Recept: Mexicaanse Tortilla bakjes

 Mexicaanse Tortilla bakjesRecept voor Mexicaans gevulde Tortilla bakjes.  Ik ontdekte dit gerecht bij een Mexicaans restaurantje op Curaçao en sindsdien zat het in mijn hoofd, dit wilde ik gaan maken. Ik ben wat recepten gaan vergelijken en proberen en kwam uiteindelijk op deze (milde) variant uit. Deze variant is iets minder pittig en daardoor kidsproof, mits je kindje tegen wat kruiden kan. Het zijn Mexicaans gevulde tortilla bakjes met een mengsel van gehakt, Mexicaans kruiden, veel groente en een salade erbij. Ook maakte ik er een romige avocado dip bij. Benieuwd hoe je dit zelf kunt maken? Bekijk dan zeker dit recept, ik denk dat je hiermee veel tafelgasten blij maakt!

RECEPT:  Mexicaanse Tortilla bakjes
 Mexicaanse Tortilla bakjes

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse tortilla bakjes voor 4-5 personen? 
– Wraps (2 van 8 stuks pakken)
– 500 gram gehakt
– 1 courgette
– 1 rode puntpaprika
– 1 blikje mais
– 2 uitjes in blokjes gesneden
– 3 tenen knoflook (naar keuze)
– 2 theelepels koriander
– 1 theelepel komijn
– 2 theelepels chilipeper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 grote avocado (of 2 kleintjes)
– 1 bakje zure room
– Scheutje Ketjap Manis
– Geraspte kaas (niet op de foto)

Voor een salade:
– Krop ijsbergsla
– Cherrytomaatjes
– Komkommer

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Aan de slag!
Nadat je alle ingrediënten in stukjes hebt gesneden kun je een grote braadpan op het vuur zetten met wat olie. Hier fruit je de uitjes in en de fijngesneden teentjes knoflook. Als dit een beetje glazig van structuur is, voeg je er het gehakt aan toe tot dit goudbruin is. Daarna voeg je de groentes toe: blokjes courgette, rode punt paprika, mais en vervolgens het blikje tomatenpuree. Hierna voeg je de kruiden toe. Twee theelepels chilipeper, 1 theelepel komijn en twee theelepels koriander. Doe hier vervolgens een scheutje ketjap bij. Roer het goed tot je een hele fijne tortilla vulling hebt. Verwarm dan je oven voor op 180 graden.

 Mexicaanse Tortilla bakjes

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Eet kleur!

 Mexicaanse Tortilla bakjes

In een omgedraaid cupcakeblik vouw je de tortilla’s tot een bakje. Vervolgens vul je ze met het gehaktmengsel. Daarbovenop doe je wat geraspte kaas. Per cupcakeblik kun je 2 tortillabakjes bereiden. Doe ze voor 7 minuutjes in de oven tot de bakjes wat harder zijn geworden en de kaas gesmolten is.

 Mexicaanse Tortilla bakjes

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Serveer je Mexicaanse tortilla bakjes met een salade.

Ik maakte er een romige avocadodip bij. Dit deed ik door een avocado in een bakje te prakken en deze te vermengen met de inhoud van een bakje zure room. Dit is erg lekker en fris te eten bij dit gerecht en bij je salade. Dit gerecht is heerlijk met een glaasje wijn, of nog feestelijker, met Processo  (Alcohol 18+)

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Smakelijk eten!

Ook lekker Mexicaans: Gezonde chili con carne zonder pakjes/zakjes!
Of anders, maak een heerlijk Hollands stoofpotje recept klaar!

Dit is een recept waar we erg dol op zijn en nog regelmatig zullen bereiden. Erg leuk om op een (luie) zondag te maken of te maken wanneer we vrienden te eten hebben. Wat vinden jullie van dit recept? Ben jij ook dol op Mexicaans eten? Laat je reactie achter bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

34 reacties

  • Lisanne
    14 juli 2015

    Ziet er heerlijk uit Kelly en inderdaad eet kleur zo belangrijk goed dat je er veel groentes in hebt verwerkt. Lijkt me erg lekker ga het zeker een keer proberen. Eet lana dit ook? Is dat niet te pittig voor der door die chilipeper kruiden? Fijne dinsdag liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…VakantieMy Profile

  • Nesrin
    14 juli 2015

    Ik vind de wrap bakjes zo leuk.

    Nooit aan gedacht om dit met een omgekeerde muffinvorm voor elkaar te krijgen.
    Nesrin onlangs geplaatst…This ain’t a mommyblog: The Bolderkar is coming!My Profile

  • Saskia
    14 juli 2015

    Ziet er heerlijk uit, de bakjes zijn ook erg leuk!
    Saskia onlangs geplaatst…Favoriete Blogjes!My Profile

  • Marion
    14 juli 2015

    Oooh wat ziet dat er leuk en lekker uit! Ook prima te maken met vegagehakt voor ons. Gunst, ik heb er nu al trek in en ik moet nog ontbijten!
    Marion onlangs geplaatst…Behandeling Angst – Sociale Fobie: Dag 3My Profile

  • Dita
    14 juli 2015

    Dit ziet er lekker uit!!
    Dita onlangs geplaatst…Kurkuma – honing – yoghurt maskerMy Profile

  • Eva
    14 juli 2015

    Ziet er heeeeeeeerlijk uit! Ik zou vega gehakt nemen. Leuk extra BBQ hapje! Liefs, Eva

  • Vanessa
    14 juli 2015

    Dat ziet er heerlijk uit. Leuk met die bakjes!

  • Lifesabout
    14 juli 2015

    Heel leuk idee die bakjes! En die avocado dip klinkt ook erg goed! Mmm
    Lifesabout onlangs geplaatst…Vakantievoornemens die altijd mislukken.My Profile

  • Paola
    14 juli 2015

    Dat ziet er lekker uit! Wat grappig dat je er bakjes van maakt. Ik heb het nog nooit zo gemaakt, maar ik ga het zeker eens maken!
    Paola onlangs geplaatst…Fusilli met roomsaus en zalmMy Profile

  • Joy
    14 juli 2015

    Mm ziet er heerlijk uit en vooral leuk in die bakjes! Leuk als je mensen te eten krijgt.
    Joy onlangs geplaatst…The Unsuccessful Adulting TagMy Profile

  • Tamara
    14 juli 2015

    Heerlijk! Ga het zeker eens proberen! Ik ben gek op mexicaans eten!

  • malou
    14 juli 2015

    Lijkt me erg lekker!
    malou onlangs geplaatst…HUISDIEREN EN BABY’SMy Profile

  • Xstudent
    14 juli 2015

    Oehh! Ik houd echt heel erg van Mexicaans! Dit ga ik zeker eens maken. Jummm!
    Xstudent onlangs geplaatst…Recept: eggwrap met parmaham & cottage cheeseMy Profile

  • Marijke I EasyDailyFood
    14 juli 2015

    Leuk recept Kelly! Ziet er ook super leuk uit!
    Marijke I EasyDailyFood onlangs geplaatst…Strawberry breakfast!My Profile

  • angelique
    14 juli 2015

    Dat ziet er heerlijk uit!
    angelique onlangs geplaatst…Keano | Minion virusMy Profile

  • Suzanne
    14 juli 2015

    Ziet er lekker uit! Ik ga dit binnenkort eens maken. Met de avocado dip. Jammie!
    Suzanne onlangs geplaatst…Shoplog: zomerjurkjes, broek en shirtje We & Open32My Profile

  • Femke
    14 juli 2015

    Ik hou van Mexicaans eten..dit idee had ik nog niet eerder gezien, leuk.. ga ik zeker eens proberen!
    Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: dit of dat?!My Profile

  • Geertje - Stay At Home Mama
    14 juli 2015

    Wat grappig met die omgekeerde tortilla bakjes! Ziet er net even wat gezelliger uit!
    Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Super Mama Wijsheid – Wat doen jullie in de vakantie?My Profile

  • rachel
    14 juli 2015

    hier zijn we gek op mexicaans ook!!zal dit ook eens proberen, wraps met mexicaans “gehakt” eten wij wel vaker maar rollen dan gewoon die wrap op dus volgende x kelly style 😀
    rachel onlangs geplaatst…He he vakantieeeee!!My Profile

  • Laura - Dagelijkse hap
    14 juli 2015

    Oh wat lekker dit 😀 Ik ben gek op tortilla’s! Het ziet er zo ongelofelijk lekker uit!
    Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Nieuwe verslavende serie: Orphan BlackMy Profile

  • marjon
    14 juli 2015

    Lekker, ik heb laatst ook mini wraps gemaakt op dezelfde manier 🙂

  • Kimberley
    14 juli 2015

    Lekker! Je kunt de wrap ook ondersteboven over de bakjes heen leggen, dan is het een nog beter passend bakje 🙂 (volgens mij klinkt dit nu heel ingewikkeld, haha)
    Kimberley onlangs geplaatst…Een bloemenkrans om je fotoMy Profile

  • Desiree
    14 juli 2015

    lijkt me lekker, ik eet ook graag wraps of tortilla’s.
    Ik heb wel een vraag over de hoeveelheden.
    Voor 4 of 5 personen 16 wraps? Is dat niet veel, 3 à 4 per persoon?
    En als je er maar 2 tegelijk kan bakken, hoe houd je de andere dan warm?

  • Chantal
    14 juli 2015

    Hmm ziet er heerlijk uit! Het is dat ik al eten in huis heb voor vanavond anders had ik dit gemaakt hihi. Ga ik van de week zeker eens maken!

  • Tamara
    14 juli 2015

    Hmm lekker!!
    Tamara onlangs geplaatst…Rendez-vous (boek) reviewMy Profile

  • Angela | Great Body & Skin
    14 juli 2015

    Leuk hè om dan na te maken thuis? Lekker hoor, wij aten van de week ook zoiets (maar dan wraps).
    Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Zomerse Couscoussalade met Geitenkaas, Dadel & AbrikoosMy Profile

  • Kelly
    14 juli 2015

    Mmmm, dat ziet er lekker uit ! Dat ga ik zeker eens maken 🙂
    Kelly onlangs geplaatst…“D.I.Y.” QuotesMy Profile

  • Nicky
    14 juli 2015

    Ziet er lekker uit! Ik wilde eigenlijk morgen pasta maken, dus gehakt is er al uit maar denk dat ik morgen toch dit eens ga proberen! 🙂
    Nicky onlangs geplaatst…Nieuwtjes op Dinsdag #2My Profile

  • lin
    14 juli 2015

    Oh het ziet er echt heerlijk uit!
    lin onlangs geplaatst…Driftige dreumes/peuter buienMy Profile

  • Amber
    14 juli 2015

    Ok nu heb ik honger. Ik heb echt al minstens 7 maanden geen wraps of iets in de richting meer op terwijl ik het iedere week at, geen idee waarom dat is verandert, maar het wordt tijd het weer te gaan eten denk ik. 🙂
    Amber onlangs geplaatst…Random postMy Profile

  • Rose
    15 juli 2015

    Oh yum! Ik maak vaak ongeveer hetzelfde maar met die bakjes ziet er zoveel leuker uit! Ga ik zeker eens proberen!
    Rose onlangs geplaatst…Photo Diary #8 – Hello Brasov!My Profile

  • amanda
    15 juli 2015

    Had het recept al voorbij zien komen, maar vandaag staat dit ook bij ons op het menu en denk dat ik er ook twee zo in de oven ga doen. Ben benieuwd hoe mijn vriend gaat reageren..

    xx
    amanda onlangs geplaatst…Bezoek landmarkt amsterdamMy Profile

  • Anneleen
    15 juli 2015

    Ziet er heerlijk uit Kelly!

  • marielle
    19 augustus 2016

    Mmm ziet er heerlijk uit, ga het morgen uitproberen 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.