soort oma-blog haha, of werk je dan weer als sociaal pedagogisch hulpverlener? Wie weet ga je een hele andere kant op. Ik ben heel benieuwd wat er op je pad zal komen.

Over 25 jaar is Lana 27 jaar oud en de puberteit lang en breed gepasseerd. Ik voorspel dat die puberteit, van beide meiden, niet makkelijk zal zijn geweest. Maar misschien is er nog een derde kindje bijgekomen? En zal dit dan een jongen of meisje zijn geweest? Wat ik vooral voor je wens is dat ze gezond zijn, dat is het meest waardevolle, de rest maakt eigenlijk niets uit.
Het zal een spannend moment zijn geweest toen de kinderen uit huis zijn gegaan. Zeker even slikken, maar ook wel iets heel moois. Dat je de kinderen van baby af aan hebt mogen groot brengen tot volwassenen die hun eigen pad op gaan. Spannend maar heel erg mooi. Ik ben benieuwd hoe dit zal zijn. En misschien blijven de meiden langer thuis wonen, dat kan natuurlijk ook.

Met mijn moeder <3

Wie weet is Lana dan al mama en ben jij dus oma. Lana is geboren toen je 23 jaar oud was, dus het zou statistisch gezien prima kunnen. Maar misschien is ze hier (nog) niet aan toe, dan is dat natuurlijk ook goed. Zolang ze maar gelukkig is en haar dromen mag na leven en doet waar ze gelukkig van wordt. Aimy is dan 25 jaar oud. Wat ik zo voor de meisjes hoop is dat ze zo mooi contact samen mogen hebben. Dat ze als een soort vriendinnen door het leven mogen gaan. Elkaar overal zullen steunen en elkaar opzoeken wanneer die behoefte er is. Dat lijkt me zo speciaal! Wie weet komt binnenkort, of is die al geweest, de dag dat je met je dochter(s) op pad mocht voor een trouwjurk. Hoe speciaal is dat! Maar misschien zijn ze nog lekker aan het studeren. Wie zal het zeggen? Het is leuk om over de toekomst te fantaseren. En wat de meisjes ook gaan doen, het is altijd goed. Je zal als moeder achter iedere keuze die ze maken met de volle 100% achter ze staan.

En als de kinderen uit huis zijn, wat voor bijzondere dingen ga je dan beleven? Zal je met Yannick de liefde voor reizen wat meer gaan oppakken? Verre reizen maken die je met kinderen niet zomaar zou doen? Of heb je dat juist wel al gewoon met de kinderen gedaan? Ik heb geen idee. Ik ben benieuwd hoe het leven er dan zou uitzien en ik hoop dat dit met veel liefde en gezondheid mag uitkomen.

Lieve Kelly, ik hoop dat je de 50 mag halen, om zo door te gaan naar de 75 en meer 😉 Tot die tijd probeer ik alles uit het leven te halen wat er voor mij in zit! En dat is ook precies wat ik ieder van jullie ook wens!
Fantaseer jij weleens over de toekomst? Wat hoop je dan voor jezelf? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

32 gedachten over “Beste Kelly: Een brief aan mijn 25 jaar oudere zelf”

 1. Ik fantaseer eigenlijk nooit over de toekomst, althans niet over zo’n lange periode. Veel mensen willen graag wel eens vooruit kijken, ik wil dat juist helemaal niet. Soms ben ik blij dat ik dingen van tevoren nog niet wist. Je wenst mooie dingen: je gezondheid, de meiden, je werk. Hoe zal het inderdaad toch zijn, over 25 jaar :-).
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: de laatste keer tagMy Profile

 2. Dat is wel erg ver vooruit kijken haha. Denk dat ik dat nog niet wil. Natuurlijk denk ik wel eens na over Fay, hoe ze gaat worden en welke keuzes ze gaat maken. Zal ze ook kinderen willen of misschien wel niet? Heeft ze een broertje of zusje? Maar sta er verder amper bij stil. Het heden kost me al genoeg )positieve) energie
  Nicole onlangs geplaatst…Wat ik vind van wielrennersMy Profile

 3. Wat mooi geschreven Kelly! Ik durf soms niet echt aan de toekomst de denken. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Wel hoop ik dat onze kindjes vol liefde mogen opgroeien en dat wij, als het ons gegund is, nog een derde en misschien wel een vierde kindje mogen krijgen. Maar voor nu geniet ik nog heerlijk van ons peuterzoontje en onze twee weken oude baby en zien we wel wat de dag brengt.
  marie-louise onlangs geplaatst…Had je niet liever een meisje gewild?My Profile

 4. Prachtig Kelly.. ik kreeg er een beetje een brok van in mijn keel. Gewoon omdat ik ineens besefte dat de tijd zo snel kan gaan en je kindjes straks ineens volwassen zijn en gaan uitvliegen. Dat moment wil je toch gewoon zo lang mogelijk uitstellen..?! Goed dat je zoveel nadenkt over de toekomst. Ik doe dat (te) weinig, ik zie altijd wel wat er gebeurt.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: vliegen met een tweelingMy Profile

 5. Wat een mooie brief. Bijzonder om te bedenken dat je dochters dan echt volwassen zijn en misschien dezelfde ontwikkelingen doormaken die jij de afgelopen jaren doorgemaakt hebt. Misschien bloggen zij dan ook wel. Als dat tegen die tijd nog bestaat, haha.
  Annemijn onlangs geplaatst…Op jezelf gaan wonen. Hoe pak je dat aan?My Profile

 6. Ik denk soms ook wel is na over de toekomst maar niet zover als 25 jaar hooguit 5 jaar. Dan hoop ik nog steeds heel erg gelukkig te zijn met Dennis wellicht met een kindje erbij of niet. Dat ons hondje dan al lekker oud en versleten is en dat ik al wat mooie reizen heb mogen maken. Ik probeer vooral van iedere dag lekker te genieten want de tijd gaat al zo hard en vliegt zo voorbij.
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario week 22My Profile

 7. Mooie geschreven Kelly. Ergens is het wel fijn dat het leven zo onvoorspelbaar is en dat we geen idee hebben hoe ons leven er over zoveel jaar zal uitzien, maar dat we wel kunnen dromen en ons best kunnen doen om het te laten worden zoals we zouden willen. En verder inderdaad zien wat er op ons afkomt en welke weg we gaan volgen. Alles ligt nog open en er zijn zoveel mogelijkheden, dat vind ik heel mooi!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Leven met het prikkelbare darm syndroom…My Profile

 8. Wat een mooie brief. Je inspireert mij om dit soort brieven ook te gaan schrijven, Kelly. Juist met dit soort brieven sta je mooi stil bij het nu en de onvoorspelbaarheid van het leven. Ik zie ook dat jij geniet, op je blog, en stil staat bij ieder momentje. Niet veel mensen hebben die gave. Jij ontwikkelt hem goed. Ik ben 23 en nog geen moeder, maar ik hoop ooit wel moeder te worden. Ik haal veel liefde uit jouw verhalen op je blog. Dankjewel X

 9. Mooi geschreven, poeh wel even heftig om erover na te denken wat ik voor mezelf hoop. Over 25 jaar hoop ik mama te mogen zijn van 2 pracht kinderen die hun eigen leventje hebben opgebouwd, die waarschijnlijk nog thuis wonen, maar waar mijn man en ik wat meer vrijheid hebben gekregen voor reizen etc. Ik hoop dat mijn kinderen over 25 jaar nog hun opa’s en oma’s hebben waar ze veel mooi herinneringen mee maken. Ik ga er nog eens verder over nadenken en misschien schrijf ik ook wel een brief aan mijzelf over 10 jaar ofzo.. 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Boeken gelezen #3My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.