gezond kwarkbrood

Recept Gezond kwarkbrood van griekse yoghurt : Vorige week deelde ik het recept voor een gezonde carrotcake, vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor een suikervrij gebakje. Lekker alternatief van bijvoorbeeld suikerbrood.Eigenlijk moet ik dit een recept voor Griekse yoghurt brood noemen  want ik heb de kwark vervangen voor griekse yoghurt. Dat vind ik namelijk lekker romig van smaak en daarom heerlijk in zo’n smulrecept.  Ik heb er heerlijke nootjes en gedroogde vruchten aan toegevoegd voor een lekker volle smaak. Dit recept is vrij van geraffineerde suikers dus daarom lekker verantwoord. Dit gezonde kwarkbrood is heerlijk voor bij de koffie maar ook lekker met wat roomboter en bijvoorbeeld bio jam (die suikervrij is). Nog leuker, dit recept is heel makkelijk te maken.

Gezond kwarkbrood

Wat heb je nodig voor dit gezonde kwarkbrood / Griekse yoghurtbrood? :
– 250 gram speltmeel
– 250 gram griekse yoghurt
– 1 ei
– kaneel
– Honing naar smaak
– theelepel bakpoeder
– Scheutje citroensap
– toppings zoals walnoten, pecannoten, gedroogde cranberry’s, rozijnen etc.

Gezond kwarkbrood

Hoe maak je dit gezonde kwarkbrood?
– In een beslag kom mix je het speltmeel, het ei en de griekse yoghurt tot een luchtig beslag.
– Voeg hier de honing, het  citroensap, kaneel en bakpoeder toe en meng een deel van de noten/rozijnen mix bij het beslag.
– Doe het beslag in een cakevorm en als topping voeg je nog wat noten toe voor een mooie uitstraling van je kwarkbrood.
– Bak dit in de oven (175 graden) voor zo’n 20 minuten.
Gezond kwarkbrood
Ziet dit gezonde kwarkbrood er niet heerlijk uit? Smakelijk eten alvast! Het smaakt lekker romig en heeft toch een frisse smaak door de yoghurt en het citroensap. Zou jij dit recept gaan maken of heb je nog lekkere variatie tips? Heb jij wel eens kwarkbrood geproefd? Laat het me weten in de comments van dit artikel

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Recept Gezond kwarkbrood van griekse yoghurt (suikervrij)”

 1. Ja, ik heb ook geen speltmeel in huis, maar wel kokosmeel en boekweitmeel, zou het daar ook mee kunnen?

 2. Dat ziet er lekker uit! Wel een beetje erg compact. Maar het is eigenlijk zo makkelijk dat ik denk ik zo even de keuken in duik….

 3. Ziet er lekker uit. Hij lijkt me ook erg compact. Ik ben zelf meer van de luchtige taartcakeachtige dingen. Heel misschien ga ik donderdag voor het allereerst een taart bakken. Deze is wel kandidaat, want hij lijkt me niet zo heel ingewikkeld 😛
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Angst overwinnenMy Profile

 4. Zooooo, weer geliked op Bloglovin’. Ik heb nog heel wat recepten die ik via jouw blog kan uitproberen, het ziet er heerlijk uit! Ik ga zo eerst ontbijtmuffins maken van Rens Kroes, kijken of het lukt!
  Cindy onlangs geplaatst…Wandelen, suf? Nee!My Profile

 5. kellycaresse

  mmm die ontbijt muffins van Rens wil ik ook dolgraag nog eens proberen! 🙂

 6. Ahhhhh, wauw. Ik heb alles normaliter in huis, dus deze ga ik maken! 😀 Ik ben benieuwd of het ook met havermeel kan, dus als iemand dat heeft geprobeerd en het is gelukt, zie ik dat graag!

 7. Hij staat in de oven met boekweitmeel, ben benieuwd hoe hij gaat worden. Het beslag rauw was niet erg lekker.. Dank je voor dit originele recept,

 8. Dit is echt heel erg lekker!! Ik heb in plaats van 1 groot ‘brood’ kleine ‘kwarkbolletjes’ gemaakt! Ik heb het gisteravond gemaakt, en er vanmorgen 1 als ontbijt gegeten, zonder boter o.i.d. er op. Heerlijk! En vult goed!

 9. De suikerbrood die ik maakte met Pasen had ook die tekststuur. Zelf vond ik het heel lekker, jammer genoeg mijn broer en zus niet. Mijn moeder gelukkig wel 🙂 YUM!

 10. Ik heb ‘m net gebakken en stiekem al geproefd! Hij is heerlijk! Helaas blijft ‘ie wel aan de onderkant van de cakevorm plakken, dus volgende keer doe ik er ‘n bakpapiertje in. Rozijntjes en ‘n paar noten zijn ‘n heerlijke smaakmaker erin! En on top of everything nog BodyBoost proof ook 🙂

 11. Ik heb hem vanmorgen gemaakt. Zo lekker!!! Bedankt voor het delen!
  Zou je hem in plakken kunnen invriezen?

 12. Als je de kwark weg laat. En er yoghurt voor in de plaats gebruikt.
  Is het GEEN kwark brood meer.
  Misleidend noem ik dat

 13. dat is toch bedrog? als de industrie zo iets doet, schreeuwt men het van de daken
  De kwark vervanger door yoghurt, dan is het geen kwark brood he

 14. Astrid de Boer

  Heerlijk !!

  Met veel plezier gemaakt met Yoghurt en nu smullen maar.
  Kan niet anders zeggen dan dat het een geslaagd recept is
  Het brood moest alleen bij mij er drie kwartier in de oven .

 15. hmm, dat ziet er lekker uit. Ga dit recept zometeen eens uitproberen!
  Wat een super leuke blog heb je!

 16. Oh wauw! Die ziet er super lekker uit. En fijn dat ie nog gezond is ook. Morgen meteen maken!! Thnx Kelly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.