Mijn lievelingsgerecht: Lasagne (met veel verstopte groente!)

Nostalgie, lasagne eten. En dan eigenlijk het liefst op zondag, zoals ik ermee ben opgegroeid. Lasagne staat al jaren stipt op nummer 1 als mijn lievelingseten. Hoe mijn vader ‘m maakt is echt fantastisch en zelf heb ik inmiddels ook mijn eigen variant. Hoe ik deze maak deel ik vandaag!

Mijn lievelingsgerecht: Lasagne (veel verstopte groente!)

Vandaag deel ik het recept van mijn lievelingsgerecht: Lasagne op de manier hoe ik hem graag maak. Toevallig is deze vegetarisch, maar ik wissel ook regelmatig af met de vleesvariant.

Wat heb je nodig voor de lasagne zoals ik ‘m het liefst maak?

 •  1 aubergine
 • 1 courgette
 • 1 rode paprika
 • 1 prei
 • 2 tomaten
 • 2 uien
 • 1 pak spinazie a la crème 450 gram (dit toevoegen aan mijn lasagne was echt de ontdekking van het jaar voor mij!)
 • 50 gram creme fraiche
 • 2 bollen mozzarella
 • 1 pak Vegetarische Lasagne van Knorr

Ik gebruik hierbij een pakje van de Natuurlijk Lekker wereldgerechten van Knorr, gewoon omdat ik hem op deze manier het lekkerst vind. Ik heb zo’n pakket vrijwel altijd in huis! Zo kan ik wanneer ik zin heb om dit gerecht te koken,  het makkelijk en snel op tafel zetten. Om gelijk alle vooroordelen overboord te gooien, de Natuurlijk Lekker Wereldgerechten van Knorr bevatten 2,7 gram zout per portie*, geen toegevoegde smaakversterkers, geen kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Wat zit er wel in? De zakjes bevatten gedroogde groente, een snufje zout (ca. 2,7 gram per persoon) en alle kruiden en specerijen die je nodig hebt voor het gerecht. Dit maakt dat je het gerecht snel en makkelijk kunt bereiden. Ook vind ik het ideaal om met dit soort gerechten te varieëren  in mijn weekmenu. Wij wisselen het liefst af, we koken regelmatig helemaal zelf en uitgebreid, maar ook  een paar dagen per week makkelijk en snel met hulp van een pakje of zakje waar lekker veel verse groenten bij in de pan gaan. We vinden het altijd belangrijk om met voldoende groente te koken en met veel liefde natuurlijk ;).

Dan gaan we lekker koken! Ik begin met het snijden van de groente en doe deze in een grote schaal. Hier word je toch blij van, zoveel groente bij elkaar! Allemaal verstopte groente waarvan ik al weet dat mijn kinderen het in deze vorm dankbaar zullen opeten. Als je alle groente gesneden hebt mag je een grote pan op het vuur zetten met een scheutje olie. Verwarm ook alvast je oven voor op 165 graden.

Als de olie in de pan op temperatuur is bak je eerst de stukjes aubergine en ui. Vervolgens voeg je even later de overige groente toe. Dan doe je de inhoud van het zakje sausmix erbij en 500 ml water. Dit roer je goed door tot je saus eruit ziet zoals de foto hierboven. De spinazie is echt het gouden ingrediënt. Je proeft die namelijk nauwelijks terug in je lasagne, maar hij geeft ‘m een hele romige smaak en vult heel goed. Hier word ik als moeder heel blij van als ik zie hoeveel  groente mijn kinderen (en ik zelf!) binnenkrijgen. Je laat de saus lekker pruttelen tot deze er klaar uitziet.

Het leukste gedeelte is natuurlijk het opbouwen van de lasagne in je ovenschaal. Je begint met een laag saus (ik gebruik een grote pollepel), voeg daarna een laag lasagne vellen uit de Knorr verpakking toe, in mijn schaal kunnen 3 vellen per laagje, en dan doe je weer een laag saus. Dit maak je af tot je schaal vol is en je pan leeg ;). Je topt dit af met wat creme fraiche , plakjes mozzarella en vervolgens bedek je dit met de gekruide broodkruimels uit het bijgeleverde zakje. Als de lasagneschaal klaar is zet je deze 40 minuten in de oven op 165 graden.

Leuke kooktip: betrek je kinderen erbij, ze vinden koken vaak heel gezellig en interessant en vaak eten ze het ook beter op wanneer ze het hele proces vooraf gezien hebben. Het werkt niet altijd, maar mijn meiden eten vaak een stuk enthousiaster wanneer ik ze betrek bij het koken

Dit ziet er toch geweldig uit!

Tadaa! Tijd om aan te vallen met het hele gezin. Eet smakelijk!

Ik ben dol op dit gerecht en ik ben benieuwd of jij ook zo dol bent op lasagne of wat jouw favoriete eten is wat je regelmatig kookt. Klets erover mee bij de reacties.

* Knorr Natuurlijk Lekker Wereldgerecht Vegetarsiche Lasagne bevat 2,7 gram zout per persoon, als je de lasagne maakt zoals op de verpakking aangegeven staat. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een maximale zoutinname van <5g per dag aan.

KellycaresseAd

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 • Tineke
  9 december 2018

  Ziet er heerlijk uit! Ik hou meer van groente dan van vlees, er mag van mij dus altijd zoveel mogelijk groente in!

 • Geertje
  9 december 2018

  Heerlijk toch als je hem het liefst zo maakt en deze het lekkerste vindt?
  Alleen een ‘snufje’ zout vind ik geen snufje als je met 1 maaltijd de helft van je max aan zout binnen krijgt.
  Maar gewoon lekker van genieten hoor!

 • Wen
  9 december 2018

  Wat ik niet begrijp is dat je spreekt over verstopte groente. Groente hoort sws de grootste plaats in te nemen op het bord. En groente doe jij zoveel tekort wanneer je het hebt over verstopt. Bovendien mis ik in jouw recept de optie om gewoon wat Italiaanse kruiden zelf toe te voegen (of uit een strooier of vers van planten)
  Hoe je het wendt of keert, in de pakjes van Knorr zit er maar 1 ingrediënt echt verstopt: zout!
  Dat zit echt in alle bewerkte voedingsmiddelen verstopt.

 • Jessica
  9 december 2018

  Ik ben hier dol op! Op deze manier eten mijn kinderen ook groente die ze zogenaamd niet lusten 😉

 • Pappie
  9 december 2018

  Heerlijk lasagne. Echt ons lievelingsrecept. Op een natte, druilerige zondagmiddag lekker kokkerellen en bezig zijn in de keuken, wijntje erbij, I love it.

 • Rachel
  9 december 2018

  klinkt lekker en hier zijn ze er ook gek op maar dan zonder groente maar met een shitload aan gehakt haha. ik zelf eet het niet en als ik het eet dan maak ik de bladen van courgette. ik ga deze versie een keer proberen maar dan ook zonder de lasagne bladen. zal hem alleen eten dan want als ik dit op tafel zet voor de rest dan rennen ze weg omdat al die groenten erin zitten haha. thnx voor het recept Meis

 • Patries
  10 december 2018

  2,7 gram per persoon een snufje? Dat is echt geen snufje maar een berg. Plus nog het zout uit de mozzarella en spinazie erbij.
  Leuk bedacht van mijnheer de pakjesfabrikant maar waar zit het gemak nu in? Als je zelf je kruiden toevoegt is het net zo makkelijk en je weet wat je binnenkrijgt.

 • Lydia
  10 december 2018

  Persoonlijk vind ik het nog steeds niet goed dat de kruiden uit een pakje komen. 5 gram zout is de maximale hoeveelheid, maar per persoon is door dat pakje meer dan de helft zout dat je op een dag mag hebben. Ik vind dat geen snufje, maar een hele hoop. Het is wel leuk dat je recepten deelt. Ik heb via jouw blog en Sjenkieskitchen al meerdere recepten gemaakt, maar bij deze blogpost vind ik het erg jammer dat je dit pakje promoot, terwijl het helemaal niet zo goed voor je is en jij eigenlijk heel luchtig doet over die hoeveelheid zout. Daarnaast vind ik niet dat groenten verborgen horen te zijn, maar gewoon onderdeel zijn van een volwaardige maaltijd. Dus waarom zou je groenten willen verstoppen? Hoe meer groenten, hoe beter en hoe minder zout, hoe beter. Sorry, ik vind het gewoon een beetje jammer dat je pakjes aan het promoten bent. Het was een stuk creatiever geweest als je zelf met kruiden kwam om het lekker te maken!

 • minke
  12 december 2018

  Bedankt voor je enthousiaste artikel. Met kinderen is het niet altijd makkelijk om groente op tafel te zetten zonder dat je commentaar krijgt. Op deze manier lukt het wellicht wel bij velen, dan is dat toch mooi? Het is gewoon een volwaardige maaltijd en voor de kinderen zijn de groenten verstopt.
  En ach, ‘tuurlijk’ is het’ blogwaardiger’ om te laten zien hoe je alles vers en zonder pakjes kookt…. Maar hé, ik heb 4 kids en dan ben ik na mn werk ook niet altijd even creatief en ben ik blij als het makkelijk kan.
  Ik ben zelf kookjuf, maar na een dag koken en vooral opruimen met pubers heb ik weinig puf om thuis uitgebreid te koken terwijl de 1 om 18 uur moet sporten en de ander om 17.30 uit de creche gehaald moet worden.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.