Mexicaanse Tortilla bakjesRecept voor Mexicaans gevulde Tortilla bakjes.  Ik ontdekte dit gerecht bij een Mexicaans restaurantje op Curaçao en sindsdien zat het in mijn hoofd, dit wilde ik gaan maken. Ik ben wat recepten gaan vergelijken en proberen en kwam uiteindelijk op deze (milde) variant uit. Deze variant is iets minder pittig en daardoor kidsproof, mits je kindje tegen wat kruiden kan. Het zijn Mexicaans gevulde tortilla bakjes met een mengsel van gehakt, Mexicaans kruiden, veel groente en een salade erbij. Ook maakte ik er een romige avocado dip bij. Benieuwd hoe je dit zelf kunt maken? Bekijk dan zeker dit recept, ik denk dat je hiermee veel tafelgasten blij maakt!

RECEPT:  Mexicaanse Tortilla bakjes
 Mexicaanse Tortilla bakjes

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse tortilla bakjes voor 4-5 personen? 
– Wraps (2 van 8 stuks pakken)
– 500 gram gehakt
– 1 courgette
– 1 rode puntpaprika
– 1 blikje mais
– 2 uitjes in blokjes gesneden
– 3 tenen knoflook (naar keuze)
– 2 theelepels koriander
– 1 theelepel komijn
– 2 theelepels chilipeper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 grote avocado (of 2 kleintjes)
– 1 bakje zure room
– Scheutje Ketjap Manis
– Geraspte kaas (niet op de foto)

Voor een salade:
– Krop ijsbergsla
– Cherrytomaatjes
– Komkommer

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Aan de slag!
Nadat je alle ingrediënten in stukjes hebt gesneden kun je een grote braadpan op het vuur zetten met wat olie. Hier fruit je de uitjes in en de fijngesneden teentjes knoflook. Als dit een beetje glazig van structuur is, voeg je er het gehakt aan toe tot dit goudbruin is. Daarna voeg je de groentes toe: blokjes courgette, rode punt paprika, mais en vervolgens het blikje tomatenpuree. Hierna voeg je de kruiden toe. Twee theelepels chilipeper, 1 theelepel komijn en twee theelepels koriander. Doe hier vervolgens een scheutje ketjap bij. Roer het goed tot je een hele fijne tortilla vulling hebt. Verwarm dan je oven voor op 180 graden.

 Mexicaanse Tortilla bakjes

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Eet kleur!

 Mexicaanse Tortilla bakjes

In een omgedraaid cupcakeblik vouw je de tortilla’s tot een bakje. Vervolgens vul je ze met het gehaktmengsel. Daarbovenop doe je wat geraspte kaas. Per cupcakeblik kun je 2 tortillabakjes bereiden. Doe ze voor 7 minuutjes in de oven tot de bakjes wat harder zijn geworden en de kaas gesmolten is.

 Mexicaanse Tortilla bakjes

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Serveer je Mexicaanse tortilla bakjes met een salade.

Ik maakte er een romige avocadodip bij. Dit deed ik door een avocado in een bakje te prakken en deze te vermengen met de inhoud van een bakje zure room. Dit is erg lekker en fris te eten bij dit gerecht en bij je salade. Dit gerecht is heerlijk met een glaasje wijn, of nog feestelijker, met Processo  (Alcohol 18+)

 Mexicaanse Tortilla bakjes

Smakelijk eten!

Ook lekker Mexicaans: Gezonde chili con carne zonder pakjes/zakjes!
Of anders, maak een heerlijk Hollands stoofpotje recept klaar!

Dit is een recept waar we erg dol op zijn en nog regelmatig zullen bereiden. Erg leuk om op een (luie) zondag te maken of te maken wanneer we vrienden te eten hebben. Wat vinden jullie van dit recept? Ben jij ook dol op Mexicaans eten? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Recept: Mexicaanse Tortilla bakjes”

  1. Ziet er heerlijk uit Kelly en inderdaad eet kleur zo belangrijk goed dat je er veel groentes in hebt verwerkt. Lijkt me erg lekker ga het zeker een keer proberen. Eet lana dit ook? Is dat niet te pittig voor der door die chilipeper kruiden? Fijne dinsdag liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…VakantieMy Profile

  2. hier zijn we gek op mexicaans ook!!zal dit ook eens proberen, wraps met mexicaans “gehakt” eten wij wel vaker maar rollen dan gewoon die wrap op dus volgende x kelly style 😀
    rachel onlangs geplaatst…He he vakantieeeee!!My Profile

  3. lijkt me lekker, ik eet ook graag wraps of tortilla’s.
    Ik heb wel een vraag over de hoeveelheden.
    Voor 4 of 5 personen 16 wraps? Is dat niet veel, 3 à 4 per persoon?
    En als je er maar 2 tegelijk kan bakken, hoe houd je de andere dan warm?

  4. Hmm ziet er heerlijk uit! Het is dat ik al eten in huis heb voor vanavond anders had ik dit gemaakt hihi. Ga ik van de week zeker eens maken!

  5. Ok nu heb ik honger. Ik heb echt al minstens 7 maanden geen wraps of iets in de richting meer op terwijl ik het iedere week at, geen idee waarom dat is verandert, maar het wordt tijd het weer te gaan eten denk ik. 🙂
    Amber onlangs geplaatst…Random postMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.