Mommy monday : Je ouders worden opa en oma

Je ouders worden opa en oma: Wat heb ik daar jaren naar uitgekeken, het moment dat ik zwanger zou zijn en dit aan mijn ouders kon gaan vertellen. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder van het moment dat ik ze dit nieuws verteld heb. Een zwangerschap is zo bijzonder en ik wilde dit heel graag delen met mijn moeder, die mij (toen) 22 jaar geleden op de wereld gezet heeft. Het was zelfs zo dat ik mijn moeder graag bij de bevalling wilde hebben, helaas beviel ik zo onverwachts en vroeg middels een keizersnede waardoor dit niet kon. Yannick belde hen een half uur voor de keizersnede op om ze op de hoogte te brengen van de bevalling. Ik wilde graag dat ze in ieder geval zouden weten dat ik aan het bevallen was. Ik vond het zo speciaal om mijn ouders opa en oma van Lana te ‘maken’. Ik heb zoveel steun aan hen gehad in de moeilijke begin periode maar nog steeds zijn ze echt mijn rots in de branding. In deze mommy monday ga ik het hebben over opa’s en oma’s en hoe speciaal het is om deze te hebben voor je kindje met in mijn achterhoofd de boodschap dat dit helemaal niet vanzelfsprekend is.

Opa’s en oma’s, wat is het bijzonder als je die mag hebben voor je kindje. Ik ben zelf opgegroeid met een oma, de moeder van mijn moeder. Wat vond ik dat speciaal! Het beeld dat ik daardoor had bij opa’s en oma’s is anders als hoe ik dat nu zie. Vroeger was een opa of oma in de ogen van mij als kind iemand met grijs haar, veel rimpels en niet meer zo mobiel. Nu, zoveel jaar later, zijn mijn eigen ouders en de ouders van mijn vriend opa en oma geworden. Dat geeft zo’n ander beeld als ik had bij het begrip opa en oma. Ik vind het zo speciaal dat Lana twee opa’s en twee oma’s heeft en ik besef me maar al te goed dat dit niet vanzelfsprekend is.

Ik vind het zo bijzonder om in het speciaal mijn eigen ouders te zien als opa en oma. De trots die uit hun ogen straalt, de twinkelende oogjes zodra ze het over Lana hebben, de zorgen die ze met zich mee dragen. Het is heel bijzonder. Het is heel fijn om Lana te kunnen brengen bij haar grootouders (het woord grootouders klinkt wel ineens heel oud).  Ik vind het mooi om te zien hoe mijn vader vol trots Lana op de fiets meeneemt en hoe Lana daar zichtbaar van geniet. Ik vind het mooi om mijn moeder vol zorg hapjes voor mijn dochter klaarmaakt. Ik zie daardoor vanuit andere ogen hoe ze ook voor mijn kleine ik gezorgd hebben vroeger. Van de andere kant gezien lijkt het me zo bijzonder als mijn zoon of dochter een kind krijgt en ik zelf die rol van oma mag vervullen.

Hoe zoetsappig dit allemaal mag klinken, ik ben heel dankbaar dat wij dit mee mogen maken. Zelf ben ik niet met twee opa’s en oma’s opgegroeid en daardoor besef ik maar al te goed hoe kwetsbaar het leven is en hoe blij we mogen zijn dit wel zo te mogen meemaken. Dit gevoel gun ik echt iedereen.

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen hiermee. Hoe was het voor jou om je ouders te vertellen dat je een kindje verwacht? Hoe zie jij jouw (schoon)ouders als opa en oma voor je kinderen? En voor de toekomstige mama’s, denk je er al wel eens over na hoe je je ouders hiervan op de hoogte wilt gaan brengen? Hoe zou jij jouw (schoon)moeder/vader zien als oma en opa? Ik begrijp ook dat er minder fijne ervaringen tussen zullen zitten. Ook hier wil ik alle respect voor tonen.

Een speciale dank aan mijn ouders, de trotse opa en oma van Lana.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

53 reacties

 • Marieke
  7 juli 2014

  Onze kinderen hebben twee opa’s en drie oma’s. (Ook mijn eigen oma leeft nog.) ze zijn geweldige grootouders. Het moment dat ik ze vertelde dat ik zwanger was waren ze overdonderd en geschrokken omdat ze dat nog niet hadden verwacht. Jammer maar begrijpelijk.
  PS: wat leuk om te zien dat je zo veel op je moeder lijkt

 • Oum Feerozah
  7 juli 2014

  Mijn ervaring was alles behalve plezierig vooral omdat ik jong was en ben en ik op die leeftijd al niet meer thuis woonde, het was vooral woede maar uiteindelijk heeft mijn zwangerschap en mijn dochtertje , mijn hele situatie verbeterd ik heb weer heel goed contact met me ouders. Eingelijk was het achteraf gewoon goed geweest dat ik jong moeder ben geworden, ik begrijp mijn ouders beter en zij mij!

  Jou verhaal is ook heel erg mooi om te lezen
  Oum Feerozah onlangs geplaatst…Dr van der Hoog reviewMy Profile

 • Manon
  7 juli 2014

  Ik heb nog geen kinderen, maar denk er soms inderdaad wel over na wat voor soort opa en oma mijn ouders en schoonouders zullen zijn. Kan me ook echt voorstellen dat ze allemaal verschillend zijn en anders met hun kleinkind om zullen gaan!
  Manon onlangs geplaatst…Energierepen van noten en gedroogd fruitMy Profile

 • Dita
  7 juli 2014

  Leuk geschreven! Mijn ouders en schoonouders zouden de liefste opa’s en oma’s worden 🙂 alleen ben ik wel benieuwd naar mensen met gescheiden ouders. Mij ouders hebben allebei een nieuwe partner sinds 4jaar. Als wij ooit een kindje zouden krijgen zou ik die denk ik geen opa of oma willen noemen. Misschien gaat het ook wel gewoon zo hoor maar mij. Vader en moeder zijn dan opa en oma en bij hen heb ik denk ik dat gevoel totaal niet
  Dita onlangs geplaatst…Geshopt bij Buiten de lijntjesMy Profile

 • Koalabeautymama
  7 juli 2014

  Wat leuk dat je over dit onderwerp schrijft! Lang leve de oma’s en opa’s. Ik had maar 1 oma en mijn vriend geen. Nu is het extra leuk dat onze kinderen twee opa’s en oma’s hebben. 🙂 We zijn dol op ze.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…2 Outfits met een zwangere bolle buikMy Profile

 • Stien
  7 juli 2014

  Wat een leuk onderwerp voor een artikel! Het is inderdaad iets heel bijzonder en ik gun het iedereen dat gevoel te mogen meemaken. Ik heb zelf een super lieve oma, en ik zou het mijn kind ook toe wensen. Helaas is dit absoluut niet vanzelfsprekend. Het feit dat ik ‘maar’ één oma heb, zegt al genoeg…wel fijn dat je zo trots bent op je ouders! 🙂
  Stien onlangs geplaatst…Food: gezonde ontbijtjesMy Profile

 • Miranda
  7 juli 2014

  Van mijn kant hebben mijn kinderen wel een opa en oma maar deze zien ze niet omdat ik sinds mijn 15e geen contact met ze heb. Van mijn ex zijn kant hadden ze alleen zijn vader die al snel na onze ontmoeting gehandicapt werd. Later overleed hij, en hoewel hij niet de opa kon zijn die hij wou zijn heeft hij met name Ella wel laten zien wat het is om een opa te hebben. Ella had het hier erg moeilijk mee, iedereen een opa en oma en zij had niemand. Toen ik 2 jaar geleden een nieuwe relatie kreeg vulde de vader en zn vriendin van mijn vriend deze rol na een tijdje in. Na een paar weken vroeg Ella of ze ook opa Gerrit mocht zeggen en dit vonden wij prima. Het is mooi om te zien dat hij mijn kinderen opneemt als kleinkinderen alsof het ook echt zo is. Hierdoor hebben beide kids toch een opa en oma.
  Miranda onlangs geplaatst…Zwemdiploma B is binnen.My Profile

 • kellycaresse
  7 juli 2014

  Dankjewel Marieke! Wat leuk om te horen 🙂

 • Willemijn
  7 juli 2014

  Hoi Dita,
  Ik moest gewoon even op jouw berichtje reageren. Ik herken dit zo erg! Mijn ouders zijn aan het scheiden en 1 van de 2 heeft een nieuwe partner. Ik vraag me ook iedere keer af hoe dat straks/later met kleinkinderen zou gaan. En ik vind het zo jammer dat mijn kinderen nooit mijn ouders als ‘opa EN oma’ zullen hebben. Het is iets waar ik al heel lang van droomde en nu is dat er straks niet. Zoals ik er nu over denk zou ik ook echt niet de nieuwe partners van mijn ouders opa of oma willen noemen.

  Groetjes Willemijn
  Willemijn onlangs geplaatst…Battle: NARS Albatross versus ELF Gotta GlowMy Profile

 • Dionne
  7 juli 2014

  Wat een mooi artikel! Het is inderdaad een hele verandering, maar wel een leuke!

 • sabs
  7 juli 2014

  K ben heel pril zwanger,dus denk er inderdaad over na hoe ik ze dit ga vertellen! Mijn moeder heeft soms licht depressief momenten, dus ik weet niet helemaal hoe zij gaat reageren, hangt er vanaf hoe het op dat moment gaat. Vind het ook best eng om het haar te vertellen,omdat ik natuurlijk hoop op een positieve leuke reactie, maar misschien reageert ze neutraal, en dat zal mij kwetsen. Mijn schoonouders zullen helemaal door het dolle heen zijn. Mijn schoonmoeder heeft trouwens al een babydekentje gekocht, “omdat ik nu afgestudeerd ben.” Haha. Kan niet wachten om ze het te vertellen. Wij gaan het over een week of 3-4 doen, denk met een home made slagroomtaart met blauwe en roze muisjes.

 • Jennifer
  7 juli 2014

  Hoi Dita en Willemijn,

  Ik heb een van mijn echte opa’s ook nooit gekend. Die is overleden toen mijn moeder 12 was aan de gevolgen van kanker. Mijn oma heeft later wel weer een nieuwe partner gekregen en hij was voor ons gewoon opa. Vooral ook om het voor ons niet te verwarrend te laten worden, maar nu ook ben ik daar best wel dankbaar voor. De band tussen mijn moeder en haar stiefvader was hartstikke kloten en toch heeft ze ons de opa gegund en dat vind ik wel heel fijn.

  Mijn opa van vaders kant is ook al vroeg overleden, toen ik bijna 5 was. Ik heb weinig herinneringen aan hem. Mijn oma heeft sinds een paar jaar een nieuwe ‘verkering’ en is nu 86. Mijn jongste zusje is nu 9 en heeft onze opa nooit gekend en was nog maar 2 toen onze stiefopa overleed. Zij begreep nooit zo goed wat de relatie inhield tussen mijn oma en haar vriend, die niet bij mijn oma in huis woonde maar er wel altijd was. Ze vroeg toen of hij dan ook een beetje haar opa was, dat vond ze wel fijn want dan had ze ten minste toch nog een beetje een opa.

  Verder, mijn oom (aangetrouwd) is zijn moeder ook al jong verloren en zijn vader heeft ook weer een nieuwe vriendin gekregen. Voor mijn nichtjes (7 en 4) is dit ook hun oma. Helaas leven onze gezamenlijke grootouders (van moeders kant) ook beiden niet meer en ook zij vinden het heel fijn om toch nog die oma te hebben.

  In het geval van gescheiden ouders lijkt me het heel moeilijk. Je wilt het niet te verwarrend maken voor je kids, maar misschien is jouw band met de nieuwe liefde van (één van) je ouders ook niet zo goed dat je hen het ‘gunt’ om ook de oma/opa te zijn van jouw kinderen. Zeker als je al uit huis bent en je ouders altijd samen hebt gezien. Ik weet ook niet hoe ik dat zou doen en dat het vooral afhankelijk zou zijn van hoe de situatie is en hoe ik daar in sta. Ik zou het denk ik ook aan mijn ouders vragen hoe zij erover denken. En daarbij probeer ik ook wel te beseffen dat een kind het helemaal niet erg vind om een extra opa of oma te hebben.

  Liefs, Jennifer
  Jennifer onlangs geplaatst…Studentfood: BreekbroodMy Profile

 • Martina
  7 juli 2014

  Dat is natuurlijk extra lastig omdat je zelf niet met de nieuwe partner opgegroeid bent maar je kinderen straks wel. Als je kinderen er dus mee op gaan groeien dan weten ze niet beter en merken ze waarschijnlijk geen verschil terwijl jou gevoel echt helemaal anders is….. Het is denk ik ook sterk afhankelijk van hoe je thuis diegene zal noemen en hoe diegene zich zelf noemt… Bijvoorbeeld oma… en opa…. Of gewoon oma…en …. Wel lastig hoor!!
  Martina onlangs geplaatst…7 Juli 2014 – DiaryMy Profile

 • Miranda
  7 juli 2014

  Wat een leuk onderwerp. Jouw ouders zien er zo lief uit met jouw dochter:) mooie foto ook van jou en je moeder. Wat zullen ze trots zijn!
  Miranda onlangs geplaatst…Mijn verjaardagscadeaus!My Profile

 • Manon
  7 juli 2014

  Aaah wat een mooi artikel! Ik ben zelf opgegroeid met beiden opa’s en oma’s nog en ik vond dat zooooo leuk. Mijn opa en oma aan één kant zijn al een lange tijd overleden en op sommige momenten mis ik ze nog steeds hoor. Zoals toen ik zelf zwanger was, hoe graag had ik dat aan mijn lieve omaatje willen vertellen…
  Gelukkig heeft onze buikbaby 2 hele lieve opa’s en oma’s die met smart op hem wachten en waardoor hij NU al in de watten wordt gelegd. Zo mooi om je eigen ouders te zien veranderen van papa en mama naar opa en oma.
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #16My Profile

 • Ilonka
  7 juli 2014

  Ik heb 2 kindjes.. 1 van 3,5 en een van 7 maanden..

  Ik weet nog goed dat ik van de eerste vertelde tegen mijn moeder..
  Mijn moeder was echt in shock! En was er niet klaar voor om Oma te worden..
  Ik was daar best verdrietig over.. De reden was ook mijn Man is iets ouder.. Ik zal het verschil miet zeggen mensen hebben daar toch hun mening over..

  Toch kwam onze dochter gewoon ter wereld.. Blij en trots liet ik haar zien! Aan mijn moeder
  Het was ook erg verdrietig ik ben mijn vader verloren toen hij 49 was..

  In 2013 was de 2e op komt en wat was ze blij toen ze het hoorde.. Heel blij dat ze zelfde dag aan iedereen vertelde ik was zo blij dat zij blij was.. En bij de geboorte heeft dan ook de zelfde naam als mijn Papa gekregen

  Liefs ilonka 🙂

 • Denise
  7 juli 2014

  Wat een mooi artikel, ik kreeg er kippenvel van. Je verwoord het zo goed, het is echt zo ontzettend fijn dat je dochtertje twee opa en oma’s heeft! Geniet van jullie tijd samen <3
  Denise onlangs geplaatst…Photo Diary #11 – Smoothie, gezelligheid en ontbijt op bedMy Profile

 • Linda
  7 juli 2014

  Wat heb je toch een lieve ouders Kelly!! Mijn moeder was helemaal door het dolle heen toen ik vertelde dat ze oma zou worden! Zo geweldig. En als ik nu zie hoe veel Yasmin voor haar betekend! Zo speciaal om je ouders dit te ‘kunnen geven’
  Linda onlangs geplaatst…Moestuin maandag #4My Profile

 • Bibian
  7 juli 2014

  Wat een mooi artikel Kel, River heeft twee opa’s en twee oma’s.. 1 oma is eigenlijk niet zijn echte oma, omdat mijn moeder er helaas niet meer is. Maar we hebben er voor gekozen om River te vertellen dat de vrouw van mijn vader gewoon zijn oma is. Mocht hij straks groter zijn er ernaar vragen wie bijvoorbeeld die vrouw is in een fotolijstje dan zal ik hem vertellen dat dat ook een oma is en dus mijn moeder. Ik vond het wel heel jammer dat ik mijn moeder nooit heb kunnen vertellen dat ik zwanger was en dat ze River nooit zou leren kennen. Vooral toen ik de keizersnede kreeg had ik graag even met mijn moeder willen zijn, gewoon omdat ik nu weer hoe het gevoeld heeft toen ik geboren werd, een speciaal gevoel.

  Voor nu heeft River gewoon 2 opa’s en oma’s en nog een oma die er helaas niet meer is..

  Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #16My Profile

 • kellycaresse
  7 juli 2014

  Ah wauw Bibian wat mooi en bijzonder dat je River verteld dat zij zijn oma is. Ik heb heel veel bewondering voor je verhaal en je positiviteit. Knap hoe je hiermee omgaat. Ik kan me heel goed voorstellen dat zwanger zijn, bevallen, een kindje krijgen echt die momenten zijn die je met je eigen moeder wilt delen. Dankjewel voor je reactie 🙂

 • kellycaresse
  7 juli 2014

  Wat een heftig verhaal Ilonka. Dat is niet gegaan zoals je vroeger misschien verwacht of gehoopt had. Wat fijn dat ze bij de 2e wel heel blij was oen ze het hoorde. Dankjewel voor je mooie persoonlijke reactie

 • kellycaresse
  7 juli 2014

  Gefeliciteerd met je zwangerschap. Wat heftig dat het zo eng voor je is om het haar te vertellen. Ik hoop voor je dat ze mooi zal reageren maar als dat niet zal zijn dan hoop ik dat je alsnog heel erg mag genieten van dit mooie wonder in je buik. Wat lief dat je schoonouders je zo steunen, dat is heel waardevol.

 • Marion
  7 juli 2014

  Opa’s en oma’s zijn het mooiste wat er is. Tsja, mijn zus heeft een dochter, dus mijn ouders zijn wel opa en oma geworden. Peter en ik hebben geen kinderen en het zusje van Peter ook niet. Mijn schoonouders zullen dus nooit opa en oma worden. We praten er niet vaak over, maar ik heb het idee dat vooral mijn schoonmoeder het daar best moeilijk mee heeft.
  Marion onlangs geplaatst…Niks moet, alles mag.My Profile

 • Eline
  7 juli 2014

  Mijn ouders zijn de opa en oma van het kindje van mijn zus. En als ik zie hoe leuk ze met hem omgaan kan ik niet wachten om zelf zwanger te zijn!
  Eline onlangs geplaatst…VochtinnameMy Profile

 • Geertje
  7 juli 2014

  Ik heb zelf het geluk gehad met 2 opa’s en 2 oma’s op te groeien maar helaas hebben mijn kinderen dit niet. Toen ik net zwanger was kreeg mijn schoonvader te horen dat hij nog maar kort te leven had. Hij heeft de geboorte dan ook niet meer gered. Gelukkig hebben ze nog wel 1 hele lieve opa en die is dan ook extra speciaal. En ze hebben nog 2 opoe’s. (mijn oma’s leven nog). Ik vind het mooi en lief hoe je zo over je ouders en schoonouders praat!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #23My Profile

 • Ash
  7 juli 2014

  Mijn ouders reageerde verbaasd, maar ze waren wel heel erg blij dat ik zwanger was. Ik was ook 22 jaar oud toen ik zwanger raakte van ons meisje, en het kwam echt als een grote verassing.
  Tijdens mijn zwangerschap is mijn vader overleden, dat is zo ontzettend snel gegaan. Ik weet ook zeker dat hij de beste opa voor mijn dochter was geweest. (samen met mijn schoonvader uiteraard) Ik mis hem nog iedere dag. Mijn dochter is nu 9 maanden en heeft 4 oma’s (de moeders van mijn ouders leven nog beide) en 1 opa. En zij zijn allemaal zo ontzettend trots. Ik vind het een fijn idee dat er zoveel van ons kind gehouden wordt, en dat mijn moeder en schoonouders een band op kunnen bouwen met ons meisje.

 • Monique
  7 juli 2014

  Ik weet ook nog precies hoe het voelde toen we naar mijn ouders gingen om het grote nieuws te vertellen. Mijn moeder gilde het uit van blijdschap, haha! Nu zijn het heel betrokken ‘grootouders’ (dat klinkt inderdaad ontzettend oud) en ook de ouders van Michiel ziet Lise regelmatig.

  Ik heb zelf ook mooie herinneringen aan mijn oma’s. Ik had er twee, maar helaas geen opa’s meer. De moeder van mijn moeder heeft heel vaak op mij en mijn broertje gepast en we gingen er ook regelmatig logeren. Helaas overleed ze toen ik 11 was. Ik had haar zo graag nog veel langer in mijn leven gehad, maar hoop stiekem dat ze meekijkt 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Snapshot Sunday – Dragen, sporten en spelenMy Profile

 • Lilly
  7 juli 2014

  Mijn lieve oma overleed toen ik 6 was, ik was zo dol op haar.
  Mijn (stief oma) toen ik 13 was, op haar ws ik ook dol.
  Nu heb ik nog en opa en een (stief)opa.
  Mijn vaders familoe ken ik niet goed. Heb is contact met mijn oma gezocht maar die heeft na haar drie keer gezien te hebben nooit meer wat laten horen.
  Het is zeker niet vanzelf sprekend, ik mis mijn oma’s nog dagelijks…. Zei het gisteren nog tegen mijn mams!

 • De Zuinige Student
  7 juli 2014

  Wat een lieve leuke foto’s van je ouders samen met Lana.
  Leuk om te zien en te lezen hoe trots ze zijn en genieten van hun kleinkind 🙂
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…Mensen roddelen over mijn hondMy Profile

 • monique
  7 juli 2014

  De ouders van mijn man zijn ook gescheiden en beiden hertrouwd. Zij hebben hun nieuwe partners al vanaf dat mijn man een jaar of 12 was, en wij zien de stiefouders van mijn man wel echt als opa en oma (en zij zichzelf ook). Het ligt er denk ik dus ook aan hoe ‘vers’ de situatie is en hoe goed de band met je stiefouders is…

 • Eilish
  7 juli 2014

  Wat een mooi artikel. Mijn zusje (van 17) is op dit moment 3,5 maand zwanger en dat is natuurlijk een grote verandering in haar leven, maar ook in die van ons hele gezin. Wij zijn zelf opgegroeid met de opa&oma van mijn moeders kant, die er gelukkig ook nog steeds zijn! Ik hoop met heel mijn hart dat ze bij de bevalling van mijn zusje kunnen zijn en het kunnen meemaken dat ze een achter kleinkind krijgen. Dat is zoiets bijzonders, dat we eigenlijk allemaal wel zoiets hebben, misschien zouden ze er over 3 jaar wel niet eens meer zijn en zouden ze het nooit mee kunnen maken. Mijn ouders en mijn schoonouders zullen dus ook opeens eerder dan verwacht opa&oma worden, maar ze kijken er wel naar uit. Het zal niet allemaal makkelijk gaan, maar iedereen staat voor mijn zusje klaar, we hebben nog niet 1 negatieve reactie gehad. Natuurlijk ‘schrikt’ iedereen in het begin, maar iedereen weet dat ze er alles aan gedaan hebben om zwangerschap te voorkomen (2 voorbehoedsmiddelen).

  Uiteindelijk kijkt iedereen er nu naar uit. Mijn ouders worden opa&oma, ik word tante. Het is wennen, maar zoiets moois om naar uit te kijken!

  Liefs,
  Eilish onlangs geplaatst…Instagram Diary | Juni 2014My Profile

 • Eilish
  7 juli 2014

  De moeder van mijn vader is overleden aan kanker voor ik geboren was en zijn vader overleed aan kanker toen ik een paar maanden oud was*
  Eilish onlangs geplaatst…Instagram Diary | Juni 2014My Profile

 • Jess
  7 juli 2014

  Toen Sam werd geboren had hij twee oma’s, twee opa’s, vier overgrootoma’s, twee overgrootopa’s, een stiefovergrootoma en een stiefovergrootopa. Heel bijzonder! Inmiddels is een van mijn opa’s overleden maar ik vind het heel fijn dat hij toch Sam nog vast heeft gehad. Het blijft bijzonder om je ouders en opa’s en oma’s te vertellen dat je in verwachting bent en te zien dat zij als enige op de wereld op dezelfde manier van jouw kind houden als jij.
  Jess onlangs geplaatst…Be prepared for a shitload of mirror shotsMy Profile

 • Willemijn
  7 juli 2014

  Dat denk ik inderdaad ook! Zoals je leest is het bij mij nog super vers (ik heb de nieuwe partner nog niet eens ontmoet haha) en voel ik echt een aversie er tegen. Maar wie weet voelt het later wel anders. Of maakt je kind er zelf wel een keuze in. Ik denk dat als mijn kind later de nieuwe partner ‘opa’ of ‘oma’ zou noemen, ik er niet tegenin zou gaan.

  Interessant om jullie reacties te lezen! 😀
  Willemijn onlangs geplaatst…Battle: NARS Albatross versus ELF Gotta GlowMy Profile

 • Petra
  7 juli 2014

  Het vertellen aan mijn ouders en schoonouders was super om te doen. Ik testte positief toen mijn ouders op vakantie in Nederland waren. Ik ben naar het hotel gereden en heb een cadeautje bij de receptie achter gelaten (was de zwangerschapstest + kaartje). En toen wachten op het telefoontje op een parkeerplaats daar ergens in de buurt. Die volgde gelukkig niet veel later. Ze waren dolenthousiast. Mijn ouders en schoonouders zijn super opa en oma’s voor de kinderen. Als mijn ouders langskomen (wonen helaas niet heel dicht in de buurt) dan gaat eerst alle aandacht naar de kleinkinderen en dan pas komen wij. Hahaha. Ik heb me nooit zo gerealiseerd dat je niet alleen zelf dolgelukkig bent als je zwanger raakt maar dat je daar ook nog zoveel andere mensen gelukkig mee maakt.
  Petra onlangs geplaatst…Ik ben burgerlijk!My Profile

 • Nicole
  7 juli 2014

  Mooi artikel heb je ervan gemaakt! Ik vond het ook super bijzonder om mijn ouders te vertellen dat ze opa en oma worden! Zelf had ik wel twee opa’s en oma’s maar zag 1 opa en oma voor lange tijd niet!
  Nicole onlangs geplaatst…Favorieten: baby productenMy Profile

 • Lara
  7 juli 2014

  Mooi verhaal! Fijn dat Lana op dit moment nog 4 grootouders heeft! Zelf ben ik opgegroeid met 2 oma’s en 1 opa. De andere opa was al heel lang voordat ik werd geboren overleden. Soms heb ik echt van die momenten dat ik denk; ik zou zo graag gewoon even een gesprek met hem willen hebben ofzo, gewoon om te weten te komen hoe hij echt is. Op dit moment heb ik nog maar 1 oma, en helaas zal het niet lang meer duren of zij zal er ook niet meer zijn. Omdat mijn ouders mij op best wel late leeftijd kregen, heb je dat natuurlijk snel, dat oma’s en opa’s heel oud zijn. Aan de ene kant zou ik het graag anders willen hebben gehad, aan de andere kant leer je hierdoor wel dat het leven ooit over is, en je kan van hele oude mensen ook veel leren.
  Even off topic, op de bovenste foto heeft je vader precies dezelfde lach als jij hebt, leuk om te zien haha!

 • Agneta
  7 juli 2014

  Wat een heerlijk artikel, zelf heb ik geen kinderen, maar wel kan ik inkomen in sommige verhalen hier. Mijn zus is op jonge leeftijd overleden en mijn zwager is inmiddels (gelukkig) met een nieuwe vriendin. Samen hebben zij een dochtertje gekregen. Mijn andere zus heeft ook een zoontje en wij hadden samen eens de discussie of haar zoontje tante ging zeggen tegen de ‘nieuwe’ vriendin. Uiteindelijk beslist iedereen het voor zich, maar ik ben van mening dat je iemand een oom of tante noemt wanneer je kind zich er veilig moet voelen. Mocht ik in de toekomst kinderen krijgen dan zijn mijn zwager en zijn vriendin gewoon oom en tante. Hun dochtertje beschouw ik ook gewoon als mijn nichtje. Je kan het kinderen allemaal erg moeilijk maken door verschillende benamingen te geven aan de opa’s en oma’s en ooms en tante’s, maar je kan ook kijken hoe de band is die jij wilt dat je kinderen met ze krijgen. Kijk maar eens hoeveel ooms en tante’s een kindje soms extra heeft, omdat het goede vrienden van jullie zijn. Mijn ene neefje (van mijn overleden zus) zegt nu geen opa en oma tegen haar ouders, maar dat komt omdat het in het begin ook niet zo was. Nu zijn zusje straks dat wel gaat zeggen, zou het voor hem ook fijn zijn als hij het kan zeggen. Hij heeft nu tenslotte een nieuwe opa en oma die heel erg gek op hem zijn en hem ook behandelen als een echte kleinzoon.

  Ik weet dat het een gevoelskwestie vaak is, maar ik heb wel geleerd dat de mensen die er echt voor jou en de kinderen zijn de titel waardig zijn.
  Agneta onlangs geplaatst…Look of the day #7My Profile

 • kellycaresse
  7 juli 2014

  Dat zeg je echt heel mooi! Ik denk ook zeker dat het een gevoelskwestie is en dat een familienaam niet veel hoeft te zeggen. Dankjewel voor je mooie comment 🙂

 • Odile | Go mommy go!
  7 juli 2014

  Ik was aan het begin van mijn zwangerschap erg bang dat mijn ouders nooit zouden bijdraaien (ze waren niet echt blij met mijn onverwachte zwangerschap). Nu zijn ze helemaal gek op Maxim en zouden ze hem het liefste elke dag zien. Mijn moeder huilt nog wel eens als ze zich bedenkt hoe ze er in het begin in stond en toen liever zag dat ik mijn kindje niet gehouden had, dan heb ik zo medelijden met haar want ik heb dat haar echt nooit kwalijk genomen. Ze neemt het zichzelf echter wel nog steeds kwalijk. Zo jammer want een betere oma en opa had Maxim zich niet kunnen wensen!
  Odile | Go mommy go! onlangs geplaatst…10x luiertassenMy Profile

 • Betty
  7 juli 2014

  Wat leuk geschreven! En inderdaad: het is zo fijn om dit samen met je ouders mee te mogen maken. Ik vraag mijn moeder bijna dagelijks om tips of advies en ik kan me niet voorstellen hoe verschrikkelijk het moet zijn om dat niet te kunnen.

  En bovendien ben ik heel blij dat ons kind straks 4 superlieve opa’s en oma’s heeft die nu al heel gek op hem zijn!
  Betty onlangs geplaatst…Weekoverzicht 30 juni tot 7 juliMy Profile

 • Maike
  7 juli 2014

  Bij beide ouders is Luka het eerste kleinkind. We gaven een boekje van Nijntje van opa en oma om het nieuws te vertellen. Ze zijn allemaal supertrots! En we zijn heel dankbaar dat ze allebei een dag per week willen oppassen zodat ik kan werken. Luka groeit helemaal op met zijn opa’ en oma’s, voor iedereen heel fijn!
  Maike onlangs geplaatst…Mijn week op Instagram #1My Profile

 • Mama's Jungle
  7 juli 2014

  Bij opa’s en oma’s denk ik ook aan grijs en minder mobiel maar die van ons zijn gelukkig nog fris en fruitig hihi

  En ja ik mag ook van geluk spreken met deze opa’s en oma’s, je hoort zo vaak van die familie drama’s ..
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Huidtherapeute annex Mommy – ik & mijn werkMy Profile

 • Bernadet
  7 juli 2014

  Ik ben heel benieuwd naar zo’n dag, mijn moeder beweert in alle eindes dat ze meteen door zou hebben als ik zwanger zou mogen raken. Ik ben heel benieuwd in hoeverre ik en tegen die tijd vriend of man dat geheim kunnen houden. Ik wil voor zowel mijn ouders en mijn toekomstige schoonouders dan echt iets speciaals doen om het bekend te maken.. iets van een ”back in the time” met oude babyfoto’s van mij en mijn vriend/man dan ofzo.. en dan eens kijken of ze de hint snappen.. (misschien wel met de echo foto er stiekem tussen ofzo).. idk vind het super leuk om daarover te fantaseren. Ik begrijp heel goed dat je het fijn had gevonden als jouw moeder erbij was geweest.

  Ah well, voor mij duurt t nog wel even maar ik denk zeker wel na over het eventuele moment.. :p
  Bernadet onlangs geplaatst…SHOPLOG: Primark EindhovenMy Profile

 • Jennifer
  8 juli 2014

  Mijn vriend en ik hebben gelijk tegen beide ouders verteld dat we in verwachting zijn, ook al is het nog pril. Ze waren allemaal heel enthousiast. Ons kindje krijgt straks 4 oma’s en 2 opa’s. Zowel mijn oma, als de oma van mijn vriend leven nog. Vind ik zelf heel bijzonder 🙂

 • Karin
  8 juli 2014

  Mooi artikel Kelly! Ik ben een paar maanden geleden een blog begonnen speciaal voor (aanstaande) oma’s. Misschien leuk voor je moeder om eens een kijkje te nemen?
  Karin onlangs geplaatst…Lammily, eindelijk ‘echte’ concurrentie voor Barbie?My Profile

 • Eline
  9 juli 2014

  mijn moeder wordt binnen enkele dagen oma en tegelijkertijd meter van onze spruit… ze zal het emotioneel heel moeilijk hebben :p

 • lana
  10 juli 2014

  wat een mooie naam heb je uitgekozen voor jouw kindje ;D
  en ps: proficiat met jullie verloving!!!

 • coby
  10 juli 2014

  Ik ben wel wat ouder als jullie .
  Ik heb heel goede band gehad met mijn opa en oma van mijn moeders kant.
  Ik heb zelf twee kinderen dus die waren te jong dat ze ,n opa en oma haden bij vader was geen opa .
  Van mijn man ze kant ook niet . Dat heb ik heel erg gevonden .
  Om dat ik wel dat had wilde je dat ook voor je krijgen kinderen.
  Nu heb ik zelf klein kinderen heb maar die woone in Spanje die zijn met hun ouders daarna toe gegaan dat is nu tien jaar geleden door mijn ziekten kan ik ze niet zien mijn dochter stuur mail veel foto s maar mijn man gaat wel elk jaar naar Spanje toe.
  En die is dan oma en opa tegelijk
  Het leven gaat dan anders dan je had ge hoopt ze zijn 9 en12jaar.

 • coby
  10 juli 2014

  Ik heb ,n fout gemaakt mijn moeder is op jongen leeftijd overleden ze heb mijn kits nog wel mee gemaakt maar mijn twee kinderen weten dat niet meer sorry voor mijn fouten .groetjes van Coby en toch oma.

 • Mamavan2kids
  10 juli 2014

  De eerste op me 17 de was wel even schrikken. En was daarna natuurlijk helemaal leuk. Nadat me dochter was geboren.. Toen ze 9 maanden was weer zwanger ja dat was nog eens schrikken. Maar me moeder (vader overleden)& schoonouders waren totaal niet geschrokken en hartstikke blij haha.

  Het is heel leuk om de ervaringen natuurlijk te delen. Nu me dochter 2 jaar is en opa en oma zegt is natuurlijk geweldig. Maar behoorlijk pijnlijk als je een ouder verliest. Op foto’s vraagt ze wie is dat en vind het raar om niet mijn eigen vader te kennen en zien.

 • Liz
  11 juli 2014

  Ik heb zelf een dochter van 2, ze heeft 2 opa’s & 2 oma’s en zelfs nog een grootoma! De moeder van mijn moeder!
  Ik ben daar ook ontzettend trots op, ik weet uit mijn omgeving dat het helaas door allerlei omstandigheden anders kan.
  Toen ik in verwachting was, vertelde mijn moeder dat ze borstkanker had. Doodsbang was ik! Mijn partner en ik hebben toen besloten om het eerder dan 12 weken te vertellen dat we in verwachting waren. Dat heeft mijn ouders zo’n vechtlust gegeven om hoe dan ook door de zware periode te komen, en dat is goed gelukt!
  Ik wil daar ook mee aangeven aan jullie dat als je nog geen kindje hebt maar wel over de situatie nadenkt bijvbeeld ivm scheiding van hun ouders en hoe gaat dat dan etc. Dat op moment dat het zover is, het zoveel positieviteit met zich meebrengt daar kan je voor dat het gebeurt geen idee van hebben! Ook als het niet helemaal gepland is…..
  Liefs van mij…

 • Rosalie
  11 juli 2014

  Heel bijzonder lijkt het mij om het aan mijn ouders te vertellen, ik hoop zeker dat mijn ouders net als jouw ouders zijn en ook veel iefde voor mijn kindje zullen hebben.
  Rosalie onlangs geplaatst…Hardloopupdate juniMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.