Sporten en zwangerschap: Waarom het er gewoon niet van komt..

zwanger

Sporten en zwangerschap, waarom het er gewoon niet van komt. Kelly de ‘fitmom’ waar is die gebleven? Here i am, met een open en eerlijk stukje daarover haha, ik krijg er ook steeds meer vragen over. Waar zal ik beginnen. Jullie weten hoe dol ik al jaren ben op sporten. Ik begaf me dan ook gemiddeld 3-4 keer per week in de sportschool voor groepslessen, cardio en krachttraining. Sporten is dan ook voor mij een ware uitlaatklep. Ik was niet van plan daarmee te sporten als ik weer zwanger zou raken. De vorige zwangerschap moest ik door medische redenen eerder stoppen met sporten, die redenen heb ik nu helemaal niet. Ik ga ook geen smoesjes of excuses verzinnen voor mijn spijbelen van sporten tijdens de zwangerschap, ik ga gewoon vertellen hoe het gelopen is.

Sporten en zwangerschap
Ik raakte zwanger en ik bleef nog even sporten, maar al vrij snel begon de vermoeidheid en misselijkheid parten te spelen. Yannick was toen heel veel weg waardoor ik vrij weinig vrije tijd had om te gaan sporten, toen had ik dus enigszins nog hele goede redenen om het sporten uit te stellen. Die redenen heb ik nu niet meer. Yannick is weer meer thuis, maar ik heb gewoon de puf en de motivatie niet om te gaan sporten. Eigenlijk wel heel zonde en ik baal er soms ook wel van want ik merk dat mijn spieren afnemen en die plaatsmaken voor wat meer ‘blub’. Ik weet van de vorige zwangerschap dat ik best veel aankom tijdens het zwanger zijn en nog redelijk hetzelfde eet. Ik heb geen weegschaal in huis, voel ook niet de behoefte om dat getalletje te weten, maar ik denk er echt wel over na. Toch kan ik het loslaten, ga ik mezelf niet verplichten die sportschool te ‘beklimmen’ (zeker niet nu ik zwanger ben) en probeer ik rust te pakken wanneer ik daar behoefte heb, of wanneer ik simpelweg gewoon zin heb om op die bank te hangen.

Dit prachtige zwangerschaps sportsetje ontving ik van Noppies, en eerlijk, het zit gewoon goddelijk om yoga in te doen, of om in te chillen, maar sporten heb ik er nog niet in gedaan. Gelukkig is deze kleding ook heel erg geschikt voor na de zwangerschap dus dan trek ik het weer vol motivatie aan 😉

Het kwam er gewoon niet meer van.
Ik eet naar mijn maatstaven gezond, snoep hier en daar maar houd dit ook binnen de perken, mede ook doordat mijn diabetes het snoepen tegenhoudt. Als ik taart eet dan deel ik standaard de helft met Yannick, en zo geldt dat ook bij extraatjes in de stad etc. Ook bij etentjes neem ik kleinere porties of schuif ik gewoon de helft door naar Yannick, die daar helemaal geen moeite mee heeft ;). Door de (soms vele) nachtelijke hypo’s (lage bloedsuikers waardoor ik verplicht wat koolhydraten moet eten/drinken om weer ‘bij’ te komen)  eet ik wel wat meer als voorheen en ook dat zal wel meespelen waardoor de kilootjes wat sneller zullen bijkomen. Toch heb ik het losgelaten, voor zover ik dat kan. En probeer ik te genieten, ga ik mezelf niet dingen verbieden of juist verplichten te sporten. Dit is dus wat ik doe om de zwangerschapskilo’s een beetje in toom te houden.

In beweging blijven tijdens de zwangerschap
Ik wandel dagelijks een half uurtje met Lana, en als dat niet wandelen is dan nemen we de fiets ergens naar toe, en vanaf afgelopen maandag ben ik begonnen met een cursus zwangerschapsyoga. Deze vormen van beweging doen me goed, geven me een ontspannen gevoel zonder verplichtingen en geven me ook rust. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn met Lana en maak gewoon lekker gebruik van die momentjes samen om in beweging te zijn. En na de zwangerschap? Dan ga ik weer (net als de vorige keer) mijn wens voor borstvoeding geven voortzetten, langzaam het sporten weer oppakken en dan hoop ik dat de kilootjes weer net zo makkelijk eraf gaan als de vorige keer. En lukt dat niet? Dan evengoede vrienden, zolang ik doe waar ik me prettig bij voel dan is het goed.

Dus sporten en zwangerschap, even een hoofdstuk dat on hold staat, maar i come back later 😉

Sport of sportte jij tijdens je zwangerschap (pen), waarom wel of waarom niet? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Laat ze me weten bij de comments.

En wil je na de zwangerschap afvallen? Dit zijn DE tips van de personal trainer.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

60 reacties

 • Milou
  21 oktober 2015

  Ik sport ook helemaal niet meer sinds mijn zwangerschap! Mijn vriend en ik hebben ons abonnement zelfs opgezegd haha. Eerste trimester was ik zó beroerd en nu ben ik blij dat ik na m’n werk thuis ben en het op de bank kan volhouden tot 21.00 uur ‘s avonds zonder dat m’n ogen dichtvallen. Ik had mij voorgenomen wel te blijven sporten, maar helaas! Komt wel weer!
  Milou onlangs geplaatst…Hoe gaat het nu met mijn zwangerschap?My Profile

 • Sophie
  21 oktober 2015

  Superlogisch dat dat nu even niet lukt. Hopelijk kun je het na je zwangerschap weer goed oppakken. Voor nu kun je even helemaal genieten van het zwanger zijn!
  Sophie onlangs geplaatst…Outfit – Happy dark blue!My Profile

 • Femke
  21 oktober 2015

  Jammer dat je het niet helemaal op kunt pakken, maar je beweegt wel en dat is natuurlijk hartstikke belangrijk. Je moet doen wat op dit moment goed voelt voor jou en niet omdat het allemaal ‘moet’, toch?! Je kunt het vast na je zwangerschap wel weer op gaan pakken en tot die tijd doorgaan hoe je het doet als dat maar goed voelt :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Easyliners van JordanaMy Profile

 • Marion
  21 oktober 2015

  Daar zou ik me dus echt lekker even niet druk om maken, hè? Je blog (je werk), je gezin, een huishouden, sociale contacten, wandelen, yoga én zwanger zijn. Lijkt me meer dan genoeg. 🙂
  Marion onlangs geplaatst…I Found Myself! (just kidding)My Profile

 • Dagmar
  21 oktober 2015

  Dat je blijft bewegen is ook al super! En zwangerschapsyoga lijkt mij ook goed intensief, goed dat je lekker wandelt wanneer dat lukt en de motivatie om te sporten komt vast snel weer om het hoekje kijken. Denk goed aan jezelf!
  Dagmar onlangs geplaatst…Autorijden ondanks Fibromyalgie en CVSMy Profile

 • Kelly
  21 oktober 2015

  Als dit lekker voor jou voelt is het toch goed! Je hebt het al druk genoeg 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly #20My Profile

 • Renske
  21 oktober 2015

  Je moet vooral doen waar je jezelf goed bij voelt! 🙂 Het feit dat je dagelijks wandelt of fietst én daarnaast aan zwangerschapsyoga doet, zie ik ook al als sporten. Het komt vanzelf wel weer! 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Mijn ultieme droombestemmingenMy Profile

 • Josan
  21 oktober 2015

  Ik deed enkele weken een fysiotherapie cursus tijdens mijn zwangerschap.Fietsen, roeien en andere activiteiten in een lager tempo maar dan onder begeleiding. Dat deed me toch wel erg goed. Vaak kwam ik verschrikkelijk moe de les in en verliet hem met nieuwe energie. Alhoewel de stap best hoog was, heeft dit mij er toch doorheen gesleurd. En ik vond het prettig dat iemand die er verstand van had mij in de gaten hield. Dus ook wanneer ik fanatiek bezig ging en zij mat te weinig zuurstof mij dan een halt toe riep.
  Josan onlangs geplaatst…Webshop Wednesday Hamoki + winactieMy Profile

 • Josan
  21 oktober 2015

  Ik deed tijdens de zwangerschap een fysiotherapie cursus. Daarbij deed ik een aantal dingen die je normaal in de sportschool doet onder begeleiding en in lager tempo. Soms kwam ik vreselijk vermoeid de les in en ging met energie weg. Dat werkte motiverend genoeg om mijzelf elke zaterdag naar zo’n klasje te slepen. Ook vond ik het prettig dat iemand mij in de gaten hield. Ik moest echt leren naar mijn lichaam te luisteren. En zij kon dan ingrijpen als ik te fanatiek bezig ging waardoor mijn zuurstofniveau te veel daalde.
  Josan onlangs geplaatst…Webshop Wednesday Hamoki + winactieMy Profile

 • Pyts
  21 oktober 2015

  Ik ben een fanatieke hardloper en doe dat nu, bij 27 wkn zwangerschap, ook nog steeds. In week 10 heb ik zelfs nog een halve marathon gelopen.
  Het gaat erom dat je je goed voelt bij wat je doet. Ik loop, letterlijk & figuurlijk, tegen de vooroordelen en meningen aan van mensen die vinden dat ik moet stoppen met lopen. Waarom toch altijd die uitdrukkelijke meningen van mensen. Leven en laten leven!

 • Leonie
  21 oktober 2015

  Ik begrijp t heel goed, gewoon lekker doen wat goed voelt! Je pakt toch gewoon je beweging door te wandelen en te fietsen..
  Als ik zwanger mag zijn, hoop ik wel te kunnen sporten.. Mja, misschien denk ik er tegen die tijd heel anders tegenaan!:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: mijn favoriete mommyblogs!My Profile

 • Kim_xazoe
  21 oktober 2015

  Voel je er niet schuldig over hoor ! Juist lekker genieten nu en na de bevalling weer oppakken. Ik heb tot een week of 16 gesport. Gewoon krachttraining want hardlopen lukte echt niet met die buik.
  Succes verder!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…HOTSPOT: Donner: oud tijdperk of nieuwe inspiratie?My Profile

 • Saskia
  21 oktober 2015

  Tijdens mijn zwangerschap kon ik mij er ook niet toe zetten. Ik was voor mijn zwangerschap vastbesloten om zwanger en fit te volgen maar uiteindelijk niets van gekomen.
  Saskia onlangs geplaatst…Ik kies voor geluk!My Profile

 • Tamara
  21 oktober 2015

  Jammer dat je niet meer sport maar wel begrijpelijk! Ach je pikt het na de zwangerschap wel weer op! Hier nooit gesport tijdens de zwangerschap. Wel in een vlaag van verstandsverbijstering ooit eens insanity geprobeerd na de bevalling! Hahaha
  Tamara onlangs geplaatst…Mijn hart huilt.My Profile

 • simone
  21 oktober 2015

  Super goed dat je gewoon voor jezelf kiest! Dat is toch wel het aller belangrijkst.
  simone onlangs geplaatst…Fall outfit of the dayMy Profile

 • Charlotte
  21 oktober 2015

  Je hebt groot gelijk, je moet doen wat voor jou goed voelt. Ik heb niet gesport tijdens de zwangerschap, maar daarvoor en daarna ook niet haha 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…Plog 19-10: boodschapjes en lekker thuisMy Profile

 • Barbara
  21 oktober 2015

  Hier teveel klachten waardoor ik vroeg stopte met sporten… maar meid, doe vooral waar je je goed bij voelt, dat is veel belangrijker!
  Barbara onlangs geplaatst…Verplicht rustig aan!My Profile

 • Deborah
  21 oktober 2015

  Prima toch?! Doen wat voor jou goed voelt. Voor mijn zwangerschap was ik een fanatieke sportster. Minimaal 5 keer in de week. Doordat ik zwanger ben geworden door ICSI kwam het aan het einde van de behandeling op een lager pitje te staan. Eenmaal zwanger werd dat steeds minder. Niet alleen doormedische redenen maar ook door mijn gevoel. Ondanks het gezonde eten en het vele wandelen kwam ik toch zeer zeker 20 kilo aan. Nu is alles er ook weer af maar sporten.. Ik kan er haast de tijd niet voor vinden. Man veel weg, dochter die weinig slaapt en geen oppas. Tja, ik heb er alle vertouwen in dat het goedkomt. Merk, nu ik moeder ben het ook iets minder belangrijk is geworden.

 • Nesrin
  21 oktober 2015

  Je moet vooral doen waar jij je prettig bij voelt. Zelf sportte ik sowieso niet tijdens de twee zwangerschappen.

  Nu loop ik graag hard en ik weet niet of ik dit zou blijven doen als ik zwanger zou zijn. Ik denk dat een vrouw toch erg voorzichtig is tijdens de zwangerschap en daarom terughoudend is.
  Nesrin onlangs geplaatst…Op de rode loper: La Nesrin & de Dardos AwardMy Profile

 • Evera
  21 oktober 2015

  Ik was ook van plan om lekker door te sporten, maar ik ben nu 13 weken zwanger en ook al 13 weken niet naar de sportschool geweest. Oeps! Haha. Mijn werk is fysiek best vermoeiend en dan krijg ik mezelf echt niet zover om ook nog te sporten. Maar over een paar weken kan ik beginnen met zwangerschapsyoga en daar kijk ik wel erg naar uit! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…AT THE MOMENT: OctoberMy Profile

 • Dita
  21 oktober 2015

  Ik deed al nooit fanatiek aan sport maar wel aan yoga. Dit doe ik nu in de zwangerschap nog steeds met wat aangepaste oefeningen want ik mag niet alles meer doen qua yoga oefeningen. Verder wandel ik veel en in mijn werk in de kinderopvang en onderwijs ben ik ook altijd in beweging.
  Dita onlangs geplaatst…Plog – Maandag 19 oktober 2015My Profile

 • Esther Marieke
  21 oktober 2015

  Bewegen zoals jij nu doet is prima toch! Al begrijp ik je gevoel ook wel hoor! Zou ik ook wel hebben denk ik. Je moet nu gewoon lekker genieten van deze bijzondere tijd. Je hebt echt de discipline wel om het sporten straks gewoon weer op te pakken!

 • Channa
  21 oktober 2015

  Doen wat goed voelt! Ik was al niet van het sporten maar met mijn bekkeninstabiliteit ging het helemaal niet meer.
  Channa onlangs geplaatst…‘Is het al bijna Kerst?’ #tagMy Profile

 • Marjon
  21 oktober 2015

  Wat jammer dat het niet lukt om te sporten op de manier zoals je het graag doet! Maar zoals je nu aan je beweging komt, zoals wandelen of fietsen is toch ook prima! Dat sporten komt later wel weer 🙂 Nu lekker genieten van je zwangerschap!

  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Het is zo ver: wij gaan verhuizen!My Profile

 • Eline
  21 oktober 2015

  Ik kan me voorstellen dat er dingen zijn die je tegenhouden om te sporten. Aan de andere kant denk ik dan; je weet hoe fijn je je voelt als je gesport hebt, is het dus ook niet een soort van ontspanning voor je? Dat je niet als een malle gaat staan bootcampen als je zwanger bent begrijp ik helemaal.Als je die ontspanning uit yoga kan halen is dat natuurlijk heel fijn en zo te horen krijg je je beweging toch wel., Maar misschien vind je het toch wel heel fijn als je eenmaal een uurtje bent wezen sporten!
  Eline onlangs geplaatst…PLOG Maandag 19 oktoberMy Profile

 • Lifesabout
  21 oktober 2015

  Joh dat komt allemaal wel…en wist je dat wandelen het beste is voor je hart en xonditie? Dat vertelde mijn Cardioloog. Dus lekker blijven wandelen en je niet schuldig voelen. Ik ben ook al een half jaar niet meer bij therapie geweest….oeps.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Intensive Care overlevers.My Profile

 • Elise Joanne
  21 oktober 2015

  Sporten gaat al lastig met mijn knieën natuurlijk, maar ik moet er niet aan denken om met mijn zwangere buik te gaan sporten!! Aaaaah.. nee.. ik krijg al kriebels als ik er aan denk, haha! Bewegen zoals wandelen doe ik wel zodat ik in ieder geval mijn lichaam laat werken zoals moet – vooral in dit trimester – maar mijn lijf en hoofd zeg een hele dikke ‘nee!’. Dus voel je niet schuldig liefje, doe ik ook niet ;).
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuw! Kneipp Seconde Handcrème ReviewMy Profile

 • Vera
  21 oktober 2015

  Heerlijk gesport tot vier dagen voor mijn bevalling bij mom in Balance! Allemaal oefeningen aangepast aan je zwangere lijf. Ik voelde me super als ik was geweest en was maar 10 Kilo bijgekomen op het eind. Leuke bijkomstigheid: kletsen met andere zwangere dames! Ik heb er twee leuke vriendinnen bij. Omdat je in een groep sport, heb je wel echt een stok achter de deur om te gaan. Misschien iets voor jou?

 • Bregje
  21 oktober 2015

  Lekker rustig aan doen, zo te lezen beweeg je nog meer dan genoeg! Ik heb tot 34 weken pilates kunnen doen, was fijn en hielp me om fit te blijven. Ik heb nu, 1,5 jaar later, meer moeite om de sportschool te vinden ?
  Bregje onlangs geplaatst…Datenight voor dummiesMy Profile

 • Malou
  21 oktober 2015

  Ik sport überhaupt niet haha. Ik wandel wel regelmatig met Nomi, zodat ik toch wat beweging krijg.
  Malou onlangs geplaatst…MOEDERS KUNNEN NIET ZIEK ZIJNMy Profile

 • angelique
  21 oktober 2015

  Ik deed ook niet aan sport. Ik was al blij als ik een stukje kon lopen. 4 mnd voor de uitgerekende datum kon ik amper nog lopen vanwege ernstige bekkenproblemen.
  Ik denk dat je goed bezig bent hoor, wandelen, yoga, huishouden. Trouwens yoga is toch ook sport?
  angelique onlangs geplaatst…Tijdsbesteding, obsessie, depressie en lichamelijke klachtenMy Profile

 • Nicole
  21 oktober 2015

  Ik had enorm veel last van bekkeninstabiliteit, dus ik deed mijn oefeningen maar van sporten kwam niets!
  Nicole onlangs geplaatst…Help! Mijn kind is besmet met het Bumba virusMy Profile

 • Joke | Studiomam.nl
  21 oktober 2015

  Ik ben tijdens mijn derde zwangerschap blijven sporten tot 32 weken onder begeleiding van een personal trainer en dat was erg prettig. Op het laatst was het natuurlijk erg rustig allemaal, maar heb wel gemerkt dat ik een stuk sneller weer fit was na mijn bevalling dan bij de eerste twee, waar ik helemaal niet heb gesport. Maar ik snap je verhaal helemaal!
  Joke | Studiomam.nl onlangs geplaatst…Help, we moeten op vakantie! Maar waar naartoe???My Profile

 • Vanessa
  21 oktober 2015

  Je moet doen waar je je prettig bij voelt. Je gaat veel wandelen met Lana dus dat is goed toch? Je hebt het al druk genoeg met je gezin, blog (werk)… Gewoon genieten zou ik zeggen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Hoe chronisch ziek zijn onze relatie heeft veranderdMy Profile

 • Suzanne
  21 oktober 2015

  Ik ben nu 24 weken zwanger en van sporten is tot nu toe niets gekomen. Eerst was ik véél te moe en sliep ik op de bank zodra ik thuis kwam uit werk. Met 12 weken heb ik mijn bekken verdraaid, waardoor mijn SI-gewricht vastzat en kon ik amper lopen. Inmiddels is dat over, maar zodra ik ga wandelen of fietsen, merk ik dat mijn conditie echt drama is. Laat staan naar de sportschool of krachttraining… Maar dit artikel is wel een goede reminder, dus ik ga zo tijdens mijn lunchpauze een kort blokje om. Je moet ergens beginnen toch 🙂 Lekker doen waar je je goed bij voelt en dank voor je inspiratie en motivatie!

 • lonneke
  21 oktober 2015

  Lijkt me meer dan logisch dat het niet lukt!
  Het is niet niks zo’n buik wat je met je meedraagt haha.
  Na de zwangerschap gewoon weer rustig proberen op te pakken.
  Maar nu eerst, genieten!
  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…Mijn online dagboekje #34My Profile

 • Karlien
  21 oktober 2015

  Rustig aan hè. Iedere dag wat wandelen is ook ok.
  Ik was in mijn zwangerschap erg beroerd, wel kon Ik wandelen. Liep dagelijks een uur!
  Karlien onlangs geplaatst…Huizenruil met Intervac home exchange (gastblog)My Profile

 • Rianne
  21 oktober 2015

  Herkenbaar hoor, met alle ongemakken die er bij een zwangerschap horen. Bij de eerste heb ik hetzelfde gedaan en ben helemaal niet aan het sporten geweest. Bij de tweede heb ik dat anders gedaan en heb ik tot 36 weken op de spinningfiets gezeten. Nee, ik mocht natuurlijk niet voluit te keer gaan en mocht niet hoger dan een bepaalde hartslag. Toch kan ik het iedere zwangere aanraden, want bij 4 weken wilde ik eigenlijk al wel weer naar de sportschool. Ik voelde me na de bevalling stukken beter en was ook sneller hersteld, terwijl de bevalling zelf heftiger was. Ik zou dus willen zeggen, kom op gaan, want je krijgt er echt geen spijt van.

 • IJlien
  21 oktober 2015

  Oh men, ik vroeg mij altijd af hoe anderen dat toch volhielden. Ik had gewoon niet voldoende energie naast werken en gewoon leven, zeg maar 😉
  Wandelen en fietsen is ook heerlijk! Geniet ervan meis
  IJlien onlangs geplaatst…Depressieve gevoelens door mijn spiraal?My Profile

 • Sheela
  21 oktober 2015

  Ik heb tijdens mijn zwangerschap van Olivia nog wel gezwommen tot vrij ver in de zwangerschap. Maar sinds Olivia geboren is ga ik vrij weinig nog alleen weg, laat staan sporten! Ik kan nu gelukkig bij ons thuis wel wat sporten (Vrij beperkt maar beter wat dan niks 😉 ) Doe gewoon wat goed voelt voor jezelf, lekker wandelen in het bos is toch ook prima? Beweging is beweging en je bent ook nog lekker buiten. Je hebt al zo weinig tijd, gewoon lekker genieten van je zwangerschap!
  Sheela onlangs geplaatst…Eerste review van de Iphone 6s rose goldMy Profile

 • Sonja
  21 oktober 2015

  Heel herkenbaar. Ik heb de eerste maanden van de zwangerschap door vermoeidheid en misselijkheid ook niet kunnen sporten, maar tussen week 20 en 28 wel, toen deed ik zelfs nog aan Zumba met mijn dikke buik (ja die had ik al dankzij de twins toen ;-)). Daarna werd het te zwaar en kon ik allene nog een paar weekjes zwanger en fit doen. Ik vind het heerlijk nu weer te kunnen sporten, alleen schiet het er nu soms in doordat ik het niet red met de tweeling bijtijds voeden en naar bed brengen. Ach, er komt weer een tijd (en dat geldt ook voor jou ;-))
  Sonja onlangs geplaatst…5 years ago & from nowMy Profile

 • Saskia
  21 oktober 2015

  Ik waardeer je eerlijkheid! Ik ben zelf niet zwanger maar ik kom al amper aan sporten toe dus ik heb er alle begrip voor. Na de zwangerschap gewoon weer langzaam opbouwen, of niet als je dat niet wilt. Doe wat goed voelt zou ik zeggen 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Appartementen Thalassa – Santa SusannaMy Profile

 • Cindy
  21 oktober 2015

  Ik snap het. Ik deed aan hardlopen en yoga, maar sinds ik zwanger ben alleen nog maar aan yoga. Tot afgelopen maandag, ik ben toen een proefles Mom in Balance gaan doen en dat beviel me zo goed dat ik me heb opgegeven voor een abonnement. In mijn eerste trimester werd ik al moe als ik aan sport dacht en ik was al zo ontwijs moe. Mijn sportschoolabonnement probeer ik wel te stoppen, want daar deed ik daarvoor ook al vrij weinig mee. En wandelen en fietsen is ook goed. Je sportkleding is wel heel leuk, moet ik nog voor kijken in de toekomst
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – oktober #3My Profile

 • Romy
  21 oktober 2015

  Ik sportte niet tijdens mijn zwangerschap maar ik bewoog wel enorm veel, wandelde overal naar toe of pakte de fiets. Zo maakte ik toch aardig wat meters. Dat doe ik nu nog steeds en het bevalt me prima.

  In jouw geval zou ik zeggen: luister lekker naar je lijf en zorg goed voor jezelf. Dat hele intensieve sporten komt vanzelf wel weer!
  Romy onlangs geplaatst…Een ode aan het huwelijk – 4 jaar getrouwd!My Profile

 • Milou
  21 oktober 2015

  Ik wilde het ook erg graag volhouden tijdens mijn zwangerschap maar dat lukte helaas niet. Erg logisch dat het er even niet van komt. Gewoon lekker genieten van je zwangerschap. Sporten kun je nog genoeg daarna!
  Milou onlangs geplaatst…Say Hello! – KletspraatjeMy Profile

 • Vivienne
  21 oktober 2015

  Ik vind het juist heel lastig om niet te sporten, moet echt een knop omzetten. Het zit zo in mijn systeem dat ik bijna moet ‘afkicken’. Van 3 x in de week intensief bootcamp/hardlopen naar 1 x in de week een ‘low’ lesje bootcamp. Ook ik moet leren loslaten; sporten is nu niet het belangrijkst, zo lang ik maar een beetje fit blijf. Ook ik doe zwangerschapsyoga, maar dat is bij mij meer gericht op ontspannen/ademhalen. Benieuwd hoe dat bij jou is!

 • Carlijn
  21 oktober 2015

  Geeft toch helemaal niks Kelly. Je moet doen wat goed voelt en jezelf vooral niks opleggen. Ik heb zelf tot ongeveer 25 weken gesport, ik was zwanger van een tweeling en had een behoorlijke buik. Heb me tot het einde heel goed en fit gevoeld maar had er na 25 weken gewoon niet zoveel zin meer in haha.
  Carlijn onlangs geplaatst…Stralende basismake-up met alleen concealerMy Profile

 • Tamara
  21 oktober 2015

  Meer dan logisch dat het nu niet lukt. Je lichaam is hard bezig met andere dingen.
  Tamara onlangs geplaatst…Dagje uit ons leven #4My Profile

 • Tamara
  21 oktober 2015

  Meer dan logisch dat het nu niet lukt. Je lichaam is hard bezig met andere dingen. Wat een heerlijke foto heb je op de eerste foto aan, ook van Noppies?
  Tamara onlangs geplaatst…Dagje uit ons leven #4My Profile

 • Kelly Caresse
  21 oktober 2015

  De trui die ik aanheb is geen zwangerschapstrui maar een heerlijk lange trui van Onepiece, super comfy 🙂

 • Lisanne
  21 oktober 2015

  Ik sportte altijd veel (turnen) en heb in m’n 19e week zelfs nog op de wedstrijdtrampoline gesprongen (tot m’n trainster zo boos werd dat ik niet meer durfde haha) daarna in week 22 zoveel last van bekkeninstabiliteit gekregen dat ik niet eens meer normaal kon lopen, laat staan sporten. Helaas is het na de bevalling alleen maar erger geworden en kan ik helemaal niet meer sporten. Volgend jaar, na m’n afstuderen, moet ik minimaal 3 maanden revalideren, in de hoop dat ik dan weer goed kan lopen, weer kan fietsen zonder dat m’n bekken scheef gaat staan en minder pijn heb. Mijn droom blijft om terug te komen in de turnsport maar ik ben bang dat ik dat voorgoed vaarwel moet zeggen…

 • Mama Kip
  21 oktober 2015

  Lekker genieten van het zwanger zijn, gezond blijven, het slechte eten beperken, en over een paar maanden weer fit aan de slag! Gaat helemaal goed komen!
  Mama Kip onlangs geplaatst…Een video van SintMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  21 oktober 2015

  Ik deed aan zwangerschapszwemmen. Dat was ook heel ontspannend en goed voor de spieren!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Onze baby heeft een obsessieMy Profile

 • rachel
  22 oktober 2015

  lekker genieten van je zwangerschap mop en daarna zien we wel weer verder vind je niet 😀

 • Lotte
  22 oktober 2015

  Fijn artikel om te lezen, ik verplicht me zelf vaak allerlei dingen waar ik eigenlijk geen zin of puf voor heb omdat ik vind/denk dat het móet, dus haal hier eigenlijk wel motivatie en steun uit.
  Genieten is het allerbelangrijkst!

 • Maud
  24 oktober 2015

  Goed artikel! Zo te lezen beweeg je genoeg op een dag;-) En het sporten moet zeker geen”moetje” worden, lekker genieten van je zwangerschap!
  Ik ben nu een aantal weken terug begonnen bij Zwanger&Fit… Sporten met allemaal “bolle buikjes”. Vind dit zelf erg prettig en zeker ook omdat het op je eigen tempo kan!
  Maud onlangs geplaatst…Milestone pregnancy cards + Win actie!My Profile

 • Lisanne
  25 oktober 2015

  Als jij je hier prettig bij voelt moet je dit vooral doen je hoeft niemand verantwoording af te leggen. En ik geloof best dat he met zo een kleine meid veel beweegt. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Morningroutine!My Profile

 • Channah
  25 oktober 2015

  Toen ik net zwanger was, was ik heel erg bezig met in shape blijven en niet teveel aankomen. Helaas voelde ik me al heel gauw zo slecht, dat ik niet eens in staat was om te sporten en ik kreeg ook nog eens een keer het hellp syndroom waardoor ik met verplichte bedrust in het ziekenhuis lag. Daahaagg figuurtje!
  Channah onlangs geplaatst…Ik geef mijn kind koekjesMy Profile

 • Inge
  27 oktober 2015

  Ai, wel jammer dat je niet kan blijven sporten, maar dat komt wel allemaal terug.
  Ik had geluk, en ben blijven sporten tot aan 36 weken, cardio, yoga, alles gewoon, tot ik 3 cm ontsluiting had, toen vond de gynaecoloog het genoeg geweest 😉
  Inge onlangs geplaatst…En toen was ons Pistache er niet meer…My Profile

 • MessyMommy
  3 juli 2017

  Zwanger zijn terwijl je nog een of meerdere kleintjes rond hebt lopen is in principe al een sport opzich toch??
  MessyMommy onlangs geplaatst…De Orchideeën Hoeve: Het perfecte uitstapje met kinderenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.