Recept Gezond kwarkbrood van griekse yoghurt (suikervrij)

gezond kwarkbrood

Recept Gezond kwarkbrood van griekse yoghurt : Vorige week deelde ik het recept voor een gezonde carrotcake, vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor een suikervrij gebakje. Lekker alternatief van bijvoorbeeld suikerbrood.Eigenlijk moet ik dit een recept voor Griekse yoghurt brood noemen  want ik heb de kwark vervangen voor griekse yoghurt. Dat vind ik namelijk lekker romig van smaak en daarom heerlijk in zo’n smulrecept.  Ik heb er heerlijke nootjes en gedroogde vruchten aan toegevoegd voor een lekker volle smaak. Dit recept is vrij van geraffineerde suikers dus daarom lekker verantwoord. Dit gezonde kwarkbrood is heerlijk voor bij de koffie maar ook lekker met wat roomboter en bijvoorbeeld bio jam (die suikervrij is). Nog leuker, dit recept is heel makkelijk te maken.

Gezond kwarkbrood

Wat heb je nodig voor dit gezonde kwarkbrood / Griekse yoghurtbrood? :
– 250 gram speltmeel
– 250 gram griekse yoghurt
– 1 ei
– kaneel
– Honing naar smaak
– theelepel bakpoeder
– Scheutje citroensap
– toppings zoals walnoten, pecannoten, gedroogde cranberry’s, rozijnen etc.

Gezond kwarkbrood

Hoe maak je dit gezonde kwarkbrood?
– In een beslag kom mix je het speltmeel, het ei en de griekse yoghurt tot een luchtig beslag.
– Voeg hier de honing, het  citroensap, kaneel en bakpoeder toe en meng een deel van de noten/rozijnen mix bij het beslag.
– Doe het beslag in een cakevorm en als topping voeg je nog wat noten toe voor een mooie uitstraling van je kwarkbrood.
– Bak dit in de oven (175 graden) voor zo’n 20 minuten.
Gezond kwarkbrood
Ziet dit gezonde kwarkbrood er niet heerlijk uit? Smakelijk eten alvast! Het smaakt lekker romig en heeft toch een frisse smaak door de yoghurt en het citroensap. Zou jij dit recept gaan maken of heb je nog lekkere variatie tips? Heb jij wel eens kwarkbrood geproefd? Laat het me weten in de comments van dit artikel

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

37 reacties

  • Oum Feerozah
    8 juli 2014

    Super lekker ziet het eruit, zou het ook wel eens willen maken
    Oum Feerozah onlangs geplaatst…Goed de zomer beginnen met Esprit SandalenMy Profile

  • Manon
    8 juli 2014

    Dit ziet er heel erg lekker uit! Ik heb alleen geen speltmeel in huis, zou het met amandelmeel ook lekker zijn?
    Manon onlangs geplaatst…Top 3 at home workoutsMy Profile

  • Kelly caresse
    8 juli 2014

    Ik denk het wel al zou het wel wat minder stevig worden denk ik 🙂 probeer het uit, ik ben benieuwd naar het resultaat! 🙂
    Kelly caresse onlangs geplaatst…Recept: Gezond kwarkbrood van griekse yoghurt (suikervrij)My Profile

  • Manon
    8 juli 2014

    Die nootjes erin lijken me lekker! Weer een creatief receptje hoor 😀
    Manon onlangs geplaatst…Lunchidee: Panini RomaMy Profile

  • Dita
    8 juli 2014

    Mmhh klinkt goed!
    Dita onlangs geplaatst…Geshopt bij Buiten de lijntjesMy Profile

  • Lianne
    8 juli 2014

    Ja, ik heb ook geen speltmeel in huis, maar wel kokosmeel en boekweitmeel, zou het daar ook mee kunnen?

  • Geertje
    8 juli 2014

    Ik ben niet zo’n fan van rozijnen, maar kan het natuurlijk ook alleen met noten maken! ziet er heerlijk uit! Leuk dat je zoveel recepten deelt!
    Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #23My Profile

  • Jess
    8 juli 2014

    Oh dit lijkt me een heerlijk receptje. Ik ben sowieso dol Griekse yoghurt. Ga hem eventjes onthouden.
    Jess onlangs geplaatst…Be prepared for a shitload of mirror shotsMy Profile

  • Susanne
    8 juli 2014

    Dat ziet er lekker uit! Wel een beetje erg compact. Maar het is eigenlijk zo makkelijk dat ik denk ik zo even de keuken in duik….

  • Miranda
    8 juli 2014

    Leuk! Hier ben ik eigenlijk wel benieuwd naar. Het ziet er, op de rozijnen na, lekker uit!
    Binnenkort misschien maar eens een poging wagen:)
    Miranda onlangs geplaatst…‘Build your own hamburger’ Party; de foto’s!My Profile

  • Marion
    8 juli 2014

    Ziet er lekker uit. Hij lijkt me ook erg compact. Ik ben zelf meer van de luchtige taartcakeachtige dingen. Heel misschien ga ik donderdag voor het allereerst een taart bakken. Deze is wel kandidaat, want hij lijkt me niet zo heel ingewikkeld 😛
    Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Angst overwinnenMy Profile

  • Cindy
    8 juli 2014

    Zooooo, weer geliked op Bloglovin’. Ik heb nog heel wat recepten die ik via jouw blog kan uitproberen, het ziet er heerlijk uit! Ik ga zo eerst ontbijtmuffins maken van Rens Kroes, kijken of het lukt!
    Cindy onlangs geplaatst…Wandelen, suf? Nee!My Profile

  • kellycaresse
    8 juli 2014

    mmm die ontbijt muffins van Rens wil ik ook dolgraag nog eens proberen! 🙂

  • Roxanne
    8 juli 2014

    Lijkt me heerlijk! Ik heb alleen nooit speltmeel in huis, waar kan het nog meer mee?
    Roxanne onlangs geplaatst…Vita Coco Natural Coconut WaterMy Profile

  • Jolienne
    8 juli 2014

    Mmmm, ziet er lekker en gezond uit!

  • Marloes
    8 juli 2014

    Ah klinkt lekker. Ik heb nog nooit een brood met yoghurt of kwark gemaakt!
    Marloes onlangs geplaatst…Beauty Favorieten van JuniMy Profile

  • Mamoesjka
    8 juli 2014

    Ziet er lekker uit! Na de vakantie ga ik dit eens proberen voor in de lunchtrommel van de kids
    Mamoesjka onlangs geplaatst…Binnen kijken….My Profile

  • Kelly caresse
    8 juli 2014

    Kan ook met volkoren tarwe meel 🙂
    Kelly caresse onlangs geplaatst…Mommy monday : Je ouders worden opa en omaMy Profile

  • Shirley
    8 juli 2014

    Ahhhhh, wauw. Ik heb alles normaliter in huis, dus deze ga ik maken! 😀 Ik ben benieuwd of het ook met havermeel kan, dus als iemand dat heeft geprobeerd en het is gelukt, zie ik dat graag!

  • Miranda
    8 juli 2014

    Ziet er lekker uit, ik ga ook maar eens speltmeel bestellen.
    Miranda onlangs geplaatst…Recensie: De blogbijbel/Carlijn BekkerMy Profile

  • Eline
    9 juli 2014

    lekker 😀

  • Janneke
    9 juli 2014

    Ontzettend bedankt voor die recepten die je bloedsuiker niet te veel prikkelen, merci!
    Janneke onlangs geplaatst…Afvallen en vakantie, hoe combineer je dat? Met 3 praktische tips!My Profile

  • Kimberly
    9 juli 2014

    Dit ga ik zeker weten snel eens maken! Ik ga proberen met appel erin te doen, zou dat lekker zijn?

  • Nicole
    9 juli 2014

    Hij is echt lekker! We hadden zo onze twijfels, weet je nog? Of hij wel smeuïg genoeg zou zijn.. maar er hoeft echt niets op… hij is zo al super lekker!
    Nicole onlangs geplaatst…Lifestyle: mijn eigen werkplekMy Profile

  • Marieke
    9 juli 2014

    Wat een superleuk en lekker receptje, deze ga ik zeker proberen!
    Marieke onlangs geplaatst…‘De mooie mama-dingen tag’My Profile

  • Leonie
    9 juli 2014

    Hij staat in de oven met boekweitmeel, ben benieuwd hoe hij gaat worden. Het beslag rauw was niet erg lekker.. Dank je voor dit originele recept,

  • Nathalie
    9 juli 2014

    Ziet er echt ontzettend lekker uit! Ik sla het recept op! 🙂

  • Judith
    11 juli 2014

    Dit is echt heel erg lekker!! Ik heb in plaats van 1 groot ‘brood’ kleine ‘kwarkbolletjes’ gemaakt! Ik heb het gisteravond gemaakt, en er vanmorgen 1 als ontbijt gegeten, zonder boter o.i.d. er op. Heerlijk! En vult goed!

  • Floor
    11 juli 2014

    De suikerbrood die ik maakte met Pasen had ook die tekststuur. Zelf vond ik het heel lekker, jammer genoeg mijn broer en zus niet. Mijn moeder gelukkig wel 🙂 YUM!

  • Marieke
    12 juli 2014

    Ik heb ‘m net gebakken en stiekem al geproefd! Hij is heerlijk! Helaas blijft ‘ie wel aan de onderkant van de cakevorm plakken, dus volgende keer doe ik er ‘n bakpapiertje in. Rozijntjes en ‘n paar noten zijn ‘n heerlijke smaakmaker erin! En on top of everything nog BodyBoost proof ook 🙂

  • Lisette
    4 januari 2015

    Ik heb hem vanmorgen gemaakt. Zo lekker!!! Bedankt voor het delen!
    Zou je hem in plakken kunnen invriezen?

  • Dirk
    2 augustus 2015

    Als je de kwark weg laat. En er yoghurt voor in de plaats gebruikt.
    Is het GEEN kwark brood meer.
    Misleidend noem ik dat

  • Sanne
    5 augustus 2015

    Kan het speltmeel 1 op 1 vervangen worden door amandelmeel? 🙂

  • Dirk
    5 augustus 2015

    dat is toch bedrog? als de industrie zo iets doet, schreeuwt men het van de daken
    De kwark vervanger door yoghurt, dan is het geen kwark brood he

  • Astrid de Boer
    6 augustus 2015

    Heerlijk !!

    Met veel plezier gemaakt met Yoghurt en nu smullen maar.
    Kan niet anders zeggen dan dat het een geslaagd recept is
    Het brood moest alleen bij mij er drie kwartier in de oven .

  • Angela
    12 januari 2016

    hmm, dat ziet er lekker uit. Ga dit recept zometeen eens uitproberen!
    Wat een super leuke blog heb je!

  • Marije
    21 februari 2016

    Oh wauw! Die ziet er super lekker uit. En fijn dat ie nog gezond is ook. Morgen meteen maken!! Thnx Kelly

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.