Afvallen na de zwangerschap, mijn verhaal!

Afvallen na de zwangerschap, een onderwerp dat voor mij inmiddels al wel gesneden koek is. Na drie zwangerschappen waarin ik iedere keer gemiddeld 20 kilo aankwam, weet ik ook weer hoe ik het er iedere keer weer af kan krijgen. Ook bij mij smelten die kilo’s er niet vanaf, ik heb er zeker voor gewerkt. Maar wel op een leuke en gezonde manier, een manier die voor de meeste mama’s haalbaar is en zorgt voor blijvend resultaat. Ik ben geen voorstander van crashdiëten, detoxen, gekke shakes of weet ik het wat, mijn motto is gezond eten en genieten. Een gezond patroon voor de rest van je leven, inclusief een wijntje en een hapje. Hoe ik daarmee de zwangerschapskilo’s af heb gekregen deel ik vandaag.

Afvallen na de zwangerschap, mijn verhaal
Afvallen na de zwangerschap, mijn verhaal!

In gewicht aankomen tijdens de zwangerschap en de knop om na de bevalling.
Ik vind gezond leven belangrijk, juist ook tijdens de zwangerschap. Daarmee bedoel ik voldoende groente, fruit, eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgen, maar wat betreft de calorie inname was ik zeker geen heilig boontje tijdens de zwangerschappen. Ik had cravings, zin in vet voedsel, kaas, kroketten en alles maal twee. Die extraatjes nam ik ook zeker en als je dan ineens niet meer sport en weinig beweegt, dan zie je de kilootjes er langzaam aan groeien. Daar had ik ook niet zoveel moeite mee, maar ik had wel een afspraak met mezelf, zodra de baby geboren is, gaat de knop weer om. En zo heb ik dit na drie zwangerschappen gedaan. In de kraamtijd was ik nog zo herstellende en van de wereld, dat ik blij was dat ik wat eten binnen kreeg en daarna ging ik over op mijn gezonde eetpatroon. Na drie weken begon ik het wandelen op te bouwen en bij 6 weken na de bevalling, met goedkeuring van mijn gynaecoloog, begon ik het sporten langzaam op te bouwen. Ik kreeg daarbij advies van personal trainer Kimberly. Wat vond ik het heerlijk om weer fijn te kunnen sporten, ik kan zo genieten van die momenten voor mezelf.

Afvallen na de zwangerschap met Newbornfitmama
Kort daarna lanceerde Kimberly de Newbornfitmama app en Kimberly vroeg mij of ik de app zou willen testen. Dat leek me ideaal dus ik ben met de NBFM app begonnen. Daarin kan ik mijn voeding bijhouden en home workouts doen. Deze home workouts combineerde ik dan met de workouts die ik doe in de sportschool en de personal training sessies die ik van Kimberly kreeg. Ik houd gemiddeld drie keer sporten per week aan. Ik wisselde af met een NBFM home workout, bodypump of bodybalance in de sportschool, een Funxtion training in de sportschool of een personal training van Kimberly. Ik blijf afwisselen zodat het voor mijn lichaam geen gewenning wordt en zo ga ik het ook niet saai vinden. De workouts die ik doe zijn voornamelijk gericht op krachttraining en conditie.

Afvallen na de zwangerschap

Genieten van gezond eten en verantwoord afvallen na de zwangerschap.
In de NBFM app krijg je voedingsadvies die helpt om bij je (afval)doel te komen. Hij calculeert een calorie-advies die ik moest aanhouden om gewicht te verliezen en naar mijn doel te werken. Dit hield ik netjes bij en daarnaast genoot ik wekelijks van mijn cheatmeal. Een momentje waarin ik juist wel dat extraatje nam. Wat toastjes met een paar glaasjes wijn, hapjes bij een spelletjesavond, lekker uit eten of net waar ik zin in had. Later ging ik over van een cheatmeal naar gemiddeld twee cheatmeals per week omdat ik merkte dat ik ook daarmee netjes bleef afvallen. Je leert zo vanzelf een natuurlijke balans aan en zo hield ik het voor mezelf ook leuk. Ik ben iemand die dol is op lekker eten en kan echt uitkijken naar leuke etentjes, borrelavonden of andere lekkernijen. Ik vind dan ook dat die horen bij een gezonde leefstijl. Op deze manier ben ik op een langzame en verantwoorde manier tot het resultaat gekomen waar ik nu ben. Laten we de resultaten bekijken aan de hand van de progressie foto’s die we gemaakt hebben.

Afvallen na de zwangerschap, mijn verhaal!
Afvallen na de zwangerschap, mijn verhaal!

Afvallen na de zwangerschap, mijn verhaal!

Afvallen na de zwangerschap: de resultaten in maten:
Mijn lengte
: 1,64 m.

Gewicht paar weken na de bevalling: 64,5 kg
Gewicht foto links: 61,5 kg
Middelomtrek (smalste gedeelte bij de navel): 90 cm.
Gewicht foto middel na 6 weken: 57,5 kg
Gewicht foto rechts: 53,5 kg.
Middelomtrek (smalste gedeelte bij de navel): 76 cm

Ps. Benieuwd naar de Kelly Goes Fit serie na mijn tweede zwangerschap en de resultaten (gewicht en foto’s) van toen, klik dan hier..  En voor wie zich afvraagt of je mag afvallen als je borstvoeding geeft, daar heb ik ook over geschreven.

Dit zijn natuurlijk maar getallen, veel belangrijker vind ik dat ik mij fitter, energieker en weer fijn in mijn vel voel. Ik heb meer zelfvertrouwen en dit doet mij goed in mijn rol als moeder en vrouw.  Ik ben chronisch ziek (ik heb heb diabetes type 1) en ben me daardoor nog bewuster dat ik goed voor mijn lichaam moet zorgen. Ik geniet van het sporten, van het gezonde en lekkere eten. Ik vind het fijn om weer in mijn oude kleding te passen en ik ben trots op de resultaten. Ik ga lekker door met gezond eten, sporten en ook genieten van die extraatjes, zo houd ik alles mooi in balans. Ik hoop met mijn verhaal anderen te inspireren zodat ook jij het resultaat kunt behalen waar je (stiekem) van droomt.

Ben jij ook bezig (geweest) met afvallen na de zwangerschap? Hoe heb jij dit gedaan? Heb je nog handige tips? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “Afvallen na de zwangerschap, mijn verhaal”

 1. Hee wat knap! Zo knap waar je de tijd vandaan haalt. Hier twee ukkepukken van 4.5 maand en 19 maanden. Nou krijg de kans niet om 8 kilo kwijt te raken. Over 5 maanden trouwen en over 3 maanden op vakantie…. ben benieuwd.

 2. Onwijs inspirerent!! En super knap. Ik ben nu zwanger van de derde, ben weer lekker rond, maar weet dat ik na de bevalling ook weer terug kan naar een gezond en energiek lijf. Ik doe dit aan de hand van youtube video’s van yoga with Adriene. Zij is zo fijn. Elke dag een half uurtje en je voelt je lichaam sterker worden, super chill! Fijne dag!

 3. je bent gewoon goed bezig met gezond eten ipv crash diëten!! dat werkt ook niet en is ook zeker niet gezond, en dat broodje kroket is echt niet erg hoor hahaha!! trots op je en een fijne dag lieverd xx

 4. Ik ben op het moment 32 weken zwanger van mijn eerste kindje. Hoewel het aankomen de eerste maanden heel erg mee viel gaat het nu toch wel erg hard.. Hahah ik hou mijn hart vast! Maar ik geniet nu gewoon maar van het extra eten (ten slotte ben ik zelf degene die die extra kilo’s veroorzaakt ;)) en ik verwacht dat ik ook gewoon wel de knop om kan zetten zodra ik ben bevallen. Erg motiverend om jouw prachtige resultaat te zien!

 5. Wauw wat een verschil!
  Met recht ben je trots! Zo hoort het ook!
  Wilde je nog meer afvallen of is het nu in stand houden van gewicht en fit heid?

 6. Ik vind het erg knap dat je zo goed bezig bent! Ik ben momenteel ook bezig met afvallen. 8 kilo is eraf nu. Twee keer per week naar de sportschool en verder niet snoepen en dergelijke. Plus elke dag wandelen een half uurtje.

 7. Ik ben heel benieuwd wat jij allemaal op een dag eet. ik ben zwanger, maar te zwaar. was voor de zwangerschap ook al te zwaar. ik weeg nu 76 kilo bij 25 weken zwangerschap. en ik ben 163 lang. na de bevalling wil ik ook weer gaan afvallen. en ik ben benieuwd wat ik dan op een dag zou mogen eten. want ik eet kennelijk teveel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.