Kelly goes fit: Sporten combineren met het gezin

sportencombinerenmetgezin

Sporten combineren met het gezin, hoe is dit mogelijk? Toen ik net bevallen was van Aimy kon ik het me niet meer voorstellen, ik vond de overgang van 1 naar 2 kinderen zo pittig, dat ik me niet meer kon bedenken dat er nog tijd zou komen voor mezelf, laat staan om te sporten. Toch kwam die balans vanzelf. Yannick en ik zijn beiden sportfreaks (zo mag ik ons wel noemen denk ik) en sinds 3 weken zijn we beiden weer fanatiek aan het trainen (na lang stilzitten). Maar hoe doe je dit als je beiden werkt (Yannick fulltime) en twee kinderen hebt, zonder elkaar uit het oog te verliezen?

Yannick en ik zijn beiden dol op sporten. Yannick ook door zijn werk in het leger en ik sport veel sinds ik diabetes heb. Los van de zwangerschappen om sport ik al jaren gemiddeld 3-4 keer per week. Ik was heel benieuwd of dit zou veranderen zodra ik twee kinderen zou hebben. Met één kindje was ik veel flexibeler. Lana ligt rond 19.00 in bed en slaapt dan het klokje rond. Dan kon ik daarna de hele avond doen wat ik wilde, maar dit is met een baby niet het geval, Aimy krijgt nog iedere 4-5 uur een voeding. Mijn wens om weer te sporten was groot en zo ging ik 3 weken terug voor het eerst naar de sportschool en Yannick begon toen ook weer met trainen. Wij zijn het type koppel die of wekenlang op de bank elkaar motiveert tot chips eten en chocolade, of samen gezond aan het doen zijn (ff heel kort door de bocht gezegd hahah!). En zo begonnen we nu weer samen met de gezonde voornemens. En dat is ideaal, daardoor halen we enkel gezonde dingen in huis, kook ik gezonde maaltijden en motiveren we elkaar. En zo gaat dit ook met sporten. We vinden beiden sport belangrijk dus helpen we elkaar dit haalbaar te maken. Eigenlijk komt het erop neer dat we elkaar afwisselen. Ik sport nu zo’n 3-4 keer per week. Dit vindt dan 2x in de avond plaats en 1 of 2 keer in het weekend als Yannick er is. En op de andere momenten sport Yannick. Hij sport wat vaker per week, maar hij doet dit vanuit huis waardoor hij wat flexibeler is dan ik (ik sport in de sportschool en eens per week met een personal trainer).

                                           Deze foto’s zijn 4 jaar geleden gemaakt voor we een 10-kilometer run gingen lopen.
Ik zorg er doordeweeks bijvoorbeeld voor dat het avondeten op tafel staat zodat Yannick na het eten kan trainen, dan doe ik Lana in bad en naar bed etc. en na zijn training ga ik sporten. Soms doen we dit andersom. Voor ik naar de sportschool vertrek zorg ik ervoor dat Aimy gevoed is en dat er een flesje gekolfde melk staat voor het geval dat Aimy eerder wil drinken (ivm. borstvoeding). En in de weekenden ga ik weleens om 09.00 sporten, ook dan heb ik Aimy daarvoor al gevoed en dan doet Yannick het verdere ochtendritueel met de kinderen. Tijdens de momenten dat de ander aan het sporten is, heb je als ouder even een een-op-een momentje met de kinderen, dat is heel erg fijn. Sporten duurt hoogstens 1 tot 1,5 uur per keer dus we houden genoeg tijd over voor elkaar. We brengen hierdoor wel minder tijd door achter de televisie, maar dat missen we niet.

We merken allebei dat we ons fitter voelen nu we sporten en daardoor beter in ons vel zitten en wij merken dat dit ook goed is voor onze relatie. Door te sporten kun je namelijk je stress kwijt raken waardoor je dit niet op de ander gaat projecteren en daardoor irritaties ontwikkeld. Ik merk dat ik daardoor ook meer geduld heb voor de kinderen waardoor ik wat relaxter ben. Dit werkt natuurlijk voor iedereen anders maar voor ons is sporten een manier om lekkerder in ons vel te zitten en gelukkiger in het leven te staan.

Het vraagt soms wat planning en afstemming maar omdat we beiden zo dol zijn op sporten, maken we het voor elkaar mogelijk dat ieder zo zijn/haar ding kan doen. En voor de een zal dit sporten zijn, maar een ander heeft juist die tijd nodig om te klussen of hobbyen, op stap te gaan, naar de schoonheidssalon, of iets anders voor zichzelf te doen. Als je elkaar in een relatie daar vrij in laat kom ieder aan zichzelf toe.

Dit is zo’n beetje in het kort hoe wij het sporten combineren met ons gezin. Ik ben benieuwd hoe andere ouders dit doen om hobby’s te combineren met het ouderschap. Laat je reacties met ervaringen achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

44 reacties

 • Carlijn
  10 april 2016

  Ik denk dat het veel scheelt dat hij ook zo van sporten houdt. Dan heeft hij begrip voor het feit dat jij wil trainen en moedigt hij dat waarschijnlijk alleen maar aan. Zo kun je elkaar een beetje helpen daarin, lijkt me wel fijn als je zo druk bent als jij. Ik als drukke moeder met niet zo’n grote liefde voor sporten, laat m’n workout vaak links liggen. Als ik ga sporten, is dat in het weekend tijdens het ochtenddutje van mijn dochters. En dan gewoon in m’n garage, waar verschillende fitnessapparaten staan.
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Estée Lauder New DimensionMy Profile

 • MamaOnderneemt / Mama Lifestyle Blog
  10 april 2016

  Wat goed dat jullie samen zo fanatiek sporten! Dat is iets waar wij allebei niet aan toekomen. ‘S Avonds zijn we vaak aan het werk, want met een eigen bedrijf gaat dat ook ‘s avonds door. Of mijn vriend is laat thuis en dat betekent dat ik niet weg kan. En als ik een avond niet werk, dan heb ik geen zin om te sporten. In september wil ik het sporten weer oppakken, want dan gaat mijn jongste ook naar school en heb ik de woensdag en de vrijdag ochtend vrij om te gaan sporten.
  MamaOnderneemt / Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…MamaOnderneemt wordt Mama Lifestyle Blog & spam je blog!My Profile

 • MamaOnderneemt / Mama Lifestyle Blog
  10 april 2016

  Wat heerlijk dat jij gewoon in je garage khnt sporten! Dat lijkt me ideaal!
  MamaOnderneemt / Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…MamaOnderneemt wordt Mama Lifestyle Blog & spam je blog!My Profile

 • Lonneke
  10 april 2016

  Mijn partner heeft een hekel aan sporten! Qua gewicht is hij eerder te licht dan te zwaar en d’r mag best wat kracht bij maar wat er niet zit, zit er niet.. Ik heb me onlangs weer ingeschreven voor de sportschool. Helaas nu hoge koorts en ziek maar hoop snel weer te beginnen.
  Bij ons kun je je kindje bij de opvang in de sporthal laten spelen, dus dat maakt het iets makkelijker en sowieso hebben we alleen onze kleine grote James! Goed bezig en zo leuk om die foto’s van jullie te zien.
  Lonneke onlangs geplaatst…Spijt van de naam van je kind!My Profile

 • Wilmaaa
  10 april 2016

  Knap hoor, ik wil dit ook zo mocht ik een tweede krijgen. Ik sport ook denkbaarste tijd en krijg er zo’n gevoel van 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…shop shop Primark shoplog April | Video |My Profile

 • demallemolenmoeder
  10 april 2016

  Wat fijn dat jullie allebei van sporten house. Dat motiveert toch wel, merk ik altijd. Ik train nu ook en zeker 3 á 4 keer in de week. Alleen helaas geen personal trainer ?
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een brief aan.. #9My Profile

 • Gwen
  10 april 2016

  Gaat exact zo hier! Vaak schuiven Joost en de meiden aan tafel op maandag en dan ga ik en eet laat. Vrijdag net zo, zaterdag om en om. Ideaal!
  Gwen onlangs geplaatst…5x apparaat van de toekomst dat ik wilMy Profile

 • Doortje
  10 april 2016

  Wij zorgen gewoon dat we in het dagelijks leven veel bewegen, dat scheelt al! En ik sport dan als mijn man thuis is, s’avonds is echt tijd voor ons, als de kinderen op bed liggen, dan wil ik ook even een momentje samen om te praten of een serie/film te kijken, dus dan sporten we niet.
  Doortje onlangs geplaatst…Weekmenu; Griekse salade, kip en heerlijke broccoli soep My Profile

 • Nicole
  10 april 2016

  Mijn man heeft cp dus sporten is voor hem heel belangrijk. Nu sport hij momenteel niet echt maar heeft hij jarenlang op prof niveau wel gedaan. Nu heeft hij een hele fysieke baan en dat is nu de max voor hem. Meer kan hij met z’n lichaam niet aan en dat is prima. Zelf begin ik me pas sinds kort weer fit te voelen dus ook ik ben een geval apart.. Maar beetje bij beetje beweeg ik ook meer. Al zul je t niet snel echt sporten kunnen noemen.
  Nicole onlangs geplaatst…Aankondiging: recepten weekMy Profile

 • Channa
  10 april 2016

  Fijn dat jullie het zo kunnen combineren! Hier sport manlief en hij doet aan hardlopen. Dat laatste wil ik ook weer oppakken, kan ook vrij makkelijk gecombineerd worden met de zorg voor onze kinderen.
  Channa onlangs geplaatst…Hoe bereid je een peuter voor op zijn vaccinatie?My Profile

 • Vivienne
  10 april 2016

  Heerlijk dat het zo kan! Wij zijn beide ook heel sportief en hebben vele runs samen gelopen. Nu met de baby moeten we een nieuwe modus zien te vinden. Ik kan niet meer even zo de deur uit lopen.dat is wennen, maar komt ook wel weer goed. De motivatie is er zeker. Maandag heb ik mijn eerste training weer!
  Vivienne onlangs geplaatst…My life in pictures #3: Pasen en de dierentuinMy Profile

 • Joyce
  10 april 2016

  Goed verdeeld! Robert sport altijd in de ochtend en ik sport wanneer het uitkomt haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Netflix streamteam tagMy Profile

 • Saskia
  10 april 2016

  Bij ons gaat het net zo. Mijn man traint voor de marathon en ik zorg dan voor de kids. Als ik ga hardlopen, dan zorgt hij weer voor de kindjes.
  Saskia onlangs geplaatst…Win een Bobike Exclusive fietstoeltje naar keuze!My Profile

 • Elisabeth
  10 april 2016

  Ik vind het knap hoor. En jullie hebben het goed geregeld. Planning is vaak alles als je kinderen hebt. 😉
  Elisabeth onlangs geplaatst…Stoere zomerjassenMy Profile

 • Celine
  10 april 2016

  Wat fijn dat jullie elkaar motiveren om te sporten en elkaar hiervoor de ruimte geven!
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…Mommy: Mijn twee favoriete babyboekenMy Profile

 • Martina
  10 april 2016

  Ik sport graag en mijn vriend ook. Soms heb ik wel moeite om mezelf te motiveren maar het is fijn dat je ruimte voor elkaar kunt maken om te sporten
  Martina onlangs geplaatst…8 April 2016 – Outfit Modemusthaves en ZaraMy Profile

 • Femke
  10 april 2016

  Wat is het fijn dat jullie elkaar zo motiveren, ik weet zeker dat dit absoluut helpt. Ik denk dat je een mooie combi maakt tussen sporten en je gezin, maar ook mij lijkt dit heel belangrijk.
  Femke onlangs geplaatst…Review MUA Bronze & Sculpt Contour Kit + Eye Define Volume & Line MascaraMy Profile

 • Alicia
  10 april 2016

  Ik kijk ook zo uit om over een week weer te mogen sporten! Net als met Zwangerschapsgym zal de zaterdag ochtend het moment zijn dat ik sport en hopelijk nog eens in de avond. Fijn dat jullie het zo goed verdeeld hebben en elkaar motiveren!
  Alicia onlangs geplaatst…Handy newborn itemsMy Profile

 • Charlotte
  10 april 2016

  Wij zijn beiden echt niet sportief… Ik heb er een hekel aan en mijn man heeft het te druk om te sporten. Tja, dan maar samen niet sportief op de bank hangen 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #15: Aukje achter het stuur en in de speeltuinMy Profile

 • Leonie
  10 april 2016

  Wat mooi om te zien dat jullie elkaar motiveren!
  Ik denk dat als onze kleine er straks is, dat we het precies zo verdelen. Al vind ik 2-3x in de week sporten ook wel voldoende.
  Ik werk onregelmatig, dus plannen en regelen is sowieso een must.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Project Babykamer #2My Profile

 • Jennifer
  10 april 2016

  Mooi verdeeld hebben jullie het! Daar heb ik nog wel steeds moeite mee, om het sporten in te plannen en het dan ook echt te doen. Ik loop hard en ik heb dat destijds als sport gekozen vanwege de vrijheid die ik had om op ieder moment van de dag dat te kunnen doen. Nu is dat niet meer zo en moet ik echt wachten tot mijn vriend thuis is, of een oppas regelen zodat ik even kan hardlopen. Dat dit nu moeite kost om daadwerkelijk te gaan is denk ik mijn grootste struikelblok, en dat er vervolgens geen trainer staat te wachten als ik niet ga, ik heb er alleen mezelf mee. En dan baal ik achteraf toch weer dat ik het weer een paar weken heb laten schieten.
  Jennifer onlangs geplaatst…Moestuintjes Groeidagboek #4My Profile

 • Sandy
  10 april 2016

  Wauw super goed dat jullie dit samen kunnen doen! Elkaar motiveren is ook echt een goed punt. Je ziet er ook weer super uit.
  Sandy onlangs geplaatst…Geluk momentenMy Profile

 • Florentine
  10 april 2016

  Wat knap dat jullie dit allemaal zo weten te combineren!
  Erg leuk om over te lezen:-)

 • Karlien
  10 april 2016

  Top dat jullie samen sporten en elkaar zo motiveren. Toen mijn jongste zo klein was wandelde ik veel maar aan sporten moest ik echt nog niet denken. Hij dronk heel vaak en was in de nachten erg veel wakker.
  Karlien onlangs geplaatst…Grote knip CuracaoMy Profile

 • Rafaëlla
  10 april 2016

  Wij zijn inderdaad ook zo”n stel haha. Sinds deze week ben ik ook weer begonnen met hardlopen en gezonder leven. Hier helaas nog geen kinderen, dus wij kunnen nog sporten wanneer het ons het beste uitkomt.
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Conditie??My Profile

 • Frank
  10 april 2016

  Zoals ik het lees lijkt het mij een fijne verdeling. Die structuur hebben wij na de geboorte van onze zoon, afgelopen december, nog niet gevonden. Dit komt ook omdat mijn vrouw onregelmatig werkt en aan het afstuderen is. Momenteel zien we dagelijks hoe alles voor ons loopt. Voor onze zoon zijn we wel zo consequent en voorspelbaar mogelijk. Klinkt chaotisch maar op deze manier loopt het eigenlijk ook vanzelf.
  Frank onlangs geplaatst…Noedels met een oosters tintjeMy Profile

 • Hanna
  10 april 2016

  Goed bezig zijn jullie zeg! Ik denk inderdaad ook dat als je elkaar begrijpt in de passie voor sporten je het makkelijker zo kan regelen maar een relatie is nou eenmaal geven en nemen :).
  Hanna onlangs geplaatst…Mijn auto & ikMy Profile

 • Lifesabout
  10 april 2016

  Hihi wij zijn ook zo’n koppel dat of in een vreet-periode zit of in een super gezonde periode. We gaan nu weer richting een gezonde periode met sporten en heel veel gezond eten. Er is altijd wel een manier om te sporten en tijd over te houden, al vergt dit vaak heel wat gepuzzel. Maar het kan!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakje of zakje #15. Mexicaanse Quesadillas.My Profile

 • Dita
  10 april 2016

  Heel knap! Zelf hou ik niet van sporten maar sinds een paar weken probeer ik toch 2 a 3x per week iets te doen. Oefeningen thuis of yoga. Yoga doe ik al een aantal jaren en is super fijn!
  Dita onlangs geplaatst…Baby OOTD #2My Profile

 • Jodi - liefthuis
  10 april 2016

  Klinkt goed, knap hoor dat jullie zo goed gemotiveerd zijn. Ik vind het na een lange dag moeilijk kog in actie te komen. Mijn lief is weinig thuis en de avonden dat hij thuis is wil ik juist genieten van elkaar. Ik zou meer moeten sporten wil het nu wel thuis wat proberen op te pakken
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wat je liever niet wil horen na een miskraam…My Profile

 • Desiree | Sweet Happinez
  10 april 2016

  Jullie zijn echt heel gemotiveerd! En fijn dat jullie elkaar zo kunnen afwisselen met sporten
  Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…PANDA TAART VOOR GWENMy Profile

 • Newborn Fit Mama
  10 april 2016

  Kelly! Wat leuk om te lezen dat sporten ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit en je gelukkiger in het leven staat. Ik ben erg blij dat ik daar als Personal trainer een steentje aan bij mag dragen.

  Tot morgen!!

  Kimberly

 • Tamara
  10 april 2016

  Wat fijn dat jullie elkaar zo goed supporten! Dat heb je echt wel nodig als je het sporten vol wilt houden met twee kinderen!
  Tamara onlangs geplaatst…Fabulous winactie #7 win een Happylights!My Profile

 • Lisanne
  10 april 2016

  Sinds kort sport ik ook keer als voorheen eerst ging ik maar 1 keer in de werk en nu ook 3 tot 4 keer. Ik vind het nog wel moeilijk omdat se beide fulltime werken en ik dan zo een aantal avonden niet thuis ben. Misschien is het een kwestie van wennen mijn vriend doet er gelukkig niet moeilijk over hij vind het fijn dat ik het sporten zo leuk vind. Fijne zondag liefs lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Storing en meer….My Profile

 • rachel
  10 april 2016

  ik trainde 7 dagen, elke dag om 18.00 en roon was dan met de meiden bezig. in het begin deed roon ook mee met sporten maar dat werd hem gewoon teveel in combi met zijn werk (bouwvakker/metselaar) die was soms gewoon gesloopt en ja daarna nog intensief trainen ging hem niet worden, hij traind inmiddels al de hele dag op zijn werk, trappen op en af en bukken ect.

  jullie combi is gewoon perfect zo 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 9 april 2016My Profile

 • dresses and daisies
  10 april 2016

  Ik moet zelf veel meer gaan sporten… wat leuk dat je iemand hebt die je steunt & dat je zo kan sporten en tegelijk ook kan genieten van de kinderen!

 • Kelly
  10 april 2016

  Goed bezig allebei! Ik vind het knap!
  Kelly onlangs geplaatst…Old but gold: Gareth GatesMy Profile

 • Yvonne
  10 april 2016

  Wat goed dat jullie beide sporten en het zo goed geregeld krijgen. Met kinderen is het ook allemaal plannen en je kunt niet samen gaan. Wij gingen voorheen altijd samen en dat was leuk. Nu zijn we allebei lui 🙂 En soms mis ik het wel!
  Yvonne onlangs geplaatst…Tag: Three thingsMy Profile

 • Eline
  11 april 2016

  Goed dat je het sporten weer hebt opgepakt en fijn dat jullie elkaar hier zo goed in kunnen stimuleren en motiveren!

 • Loes | Gewoon iets met Loes
  11 april 2016

  Knap hoor, dat het lukt met 2 kids. Ik vond het zelf met 1 kindje ook makkelijker dan met 2. Mijn man volleybalt best fanatiek en daardoor ‘kan’ ik niet echt naar de sportschool. Ik heb een XCO aangeschaft en was net weer thuis aan het trainen toen ik met skiën een akelige knie-blessure opliep en dus nu al 5 weken uit de running ben. Het ziet er niet naar uit dat ik de komende 6 maanden ‘normaal’ kan gaan sporten, en dat is best lastig. Van de fysio heb ik wel allerlei oefeningen gekregen en nu heb ik dus ook een excuus om op het werk wat oefeningen te doen.
  Loes | Gewoon iets met Loes onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s | 14My Profile

 • Marjon
  12 april 2016

  Knap hoor! Ik sport inmiddels 3x per week. Dan gaat Maxime naar haar gastouders en kan ik een uurtje aan de bak. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Waar vind ik mijn evenwicht terug?My Profile

 • Anneloes
  12 april 2016

  Hi! Wij doen dit op dezelfde manier! Leuk om te lezen dat jullie dit ook zo doen!

 • Groceries Glossy
  15 april 2016

  Waar een wil is, is een weg 😉 Mijn vriend en ik sporten ook allebei veel en we hebben allebei twee avonden trainingsavonden bij een club (ik hardlopen, mijn vriend voetbal). In het weekend doe ik een duurloop en heeft mijn vriend vaak een wedstrijd.

  verder doe ik sinds kort BBG en dat is een goede aanrader voor moeders want dat kan je gewoon thuis doen, 2x of 3x per week een half uurtje (legday, arms&abs, total body workouts). Aanrader!!
  Groceries Glossy onlangs geplaatst…Eiwitrijke producten uit de supermarktMy Profile

 • Jessica
  15 april 2016

  Wat fijn dat jullie dit zo geregeld hebben! Wel even plannen maar dan is het weer standaard. Vriendlief is na het weekend doordeweeks weer thuis en dan gaan we ook weer sporten. We proberen het wel een beetje op dezelfde dag te plannen dat we ook nog een keer een avond samen zijn! 🙂 Jullie zijn goed bezig!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.