Deze app vermindert je smartphone gebruik en geeft je tijd terug!

smartphone gebruik vermindert
Deze app vermindert je smartphone gebruik.
Vandaag ga ik een tip delen die mij zoveel tijd en rust gegeven heeft. Een app die in de tijd waarin we leven denk ik wel voor iedereen een uitkomst is. We komen allemaal tijd te kort, geen tijd om te sporten, koken, rustig te eten. We komen slaap te kort, maar ondertussen zijn we allemaal hartstikke smartphone verslaafd. Ik schreef al eerder over afkicken van je smartphone, een telefoondetox en stoppen met WhatsApp, maar nu deel ik een app tip die je echt gaat helpen om je smartphone gebruik te verminderen en inzicht te krijgen in je eigen gedrag. Een rustig hoofd, en tijd in overvloed dus 😉

Deze app vermindert je smartphone gebruik en geeft je tijd terug!

app vermindert je smartphone gebruik

In the Moment app: De tijd op je telefoon analyseren en minderen
De ‘Moment’ app leert je letterlijk weer genieten van het moment, offline. Het wegleggen van je telefoon en bewust genieten van de mensen om je heen, je kinderen, even alle aandacht op je huiswerk, huishouden of je werk. De Moment app helpt je afkicken van je smartphone. De gemiddelde Nederlander besteedt dagelijks 2-4 uur op zijn smartphone zonder dit zelf door te hebben. We vinden het gek dat we geen tijd meer hebben om te sporten, koken of goed te slapen, maar de tijd op ons mobieltje sluimert er in. Ook bij mij, tijd die ik toch echt wel zonde vind en wilde minimaliseren. Mijn telefoon heb ik nodig voor mijn werk, en ook een stukje privé, maar het gebruik mag minder en de Moment app heeft mij hier aanzienlijk bij geholpen.

app vermindert je smartphone gebruik

Je schermtijd analyseren en minderen met de moment app
Na het installeren van de Moment app gaat hij je ‘Screen time’ registreren en na een paar dagen krijg je inzicht van je gebruik. Grote kans dat je ervan schrikt. Een uur per dag is tegenwoordig minimaal voor veel mensen, maar al snel wordt er 2-3 uur gebruik gemaakt van allerlei apps, social media enzovoorts.

app vermindert je smartphone gebruik

Verminder je smartphone gebruik
Wil je dit telefoongebruik minderen, stel dan een daily limit in, een limiet dat jij je smartphone mag gebruiken en stel daar dan wat tiny reminders in die je herinneren wanneer je er een tijd op zit. Ben je nuttig bezig of ben je doelloos aan het scrollen? Je wordt je een stuk bewuster van je gedrag. Ik stel hem in op 2 uur en 20 minuten per dag en dit is dan met name zakelijk gebruik (mail, social media, bellen) en prive gebruik (sms, bellen, foto’s maken). In het begin had ik er best moeite mee om te minderen en haalde ik de groene cijfers niet, maar je gaat jezelf hierin ontwikkelen en ik merkte snel hoeveel tijd ik overhoud wanneer ik mij aan het limiet houdt. Zo fijn om meer in het moment te zijn, zonder onbewust te scrollen op je smartphone.

Het gebruik van deze app vraagt wat zelfreflectie, geduld en discipline, maar zodra je merkt dat het je rust en tijd geeft, wil je niets anders meer. Voor mij helpt het heel goed en ik denk dat veel moeders dit stiekem wel zullen herkennen. Zou deze app wat voor jou zijn?

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 • chucky1012
  27 februari 2018

  Deze app ken ik niet!
  Ik zal er zeker eens naar kijken…..
  Fijn dat het bij jou had gewerkt.

  Xoxo

 • Caressa
  27 februari 2018

  deze app is alleen voor iPhone? Kan hem op mijn Samsung in de playstore niet vinden.

 • Leonie
  27 februari 2018

  Ow dit zou iets voor mij zijn! Kan alleen de app niet in de Play store (android) vinden….

 • Simone
  27 februari 2018

  Ik heb even gezocht en kwam bij Samsung op deze. Ken het niet maar net gedownload maar het idee is volgens mij hetzelfde. ???? succes allemaal?

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zerodesktop.appdetox.qualitytime

 • Rachel
  27 februari 2018

  Ik ga hem gelijk downloaden. Mijn telefoongebruik zou echt wel minder kunnen en dit lijkt me een ideaal middel om daar goed op te gaan letten.

 • Cindy
  27 februari 2018

  Moment isn’t available on Android phones yet. Sign up below to be the first to know when it is.

  Dat stond op de site waar ik de app vond. Dus voor android zullen we helaas naar een ander alternatief moeten zoeken

 • rachel
  27 februari 2018

  hahah handig!! maar ik leg hem wel gewoon weg goed 😀 disipline maar voor de meiden ga ik de app wel aanschaffen

 • Melian
  27 februari 2018

  Ja, ik ken ‘m zeker! En ik heb er, mijn kop in het zand stekend, al heel lang niet meer naar omgekeken. Ik weet zeker dat er alleen maar rode cijfers te zien zijn. Jouw artikel is weer even een goede reminder voor me. Dankjewel.

 • Kas
  27 februari 2018

  Ik heb deze app ook gedownload, echter had de app mijn locatiegegevens nodig om mijn activiteit bij de houden? Dat snapte ik niet helemaal, ik heb dan ook altijd mijn locatie uit staan en kon daardoor de app niet gebruiken. Ken je toevallig een alternatieve app die geen locatiegegevens nodig heeft?

 • Neverdullmoments
  27 februari 2018

  Haha, wat grappig! Ik denk dat veel mensen inderdaad zullen schrikken van hun telefoongebruik!

 • Senna
  27 februari 2018

  Ja deze heb ik ook! Werkt goed

 • Larissa
  27 februari 2018

  Wat gaaf dat er zo’n app bestaat. Ik wil het zeker nog wel even testen, maar voorlopig ontken ik dat ik veel op mijn telefoon zit haha.
  Het is wel goed om inzicht te krijgen en dan ook vaker de telefoon neer te leggen.

 • Marleen van de Pol
  1 maart 2018

  Na je vlog heb ik de app quality time (voor android) gedownload. Geeft goed inzicht en is echt een eyeopener.
  Dankjewel!

 • Natasja
  1 maart 2018

  Ik heb hem al 4x op mijn telefoon gehad en dr af gegooid. Puur omdat ik juist de app continue ging checken. Misschien vergt her inderdaad gewoon meer discipline ?

 • Maris Maria Renne
  6 maart 2018

  Te gek, zoiets zocht ik! Ik ga het uitproberen, ben erg benieuwd naar de inzichten (die ongetwijfeld de eerste dagen shocking zullen zijn…) Thanks voor de tip!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.