Over driftbuien in de supermarkt

Dus, driftbuien in de supermarkt, we maken ze allemaal mee toch. Om maar gelijk een lekker eerlijke blog eruit te gooien. Maar Kel, het lijkt of jouw kinderen altijd zo super lief zijn en nooit lastig. En daar heb je het al, dat lijkt, omdat ik het meestal niet deel. Omdat als het zweet op mijn rug staat tijdens zo’n driftbui, niet mijn eerste instinct zegt dat ik die camera moet pakken. En als  die bui weer over is dan voel ik me ook wel weer oké. Maar hier gebeuren ze ook, en als ik in de supermarkt het bij iemand anders zie gebeuren, dan denk ik, zo ik ben het dit keer niet 😉 maar stiekem fijn dat het anderen net zo goed overkomt.

Over driftbuien in de supermarkt

En hoezo dan specifiek de driftbuien in de supermarkt, ze overkomen toch ook gewoon thuis, in de auto, midden op straat tijdens het oversteken of net als je haast hebt? Klopt, die midden op straat tijdens het oversteken zijn overigens wel hele heftige. Vooral als je kindje vooral niet opgetild wilt worden en zich als een slappe lappenpop laat hangen. Maar in de supermarkt een driftbui meemaken is gewoon een vreselijk, iedereen kijkt je aan. Oudere mensen smoezen al met elkaar wat zij zouden doen en inmiddels weet ik heel goed hoe ik ermee om moet gaan. Voorheen dacht ik dat het net het juiste moment was om je kindje pedagogisch toe te spreken, inmiddels weet ik beter. Ik trek me ook niets meer aan van de mening van anderen, ondanks dat ik ook wel zie dat anderen doorhebben wat er gaande is ;).

Het belangrijkste voor mij is om uit de situatie te komen, veiligheid te waarborgen (breekbare dingen om je kindje heen zijn niet heel handig op dat moment) en om tot 10 te tellen. Afleiden werkt vaak ook heel goed. En ja soms, ja echt, soms dan beloof ik een bepaalde lekkernij die ze krijgen als ze zich weer rustig houden. Ook dit doen we allemaal wel eens toch. Je bent op zulke momenten een beetje hopeloos en je weet ook dat het moment voorbij gaat, hoe langzaam de tijd op dat moment ook lijkt te gaan. Het liefst vlucht je de supermarkt uit, maar je wilt er ook niet helemaal aan toegeven.

En eigenlijk mag ik helemaal niet klagen en valt het reuze mee. Ik heb onwijs lieve kindjes en op de een of andere manier houden ze elkaar dan wel in toom. Dan doe ik alsof ik het compleet negeer en de oudste weet de middelste er dan wel op aan te spreken, of het moment is voorbij voordat je het doorhebt en daarna kun je weer lachen samen. En soms moet ik er ook zelf gewoon om lachen, het hoort er gewoon allemaal bij ;). De driftbui is voor je kindje veel vervelender als voor jou en dat maakt ook dat je het niet moeilijker wil maken dan het is.

Het hoort erbij en gaat in fases, en zodra ze groter zijn kijk je er met een knipoog op terug, maar dan is er vast wel weer een nieuwe fase waar je doorheen moet 😉

Wat is jullie ervaring met openbare driftbuien en hoe ga jij er mee om? Wat werkt bij jullie het beste? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties bij de comments of op social media.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Tineke
  10 december 2018

  Oh omkopen is misschien niet heel pedagogisch verantwoord, maar het werkt wel het beste. Wij doen het ook regelmatig. Die driftbuien zijn pittig maar wat ben ik blij dat ze op die leeftijd nog zo gemakkelijk zijn af te leiden.

 • Nancy de Groot
  10 december 2018

  Driftbuien in de supermarkt vind ik het ergste.. Het even negeren en afleiden werken hier meestal ook. Voel me op het moment zelf opgelaten; mensen kunnen zo staren.. (en afkeurend met hun hoofd schudden). Als ik een mama met ‘t zweet op haar rug zie struggelen met een driftige peuter, probeer iets bemoedigends te zeggen.. omdat ik weet hoe het voelt en hoe onzeker het je als ouder kan maken (ookal hoort ‘t erbij)

 • rachel
  10 december 2018

  die leeftijd zijn we hier al een tijdje voorbij maar driftbuien negeerde ik en als ze al spartelend op de vloer lagaen in de super liep in gewoon door. thuis driftbuien mochten ze uitzitten met een time out en als dat niet hielp zetten ik ze op hun kamer met de deur dicht en ze mochten er pas uit als ze klaar waren en sorry konden zeggen. negeren is het beste althans hier wel toen. er tegen in gaan of hun zin geven werkt gewoon niet

 • Selina
  10 december 2018

  En iedere keer hoop ik dat ze het tv hoekje in de supermarkt weghalen.. dat zou mij al heel wat buien schelen!

 • Femke
  10 december 2018

  Ik heb een baby dus heb hier nog niet mee te maken. Ik vind het wel altijd rete irritant als ik dit meemaak in de supermarkt en andere mensen er dan over gaan smoezen of zich ermee gaan bemoeien. Net of de ouders het leuk vinden, die doen ook hun best waarschijnlijk om er goed mee om te gaan. Wat jij zegt vind ik wel een goede, voor het kind het is zo’n bui ook vervelend. Dat zouden meer mensen zich misschien moeten gaan realiseren :-).

 • Lianne
  10 december 2018

  Mijn dochter heb ik wel eens in de hoek gezet bij de Jumbo en bij de Bijenkorf…Dan weet ze heel goed waar ze aan toe is. Zelf wacht ik dan een paar meter verderop zodat ik haar wel in de gaten kan houden. Daarna heeft ze het niet meer gedaan 😉

 • Mariana
  10 december 2018

  Als ik ga winkelen, dan zorg ik er vaak voor dat hij zijn favoriete speelgoed bij zich heeft (een auto). Hij zal namelijk in de winkel alleen maar gaan krijsen als hij iets graag wilt hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat hij dit niet zo vaak doet, maar als het gebeurd dan is het ook gelijk raak en krijg ik een heel toneelspel haha;) Hopelijk is het maar een fase..

 • Elsbeth
  10 december 2018

  Met 2 eigenwijze dametjes hoort het er (helaas) bij ja… afgelopen jaar stond ik nog hoogzwanger van zoonlief, in de Action. Was het weer zo ver…. En inderdaad heeft iedereen wat te zeggen. Van superlief bedoelde oude dames die vragen of ze kunnen helpen, tot een ongeïnteresseerde jongeman die naast me komt staan en heel hard Tsssss gaat zeggen en roept dat hij graag even rustig wil winkelen. Ik heb toen maar gezegd dat hij prima even rustig door kan lopen en ze oren dicht kan houden. Wat was ik boos op hem! hormonen…Ik ben toen zelf woedend met een gillende dochter achter mij aanslepend omgedraaid en de winkel uitgelopen (gewaggeld)…

 • Arina
  10 december 2018

  Ik kan mijn oudste vrij goed sturen en vind dat echt een zegen haha, maar misschien is hij ook nog niet helemaal oud genoeg… 2,5.. Nou ja, ik zie jet trouwens niet als ‘omkopen’ als het met wat is wat hij anders toch ook had gekregen, zoals het appeltje bij de fruit afdeling! Hou mijn hart veel meer vast bij mijn jongste hahaha

 • Annette
  10 december 2018

  Haha ja de driftbuien…. als we die toch eens konden overslaan :). Wat jij al terecht zegt: het is voor hun zelf vervelender. Ik geb het geluk dat ik me er niks van aantrek van anderen. Op dat moment zie ik ook niet wat de omgeving doet. Ben alleen maar bezig met m’n kindjes. Wat hier goed helpt is de boosheid toe te laten en compassie te tonen maar wel grenzen stellen bijv niet met de appels gooien maar gillend op de grond prima. Boosheid moet er toch uit en opkroppen is alleen maar funest. Ze hebben nog niet zo’n groot assortiment qua uitingen waar ze uit kunnen kiezen. 🙂 op het moment dat ik het eigenlijk toe laat is het zo over.

 • Melissa
  10 december 2018

  Ik laat mijn zoontje gewoon op de vloer spartelen en dan loop ik een stukje verder. Komt hij niet achter me aan gelopen, dan zet ik hem in het karretje, mag hij daar verder krijsen. Ik doe iig geen poging om hem stil te krijgen, blijkbaar moet t er even uit en als het te lang duurt, dan probeer ik hem wel af te leiden met iets. Sommige mensen denken heel lief te zijn door tegen hem te praten als afleiding, maar dat vindt hij vaak alleen maar eng haha

 • Joy
  10 december 2018

  Ik lees graag mee! Ben heel benieuwd of hier handige, bruikbare tips voorbij komen voor onze peuter. Wat een fijn artikel Kelly. Zoveel herkenning kan ik hieruit opmaken.

 • Jessica
  11 december 2018

  Mijn oudste kreeg toen ze 3 jaar was dagelijks een driftbui in de plaatselijks supermarkt.. ik heb haar toen op een gegeven moment in de hoek gezet middenin de supermarkt. Je zag mensen al kijken. Maar ik hield vol. En ze heeft het daarna nooit meer gedaan.

 • Felicia
  14 december 2018

  mijn man haalt hier altijd de boodschappen maar neemt hij een van onze kinderen mee dan geeft hij ze zijn mobiel met spelletjes en youtube en leid ze daar mee af
  geen stress blijft gezellig en de ideaale oplossing 🙂
  eigenlijk is boodschappen halen met kleine kindjes gewoon echt niet handig en ook zielig voor de kindjes zelf het kost ze veel moeite om de hele tijd maar rustig te blijven in een supermarkt ik vind gewoon dat je dan moet afleiden en zijn ze eens een keer rustig en kalm dan moet je je kindje dankbaar zijn want voor een peuter of kleuter valt dat niet mee . het is heel normaal gedrag als kindjes vermoeid gedrag en onrustig gedrag vertonen in de supermarkt wij noemen dat vervelend gedrag maar het is geen vervelend gedrag maar hoort bij een kindje van die leeftijd.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.