5 tips om van je zwangerschapskilo’s af te komen

tips zwangerschapskilo's verliezen

5 tips om van je zwangerschapskilo’s af te komen:
Ik ga jullie in deze video 5 tips geven om van je zwangerschapskilo’s af te komen of om als moeder weer in shape te komen. Specifiek gericht op het moederschap omdat je als moeder over het algemeen andere mogelijkheden hebt dan wanneer je kunt sporten en gaan en staan waar je wilt. Vooral als je net bevallen bent en je wilt van die zwangerschapskilo’s af komen dan heb je niet altijd alle middelen om je heen om te sporten, goed te slapen en kan je door tijdgebrek ook problemen ervaren om goed te eten. Deze tips gelden vanaf 6 weken na de bevalling of wanneer je arts of specialist heeft aangegeven dat je weer mag bewegen of op je voeding mag letten.

Tips om van je zwangerschapskilo’s af te komen

Vergeet je niet te abonneren.

Om deze tips nog eens op te sommen heb ik ze ook nog even voor jullie uitgeschreven, neem deze tips aan op een manier dat ze voor jou prettig zijn.

5 tips om van je zwangerschapskilo’s af te komen:
1. Zorg voor een goed en gevarieerd ontbijt en dit bestaat uit in ieder geval wat fruit, gezonde eiwitten (kwark, soja yoghurt, een eitje), koolhydraten (volkoren brood, havermout, de koolhydraten uit fruit) en voldoende vocht, bijvoorbeeld een kop thee. Door goed te ontbijten start je je stofwisseling na uren zonder voeding gedaan te hebben en zorg je er ook voor dat je nog lang verzadigd blijft en later op de dag niet zoveel behoefte hebt aan ongezonde snacks.
2. Kom in beweging, met je kindje. Ga lekker wandelen met je kindje met een kinderwagen of draagdoek, in de avond een uurtje wandelen met vriendinnen of met je man, sporten wanneer je dit kunt en wilt en een extra tip: Laat je verschoonspullen boven zodat je met je kindje een paar keer per dag de trap op meeneemt voor wat extra beweging.
3. Houdt het eetschema van je kindje ook aan voor jezelf, als je je kindje bijvoorbeeld 6x per dag voedt dan zijn dit ook voor jou de juiste momenten om te eten. Door regelmatig kleine hoeveelheden te eten houd je je stofwisseling goed op gang en vermijd je hongeraanvallen.
4. Eet voldoende en begin niet aan een crashdieet. Je stofwisseling krijgt dan een extreme klap waardoor je inderdaad flink afvalt maar vervolgens kampt met een tragere stofwisseling en een eeuwig jojo effect. Herken je de uitspraak ‘als ik alleen al naar appeltaart kijk kom ik al aan’ nadat je al vele dieten geprobeerd hebt?
5. Make love 🙂

tips zwangerschapskilo's verliezen

6. Bonus tip die ook goed werkt tegen de zwangerschapskilo’s: Ik denk dat het geven van borstvoeding mijn gouden geheim is van het snel weer in shape komen na mijn bevalling. Ben je in staat om dit te geven en wil je dit graag doen? Dan doe je er ook je eigen figuur goed mee, mits je gezond en gevarieerd eet.

Ook leerzaam: Tips voor afvallen na de zwangerschap

Dit waren mijn tips die mij geholpen hebben om na mijn bevalling weer op mijn oude gewicht te komen van voor de zwangerschap. Dit is natuurlijk heel persoonlijk en gebruik de tips die voor jou haalbaar zijn. Wat vonden jullie van mijn filmpje? Wat is jouw goede tip om weer in shape te komen na de zwangerschap?

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Meer over dit onderwerp:
Sporten tijdens de zwangerschap, waarom het er gewoon niet van komt.
Zwangerschap en gewicht, mijn ervaringen.
– 5 tips om makkelijk op gewicht te blijven
– Wil je afvallen na een zwangerschap? Dan mag je deze tips niet missen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Gwen
  12 september 2014

  Leuke video! En goede tips! Hoewel dat vd commode en luiers boven de eerste 4 wk na een ks of bijv. zoals ik met bekkenklachten (boven op een ks haha) juist wordt afgeraden.
  Gwen onlangs geplaatst…20 feitjes over mijMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife ♥
  12 september 2014

  Handige tips, ook voor als je geen moeder bent! 🙂
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Wat ik allemaal heb geleerd dankzij mijn blog ♥My Profile

 • Britt
  12 september 2014

  Heel leuk filmpje! En goede tips, vooral tip 4 vind ik een hele goede: geen gekke dingen doen, gewoon gezond eten. Over de bonustip: borstvoeding geven (als mogelijk) is zeker een hele goede, daar verbrandt je ongelofelijk veel calorieën mee (al lijkt me dat een rare reden om borstvoeding te gaan geven, het is natuurlijk wel mooi meegenomen!)
  Britt onlangs geplaatst…Eiwit eten om spierweefsel op te bouwenMy Profile

 • Britt
  12 september 2014

  Heel leuk filmpje! En goede tips, vooral met tip 4 ben ik het helemaal eens: geen gekke dingen doen, gewoon gezond eten. En over de bonustip: borstvoeding (indien mogelijk) is inderdaad een hele goede manier om zwangerschapskilos te verliezen, je verbrand er namelijk heel veel calorieën mee (al lijkt het me een rare reden om borstvoeding te gaan geven, het is natuurlijk wel mooi meegenomen).
  Britt onlangs geplaatst…Eiwit eten om spierweefsel op te bouwenMy Profile

 • Healthy Mommy
  12 september 2014

  Ik ben het met de meeste tips wel eens, alleen het is zo jammer dat het draait om ‘de kilo’s’. Hoeveel je weegt zegt niks over je shape. Sterker nog… Meestal ben je zwaarder als je (veel) sport en gezond + plus gevarieerd eet. Ik ben personal trainer en heb veel gesport met jonge moeders. Tijd is écht geen excuus. Tenzij je 80 uur p/w werkt. Sporten kost energie en tijd, maar geeft in the end véél meer energie terug. Ook als je net bevallen bent kun je weer sporten, mits je fysieke en mentale gesteldheid dit toelaat Borstvoeding geven verbrand inderdaad een hoop calorieën, maar zorgt niet voor een lijf wat mooi in vorm is. Ik raad altijd aan om toch thuis oefeningen te gaan doen als je nog niet daar de sportschool wil. Gezond eten, advies inwinnen in en in actie komen.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Verlanglijstje van ouders die een kind hebben verlorenMy Profile

 • Healthy Mommy
  12 september 2014

  Ik bedoel het overigens niet als kritiek, maar blijf het zonde vinden dat het bijna altijd over kilo’s gaat. Iemand die dezelfde lengte heeft als ik, maar minder weegt kan zomaar toch 2 confectiematen groter hebben. Puur omdat ze niet sport. Zonde dat de focus dus op de weegschaal ligt in plaats van wat je in de spiegel ziet.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Verlanglijstje van ouders die een kind hebben verlorenMy Profile

 • Ninja moeder
  12 september 2014

  Hi Kelly, ik lees je blog met veel plezier en vind de filmpjes erg leuk! Alleen jammer dat er zo vaak in geknipt wordt. Niet bij wisseling van scène maar terwijl je praat. Zo onrustig vind ik dat. Misschien kun je er wat mee….
  Ninja moeder onlangs geplaatst…Backyard Bootcamp Workout!My Profile

 • kellycaresse
  12 september 2014

  Dankjewel voor je tip! Hier heb ik zeker wat aan 🙂 Ik zal er op letten 🙂

 • kellycaresse
  12 september 2014

  Dankjewel Gwen! 🙂 De video is echt bedoelt vanaf 6 weken na de bevalling, ik heb ook een keizersnede gehad en de eerste 6 weken deed ik ook nog niet aan beweging. Thanks voor je opmerking 🙂

 • Mendy
  13 september 2014

  Handig!! Ik ben 39 weken zwanger (en tot nu toe 13 kilo aangekomen) en dit artikel komt als geroepen! Dank je wel! :-))

 • kellycaresse
  13 september 2014

  Wat leuk om te horen Mendy! Succes met de laatste loodjes en geniet van je kindje 🙂 Liefs Kelly

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  13 september 2014

  Hier een madre die tijdens (2x!!) de zwangerschap 34 kilo aankwam.
  Wat een drama was dat. Toch is het mij twee gelukt om slanker te zijn dan voor de zwangerschap. Leuke video!!
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Sunshine Blogger AwardMy Profile

 • Christel
  14 september 2014

  Eh? Dit valt me van je tegen Kelly! Blijkbaar kan je niet tegen een klein beetje kritiek. Het enige wat ik heb gedaan is je erop wijzen dat verzadigde koolhydraten niet bestaan en bij mijn weten deed ik dat niet op een vervelende manier. Zowel dan hoor ik dat graag. 🙂 Daarnaast zei ik nog dat ik het een leuk filmpje vond! Comment is dus verdwenen, beetje jammer.
  Anyway, het is jouw blog en je moet zelf weten wat je met comments doet die niet halleluja-in-de-gloria positief zijn natuurlijk, maar dit zegt mij genoeg..

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.