Beste Kelly: Een brief aan mijn 25 jaar oudere zelf

Ardennen samen liefd

5 jaar geleden, hoe zal ik er over 25 jaar uit zien? 

Een tijdje geleden schreef ik een emotionele, persoonlijke brief aan mijn jongere zelf. De 16-jarige Kelly om precies te zijn. Het leek me leuk om dit weer te doen, maar dan een brief aan mijn oudere zelf. De Kelly die ik over 25 jaar ben, of hoop te zijn, dan ben ik 50 jaar oud. Hoe zal ik dan in het leven staan? Hoe zal ik dan terugkijken op de Kelly die ik nu ben?  Hoe verwacht ik dan dat het met Lana en Aimy zal gaan?
Lieve Kelly..

Je bent nu 25 jaar ouder, dat is een verdubbeling van leeftijd ten opzichte van nu je deze brief schrijft. Ik ben heel benieuwd hoe je deze brief terugleest. Wat heb je in de afgelopen 25 jaar aan levenservaring mogen opdoen? Wat is er allemaal gebeurd? Hopelijk zijn een heleboel negatieve gebeurtenissen je bespaard gebleven. Hopelijk ben je nog steeds gezond en heeft diabetes je lichaam niet al te veel aangetast. Hopelijk zijn je lieve dierbaren nog steeds om je heen, daar kan ik alleen maar heel hard op hopen, wensen en dromen.

Ben je over 25 jaar nog steeds zo’n flapuit? Iemand die gevoelsmatig ‘maar wat doet’ maar daarmee wel haar dromen laat uitkomen. Perfectionistisch, soms onzeker, maar vooral gewoon ‘Kelly’. Iemand die overal het positieve van probeert in te zien. Wat voor werk zal je doen als je 50 jaar bent? Wordt Kellycaresse.nl dan een soort oma-blog haha, of werk je dan weer als sociaal pedagogisch hulpverlener? Wie weet ga je een hele andere kant op. Ik ben heel benieuwd wat er op je pad zal komen.

Over 25 jaar is Lana 27 jaar oud en de puberteit lang en breed gepasseerd. Ik voorspel dat die puberteit, van beide meiden, niet makkelijk zal zijn geweest. Maar misschien is er nog een derde kindje bijgekomen? En zal dit dan een jongen of meisje zijn geweest? Wat ik vooral voor je wens is dat ze gezond zijn, dat is het meest waardevolle, de rest maakt eigenlijk niets uit.
Het zal een spannend moment zijn geweest toen de kinderen uit huis zijn gegaan. Zeker even slikken, maar ook wel iets heel moois. Dat je de kinderen van baby af aan hebt mogen groot brengen tot volwassenen die hun eigen pad op gaan. Spannend maar heel erg mooi. Ik ben benieuwd hoe dit zal zijn. En misschien blijven de meiden langer thuis wonen, dat kan natuurlijk ook.

Met mijn moeder <3

Wie weet is Lana dan al mama en ben jij dus oma. Lana is geboren toen je 23 jaar oud was, dus het zou statistisch gezien prima kunnen. Maar misschien is ze hier (nog) niet aan toe, dan is dat natuurlijk ook goed. Zolang ze maar gelukkig is en haar dromen mag na leven en doet waar ze gelukkig van wordt. Aimy is dan 25 jaar oud. Wat ik zo voor de meisjes hoop is dat ze zo mooi contact samen mogen hebben. Dat ze als een soort vriendinnen door het leven mogen gaan. Elkaar overal zullen steunen en elkaar opzoeken wanneer die behoefte er is. Dat lijkt me zo speciaal! Wie weet komt binnenkort, of is die al geweest, de dag dat je met je dochter(s) op pad mocht voor een trouwjurk. Hoe speciaal is dat! Maar misschien zijn ze nog lekker aan het studeren. Wie zal het zeggen? Het is leuk om over de toekomst te fantaseren. En wat de meisjes ook gaan doen, het is altijd goed. Je zal als moeder achter iedere keuze die ze maken met de volle 100% achter ze staan.

En als de kinderen uit huis zijn, wat voor bijzondere dingen ga je dan beleven? Zal je met Yannick de liefde voor reizen wat meer gaan oppakken? Verre reizen maken die je met kinderen niet zomaar zou doen? Of heb je dat juist wel al gewoon met de kinderen gedaan? Ik heb geen idee. Ik ben benieuwd hoe het leven er dan zou uitzien en ik hoop dat dit met veel liefde en gezondheid mag uitkomen.

Lieve Kelly, ik hoop dat je de 50 mag halen, om zo door te gaan naar de 75 en meer 😉 Tot die tijd probeer ik alles uit het leven te halen wat er voor mij in zit! En dat is ook precies wat ik ieder van jullie ook wens!
Fantaseer jij weleens over de toekomst? Wat hoop je dan voor jezelf? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

32 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  7 juni 2016

  Mooi geschreven! Soms zou ik ook wel even in de toekomst willen kijken, even spieken hoe het is en dan weer terug naar deze tijd.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 22 met een snufje liefdeMy Profile

 • Elisabeth
  7 juni 2016

  Mooi hoor! Ik vind het zelf zo lastig om me voor testellen hoe alles zal zijn dan… hoe is t met Jim en Rogier? Waar zal ik werken? Heel lastig…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Dingen waar mijn dreumes van gaat stuiteren van enthousiasmeMy Profile

 • Josan
  7 juni 2016

  Mooi geschreven. Ik denk wel eens vooruit maar ook weer niet zover. Ik moet er niet aan denken over 25 jaar! Dat voelt echt zo oud!
  Josan onlangs geplaatst…Wat zit er in Zwitsal?My Profile

 • Femke
  7 juni 2016

  Ik fantaseer eigenlijk nooit over de toekomst, althans niet over zo’n lange periode. Veel mensen willen graag wel eens vooruit kijken, ik wil dat juist helemaal niet. Soms ben ik blij dat ik dingen van tevoren nog niet wist. Je wenst mooie dingen: je gezondheid, de meiden, je werk. Hoe zal het inderdaad toch zijn, over 25 jaar :-).
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: de laatste keer tagMy Profile

 • Channa
  7 juni 2016

  Haha, 25 jaar verder is wel heel ver. Zowel leuk zijn als je dan nog een oma blog hebt 😉
  Channa onlangs geplaatst…Action Shoplog JuniMy Profile

 • Stefanie
  7 juni 2016

  Mooi geschreven! Ik denk weleens vooruit ja, maar soms is het ook wel eng om zo ver vooruit te denken vind ik dan!
  25 jaar duurt nog heel lang 😉
  Stefanie onlangs geplaatst…Mijn verhaal over een tekort aan vitamine DMy Profile

 • Kelly
  7 juni 2016

  Mooi geschreven! Jeetje over 25 jaar tik ik de 50 ook bijna aan! Ben benieuwd wat er het pad gaat komen!
  Kelly onlangs geplaatst…Zoo Veldhoven in the pictureMy Profile

 • Maike
  7 juni 2016

  Wat mooi om zoiets te doen!
  Maike onlangs geplaatst…Bruiloft met Jo MaloneMy Profile

 • Dita
  7 juni 2016

  Mooi geschreven! Ik denk zo nu en dan ook wel na over de toekomst. Zo benieuwd wat het ons gaat brengen maar ik probeer altijd volop van deze tijd te genieten.
  Dita onlangs geplaatst…Wat zit er in de luiertas van Mila?My Profile

 • Nicole
  7 juni 2016

  Dat is wel erg ver vooruit kijken haha. Denk dat ik dat nog niet wil. Natuurlijk denk ik wel eens na over Fay, hoe ze gaat worden en welke keuzes ze gaat maken. Zal ze ook kinderen willen of misschien wel niet? Heeft ze een broertje of zusje? Maar sta er verder amper bij stil. Het heden kost me al genoeg )positieve) energie
  Nicole onlangs geplaatst…Wat ik vind van wielrennersMy Profile

 • Yvonne
  7 juni 2016

  Mooie brief aan jezelf. Sinds dat ik mama ben denk ik wel vaker na over gezondheid en de toekomst. Hopelijk groeit hij op als een zelfverzekerd persoon die gelukkig in het leven is.
  Yvonne onlangs geplaatst…Review: Nieuw bij Lidl: reiningingsmelk en tonicMy Profile

 • marie-louise
  7 juni 2016

  Wat mooi geschreven Kelly! Ik durf soms niet echt aan de toekomst de denken. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Wel hoop ik dat onze kindjes vol liefde mogen opgroeien en dat wij, als het ons gegund is, nog een derde en misschien wel een vierde kindje mogen krijgen. Maar voor nu geniet ik nog heerlijk van ons peuterzoontje en onze twee weken oude baby en zien we wel wat de dag brengt.
  marie-louise onlangs geplaatst…Had je niet liever een meisje gewild?My Profile

 • saskia
  7 juni 2016

  25 jaar lijkt zó lang maar aan de andre kant vliegt de tijd! Mooie brief en mooi geschreven.
  saskia onlangs geplaatst…Tips: vlekken verwijderen uit kledingMy Profile

 • Carlijn
  7 juni 2016

  Prachtig Kelly.. ik kreeg er een beetje een brok van in mijn keel. Gewoon omdat ik ineens besefte dat de tijd zo snel kan gaan en je kindjes straks ineens volwassen zijn en gaan uitvliegen. Dat moment wil je toch gewoon zo lang mogelijk uitstellen..?! Goed dat je zoveel nadenkt over de toekomst. Ik doe dat (te) weinig, ik zie altijd wel wat er gebeurt.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: vliegen met een tweelingMy Profile

 • Annemijn
  7 juni 2016

  Wat een mooie brief. Bijzonder om te bedenken dat je dochters dan echt volwassen zijn en misschien dezelfde ontwikkelingen doormaken die jij de afgelopen jaren doorgemaakt hebt. Misschien bloggen zij dan ook wel. Als dat tegen die tijd nog bestaat, haha.
  Annemijn onlangs geplaatst…Op jezelf gaan wonen. Hoe pak je dat aan?My Profile

 • Leonie
  7 juni 2016

  Jeetje, 25 jaar. Ik ben heel benieuwd waar we dan staan. Voor nu richt ik me lekker op het heden, volop aan het genieren van mijn zwangerschap en straks de geboorte van mijn eerste dochtertje. De tijd gaat al zo snel…!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Herinneringen vastleggen tijdens je zwangerschapMy Profile

 • Karlien
  7 juni 2016

  Over 25 jaar is Lana al 27, wow. Gelukkig duurt dat nog even 😉
  Karlien onlangs geplaatst…Snel recept: tortellini met tomatensausMy Profile

 • Malou
  7 juni 2016

  Mooi geschreven! Ik kan me zelf totaal niet voorstellen hoe alles dan is eigenlijk.
  Malou onlangs geplaatst…Nog meer leuke dreumes momentjesMy Profile

 • Malou
  7 juni 2016

  Mooi geschreven! Ik kan me zelf totaal niet voorstellen hoe alles dan is eigenlijk.
  Malou onlangs geplaatst…Nog meer leuke dreumes momentjesMy Profile

 • Joyce
  7 juni 2016

  Mooi geschreven! Ik kijk eigenlijk nooit zo ver vooruit haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Besparen op je boodschappen doe je zoMy Profile

 • Tineke
  7 juni 2016

  Jeetje wat bijzonder Kelly om dit zo te doen! Ben er best even stil van. Misschien moet ik zoiets ook eens gaan doen voor mezelf. Erg leuk om dat later terug te lezen. Hoop voor je dat al je dromen uit mogen komen. xxx Tineke
  Tineke onlangs geplaatst…Steun uit je sociale netwerk: Vrouwen met bekkenpijn kunnen het niet alleen!My Profile

 • Lisanne
  7 juni 2016

  Ik denk soms ook wel is na over de toekomst maar niet zover als 25 jaar hooguit 5 jaar. Dan hoop ik nog steeds heel erg gelukkig te zijn met Dennis wellicht met een kindje erbij of niet. Dat ons hondje dan al lekker oud en versleten is en dat ik al wat mooie reizen heb mogen maken. Ik probeer vooral van iedere dag lekker te genieten want de tijd gaat al zo hard en vliegt zo voorbij.
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario week 22My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  7 juni 2016

  Mooie geschreven Kelly. Ergens is het wel fijn dat het leven zo onvoorspelbaar is en dat we geen idee hebben hoe ons leven er over zoveel jaar zal uitzien, maar dat we wel kunnen dromen en ons best kunnen doen om het te laten worden zoals we zouden willen. En verder inderdaad zien wat er op ons afkomt en welke weg we gaan volgen. Alles ligt nog open en er zijn zoveel mogelijkheden, dat vind ik heel mooi!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Leven met het prikkelbare darm syndroom…My Profile

 • rachel
  7 juni 2016

  wat leuk om dit te lezen en zeker omdat ik al vanaf mijn 12e een brief schrijf aan mijn oudere ik 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 5 juni 2016My Profile

 • MetMirjam
  7 juni 2016

  Grappig gedaan! Ik ben benieuwd hoe je hier over 25 jaar op terug kijkt 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Plog: Hiep Hiep Hoera – Fiene is 2 jaar!My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  7 juni 2016

  Fantaseren over de toekomst durf en kan ik echt niet. Bij ons kan het echt alle kanten nog opgaan met ons eigen bedrijf. Eerlijk gezegd kijk ik al acht jaar (sinds de oprichting van ons bedrijf) niet verder dan hooguit een week vooruit. En dat is zelfs al heel lastig.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Je kind naar de tussenschoolse opvang (TSO), oftewel de overblijfMy Profile

 • Elise | From My Suitcase
  7 juni 2016

  Prachtig geschreven! Ik hoop dat alles zo mag gaan hoe jij het in de brief beschreven hebt.
  Elise | From My Suitcase onlangs geplaatst…Cold Spring DayMy Profile

 • jodi - liefthuis
  7 juni 2016

  25 jaar vooruit kijken, pffff wat een bizar idee dat je dan gewoon al oma kan zijn en trouwjurken gaat uitzoeken, terwijl je nu nog zo intens geniet van die kleintjes.
  Ik hoop vooral dat ik heel gelukkig ben over 25 jaar, met alles en iedereen om me heen.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Life of Lief thuismei: moederdag, terug in de tijd en zandhappenMy Profile

 • Manon
  7 juni 2016

  Pfoe, over 25 jaar… Dat is echt een heeele lange tijd. Ik zou echt niet weten wat ik dan zou doen. Ik hoop ook wat jij schrijft: reizen met mijn vriend (dan hopelijk man ;-P) en dat we gezond zijn…
  Manon onlangs geplaatst…Naar Texel met een baby/dreumes/kleine kinderenMy Profile

 • Lisette
  7 juni 2016

  Wat ontzettend mooi geschreven zeg !! Ik denk er weleens aan idd hoe het me zal vergaan de aankomende jaren en hoe ik er over 10jr voor sta met alles.. hoop dat mn kids goed opgroeien en dolgelukkig zijn en worden!
  Lisette onlangs geplaatst…Taco’s met zelfgemaakte kruidenmixMy Profile

 • Danielle
  8 juni 2016

  Wat een mooie brief. Je inspireert mij om dit soort brieven ook te gaan schrijven, Kelly. Juist met dit soort brieven sta je mooi stil bij het nu en de onvoorspelbaarheid van het leven. Ik zie ook dat jij geniet, op je blog, en stil staat bij ieder momentje. Niet veel mensen hebben die gave. Jij ontwikkelt hem goed. Ik ben 23 en nog geen moeder, maar ik hoop ooit wel moeder te worden. Ik haal veel liefde uit jouw verhalen op je blog. Dankjewel X

 • Jessica
  9 juni 2016

  Mooi geschreven, poeh wel even heftig om erover na te denken wat ik voor mezelf hoop. Over 25 jaar hoop ik mama te mogen zijn van 2 pracht kinderen die hun eigen leventje hebben opgebouwd, die waarschijnlijk nog thuis wonen, maar waar mijn man en ik wat meer vrijheid hebben gekregen voor reizen etc. Ik hoop dat mijn kinderen over 25 jaar nog hun opa’s en oma’s hebben waar ze veel mooi herinneringen mee maken. Ik ga er nog eens verder over nadenken en misschien schrijf ik ook wel een brief aan mijzelf over 10 jaar ofzo.. 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Boeken gelezen #3My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.