Mommy monday: Lana 10 maanden update

Wauw, ik kan het soms echt nog niet geloven dat mijn kleine meisje al 10 maanden is. Geboren met2,5 kilo gewicht als inimini meisje van 46 centimeter lang dat zo op mijn onderarm paste is nu een grote meid van meer dan 9 kilo en ik weet niet hoeveel centimeter ze nu zal zijn. Als ik toen kindjes van zo ‘oud’ zag dan vond ik dat echt reuzenbaby’s, mijn meisje kon ik me echt niet zo groot voorstellen. Nu is mijn baby’tje bijna al geen baby meer. Ze kruipt rond, staat op in haar bedje, wil opstaan in de kinderstoel en allemaal grote meiden dingen doen. Het liefst speelt ze met mijn make-up of zit ze aan mijn haren. Het is niet te geloven wat voor groei ze heeft doorgemaakt. In deze mommy monday update deel ik hoe het nu met Lana gaat.

Van een baby’tje die enkel dronk, sliep, genoot van een badje en genoot van de knuffels die ze kreeg is daarbij gekomen dat het een dametje is met een eigen willetje. Samen ontbijten, samen spelen op de grond, samen op de fiets overal naar toe en nog veel meer dingen doen we voortaan echt samen. Het is geweldig om die ontwikkelingen van zo dichtbij mee te maken en het is zo fijn om samen een te zijn.

Wat betreft haar ontwikkeling is ze de laatste weken zo vooruit gegaan. Rond de 8-9 maanden vond ze kruipen totaal niet interessant. Ze vond het geweldig om aan mijn handen te staan en te stappen maar kruipen dat deed ze niet. We dacht dat dit het meisje zou zijn dat kruipen over zou slaan en op tijd zou beginnen met lopen. In een paar dagen tijd werd kruipen interessant en sinds mijn verjaardag kruipt ze de hele kamer rond. Prachtig om te zien hoe ze zo het huis ontdekt. Het liefst zoekt ze naar kabels en dingetjes waar ze niet bij mag en ontdekt ze ook het woordje ‘nee’ en dat het leuk is om het dan toch uit te proberen. Het opvoeden is nu echt wel begonnen met het corrigeren daarbij.


Lana is ook al echt een ‘kletsmajoor’. Ze kan uren geluidjes maken, kirren van plezier maar ook brommen wanneer ze het ergens niet mee eens is. Zo ontwikkeld ze haar eigen karakter en is ze heel duidelijk in wat haar pleziert en wat ze niet fijn vind. Ze laat echt van zich horen en dat is alleen maar fijn want zo leer ik ook beter te herkennen wat ze echt wil.
Ook heb ik inmiddels Lana’s haartjes al twee keer geknipt omdat het anders in haar ogen viel. Speldjes voor haar haren vind ze niet interessant, ze wil ze eruit trekken en in haar mond stoppen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom zorg ik dat haar haartjes niet meer in haar ogen vallen door op tijd de puntjes te knippen.

Rond de 6 maanden kreeg Lana twee ondertandjes. De volgende tanden leken een hele tijd op zich te wachten. Tot vorige week ineens twee boventanden in beeld kwamen. Inmiddels heeft ze een gebitje van 4 tandjes, zo schattig. Het doorkomen van de tanden heeft wel veel onrust gegeven en wat meer behoefte aan lijflijk contact. Ik heb haar daarom veel gedragen in de draagdoek en wat meer borstvoeding gegeven.

Lana is echt al een hele dame geworden en ik geniet iedere minuut van haar. Het is heel gezellig met haar in huis en ook naar anderen kletst ze er gezellig op los. Als ze iemand die voor haar nieuw is ziet kijkt ze eerst naar mij om te checken of het ‘goed’ is en dan glimlacht ze en kletst ze terug. Ze is (nog) niet eenkennig en vind het juist heel gezellig om bij anderen te zijn of op schoot te zitten. Wel is het zo dat wanneer ik de kamer dan uit ga dan kan ze gaan huilen en mij proberen te zoeken. Dit komt niet zo vaak voor dus hebben we hier nog geen hinder van.

Dit was een verslagje van hoe het nu met Lana gaat. Nog maar twee maandjes *slik* en dan is ze alweer jarig. Dan kunnen we een  eerste verjaardagsfeestje gaan plannen en ik denk daar al veel over na. Hoe hebben jullie de eerste verjaardag van jullie kindjes gevierd? Met een thema of gewoon wat familie en vrienden uitgenodigd? Nog een speciale taart of ‘cake mash’? Ik ben heel benieuwd want zo kan ik wat inspiratie opdoen van anderen.

Laat je reactie achter in de comments.

Veel liefs,
Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

42 reacties

 • Koalabeautymama
  18 augustus 2014

  Wat een lieve update om te lezen. Wat goed van haar dat ze zo snel ontwikkeld! Er valt genoeg te ontdekken door deze vrolijke meid. Voor je het weet is ze alweer 1 jaar 🙂 Ayumi’s eerste verjaardag hebben we flink gevierd en ze vond t geweldig. Ze mocht zelf taart eten maar ze at heel netjes haha.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Nieuw: Daddy Sunday met Mike!My Profile

 • Pauline
  18 augustus 2014

  Wat gaat het toch hard he met die kleintjes! Hier dachten we ook dat kruipen overgeslagen zou worden maar niets was minder waar haha niks was veilig meer. Nu met 15 maanden lopend en wel op ontdekkingstocht.
  Wij hebben een dinosaurus thema van het verjaardags feestje gemaakt, ik maakte er een blogje van: http://psnim.blogspot.nl/2014/05/een-dinosaurus-thema-verjaardagsfeestje.html
  Succes met alle voorbereidingen alvast, het is echt superleuk om te bedenken en maken allemaal 🙂
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #33My Profile

 • Dita
  18 augustus 2014

  Wat mooi geschreven Kelly. Fijn dat je/jullie zo genieten van Lana.
  Dita onlangs geplaatst…Aankopen van Loods5My Profile

 • Miranda
  18 augustus 2014

  Wat leuk om te lezen zo’n update! Spannend, nog 2 maandjes. Lijkt me leuk om een eerste verjaardag te plannen. Alvast veel plezier met de voorbereidingen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Ijsjes maken met vers fruit; lekker en leuk!My Profile

 • Angela
  18 augustus 2014

  Gisteren was ik op een verjaardag van een meisje dat 1 jaar werd en toen dacht ik juist aan wat een enorme groei kinderen doormaken in hun eerste jaar! Echt ongelofelijk om die ontwikkeling te zien!
  Angela onlangs geplaatst…Op zoek naar de perfecte sport bhMy Profile

 • Geertje
  18 augustus 2014

  Wat gaat het snel he! En hoe ouder ze worden, hoe leuker het wordt! Wij hebben de eerste verjaardagen gewoon simpel gevierd met vrienden en familie. Heel eerlijk, ze snappen er niets van en herinneren het zich later ook niet. Dus daarom vonden wij gewoon gezellig bij elkaar zijn al goed genoeg. Nu mijn meiden 3 en 5 worden, is het wel wat anders. Dan moet je er echt aandacht aan gaan besteden!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #28My Profile

 • Yudeska
  18 augustus 2014

  Hele leuke update.. Besef word naarmate de leeftijd steeds groter! Tijd gaat zo snel voor je het weet is ze al 1. Geniet van ieder moment kindjes zijn kostbaar:).
  Yudeska onlangs geplaatst…100% sapjesMy Profile

 • Manon
  18 augustus 2014

  Aah wat een scheetje is het ook en ze groeit en ontwikkelt zich inderdaad zo snel!! Wauw! Met River heb ik geholpen met een cake-smash en een fotoshoot, dat was echt ontzettend leuk en mooi geworden 😀
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #19My Profile

 • Bibian
  18 augustus 2014

  Wat een leuke update en wat doe Lana het goed! Wij hebben Rivers verjaardag lekker grootst gevierd al zullen we dat geen 2e keer doen, het was net even allemaal te veel voor Riv. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #19My Profile

 • Kim
  18 augustus 2014

  Wat heerlijk Kelly, wat word ze groot!
  Kim onlangs geplaatst…My tattooMy Profile

 • Vanessa
  18 augustus 2014

  Leuk om een update te lezen! Het is niet te geloven hoe snel de tijd gaat. Ik kan me nog perfect voorstellen dat ik je blog bezocht toen je zwanger was, en nu is Lana al 10 maanden. Spannend dat ze binnen twee maandjes alweer een jaar is!
  Vanessa onlangs geplaatst…11 dingen waar ik niet zonder kanMy Profile

 • Marion
  18 augustus 2014

  Mooi hoor! Fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat met Lana. Gelukkig! Het is inderdaad een echt dametje. Superleuk om te zien. Geniet ervan!
  Marion onlangs geplaatst…Eindelijk Ik Ook Van MijMy Profile

 • saskia
  18 augustus 2014

  Wat gaat dat toch snel inderdaad. En het is zo ontzettend leuk om te zien hoe die kleintjes zich ontwikkelen en steeds meer hun eigen wil krijgen. Toen Senna 1 jaar werd hebben we zelfgemaakte kaarten met een foto van hem verstuurd en een feestje gehouden bij ons thuis. Omdat hij nog zo klein was wilde we het ook rustig houden voor hem.
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 33)My Profile

 • mamawatdoejenou.nl
  18 augustus 2014

  Wat gaat het snel he? En hoewel zo’n eerste verjaardag een mijlpaal is, hebben we het bewust klein gehouden. Zelf hebben die kleintjes er toch geen benul van. Ik zie soms bij anderen dat ze van al die drukte helemaal van slag raken. Dus alleen wat naaste familie en vrienden. En natuurlijk wel een cake mash. Hoewel Jonas eigenlijk geen idee had wat hij er mee aan moest 🙂
  mamawatdoejenou.nl onlangs geplaatst…Mama’s healthy havermoutontbijtMy Profile

 • Kirsten
  18 augustus 2014

  Ik vier over twee weken de eerste verjaardag van mijn zoontje. Ik ga het denk ik gewoon in de middag houden met familie. Ik heb een woezel en pip thema gekozen aangezien ze hier bij de kruidvat slingers en versieringen hebben daarvan. Ook heb ik een woezel en pip taart besteld en daarbij kon ik voor een klein bedrag een extra meptaartje erbij krijgen. Ik kijk nu al uit naar zijn verjaardag! Mijn zoontje heeft alleen nog maat 2 ondertanden, denk dat elke baby zijn eigen tempo aanhoud.

  Groetjes

 • beautydiarynl
  18 augustus 2014

  Wat wordt ze groot! Een echt dametje al!
  beautydiarynl onlangs geplaatst…The body shop Early-Harvest Raspberry (deel 1)My Profile

 • Dionne
  18 augustus 2014

  Leuk zo’n update! Wat wordt ze al groot!
  Dionne onlangs geplaatst…WIN | Een strand tas naar keuzeMy Profile

 • Betty
  18 augustus 2014

  Jeetje, alweer 10 maanden! Wat gaat het toch hard, hè! Lana is een prachtig meisje! <3
  Betty onlangs geplaatst…Weekoverzicht 11 tot 18 augustusMy Profile

 • Lauriëtte
  18 augustus 2014

  Wat gaat de tijd snel! Ben benieuwd hoe dr eerste verjaardag zal zijn! 😀
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Pinterest Favorites #30My Profile

 • Anne Solveig
  18 augustus 2014

  Jeeetje, bijna een JAAR! Wat een poppetje is het, heel leuk om te zien!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…In my Ebay basket #04 – Nog een kimono, gun clutch en fringe bagMy Profile

 • Susanne
  18 augustus 2014

  Wat leuk om een update te geven! Tijd gaat snel zeg. Ik weet nog helemaal dat je zwanger was haha. Wel leuk dat ze nu al een eigen wil begint te krijgen en alles wil ontdekken. En ik vind het nog altijd heerlijk om die moederliefde zo tussen de regels door te lezen!

 • Amy
  18 augustus 2014

  De tijd gaat hard he? Een jaar gaat zo snel voorbij! Schattig, zo’n klein popje 😀
  Amy onlangs geplaatst…Nieuwe layoutMy Profile

 • Simone
  18 augustus 2014

  Wat leuk en fijn om te lezen dat het goed gaat met Lana. Ze is ook echt zo schattig! En wat leuk dat ze mama nu al een beetje opvolgt met make-up. Voor je het weet is ze een echte make-up diva 😉
  Simone onlangs geplaatst…Persoonlijke Update – Allemaal leuke dingen!My Profile

 • Samantha
  18 augustus 2014

  Wat heb je dat leuk geschreven! En ja de tijd gaat super snel he, bizar gewoon. Mijn mooie jason word in november alweer 3 (!!!)
  De eerste verjaardag hebben we zonder thema gevierd maar wel lekkere taart en veel slingers etc, echt te leuk! Dit jaar word het een piratenfeest, jason vind piraten echt helemaal geweldig! 🙂 de eerste dingetjes heb ik al in huis gehaald haha, hoor mij het is augustus, nog 3 maanden, en kelly? we kunnen zijn verjaardag in onze eigen huisje vieren (woohoo) haha

 • Nicole - Lipstickzone
  18 augustus 2014

  Ah, wat gaat het snel hé, zo’n kleintje! Wat leuk dat ze kruipt en lekker kletst! Lief 🙂
  Nicole – Lipstickzone onlangs geplaatst…The Budget Princess Tag ♥My Profile

 • Mama's Jungle
  18 augustus 2014

  Wat een leuke update om te lezen. Wij hadden inderdaad een klein taartje en verder niet super groot of klein gevierd. Gewoon wat vrienden en familie 🙂
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Gewoon omdat het kan #2My Profile

 • Petra
  18 augustus 2014

  Wat gaat de tijd snel. Voor mama’s soms te snel. Maar het is wel super om te zien welke ontwikkelingen je kindje doormaakt. Wij hebben het de eerste verjaardag rustig aangedaan, mede omdat ze midden in de zomervakantie jarig is en er dus altijd mensen zijn die niet kunnen komen, maar ook omdat het nogal een druk meisje is dat ‘s nachts alles verwerkt. Het eerste jaar dus geen thema maar wel een grote taart waar mevrouw ontzettend van genoot. Heerlijk om te zien.
  Petra onlangs geplaatst…Jarig + winactieMy Profile

 • Jess
  18 augustus 2014

  Jeetje, time flies! Lana wordt echt al hele meid. Ik zag heel erg op tegen Sam’s eerste verjaardag maar uiteindelijk was het leuk. Hij was op maandag jarig maar vieren het de dag ervoor. We hielden het redelijk klein zodat het voor hem ook echt leuk zou zijn. Hij at voor het eerst taart, spelde met ballonnen en kreeg cadeautjes. Op de dag zelf zijn we met z’n drietjes naar de dierentuin geweest en hebben we een abbo aangeschaft. Ik vond het heel prettig om de dag gewoon met z’n drieën door te brengen aangezien ik niet wist hoe ik zou reageren omdat zijn geboorte zo heftig was. Zat er niet op te wachten om dan met een huis vol visite te zitten.
  Jess onlangs geplaatst…Multimaskerreview – The battle against the spotsMy Profile

 • Odile
  18 augustus 2014

  Wat een hele meid al! Pff ik vind het zo snel gaan! Echt mooi om te horen dat ze zo goed groeit en ontwikkelt terwijl dat ze bij geboorte zo klein was.
  Odile onlangs geplaatst…Tag ‘de laatste keer’My Profile

 • Sandra(hpw)
  18 augustus 2014

  Heee,

  Ik begin net met het lezen van dit stuk 😉 en je schrijft dat je niet weet hoe groot Lana is. Niet erg natuurlijk, maar ik heb misschien een idee:
  Neem 1x per jaar, met haar 1e verjaardag bijvoorbeeld, een momentje om haar op te meten. Het zal nu nog niet heel makkelijk zijn. Maar goed, het proberen waard wellicht.

  Een tante van me doet zoiets ook met haar kinderen. Al jaren! Elk jaar weer op dezelfde dag (of periode). Leuk om zelf bij te houden en dan de groei en vorderingen te zien. En om ‘t later nog eens terug te kijken natuurlijk; in de trant van: Kijk ( naam van kind ) toen je 6 was, was je zo groot. Toen je 10 werd, was je alwéér een stukje gegroeid.

  Heel veel plezier met het plannen en organiseren van zo’n allereerste verjaardagsfeestje! Geniet! 🙂

  Liefs

 • Anneleen
  18 augustus 2014

  Wat een lieve update! Je hebt een mooie en flinke dochter Kelly!

 • Lisa's Beautybabbels
  18 augustus 2014

  Wat leuk om te lezen! Hihi zo cute dat ze nu toch kruipt 🙂
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…Verf en hippe verfvlekken op kledingMy Profile

 • Jennifer
  18 augustus 2014

  Oh wat gaat dat dan snel hè! Ik zag vorige week ook weer een kindje van bijna 1 die ik voor het laatst had gezien als baby van 3 weken oud en ze zijn dan van een poppetje echt in een mensje veranderd! Wat haar verjaardag betreft zou ik vooral kijken naar wat Lana prettig zou vinden. Houdt ze ervan om in de belangstelling te staan en is het echt een aandachtsmeisje, dan zou ik gewoon lekker uitpakken met een leuk feestje, en zo niet dan is het misschien leuk om inderdaad samen met haar iets van een cake-smash te doen om ook écht iets voor haar te doen zonder al te veel ogen op zich gericht te krijgen en een leuke uitnodiging te maken van de foto’s en er verder gewoon een leuke visite-middag van te maken.
  Jennifer onlangs geplaatst…Dagje Dierenpark EmmenMy Profile

 • Amelia
  18 augustus 2014

  toen ik 1 werd heeft mijn moeder gewoon wat familie en vrienden uitgenodigd. Wel een mooie taart laten maken

 • Annemiek
  18 augustus 2014

  Wow wat een jurkje met sterren op de eerste foto 🙂 Waar heb je die vandaan?!

 • Laura
  18 augustus 2014

  Wat een lieffie zeg!
  En wat heb je haar een schattig jurkje aangetrokken zeg! CUTE!!

 • Kelly caresse
  18 augustus 2014

  Die is van primark
  Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday: Lana 10 maanden updateMy Profile

 • Nicole
  18 augustus 2014

  Lana is inderdaad al een super grote meid aan het worden en wat een dametje zeg! Wauw! Het is zo mooi om die groei zo van dichtbij mee te mogen ervaren als moeder zijn! Mijn meisje heeft vandaag haar eerste tandje gekregen.. Time flies!
  Ik wil haar eerste verjaardag wel speciaal vieren maar of t echt groots gaat worden weet ik niet. Wel een thema denk ik en een cake smash van te voren!!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes op vakantie: autovakantie met een babyMy Profile

 • Eilish
  18 augustus 2014

  Wat een leuke update! Ik ging vandaag mee naar de 20 weken echo van mn zusje.. en wauw wat is dat prachtig! IK kan niet wachten om mn kleine neefje of nichtje vast te houden!
  Eilish onlangs geplaatst…Quote of day #230 2014My Profile

 • Linda
  18 augustus 2014

  Ik heb Yasmins verjaardag rustig gehouden. Ze krijgt dan al zoveel indrukken, veel mensen bij elkaar enzo. Hadden ook geen thema en ‘gewoon’ 2 monchou taarten zelf gemaakt. Hebben het niet groots gevierd omdat ze toch nog niet in de gaten heeft wat er nu echt aan de hand is. Nog 2 maandjes Kelly, het gaat zoooo snel!

 • Melissa
  19 augustus 2014

  Wat leuk om te lezen zeg! En zo bijzonder om te lezen hoe ze zo’n groei heeft doorgemaakt (of aan het doormaken is)! Superleuk. Ik snap dat dit voor jullie natuurlijk ook erg mooi is om te zien.
  Vind het trouwens best een gek idee dat wij maar vier jaar schelen. Ik ben nu 20 en zit nog op school, hoe anders kan je leven er over een paar jaar uit zien! 😉 Ik zou ook wel jong een kindje willen als het zou kunnen.
  Melissa onlangs geplaatst…Recept: chocolate fudge browniesMy Profile

 • ellen
  19 augustus 2014

  Door dit alleen al te lezen krijg ik zin om een gezinnetje te ‘starten’ hihi. Wat ontzettend lief! Heel erg fijn dat het zo goed met haar gaat 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.