10 gezonde snacks om lekker de dag mee door te komen!

gezonde snacks

10 gezonde snacks

Als je gezond wilt horen daar ook gezonde snacks bij. Naast de drie aanbevolen hoofdmaaltijden kun je kiezen voor verantwoorde en gezonde snacks om tussen de maaltijden door te nemen. Deze zorgen ervoor dat je geen honger krijgt om een unhealthy-snack attack te krijgen, maar houden ook je stofwisseling op gang wat ten goede komt voor bijvoorbeeld je concentratie vermogen. Ook houd het je bloedsuiker op pijl, iets wat voor mij als Diabetes patient belangrijk is om aan te denken, maar ook voor jou belangrijk kan zijn. Het voorkomt namelijk dat je door een lage bloedsuiker een extra behoefte aan zoetigheid krijgt. Ik deel vandaag met jullie mijn favoriete gezonde snacks die ik door de dag heen regelmatig kies.

  • gezonde snacks

10 gezonde snacks als tussendoortje

1. Banaan-ei-pannenkoekjes

Dit zijn heerlijk pannenkoekjes die je zowel als ontbijt maar ook tussendoor kunt eten bij een zoete snack attack.

gezonde snacks

2. Een handje vol nootjes : amandelnootjes, pecan nootjes, walnoten, pinda’s. Ze geven een verzadigd gevoel omdat ze gezonde vetten bevatten en eiwitten, maar bevatten veel gezonde vitamines en mineralen, vezels en ijzer!

3. Een gekookt eitje,
Lekker makkelijk te bereiden en goed vullend door de vele eiwitten!.

4. Een beschuitje met gezond beleg!
Lekker met bijvoorbeeld kipfilet, aardbeien, sandwich spread, smeerkaas, jam.

5. Fruit 
Is een ideale gezonde snack voor onderweg en heel lekker!

6. Groente snack:
Schijfjes komkommer, cherry tomaatjes, een halve avocado, stukjes paprika.

7. Avocado!
Met een avocado maak je een guacamole door een halve avocado fijn te prakken, je voegt hier zout/peper, een gesneden tomaatje en wat chili saus aan toe en klaar is je guacamole!

gezonde snacks

8. Heerlijk gezonde twix snacks!
Suikervrij en vol eiwitten en gezonde vetten en makkelijk zelf te bereiden. Ideaal als gezonde snack voor op je werk of bij een picknick!!

gezonde snacks

9. Een super gezonde smoothie!
Maak een heerlijke verse smoothie van fruit en zuivel. Boordevol vitamines en eiwitten en je krijgt er lang een verzadigd gevoel van

10 Gezonde bounty snacks!
Suikervrij en vol natuurlijke ingredienten!

Eigenlijk weten we allemaal wel wat gezonde snacks zijn, maar het gaat erom dat we er naar grijpen in plaats van naar de chocolade, chips of snoep. Wat mij helpt is om ervoor te zorgen dat er een grote fruitschaal in de keuken staat zodat ik daar makkelijker wat vanaf snoep, om de koelkast vol te zetten met griekse yoghurt, en groentes zoals komkommer en tomaten. Gezonde snacks voor onderweg zijn wat lastiger te vinden omdat je zit met gekoelde producten. Dan vind ik het makkelijkste om te kiezen voor fruit, of een groente snack.

Wat zijn jouw favoriete gezonde snacks en welke gezonde snack kies jij het liefst voor onderweg? Hoe motiveer jij jezelf om juist voor de gezonde snacks te kiezen? Laat het me weten in de reacties van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “10 gezonde snacks om lekker de dag mee door te komen!”

 1. Ik eet vaak fruit. De laatste tijd het liefst appel met kaneel en een klein beetje honing of kokossuiker. Overigens heb ik al dagen trek in een gekookt eitje, dus dat ga ik vandaag maar eens maken.
  Hester onlangs geplaatst…Train met je hersenenMy Profile

 2. Ik eet graag druiven en mandarijntjes als tussendoortjes, van een handje pinda’s o.i.d. krijg ik alleen maar meer trek 😉 En yum, een gekookt eitje, die eet ik eigenlijk te weinig.
  Sylvia Kuijsten onlangs geplaatst…Modifast: week 1My Profile

 3. Wat mij helpt is om vooral geen ongezonde dingen in huis te hebben. ‘s Avonds krijg ik toch vaak trek in chips of koekjes of zo maar dan kán ik ze dus niet eens eten. En dan ga ik uiteindelijk maar voor wat fruit of nootjes of zo.
  Ik denk dat het ook een kwestie van wennen is, als het eenmaal in je systeem zit om altijd chips te eten als je een film kijkt dan blijf je daar aan denken. Ook even soort van afkicken dus 🙂

 4. Ik grijp àltijd naar fruit. Ik vind het gewoon lekkerder dan koekjes en snoep en je kan zoveel variëren. In da zomer natuurlijk nog meer dan in de winter, maar nu ‘snoep’ ik met heel veel plezier van appels, mandarijntjes, lychees, kiwi’s, bananen, druifjes, pompelmoezen en mango!

 5. Lekker, ik ben ook weer volop aan het bodieboosten dus kan deze tips goed gebruiken, al staan er in het nieuwe boek een hele hoop lekkere tussendoor receptjes!

 6. Haha wat grappig! Ik heb toevallig vandaag ook een logje gepost over mijn favoriete eten. Maar dan heb ik het over ontbijtjes.

  Hoe dan ook, superleuke tips voor gezonde tussendoortjes! Ik kende er een hoop al, maar ik ga de anderen proberen te onthouden! 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Mijn favoriete gezonde ontbijtjesMy Profile

 7. Lekker! Ik ben ook helemaal in to de gezonde snacks, dus dit komt helemaal van pas. Verder ben ik ook dol op goji-bessen en moerbeien!

 8. Ik ga voor een rijstewafel met pindakaas. Niet geheel low-calorie of low-fat maar zeker gezond. Geen onnodige suikers en de eiwitten en vetten in pindakaas zorgen voor een voldaan gevoel. Verder vind ik komkommer met aromat ok heeeel lekker!

 9. Hier ook regelmatig een kom yoghurt met fruit als ik ‘s middags nog trek heb. Of wat amandelen. Of ik bak snel wat bananeneipannenkoekjes, omdat dochterlief daar ook gek op is. Of een (groene) smoothie. Wat ik ook lekker vind zijn speltsoepstengels of cream crackers, gewoon droog, als zijnde een soort hartige snack 🙂 Als je de goede variant pakt, zitten er geen onnodige stoffen of suiker ofzo in. Gelukkig.
  Gwen onlangs geplaatst…Once a dayMy Profile

 10. Fruit staat natuurlijk op nummer 1 , maar ik heb altijd veel verse groenten in huis! Vaak heb ik wat groenten over en mix ik ze samen tot een heerlijk soepje ! Handig om de volgende dagen mee naar je werk te nemen !

 11. Als gezonde snack kies ik vaak voor een banaan met kiwi of een cracker met beleg. Maar ik betrap mezelf vaak dat ik toch liever een ongezonde snack neem, daar geniet ik toch meer van.
  Anouk onlangs geplaatst…Interieur: WerkplekMy Profile

 12. Marije Woertman

  Wat een lekkere snackideetje! Hier is het vaak fruit met rozijnen o.i.d., soepstengels, crackers of snacktomaatjes. Eigenlijk hetzelfde als wat de kinderen tussendoor krijgen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.