Op gewicht blijven 5 tips

kelly1

Op gewicht blijven tijdens belangrijke feestdagen. Deze tips gelden zowel voor tijdens de feestdagen maar ook tijdens andere belangrijke dagen met verjaardagen, vakanties enzovoort. Feesten waar heerlijk eten centraal staat en waar je zo min mogelijk aandacht en energie wilt verliezen aan denken om je eetpatroon en de gevolgen voor je gewicht. Ik vind het belangrijk om mijn volledige aandacht te richten op mijn familie, gezelligheid en natuurlijk de lekkere hapjes. Als gewichtsconsulent in opleiding geef ik jullie deze tips, om zonder zorgen de feestdagen door te komen zonder bang te zijn dat je niet op gewicht kunt blijven. Het antwoord is simpel, it’s all about balance! Dat snapt eigenlijk iedereen wel, maar hoe pas je dit toe? Zodat je onbezorgd kunt genieten, en je geen nieuwe kleding hoeft aan te schaffen voor het nieuwjaar (oke ik overdrijf hihi).

Hoe blijf je op gewicht tijdens feestdagen, verjaardagen en andere gelegenheden?

1. Geniet van alle lekkere hapjes, wanneer het kerstmis is. 

De supermarkten liggen al vol met kerstkransjes, heerlijke delicious, excellent enzovoorts producten die bedoelt zijn voor de feestdagen. Beperk je deze heerlijkheden enkel tot de feestdagen dan hoef je niet bang te zijn voor gewichtstoename. Begin je dagen vooraf al met deze heerlijkheden dan vraag je om wat overschot.

2. Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag, ook met kerstmis. 

Denk niet, ik ga de hele dag weinig eten om in de avond helemaal los te kunnen gaan, zo werkt het namelijk niet. Je stofwisseling gaat langzamer werken wanneer je niet tot weinig eet en als je dan gaat bunkeren gaat je lichaam dit alleen maar harder opslaan. Bovendien is je honger veel hoger wanneer je een lange tijd te weinig tot je genomen hebt en dan zou je meer eten bij het kerstdiner dan je anders zou doen.

img_3979

3. Blijf in beweging

Maak een heerlijke kerstwandeling overdag en geniet van hopelijk de witte buitenwereld. Een wandeling kan wonderen doen, kan je helemaal opfrissen en je een fit gevoel geven. Door in beweging te blijven hoef je niet bang te zijn dat die extra hapjes je zullen verdikken. Ben je dol op hardlopen? Een heerlijke kerst-run voor het kerstontbijt kan heerlijk verfrissend zijn en een opgeblazen gevoel wegwerken.

4. Maak bewuste keuzes om op gewicht te blijven

Als je weet dat kersmis jouw valkuil is waarbij je netjes afgetrainde kilo’s er weer aan zullen komen, ga dan niet zowel los op het kerstonbijt, de apperitiefjes om 16.00, de wijnkelder in de avond en het 6-gangendiner. Dat is dan wellicht teveel van het goede. Het kerstontbijt kun je lekker meepakken maar neem dan ook wat yoghurt en vruchten, bij het apperitiefje kies je 1 of 2 hapjes, en je doet lekker mee aan het 6-gangendiner met een max. van 2 wijntjes. Ik noem maar een voorbeeld van keuzes die je kunt maken maar dit bespaart een heleboel. Je kunt toch gewoon gezellig met iedereen meedoen.

5. Plan een balansdag na de kerstdagen.

Op ‘derde kerstdag’ houd je een nette balansdag en je bent al weer bijna in evenwicht. Zoals een salade je niet slanker zal maken, zal een flink diner je niet dikker maken. Hoe minder je je er druk om maakt, hoe minder je gefocust bent op het eten en je onbezorgd kunt genieten waardoor je wellicht bewuster eet en daardoor misschien ook minder hamstert. Lekker genieten en de rest komt vanzelf.

De belangrijkste quote: Je wordt niet ‘dik’ tussen kerstmis en oud&nieuw, maar het gaat om je patroon tussen oud&nieuw en kerstmis. Op gewicht blijven kan dus prima. 

En wil je nog meer healthy lifestyle tips? Ik heb al veel artikelen geschreven met healthy lifestyle tips, de handigste zal ik hieronder even linken.

 1.  Healthy lifestyle motivatie tips
 2.  Healthy lifestyle the drink edition
 3.  Thuis sporten -healthy en makkelijk.
 4.  Healthy lifestyle changing tips 
 5.  Calorieen tellen versus gebalanceerd eten.
 6.  Snoepen, wat en wanneer.
 7.  Healthy food challenge Kellycaresse
 8.  Tips om meer fruit te eten. 
 9.  platte buik, trainen en tips door Irma. 
 10.  Mijn favoriete healthylifestyle inspiratie op het WWW

Hoe zien jullie dit onderwerp? Staan jullie hierbij stil wanneer het kerstmis is of denk je hier totaal niet over na? ik ben benieuwd naar jullie visie hierop en of jullie wat hebben aan dit soort artikelen. Laat jullie reacties achter in de comments.

Liefs Kelly

Wil je afvallen na een zwangerschap? Dit zijn de tips van de personal trainer!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “Op gewicht blijven 5 tips”

 1. Momenteel hoef ik niet aan eten te denken. Lig helaas al een aantal dagen met flinke buikgriep op de bank. Hoop dat ik mij met kerst weer beter voel. Heb je daar toevallig ook tips voor om mijn klachten te verminderen? :-p Ik wil je in ieder geval fijne kerstdagen toewensen!

 2. Goed artikel! Eigenlijk draait heel het afvallen en healthy lifestyle om balans. Zo hou je dingen ook het langst vol!
  Ik let er wel een beetje op. Sowieso vieren wij geen groot kerst dus alleen het diner is wat uitgebreider. Scheelt ook al een hoop! Ik heb van mezelf het geluk dat ik redelijk snel vol zit.
  Maar ik denk dat the key is: genieten, met mate!
  Susanne onlangs geplaatst…NIEUW: Deluxe chocopastaMy Profile

 3. Met kerst hoor je te genieten en niet te stressen om wat je eet. Als je maar ontbijt en geniet van al het lekkers, genieten kan ook met mate. Je hoeft je niet vol te stoppen haha
  Suzanne onlangs geplaatst…Cadeaus voor hem..My Profile

 4. Goed artikel, ik denk er wel over na, vooral tijdens kerst. Meestal zijn er wel meerdere opties qua eten en dan probeer ik vooral de gezondere varianten te kiezen. Toastjes met roomkaas of tomaatjes met basilicum? Ik kies het laatste. Ik neem natuurlijk ook weleens iets ongezonds, maar niet onbewust snaaien. Dan geniet ik er ook echt van. Dat schijnt ook meteen het geheim te zijn van de (meestal) slanke franse vrouwen, ze genieten van hun eten. Elk hapje krijgt aandacht, dan eet je automatisch langzamer en dus minder. Je bent sneller voldaan omdat je het niet argeloos naar binnen schuift.
  Fijne feestdagen!

 5. Handige tips, normaal propte ik me vol met kerst, maar dat gaat nu niet meer door mijn operatie (gastric bypass). Wel kan ik nog alles eten, maar gewoon veel minder, maar ik ga wel bewuste keuzes maken: geen voorgerecht, geen tompouce etc. En derde kerstdag ga ik gewoon weer sporten
  Cindy onlangs geplaatst…Gewonnen: Ketting met mini-Eiffeltoren!My Profile

 6. Leuk artikel! Thanks voor de tips! Weet je al wat je wilt gaan doen met je studie Gewichtsconsulent? En is er werk in?
  Fijne Kerstdagen gewenst!

 7. Ik moet deze kerst sowieso erg opletten op wat ik wel en niet mag omdat ik zwanger ben.. Maar gelukkig voor mij zijn juist de dingen die ze afraden ook niet altijd de gezondste alternatieven die op tafel verschijnen..

  Alvast hele fijne feestdagen xx

 8. Wij hebben een koelkast vol met allerlei lekkere dingen, en voor de avond ook een heerlijke maaltijd. Toch probeer ik dit jaar op te letten, normaal ontbijten en dan met de middag een luxer bolletje bv. Veel water tussendoor en verder gewoon genieten. Omdat ik amper beweeg en niet kan sporten door het chronisch ziek zijn merk ik dat ik sneller een kilo of 2 aankom. Tot nu toe lukt het redelijk op gewicht te blijven hoewel ik er graag nog wat kilo,s af wil.
  blogsvanmiranda onlangs geplaatst…Onze kerstboom & kerstversiering.My Profile

 9. Hele goede tips zeg! Bedankt 🙂 Ik eet eigenlijk altijd teveel zo rond de feestdagen, best vervelend. Al moet ik zeggen dat het tot nu toe wel aardig gaat! Ik blijf gewoon sporten in de vakantie en dat scheelt ook al een hoop.

  Ik kijk alleen een beetje tegen het gourmetten op, want dan eet je natuurlijk van alles door elkaar en het resultaat is altijd dat ik misselijk ben!
  Melissa onlangs geplaatst…Last-minute cadeautips voor de KerstMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.