5 tips om gezonder te leven met je gezin: Simpel en leuk!
Gezond eten met het hele gezin is heel haalbaar door wat simpele tips elke dag toe te passen. Annemiek van Floraa.nl geeft je vandaag hele simpele tips die haalbaar zijn om met het hele gezin wat gezonder te gaan eten. Benieuwd of jij ze al toepast? Klik dan op lees meer.

5 tips om gezonder te leven met je gezin

1.    Stimuleer een gezonde smaakontwikkeling

Leer je kinderen om de smaken van verse voedingsmiddelen te waarderen. Geef ze zoveel mogelijk verse onbewerkte voeding, zoals verse groenten en fruit, rauwe noten en zaden en vers vlees en verse vis (die je natuurlijk wel even bakt).

Als je voedzaam eten als norm stelt, dan wordt dit voor je kinderen ook heel normaal. Bovendien wennen hun ontwikkelende darmen zo aan het goede gevoel dat puur, onbewerkt eten hen geeft. Zo leren ze beter te luisteren naar hun ‘gut feelings’. Voor jou heeft vers eten als voordeel dat je er verantwoord mee kunt afvallen. Hier lees je hoe je dat doet. Dat is dus een win win situatie voor jou en je gezin.

2.    Beweeg 20 minuten per dag met je gezin

Zitten je kinderen voor je gevoel te veel achter het scherm en schiet sporten er voor jou te vaak bij in? Ga dan 20 minuten per dag thuis met elkaar bewegen. Ook al ben je druk, dan lukt het je vaak toch om iedere dag twintig minuutjes vrij te maken.

Met kleine kinderen kun je lekker gek dansen op een leuk liedje of een bal overgooien. Met oudere kinderen kun je touwtjespringen, voetballen of badminton spelen. Of bedenk zelf een activiteit waar jullie allemaal plezier in hebben. In dit artikel vind je nog meer inspiratie om sporten en een gezin te combineren.

Fotografie: Volliefdefotografie

3.    Beslis welk eten er in huis komt

De beslissing om gezond te eten gebeurt vooral tijdens het boodschappen doen. Als jij koekjes, snoep en chips meeneemt uit de supermarkt, zullen je kinderen (en jij) die natuurlijk willen eten. En als je deze lekkernijen in huis haalt en tegelijkertijd verbiedt, verlangen je kinderen er des te meer naar.

Laat je ongezonde voedingsmiddelen op het schap staan, dan zullen jullie ze vaak niet eens missen. Houd in plaats daarvan gezonde snacks bij de hand, zoals ongebrande noten, ongesuikerde zuidvruchten en vers fruit. Ook bananenbrood is een lekker en gezond tussendoortje, net als groente.

4.    Probeer zoveel mogelijk samen te eten

Samen eten verbetert niet alleen de eetgewoonten van je kinderen, maar ook hun bereidheid om over school en andere dingen te praten. Als je samen eet, creëer je bovendien een emotionele band die goed is voor ieders gezondheid op de lange termijn.

5.    Zorg voor een gezonde lunch

Zonder een gezonde lunchoptie ben je veel sneller geneigd om ongezonde eetkeuzes te maken als je honger hebt. Zorg daarom dat alle gezinsleden altijd een gezonde lunch bij de hand hebben.

Kies voor jezelf groentesoep als lunch (zoals deze lekkere broccolisoep) met eventueel een sandwich van volkorenbrood. En bij trek tussendoor kun je kiezen uit deze 10 gezonde snacks.

Je kinderen kun je een gezondere lunchoptie bieden door minder of suikervrij broodbeleg te gebruiken of te kiezen voor hartig broodbeleg, zoals kaas. Let wel op dat de pindakaas suikervrij is. Je kunt de boterham van je kids ook beleggen met vers fruit, zoals banaan of perzik. Gezonder kan niet!

Wat doe jij om gezonder te leven met je gezin? Heb jij nog fijne tips en ervaringen? Laat het ons weten bij de reacties hieronder of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

3 gedachten over “5 tips om gezonder te leven met je gezin”

  1. Hele leuke tips! Ik maak vaak een monkey platter voor mijn zoontje. Hij heeft niet altijd evenveel zin in fruit. Via Wish heb ik allemaal leuke prikkers van dieren gevonden, die prik ik er dan in. Op deze manier ziet het er een stuk aantrekkelijker uit en gaat het meestal helemaal op.

  2. Wat een leuke blogpost met goede tips! Nu 2 is ook meteen een mooi stukje quality time met je kids, evenals het samen eten.
    Ik kan echt genieten van die eetmomenten aan tafel! Ik probeer het grootste deel van de tijd te kiezen voor gezonde voeding, af en toe ook iets minder gezonde, maar liefst wel zo veel mogelijk alles vers en zelf gemaakt. Ik hoop door een gezonde levensstijl voor te leven dat mijn kinderen dit overnemen.
    We hebben in onze tuin een aantal planten, tomaatjes, paprika, aardbeien, appels… Zo leuk om dan ook samen te kijken hoe het groeit, vervolgens te plukken en op te eten!

  3. Fijne tips, die zal ik zeker gaan toepassen straks. Ohhh vroeger at ik regelmatig brood met bananenschijfjes, heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.