Wat doe jij van 9 tot 5? Pauline is foodblogger op Uitpaulineskeuken

watdoejijvan9tot5colla

‘Pauline is foodblogger op Uitpaulineskeuken: Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het verhaal van een vrouw die ook echt een inspiratiebron is voor mij, namelijk Pauline van ‘Uit Paulines Keuken;. Als liefhebber van lekker eten, heerlijke (en gezonde) recepten moet je Pauline en haar foodblog zeker wel kennen. Ze deelt de lekkerste recepten die vaak eenvoudig zelf te maken zijn, maakt prachtige food foto’s om door een ringetje te halen en volgens mij is het ook een hele gezellige dame. 

pauline profiel

 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Pauline, voor altijd 30 en ik ben Foodblogger op uitpaulineskeuken.nl. Mijn hele dagen staan in het teken van eten. Ik bedenk creatieve en toegankelijke recepten, die goed te doen zijn en deel deze op mijn blog. Hiermee wil ik andere inspireren om vaker zelf te koken. Het hoeft helemaal niet moeilijk en ingewikkeld te zijn, met een paar verse ingrediënten tover je al snel iets lekkers op tafel. Want dat het lekker moet zijn, is een vereiste.

Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk?
Van kinds af aan heb ik al een enorme passie voor eten. Vroeger bakte ik koekjes met mijn oma en zette ik regelmatig de keuken op stelten om iets lekkers te maken. Niet altijd met succes trouwens. Tijdens mijn Hotello tijd heb ik pas echt leren koken en is mijn culinaire liefde alleen maar groter geworden. Daarna heb ik nog Marketing gestudeerd en op mijn blog komen deze twee werelden samen. Iedere dag ben ik met eten bezig, en daar wordt toch iedereen blij van?

 Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Niet persé, maar dat komt vooral omdat ik toen nog niet bekend was met het fenomeen bloggen. Er was toen nog geen internet, nu klink ik wel heel oud trouwens. In mijn vriendenboekje schreef ik dat ik banketbakker wilde worden en later werd dit hotelmanager. Dus toch al iets in de culi hoek. Bloggen is gewoon een selfmade job en ik ben blij dat het zo gelopen is. Want dit is toch wel wat ik het liefste doe.

Het goddelijke bananabread recept van Pauline, echt mijn favoriet!

 Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk?
Niet zozeer vooroordelen, wel dat men er nog niet bekend mee is. Al begint dat nu steeds meer te veranderen. Men vraagt mij vaak, hoe ik dan mijn geld verdien. Ik vind dat geen rare vraag, want snap dat niet iedereen daar bekend mee is. Mensen denken vaak wel dat je een luizenbaan hebt. Beetje blogjes schrijven en naar de leukste events toegaan. Toch is dit niet helemaal het geval, ik ben er meer dan fulltime mee bezig. Achter de schermen gebeurd er natuurlijk ook een hoop wat je aan de voorkant niet ziet.

 Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik ben niet echt een vroege vogel. Meestal sta ik rond de klok van 9 op. Ik maak mijn ontbijtje klaar, altijd Griekse yoghurt met muesli en check mijn social media accounts en de comments op de site. Met het beantwoorden van alle vragen op social media ben ik vaak wel een uurtje kwijt. Daarna doe ik mijn mail box en dan is het al gauw elf uur. Wat er daarna gebeurd is heel wisselend. Soms heb ik afspraken buiten de deur, soms ben ik de hele dag artikelen aan het schrijven. Ik maak video’s en bewerk deze. En soms kook ik de hele dag en maak ik vooral foto’s. Tussendoor update ik mijn social media kanalen en beantwoord ik nog wat mailtjes. Vaak zit ik ’s avonds ook nog wel achter de laptop en schrijf ik nog een artikel, beantwoord ik wat mails en vragen of werk ik mee aan interviews zoals deze. Meestal ben ik in het weekend ook nog wel bezig. Eigenlijk kan je wel zeggen dat ik 24/7 met mijn werk bezig ben, al voelt dat niet zo, omdat ik er zo blij van word.

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk?
Ik weet dat het een voorrecht is dat ik dit mag doen. Maar wat ik mee wil geven is als je iets heel graag wilt, dat je ervoor moet gaan. Of dit nu een eigen bedrijf, blog of een baan bij een leuk bedrijf is, go for it. Ik geloof dat je met doorzettingsvermogen heel ver komt en het is zonde om dingen te laten lopen. Uiteindelijk is het, het aller belangrijkste dat je iets doet waar je blij van wordt.

2014-08-31 14.12.32-1

Dankjewel Pauline, voor het delen van je verhaal en het beantwoorden van de vragen. Erg inspirerend om te lezen hoe jij je werk ervaart, hoe je je werk uitlegt aan anderen en ook hoe jouw werkdagen eruit zien. Keep up the good work zou ik zeggen. De boodschap vind ik heel inspirerend en past ook echt bij mijn motto, go for it en volg je hart. Neem vooral allemaal een kijkje op de foodblog van Pauline Uitpaulineskeuken.nl . 

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

21 reacties

 • Sanne Marlijn
  12 september 2014

  Je hebt echt werkelijk heerlijke recepten op je website staan, die inderdaad prettig na te maken zijn. Leuk om meer van je te weten door middel van dit interview!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 • Healthy Mommy
  12 september 2014

  Leuk om te lezen! Ik volg Pauline al een behoorlijke tijd en moet bekennen dat we regelmatig recepten van haar uitproberen.
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Ik zou zo graagMy Profile

 • Madelon
  12 september 2014

  Pauline schrijft echt leuk! Wat leuk dit interview.
  Madelon onlangs geplaatst…Multilind Baby CareMy Profile

 • Marion
  12 september 2014

  Ik volg zelf niet echt kookblogs (ik ben gewoon een drama in de keuken), maar ik kan me zo voorstellen dat je er echt meer dan een dagtaak aan hebt. Een “gewoon” blog is al een dagtaak en dan moet jij er ook nog bij boodschappen doen, ingrediënten kiezen, foto’s maken en het koken en bakken zelf. Maar wat je zegt, wat boeit het als het je gelukkig maakt! 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update #7My Profile

 • Miranda
  12 september 2014

  Wat leuk! De blog van Pauline ken ik en volg ik al een hele tijd. Leuk om ook iets van haar in deze rubriek te lezen!:)
  Miranda onlangs geplaatst…Taartdecoratie! Favorite FridayMy Profile

 • Dita
  12 september 2014

  De blog van Pauline volg ik al een hele tijd en ik vind het een super fijne blog! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #15My Profile

 • Mirne
  12 september 2014

  Leuk, ik vind haar blogs echt één van de betere en hoop echt dat ik ooit ook zo groot mag worden. 🙂
  Mirne onlangs geplaatst…Snelle erwtensoepMy Profile

 • Manon
  12 september 2014

  Ik ben ook een trouwe bezoeker van Pauline’s blog! Leuk om eens een interview met haar te lezen 🙂
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 29My Profile

 • Joyce
  12 september 2014

  Superleuk ik hou van Pauline’s blog, zulke fijne recepten en artikelen heeft ze!
  Joyce onlangs geplaatst…Oosters wokgerecht met biefstukMy Profile

 • Pauline
  12 september 2014

  Dankjewel Kelly, zo leuk! En wat een lieve reacties allemaal. Thanks! X

 • saskia
  12 september 2014

  Wat leuk om een interview te lezen, ook ik vind de blog van pauline erg mooi.
  saskia onlangs geplaatst…Ik ben verliefd.My Profile

 • Maris
  12 september 2014

  Die foto van het bananenbrood is echt prachtig!
  Maris onlangs geplaatst…Italiaans hapje: Aubergine BruschettaMy Profile

 • Audrey
  12 september 2014

  Leuk, ik ben dol op recepten die ook goed te doen zijn voor de niet-pro’s! 🙂 Daar springen de kookblogs wat mij betreft ook wel ideaal op in: in kookboeken zijn dingen vaak zo ingewikkeld, met allerlei exotische ingrediënten, en hier vind je inspiratie voor meer dagelijkse recepten!
  Audrey onlangs geplaatst…Dare to Wreck: blauwe groenten en remmingenMy Profile

 • Dionne
  12 september 2014

  Leuk om te lezen! Foodblogger zijn lijkt mij leuk!
  Dionne onlangs geplaatst…Het grote voeten dilemma | ZomerschoenenMy Profile

 • Nesrin
  12 september 2014

  Ik heb al veel gehoord en gelezen over Pauline. Hartstikke gaaf!
  Leuke post en een heel leuk onderwerp.
  Nesrin onlangs geplaatst…De Jeugdsentiment TAGMy Profile

 • Sanne
  12 september 2014

  Wat een leuk bericht! Leuk om te weten wat iemand doet 😉 Ik ben fan van haar! Gave blog
  Sanne onlangs geplaatst…RECEPT Chocolade Balletjes met WinactieMy Profile

 • Vicky
  12 september 2014

  Ik kende de blog nog niet, dus ik ga zeker een kijkje nemen! Dat bananenbrood ziet er alvast lekker uit!
  Vicky onlangs geplaatst…Pregnant celeb: Christina AguileraMy Profile

 • Eve
  12 september 2014

  Ik volg Pauline al een tijdje met veel plezier. Het is leuk weer eens wat anders te proberen met niet al te moeilijke recepten. Maar Pauline, nou weet ik eigenlijk nog niet zo goed hoe je je geld verdiend??? Wie betaalt er voor je blog, of wordt je ingehuurd, of via artikelen schrijven??

 • Lisanne
  12 september 2014

  Leuk interview! Ik kende de blog van Pauline al een tijdje, heerlijke recepten met mooie foto’s 🙂

 • Joyce
  13 september 2014

  Ontzettend leuk interview. Ik heb al veel fijne lekkere dingen gemaakt aan de hand van de website van Pauline. Het is zelfs een hit in mijn schoonfamilie, waar het gebruik van internet niet heel normaal is haha.
  Joyce onlangs geplaatst…Liebster Award #2My Profile

 • Eilish
  13 september 2014

  Ik kende haar al! Super blog! Leuk om te lezen!
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ Autumn InspirationMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.