Waarom het hebben van drie kinderen geweldig is

Ik ben inmiddels al ruim 4 jaar mama en ik vind het moederschap geweldig. Het kent veel ups, ook weleens wat moeilijke momenten natuurlijk maar ik vind het moederschap toch echt het mooist wat ik ooit mocht meemaken. Mama zijn van een kindje vond ik geweldig en dat er een tweede mocht komen vond ik dan ook geweldig. De keuze voor een derde kind ja of nee, hebben we even over gedacht maar waren we ook snel uit. Nu ben ik een paar maanden mama van drie dochters en ik vind het echt geweldig. Je hebt niet voor het zeggen of je kindjes mag krijgen, maar ik deel vandaag waarom ik het zo leuk vind om mama van drie kinderen te zijn.


Waarom het hebben van 3 kinderen geweldig is

 • Drie kinderen krijgen betekent drie voltooide zwangerschappen (in mijn geval), drie geboortes, drie bijzondere kraamperiodes, drie keer die mooie babytijd en al die bekende mijlpalen die daarbij komen kijken. Ik vind het zo speciaal en het was bij ieder kindje ook weer zo anders. Heel bijzonder om drie keer te mogen meemaken.
 • Drie keer zoveel liefde. Ze geven me zoveel liefde en ik vind het zo speciaal dat ik hun mama mag zijn. De liefde die je ze geeft krijg je dubbel en dwars terug. Toen ik enkel mama was van Lana kon ik me niet voorstellen dat ik nog een keer zoveel liefde zou kunnen voelen voor een kindje, toen kwam Aimy en voelde ik meteen weer die intense liefde en dit ging zo ook bij Feline. Mijn hart overstroomt van liefde voor mijn meisjes. Te zoetsappig dit maar zo waar!
 • Heel veel gezelligheid: Drie kinderen is misschien ‘druk’, maar het is vooral heel erg gezellig. Een tafel vol wanneer we eten, een woonkamer vol speelgoed en spelende meisjes, de oudste twee kletsen de hele dag door, het is gewoon heel gezellig en ik houd van die gezellige drukte. Ik geniet daar heel erg van.
 • Ze hebben zoveel aan elkaar: Ze spelen samen, ze leren van elkaar, ze helpen elkaar en naarmate ze ouder worden wordt dit alleen maar meer. Ze genieten van elkaars aanwezigheid, gezelligheid. Leren van elkaar, leren delen van de spullen en de aandacht en leren ook door ‘ruzie’ te maken en dit weer goed te maken. Ze hebben allebei twee zussen waar ze zoveel aan hebben.
 • Je hoeft ze niet continue bezig te houden omdat ze elkaar bezig houden. Ik speel ook individueel met ze en ik vind het ook belangrijk dat ze ieder voor zich goed kunnen spelen en zichzelf kunnen vermaken, maar door dat ze een zus(je) hebben, is er ook altijd een speelmaatje in huis. En dat is ideaal wanneer mama even wil koken of rustig koffie wil drinken ;).
 • Het is nooit stil in huis, er is altijd drukte en je hebt altijd wat te doen. Ik ben geen stilzitter en het moederschap van drie kinderen is een stuk drukker als toen ik er nog 1 of 2 had. Ik vind het heerlijk om te kunnen zorgen en verzorgen dus daar ben ik dan ook lekker druk mee altijd ;).

Dit waren een aantal van de dingen waarom ik het geweldig vind om mama te mogen zijn van drie kindjes. Het is gezellig druk maar het is zo leuk. Er is zoveel interactie en het is ook zo anders als toen we twee kindjes hadden. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst ons brengt maar ik kijk er enorm naar uit.

Hoeveel kinderen heb jij? Wat voor verschil merkte jij toen er meerdere kindjes kwamen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 • Tineke
  26 februari 2018

  Ik ben in april uitgerekend van de tweede. Vroeger wilde ik het allerliefste drie kinderen, mocht het ons gegund zijn. Maar nu twijfel ik daar wel steeds vaker over. Onze dochter moet zo eerst maar eens gezond ter wereld komen.
  Liefs

 • jony
  26 februari 2018

  Hier ook een mama van drie kindjes, 2 meiden van 4 jaar en 1.5 jaar en een klein mannetje van 6 maanden. Druk maar gezellig! Ik hou ervan!!!

 • Cynthia
  26 februari 2018

  Ik ben ook mama van drie kindjes. Een meisje van 3, een meisje van 2 en een jongetje van 8,5 maand. Druk? Ja.. Maar wat er tegenover staat is onbetaalbaar. Ik vond de overgang van 2 naar 3 het grootste, mede doordat onze jongste niet heel goed sliep. Gelukkig gaat dat nu veel beter. Elke maand veranderd er wel weer iets in de kindjes en ik heb altijd weer een goed gevoel als we alles zo relaxed mogelijk kunnen laten verlopen. Teamwork is everything bij ons thuis :-).

 • Anouk
  26 februari 2018

  Hier 2 kindjes en hopelijk mag ik nog een keer een kindje krijgen. Ik vind het zo leuk om ze samen te zien spelen, ze doen alles samen en hebben weinig ruzie. Daar heb ik denk ik wel geluk mee.
  Zelf kom ik uit een écht groot gezin en heb dat altijd fantastisch gevonden. Nooit het gevoel gehad dat ik aandacht tekort kwam. Want dat is wat mensen vaak denken. Maar aandacht van je broers of zussen is ook aandacht.

 • Maike
  26 februari 2018

  Heerlijk 3 kids! Ik heb 2 jongens van 4 en 2, en nu in verwachting van een meisje. Heel benieuwd hoe het zal zijn dadelijk met 3 ?

 • Eline
  26 februari 2018

  Hier 1 kindje, meisje van 2 en daar blijft het bij. Wij vinden het genoeg zo. Ik kan al mijn aandacht aan haar geven, op maandag (en straks ook weer de woensdag al mijn ouderschapsverlof is afgelopen) gaat ze naar de opvang waar het heel leuk heeft en op dinsdag gaat ze ( tot ze naar school gaat) met haar nichtje van 10 maanden jonger, naar hun ona toe en dat vinden ze reuze leuk allebei.
  Dus aan eenzaamheid geen te kort.
  Ik twijfelde wel over een tweede maar al die shit die ik tijdens mijn eerste zwangerschap had heb ik geen zin meer in.

 • Shirley
  26 februari 2018

  Ik heb er twee en daar heb ik mijn handen vol aan. Hartstikke leuk, maar voor mij wel genoeg 😉

 • Sam
  26 februari 2018

  Ik heb er 1 en heel eerlijk …. ik krijg het al benauwd als ik aan 2 (laat staan 3) kinderen denk.
  Dat is echt niets voor ons. Ik hou van de rust en de vrijheid die we nu hebben.

 • rachel
  26 februari 2018

  hier 2 en dat vinden wij meer dan genoeg 😀 ik had wel een derde gewild maar later van terug gekomen en ging ook niet meer 😉 en achteraf blij om want het is druk en gezellig zat zo hier in huis 😀

 • Bente
  26 februari 2018

  Dat tweede punt: dat je bijna niet kon geloven dat je zoveel liefde zou kunnen voelen voor een tweede kindje, maar dat dat toch bleek van wel, dat is precies hoe mijn moeder het omschrijft! 😀

  Ik ben op het moment zwanger van mijn eerste kindje. Ons meisje wordt in mei geboren en ik kan echt NIET wachten <3

 • minke
  26 februari 2018

  Wij hebben 4 kinderen. Na de derde vonden wij ons gezin compleet…maarja, na 5 jaar was daar zoiets van: ‘het kan nu nog, weet ik het zeker, straks ben ik te oud’….dus nu hebben we nog een heerlijk cadeautje gekregen en we genieten volop van haar. De overgang van 1 naar 2 vond ik het grootst. Tijd voor mezelf werd toen een stuk minder. Nu vind ik tijd voor mezelf in de kleine momenten en kan daar volop van genieten.

 • Sanne
  26 februari 2018

  Wat leuk om te lezen hoe je dat ervaart! Wij hebben een dochtertje van 8,5 maand nu en die liefde is inderdaad zo bijzonder.

 • Natasja
  26 februari 2018

  Wat leuk om te lezen! Het moederschap is zeker prachtig! Dit voelt zo goed! Isabelle is nu 5 maanden en kijk er nu al naar uit om haar een broertje of zusje te geven.

 • Eline
  26 februari 2018

  Hier samen de wens voor 3 kindjes gehad. Tot… onze jongste in 2013 met 13mnd Neuroblastoom kinderkanker kreeg met chemokuren en een heftige operatie als gevolg. Hij is wonderbaarlijk genezen en mag als een normaal kind opgroeien! Eenmaal in goede gezondheid, hadden wij als ouders niets anders meer te wensen. Twee gezonde kinderen voelden nooit eerder zo compleet!

 • Annika
  28 februari 2018

  Ik heb er twee, en de meeste dingen die je beschrijft gaan dan ook op. Wij hebben heel bewust de keuze gemaakt om het bij twee te houden. Ook druk, maar ook heel gezellig. En één volwassene per kind.

  Iedere periode heeft zijn charmes en daar kan ik heel erg van genieten, maar ik ben stiekem ook wel blij dat ik de nachtvoedingen en de huilende babyfase achter de rug heb.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.