Hoe ik omga met reclame op blog/social media

kellycaressead

Duidelijkheid over reclame op blog/social media
Het leek me fijn om wat duidelijkheid te geven over reclame in de vorm van gesponsorde artikelen, social media posts en video’s. Zoals gewoonlijk verschijnen op mijn site, naast de reguliere content, ook wat gesponsorde artikelen (advertorials) die gemaakt zijn in samenwerking met bedrijven. Ook op mijn social media kanalen zie je dit terugkomen. Dit vermeld ik er altijd al bij, maar het leek me fijn om een kenmerk in het leven te roepen die voor jullie allemaal nog duidelijker en transparanter is.

Waarom reclame op blog en social media?
Ik vind het fantastisch leuk dat ik zoveel tijd kan en mag steken in het werken aan mijn blog en Youtubekanaal en het bijhouden van mijn social media kanalen. Dankzij jullie enthousiasme heb ik het mogelijk kunnen maken dat ik hier mijn baan van heb gemaakt. Om dit te realiseren werk ik samen met bedrijven en merken (adverteerders). Hier haal ik mijn inkomsten uit en daardoor kan ik zoveel tijd, liefde en aandacht in mijn site stoppen. Als er geen adverteerders waren, dan had ik er een baan naast gehad en veel minder tijd om te bloggen en te vloggen.

Ik wil jullie dus ook heel erg bedanken voor het bezoeken van mijn blog, het bekijken van mijn video’s en het volgen van mijn social media kanalen. Voor jullie een klein momentje, voor mij betekent dit dat ik kan en mag doen waar ik het meest gelukkig van word!

Hoe ik omga met reclame op blog/social media vanaf nu: 
Ik werk enkel samen met bedrijven waar ik achter sta, enthousiast over ben en die ik vind passen bij Kellycaresse. Ik ben daar kritisch in en sla aanvragen af wanneer ze niet passen bij mij en de site. Ik doe er ook mijn best voor om deze samenwerkingen zo persoonlijk mogelijk in te steken en probeer er mijn ervaringen in te delen en er een leuk artikel/video van te maken. Deze samenwerkingen ga ik enkel aan als ik enthousiast ben over het merk/product. 

#KellycaresseAD

Daarom zal je vanaf nu bij iedere betaald artikel (advertorial) of social media post de hashtag #KellycaresseAD vinden en die linkt naar dit artikel zodat je kunt nalezen wat hiermee bedoeld wordt. Dus zie je de hashtag onder een artikel staan, dan betekent dit dat ik betaald ben om over dit product/dienst te schrijven. Wanneer ik een product/dienst krijg, dan zal ik dit in de geschreven tekst erbij zetten. Op Youtube zal ik dit aanduiden door in de videobeschrijving te vermelden dat het om een samenwerking gaat. Staat er niets bij, dan kun je er vanuit gaan dat ik dit product/dienst zelf gekocht heb. In beide gevallen ben ik enthousiast over het  merk/product en deel ik mijn ervaringen met veel plezier.

Ik heb dit idee niet zelf bedacht, maar zag dit op de site van Annic Van Wonderen en haar artikel over sponsoring op blogs en social media waarop zij vervolgens haar eigen hashtag bedacht. Als lezer en kijker van haar site en kanalen, merk dat ik dit ook een prettige manier vind om duidelijkheid te zien over eventuele samenwerkingen. 

Ik ben natuurlijk benieuwd wat jullie van deze hashtag vinden, en ben je blogger/vlogger, dan ben ik benieuwd hoe jij met dit onderwerp omgaat.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

49 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  28 september 2016

  Super duidelijk Kelly! Ik ben nog lang niet zover dat ik advertenties schrijf/betaald krijg voor artikelen, dus ik hoef hier voorlopig nog niet over na te denken ☺
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Vlog en tips: als begeleider mee op schoolreisje met mijn dochterMy Profile

 • Elisabeth
  28 september 2016

  Ik vind dat je het hardstikke nerjes doet hoor! Je moet toch geld verdienen…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Je maandelijkse kans om zwanger te wordenMy Profile

 • Leonie
  28 september 2016

  Mooi dat je er zo open over bent! Ik vind de balans tussen artikelen en ads echt heel goed hier.. en daarom niet eens vervelend om te lezen. Zo’n hashtag maakt t nog duidelijker dat t om een gesponserde post gaat, handig!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate #6 – Techniek geleerd, Slapeloze nachten en lachen!My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  28 september 2016

  Wat een goed idee om een hashtag daardoor in het leven te roepen. Ik vermeld eigenlijk altijd in de tekst dat ik betaald ben, ook al komt dat bij mij nog niet zo gek veel voor.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co: Wat zou ik met mijn uren doen als ik niet zou bloggen?My Profile

 • Femke
  28 september 2016

  Ik vind het heel erg duidelijk hoe je dit hier aangeeft. Ik geef op mijn blog altijd aan als het artikel een gesponsord artikel of artikel die ik ontvangen heb betreft. Ik vind de ‘eigen’ hashtag leuk bedacht. De advertorials op jouw blog vind ik nooit ‘te veel reclame’ maar het staat altijd dicht bij jou en je blog en dat is prettig om te lezen en bovendien geloofwaardig.. wat voor alle partijen het meest belangrijk is :-).
  Femke onlangs geplaatst…Review: Maybelline Master Contour sticksMy Profile

 • Marije
  28 september 2016

  Slim idee om een hashtag in het leven te roepen.
  Marije onlangs geplaatst…Woman Crush Wednesday: Beyoncé Knowles-CarterMy Profile

 • Josan
  28 september 2016

  Goed Kelly dat je hier transparant in wilt zijn. Dat schept duidelijkheid en scherpt de normen en waarden voor anderen. Tot nu toe doe ik weinig samenwerkingen. Mara mocht er sprake van zijn,d an vermeld ik het onder de blog dat het een samenwerking betreft.
  Josan onlangs geplaatst…Hof van Eckberge, binnenspeeltuin met normaal voedselMy Profile

 • Ellen
  28 september 2016

  Lekker duidelijk! Ik blog alleen als hobby. Dus geen ervaring met advertenties. Vind het als lezer wel fijn om gelijk duidelijk te zien wanneer het een advertertorial is.
  Ellen onlangs geplaatst…Fabulous Shopping: Antwerpen, shoplog kidsMy Profile

 • Marisca| Mama blogger
  28 september 2016

  Ik gebruik geen # bij een advertorial of samenwerking, maar heb door een ontwerper een afbeelding laten maken die ik eronder plaats. Op mijn pagina over samenwerkingen maak ik dat ook goed duidelijk dus lezers weten waar ze aan toe zijn. Daar leg ik ook alles uit dus alles is open en transparant voor iedereen. Mijn mediakit staat dus ook gewoon op de site, ik vind ook dat dat fijn is voor eventuele adverteerders die informatie willen hebben en het scheelt mij weer rondmailen 😉 Kortom, al die info is te vinden en op die manier ook helder.
  Marisca| Mama blogger onlangs geplaatst…De laatste trends op het gebied van geboortekaartjes!My Profile

 • Stefanie
  28 september 2016

  Goed idee hoor, zo is het meteen duidelijk!
  Stefanie onlangs geplaatst…Hoe is het om een chronisch zieke moeder te zijn?My Profile

 • Carlijn
  28 september 2016

  Handig en transparant om voor al je kanalen een zelfde hashtag te hebben. Wel zo herkenbaar. Ik merk dat ik niet anders naar je gesponsorde artikelen kijk, mits het bij je blog past en geloofwaardig is. De ochtendroutine van Alpro bijvoorbeeld vond ik er te dik bovenop liggen. Dat soort posts mijd ik.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: tweeling samen spelen of elkaar in de haren vliegen?My Profile

 • Channa
  28 september 2016

  Heel goed en wel duidelijk. Logisch dat je hier ook wat aan verdient en dat je het eelt met je lezers is alleen maar goed.
  Channa onlangs geplaatst…Mindfulmama@Work + WINACTIEMy Profile

 • Dita
  28 september 2016

  Wat goed zeg! Handig idee. Ga ik wellicht ook doen. Al heb ik nog niet heel veel samenwerkingen. Ik zet het er nu wel altijd al bij.
  Dita onlangs geplaatst…Shoplog baby – Next DirectMy Profile

 • Saskia
  28 september 2016

  Slim om te doen zo is het inderdaad heel duidelijk en transparant.
  Saskia onlangs geplaatst…Extra vlog: Weekend Berlijn, verdwaald en marathonMy Profile

 • Milou
  28 september 2016

  Handig! En gelijk duidelijk voor iedereen. Goed idee!
  Milou onlangs geplaatst…Review Philips Avent uGrow SCD860My Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  28 september 2016

  Lijkt me een goed idee! Ik ben helemaal voor transparantie!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Help, een hele dag zonder kind!My Profile

 • Nicole
  28 september 2016

  Zo’n hashtag is een goed idee zeg! Ik vind het soms lastig wat ik op social media erbij moet zetten als ik iets opgestuurd heb gekregen.. Maar met zoiets is het meteen transparant!
  Nicole onlangs geplaatst…Where the magic all begins – mijn blogplekMy Profile

 • Wendy
  28 september 2016

  Duidelijk idee! Ik krijg soms héle vage samenwerkingen aangeboden (dat zal jij nog wel vaker hebben, haha) en sla veel af. Deels omdat ik het niet bij mij/mijn blog vind passen en deels omdat het bij mij hobby is en ik niet teveel “druk” wil voelen. Maar echt toffe samenwerkingen sla ik niet af! Ik vermeld het altijd onder het artikel 🙂
  Wendy onlangs geplaatst…Alleen met de baby, bloggen en nieuwe shoes!My Profile

 • Marijke
  28 september 2016

  Goed idee! Zelf gebruik ik de #spon of #adv maar een persoonlijk # is natuurlijk extra leuk!
  Marijke onlangs geplaatst…Smoothie bowl (Foodblogswap)My Profile

 • Malou
  28 september 2016

  Handig zeg, zo’n hashtag!
  Malou onlangs geplaatst…Outfits van Lenn #2My Profile

 • Romy
  28 september 2016

  Jeetje, wat doe je dat netjes en duidelijk! Heel logisch dat je samenwerkingen en sponsoringen aangaat. Je kunt niet voor niets zoveel tijd (en ook geld) in je site stoppen. Ik vind dat je het super doet!
  Romy onlangs geplaatst…Seizoenen: mijn 10 hoogtepunten van elk seizoenMy Profile

 • MetMirjam
  28 september 2016

  Wat een leuk idee om een eigen hashtag te verzinnen en gebruiken! Zo wordt ook een advertorial weer een stukje persoonlijker 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Terugblik en winnaar | Nationale Mamablogger DagMy Profile

 • Monique
  28 september 2016

  Inderdaad goed om duidelijk te vermelden wanneer het een betaalde samenwerking betreft. Ik probeer daar ook altijd zo transparant mogelijk in te zijn. Zo’n hashtag is een hele goeie!
  Monique onlangs geplaatst…Je kind als proefkonijnMy Profile

 • Vanessa
  28 september 2016

  Zo’n hashtag is handig maar voor mij geen must. Als er advertorial / samenwerking bij een artikel staat, dan vind ik dat prima.
  Vanessa onlangs geplaatst…Bruno Banani Woman shower gel & eau de toiletteMy Profile

 • karlien
  28 september 2016

  Heel goed! Bezoekers waarderen het als je eerlijk bent.
  karlien onlangs geplaatst…Culemborg met kinderen, leuke tips!My Profile

 • rachel
  28 september 2016

  goed stuk meis!! het lijkt mij heerlijk om te doen iig!
  rachel onlangs geplaatst…Recept: slavinkenMy Profile

 • Dionne
  28 september 2016

  Duidelijkheid is denk ik heel belangrijk. Ik moet soms ook wat consequenter zijn en duidelijk aangeven. Heel stom, maar het is zo belangrijk!
  Dionne onlangs geplaatst…89 dagen tot Kerst | Tijd voor cadeau inspiratie!My Profile

 • sandra
  28 september 2016

  Fijn dat je eerlijk en duidelijk bent! Ik heb nog niet te maken gehad met samenwerkingen of gesponsorde post maar ik zal daar dan ook heel duidelijk in zijn en zo’n hashtag is natuurlijk helemaal een top idee!
  sandra onlangs geplaatst…Wel eens inspiratieloos? Gebruik dan deze leuke lijst!My Profile

 • Annemijn
  28 september 2016

  Wat fijn dat je hier zo eerlijk in bent. Ik denk er hetzelfde over en ben alleen maar blij voor jou dat je hier je werk van kunt maken.
  Annemijn onlangs geplaatst…Budgettip: Gestreept horlogeMy Profile

 • Elize| girlonthewhitebike
  28 september 2016

  Wat toevallig! Ik heb zojuist hier een heel artikel over getikt voor maandag! Zo interessant en belangrijk!:) goed dat je een hastag gebruikt!
  Elize| girlonthewhitebike onlangs geplaatst…Video: Asos UnboxingMy Profile

 • Jessica
  28 september 2016

  Netjes om het aan te geven richting je lezers, maar ook heel fijn te weten dat je alleen samenwerkt met de merken waar je echt achter staat. Ik heb nog geen grote samenwerkingen waar ik voor betaald wordt, maar wel waar ik over een product mag schrijven die ik heb gekregen en als mensen kopen via de link in mijn blog ik daar geld voor krijg.

  Raad je het aan om hier ook iets voor te bedenken?
  Ik zet nu sowieso in die artikelen in samenwerking met erbij, maar moet er wat extra’s vind je?
  Jessica onlangs geplaatst…*Mooie trendy sieraden van aperfectgift.nlMy Profile

 • Mya
  28 september 2016

  Helemaal duidelijk! Zelf blog ik wel maar heb niks met bedrijven te maken omdat ik gewoon (te) klein ben daarvoor. Of tenminste, ik niet, maar mijn blog 😛 haha. Dus daar kan ik geen antwoord op geven.
  Maar zelf vind ik het wel altijd chill als bloggers gewoon open en eerlijk zeggen wanneer iets gesponsord is, wel zo eerlijk! En met een hashtag natuurlijk gelijk duidelijk, dus top!
  Mya onlangs geplaatst…Gran Canaria week 2My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  28 september 2016

  Fijn om te lezen hoe jij hiermee omgaat! En die hashtag is inderdaad wel een goed idee!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Verhuisvlog #2: nieuwe stoelen en inloopkast!My Profile

 • Lifeaholic.nl
  28 september 2016

  Hele goede en heldere uitleg! Het idee van de hashtag is super! 🙂
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Shoplog LolaLiza Online!My Profile

 • Tineke
  28 september 2016

  Heel transparant zo Kelly!
  Tineke onlangs geplaatst…Leuk nieuwtje! Ik mag schrijven voor MAMA to the max 🙂My Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  28 september 2016

  Wat een goed idee! Dan is het direct duidelijk.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…10 keer boodschappen op voorraad: wat wel en wat juist niet!My Profile

 • Sylvia Vorspaget
  29 september 2016

  Heel duidelijk en eerlijk! Je hebt me aan het denken gezet, misschien ga ik ook wel een soort van hashtag creëeren om te zorgen voor duidelijkheid voor mijn lezers. Ik ben lang nog niet zo groot als jij, maar een goed begin is het halve werk.

  Fijne dag! Liefs Sylvia

 • Sharon
  30 september 2016

  Super handig met die #!
  Moeten meer bloggers gaan doen!

 • Minke - mamaminke.nl
  1 oktober 2016

  Wat fijn dat je er zo duidelijk over bent. Ik irriteer me soms mateloos als t niet duidelijk is bij collegabloggers. Soms is iets zo duidelijk gesponsord en staat er niets bij of enkel #mamablogger. Dat vind ik geen duidelijke omschrijving. Zelf krijg ik enkel producten maar ook daar meld ik duidelijk dat het gesponsord word. Met een afbeeldibg onderaan de blog en op IG met #spon. Dan is het voor iedereen duidelijk.
  Minke – mamaminke.nl onlangs geplaatst…Verjaardagsactie voor NolaMy Profile

 • conny
  12 oktober 2016

  heeyy lieve kelly ik kijk altijd je video”s ik vindt het super leuk om te kijken ook al ben ik nog best jong ik ben al ongeveer 1 jaar geaboneerd
  ik zou het super leuk vinden om de winactie te winnen van de thee ik drink als ik thuis ben heel de dag door thee
  je vloggs en video’s zijn super leuk!❤ liefs conny? #kellycarreseAd

 • conny
  12 oktober 2016

  heeyy lieve kelly ik kijk altijd je video”s ik vindt het super leuk om te kijken ook al ben ik nog best jong ik ben al ongeveer 1 jaar geaboneerd
  ik zou het super leuk vinden om de winactie te winnen van de thee ik drink als ik thuis ben heel de dag door thee
  je vloggs en video’s zijn super leuk!❤ liefs conny? #kellycarreseAd

 • Mammoetmarketing
  26 januari 2017

  Goed dat je het zo duidelijk maakt Kelly! Ik hoor van veel andere bloggers dat de lezers/kijkers bang zijn dat hun mening niet meer oprecht is als je wordt betaald! Ik denk dat ze zich er niet druk om moeten maken, het is alleen maar fijn dat zoveel bloggers kunnen leven van hun blog of YouTube kanaal en dat ze worden betaald doet niet af aan het feit dat je nog steeds en product niet fijn kan vinden. Goed artikel. Groetjes

 • Goede Verbinding
  18 oktober 2017

  Goed bezig Kelly! Alleen maar goed dat je het zo doet. Overzichtelijk, en duidelijk naar je lezers toe. Top!
  Groetjes, Henriette

 • Anjaatjee
  7 december 2018

  Heel mooi geschreven, groetjes ook een chaos moeder met 4 kinderen 😉

 • Saar
  12 december 2018

  Met google adsense kan je goed je reclame statistieken bijhouden, is zeker een aanrader voor jou ook!

 • Koen
  12 december 2018

  Heel overzichtelijk naar de lezers inderdaad, dankjewel!

 • Sjaan
  12 december 2018

  Ik vind het een leuk artikel om te lezen.
  Je doet het super!
  Een goed voorbeeld van een topper!

 • Anja
  13 december 2018

  Leuke blog, je moet inderdaad alleen samen werken met bedrijven waar jij je goed bij voelt en geen gekke dingen aannemen voor geld!

 • Sara
  9 januari 2019

  Je maakt super handige en leuke blogs!
  Groetjes Sara

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.