cheatdays

Het inlassen van cheatdays, hoe doe je dat, waarom en hoe zorg je ervoor dat je daarna weer motivatie hebt om je healthy lifestyle weer op te pakken. Een cheatday is een dag waarop je beperkter let op je voeding en heel bewust geniet van het lekkers waar je van houdt. Ik geloof dat cheatdays horen binnen een healthy lifestyle. Ze zorgen ervoor dat je je gezonde lifestyle goed vol kan houden en dat je kan genieten van lekker eten. Ik ben dol op eten en het is iets wat mij heel gelukkig kan maken. Hoe ik cheatdays inlas vertel ik je vandaag!

Een cheatday is dus een dag waarop je ‘los’ mag. En dan niet alles opeten wat los en vast zit, maar genieten van het lekkers waar je zin in hebt, tot je vol zit. 5 van de 7 dagen let ik goed op mijn voeding en tel ik nog steeds punten via de Weight Watchers app. Dit geeft mij houvast en rust in mijn hoofd. ‘Schrijvers zijn blijvers’ zeggen ze niet voor niets. Door je voeding bij te houden, zal je minder snel onbewust meer eten dan je zou willen en dat zorgt ervoor dat je op gewicht blijft, of dat je afvalt wanneer je je voedingsinname net wat meer mindert. Ik ben gewoon aan het stabiliseren om zo op gewicht te blijven en dat gaat prima met Weight Watchers. Op de overige 2 dagen van de week, houd ik cheatdays.

Cheatdays zijn dagen waarop ik bewust geniet van alles waar ik zin in heb. Een lekker uitgebreid zondags ontbijtje met broodjes uit de oven, een sapje en hagelslag bijvoorbeeld. Heerlijk uit eten waar de wijntjes glansrijk voorbij komen, een avond op de bank met een bak chips en een lekker drankje etc. Ik kan daar zo van genieten dat ik deze mezelf niet onthoud binnen mijn lifestyle. Deze dagen zorgen ervoor dat ik de motivatie houd om de overige dagen bewust en gezond te eten.

IMG_1494

Tijdens mijn cheatdays tel ik mijn voeding niet, dus dan houd ik mijn punten niet bij in de Weight Watchers app, want die voeding bedraagt zoveel meer punten, dat dit het genieten in de weg zou zitten als ik dat zie haha. Ook hoef ik niet meer af te vallen dus het maakt ook niet uit. Wanneer je wel wil afvallen, dan kun je je weekextra gebruiken voor deze cheatmeals. Of las je maximaal 1 cheatday per week in.

Als ik op vakantie ben, dan let ik op mijn voeding maar dan heb ik natuurlijk meer cheatdays, maar ik zorg er wel voor dat ik stop met eten als ik vol zit. Dat is een goede maatstaf om niet teveel te eten. Na mijn vakantie pak ik de draag weer op en dan blijf ik ook gewoon op gewicht.

Veel gezonde voedingsmiddelen vind ik overigens ook heel erg lekker, maar bij cheatdays doel ik echt op de minder gezonde voeding zoals chips, fastfood, snoep en calorierijke dranken die je met mate neemt. 

Ik hoop dat dit artikel een inspiratie kan zijn binnen het hebben van een gezonde leefstijl. Ik merk bij mezelf dat de cheatdays voor mij echte verwendagen zijn die mij helpen om een gezonde leefstijl aan te houden. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn met cheatdays of cheatmeals. Hoe probeer jij balans te houden tussen het eten wat je super lekker vindt (wat minder gezond is) en de gezonde voeding? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

24 gedachten over “Kelly Goes Fit: Het inlassen van cheatdays”

 1. Ik houd sinds kort een eetdagboek bij en deze publiceer ik op mijn blog. Dat is voor mij een heel goede stok achter de deur. Als ik wil snoepen denk ik “ok, maar dan moet ik dat ook in mijn eetdagboek schrijven. Laat ik het toch maar niet doen of voor een gezond tussendoortje gaan”. Dat werkt voor mij super.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Winactie cadeaubon Bol.comMy Profile

 2. Ik ga straks beginnen met het dieet straight away. Ik wil er nog een kg of 5 af en het lukt me zelf maar niet. Ik ben dol op gezonde voeding maar ook een pizza, wijntje en ander minder gezond eten vind ik heerlijk!
  Dita onlangs geplaatst…Baby update – Mila 7 maandenMy Profile

 3. Heel verstandig. Ik denk als je ” nooit” meer mag snoepen of een patatje mag nemen dat je er echt niet gelukkiger van wordt.

  Wij eten door de wereld gezond, geen snoe, frisdrank of alcohol. Zaterdag is dan ook echt mijn cheatday, savonds iets ” ongezonds ” als avondeten, lekker wijntje en chips op de bank en een stukje chocolade mag dan uiteraard ook wel. Haha

  Ik weet dat ik het zo echt vol kan houden en dat het geen dieet voor een paar maanden is maar een gezonde levensstijl.

 4. Hier ook cheatday en dan probeer ik eigenlijk 1 ding te eten wat ik lekker vind vaak gaat t wel mis kom ik heel snel weer 1 kilo aan en de rest van de week bezig om die kwijt te raken dus probeer ik cheatday vaak niet te uitgebreid te doen
  Dees onlangs geplaatst…Onzeker! My Profile

 5. Een cheatday heb ik niet. Ik probeer gewoon zoveel mogelijk de juiste keuzes te maken.. Heb ik veel geluncht? Dan geen/minder koolhydraten bij het avondeten.. Zo probeer ik een beetje balans te houden.. Mijn valkuil is echt de avond: bij kopje thee/koffie hoort chocolade of nogat of.. Haha
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Kyra is 1 maand oud!My Profile

 6. Een cheatday is in mijn ogen ontzettend belangrijk. Voor mij is dit vaak op zatedag of zondag. Ik eet dan nog steeds vrij gezond, maar ik pak dan toch die ene lekkere stroopwafel of een frietje als ik daar zin in heb. Overigens ben ik wel voorstander om cheatday anders te noemen, namelijk treatday :-). Je doet zo hard je best, dat je jezelf af en toe met iets heerlijk ‘ongezonds’ mag belonen en dat is in mijn ogen een treat hahaha!
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 35 2016: It’s a girl, lekker eten en de zonMy Profile

 7. Ik heb gisteren een soort van cheatday gehad. Al noem ik het zelf niet echt zo. Ik tel gewoon niet, heel simpel haha. Maar dat soort dagen houd ik maar weinig hoor maar ik moet natuurlijk wel nog afvallen. Dat scheelt. Wel pak ik soms wat ongezonds of ik ga uit eten en gebruik mijn weekpunten bijvoorbeeld. Sowieso is het belangrijk om jezelf dit soort dingen te gunnen. Balans is het woord!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #18 | Cakesmash en 10.000 stappenMy Profile

 8. je kent mij langer dan vandaag en ik eet alles wat los en vast zit maar dat met die reden. maar voorheen lette ik wel op mijn voeding en ja die cheatdays horen er gewoon bij anders is het niet meer leuk, en het is ook goed voor je lichaam om even een opdonder te krijgen om vervolgens weer back to normal te gaan.
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 3 september ’16My Profile

 9. Ik eet nu volgens een op maat gemaakte voedingsschema en heb daarnaast een sportschema op maat. En vanuit daar is het advies ook om 1 keer in de week een cheatmeal te eten. Dus pizza, patat, uit eten en daarnaast toetje, chocolade of ben en Jerry! Zo is het voor mij ook vol te houden.

 10. Leuk artikel! Bij mij werkt een hele “cheat day” niet… dan gaan er zo 2 zakken chips, een reep chocolade én lekkere vette lunches en diners in. Ik kies daarom voor 2 cheat maaltijden per week waarin ik gewoon lekker kan eten wat ik wil en dan 2 cheat snack momentjes. Dat komt denk ik overeen met een “cheat dag” van iemand die wel maat kan houden haha ;)!
  Danielle onlangs geplaatst…#Lazy SundayMy Profile

 11. Treatday noem ik het ook altijd. Cheat is zo negatief. Negatief zijn tegen en over jezelf is nooit nodig. Treat yourself 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.