Recept Gezond kwarkbrood van griekse yoghurt : Vorige week deelde ik het recept voor een gezonde carrotcake, vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor een suikervrij gebakje. Lekker alternatief van bijvoorbeeld suikerbrood.Eigenlijk moet ik dit een recept voor Griekse yoghurt brood noemen want ik heb de kwark vervangen voor griekse yoghurt. Dat vind ik namelijk lekker romig van smaak en daarom heerlijk in zo’n smulrecept. Ik heb er heerlijke nootjes en gedroogde vruchten aan toegevoegd voor een lekker volle smaak. Dit recept is vrij van geraffineerde suikers dus daarom lekker verantwoord. Dit gezonde kwarkbrood is heerlijk voor bij de koffie maar ook lekker met wat roomboter en bijvoorbeeld bio jam (die suikervrij is). Nog leuker, dit recept is heel makkelijk te maken.
Wat heb je nodig voor dit gezonde kwarkbrood / Griekse yoghurtbrood? :
– 250 gram speltmeel
– 250 gram griekse yoghurt
– 1 ei
– kaneel
– Honing naar smaak
– theelepel bakpoeder
– Scheutje citroensap
– toppings zoals walnoten, pecannoten, gedroogde cranberry’s, rozijnen etc.
Hoe maak je dit gezonde kwarkbrood?
– In een beslag kom mix je het speltmeel, het ei en de griekse yoghurt tot een luchtig beslag.
– Voeg hier de honing, het citroensap, kaneel en bakpoeder toe en meng een deel van de noten/rozijnen mix bij het beslag.
– Doe het beslag in een cakevorm en als topping voeg je nog wat noten toe voor een mooie uitstraling van je kwarkbrood.
– Bak dit in de oven (175 graden) voor zo’n 20 minuten.
Ziet dit gezonde kwarkbrood er niet heerlijk uit? Smakelijk eten alvast! Het smaakt lekker romig en heeft toch een frisse smaak door de yoghurt en het citroensap. Zou jij dit recept gaan maken of heb je nog lekkere variatie tips? Heb jij wel eens kwarkbrood geproefd? Laat het me weten in de comments van dit artikel
Liefs Kelly
Volg mij via Bloglovin’ , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube.

37 reacties
Oum Feerozah
8 juli 2014Super lekker ziet het eruit, zou het ook wel eens willen maken
Oum Feerozah onlangs geplaatst…Goed de zomer beginnen met Esprit Sandalen
Manon
8 juli 2014Dit ziet er heel erg lekker uit! Ik heb alleen geen speltmeel in huis, zou het met amandelmeel ook lekker zijn?
Manon onlangs geplaatst…Top 3 at home workouts
Kelly caresse
8 juli 2014Ik denk het wel al zou het wel wat minder stevig worden denk ik 🙂 probeer het uit, ik ben benieuwd naar het resultaat! 🙂
Kelly caresse onlangs geplaatst…Recept: Gezond kwarkbrood van griekse yoghurt (suikervrij)
Manon
8 juli 2014Die nootjes erin lijken me lekker! Weer een creatief receptje hoor 😀
Manon onlangs geplaatst…Lunchidee: Panini Roma
Dita
8 juli 2014Mmhh klinkt goed!
Dita onlangs geplaatst…Geshopt bij Buiten de lijntjes
Lianne
8 juli 2014Ja, ik heb ook geen speltmeel in huis, maar wel kokosmeel en boekweitmeel, zou het daar ook mee kunnen?
Geertje
8 juli 2014Ik ben niet zo’n fan van rozijnen, maar kan het natuurlijk ook alleen met noten maken! ziet er heerlijk uit! Leuk dat je zoveel recepten deelt!
Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #23
Jess
8 juli 2014Oh dit lijkt me een heerlijk receptje. Ik ben sowieso dol Griekse yoghurt. Ga hem eventjes onthouden.
Jess onlangs geplaatst…Be prepared for a shitload of mirror shots
Susanne
8 juli 2014Dat ziet er lekker uit! Wel een beetje erg compact. Maar het is eigenlijk zo makkelijk dat ik denk ik zo even de keuken in duik….
Miranda
8 juli 2014Leuk! Hier ben ik eigenlijk wel benieuwd naar. Het ziet er, op de rozijnen na, lekker uit!
Binnenkort misschien maar eens een poging wagen:)
Miranda onlangs geplaatst…‘Build your own hamburger’ Party; de foto’s!
Marion
8 juli 2014Ziet er lekker uit. Hij lijkt me ook erg compact. Ik ben zelf meer van de luchtige taartcakeachtige dingen. Heel misschien ga ik donderdag voor het allereerst een taart bakken. Deze is wel kandidaat, want hij lijkt me niet zo heel ingewikkeld 😛
Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Angst overwinnen
Cindy
8 juli 2014Zooooo, weer geliked op Bloglovin’. Ik heb nog heel wat recepten die ik via jouw blog kan uitproberen, het ziet er heerlijk uit! Ik ga zo eerst ontbijtmuffins maken van Rens Kroes, kijken of het lukt!
Cindy onlangs geplaatst…Wandelen, suf? Nee!
kellycaresse
8 juli 2014mmm die ontbijt muffins van Rens wil ik ook dolgraag nog eens proberen! 🙂
Roxanne
8 juli 2014Lijkt me heerlijk! Ik heb alleen nooit speltmeel in huis, waar kan het nog meer mee?
Roxanne onlangs geplaatst…Vita Coco Natural Coconut Water
Jolienne
8 juli 2014Mmmm, ziet er lekker en gezond uit!
Marloes
8 juli 2014Ah klinkt lekker. Ik heb nog nooit een brood met yoghurt of kwark gemaakt!
Marloes onlangs geplaatst…Beauty Favorieten van Juni
Mamoesjka
8 juli 2014Ziet er lekker uit! Na de vakantie ga ik dit eens proberen voor in de lunchtrommel van de kids
Mamoesjka onlangs geplaatst…Binnen kijken….
Kelly caresse
8 juli 2014Kan ook met volkoren tarwe meel 🙂
Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday : Je ouders worden opa en oma
Shirley
8 juli 2014Ahhhhh, wauw. Ik heb alles normaliter in huis, dus deze ga ik maken! 😀 Ik ben benieuwd of het ook met havermeel kan, dus als iemand dat heeft geprobeerd en het is gelukt, zie ik dat graag!
Miranda
8 juli 2014Ziet er lekker uit, ik ga ook maar eens speltmeel bestellen.
Miranda onlangs geplaatst…Recensie: De blogbijbel/Carlijn Bekker
Eline
9 juli 2014lekker 😀
Janneke
9 juli 2014Ontzettend bedankt voor die recepten die je bloedsuiker niet te veel prikkelen, merci!
Janneke onlangs geplaatst…Afvallen en vakantie, hoe combineer je dat? Met 3 praktische tips!
Kimberly
9 juli 2014Dit ga ik zeker weten snel eens maken! Ik ga proberen met appel erin te doen, zou dat lekker zijn?
Nicole
9 juli 2014Hij is echt lekker! We hadden zo onze twijfels, weet je nog? Of hij wel smeuïg genoeg zou zijn.. maar er hoeft echt niets op… hij is zo al super lekker!
Nicole onlangs geplaatst…Lifestyle: mijn eigen werkplek
Marieke
9 juli 2014Wat een superleuk en lekker receptje, deze ga ik zeker proberen!
Marieke onlangs geplaatst…‘De mooie mama-dingen tag’
Leonie
9 juli 2014Hij staat in de oven met boekweitmeel, ben benieuwd hoe hij gaat worden. Het beslag rauw was niet erg lekker.. Dank je voor dit originele recept,
Nathalie
9 juli 2014Ziet er echt ontzettend lekker uit! Ik sla het recept op! 🙂
Judith
11 juli 2014Dit is echt heel erg lekker!! Ik heb in plaats van 1 groot ‘brood’ kleine ‘kwarkbolletjes’ gemaakt! Ik heb het gisteravond gemaakt, en er vanmorgen 1 als ontbijt gegeten, zonder boter o.i.d. er op. Heerlijk! En vult goed!
Floor
11 juli 2014De suikerbrood die ik maakte met Pasen had ook die tekststuur. Zelf vond ik het heel lekker, jammer genoeg mijn broer en zus niet. Mijn moeder gelukkig wel 🙂 YUM!
Marieke
12 juli 2014Ik heb ‘m net gebakken en stiekem al geproefd! Hij is heerlijk! Helaas blijft ‘ie wel aan de onderkant van de cakevorm plakken, dus volgende keer doe ik er ‘n bakpapiertje in. Rozijntjes en ‘n paar noten zijn ‘n heerlijke smaakmaker erin! En on top of everything nog BodyBoost proof ook 🙂
Lisette
4 januari 2015Ik heb hem vanmorgen gemaakt. Zo lekker!!! Bedankt voor het delen!
Zou je hem in plakken kunnen invriezen?
Dirk
2 augustus 2015Als je de kwark weg laat. En er yoghurt voor in de plaats gebruikt.
Is het GEEN kwark brood meer.
Misleidend noem ik dat
Sanne
5 augustus 2015Kan het speltmeel 1 op 1 vervangen worden door amandelmeel? 🙂
Dirk
5 augustus 2015dat is toch bedrog? als de industrie zo iets doet, schreeuwt men het van de daken
De kwark vervanger door yoghurt, dan is het geen kwark brood he
Astrid de Boer
6 augustus 2015Heerlijk !!
Met veel plezier gemaakt met Yoghurt en nu smullen maar.
Kan niet anders zeggen dan dat het een geslaagd recept is
Het brood moest alleen bij mij er drie kwartier in de oven .
Angela
12 januari 2016hmm, dat ziet er lekker uit. Ga dit recept zometeen eens uitproberen!
Wat een super leuke blog heb je!
Marije
21 februari 2016Oh wauw! Die ziet er super lekker uit. En fijn dat ie nog gezond is ook. Morgen meteen maken!! Thnx Kelly