Redenen waarom België zo’n leuk land is!

belgiefvIk vind België echt een ontzettend leuk land om te verblijven, vakantie te vieren, om er steden te bezoeken of gewoon om doorheen te rijden op weg naar een ander vakantieland zoals Frankrijk. Ik denk dat ik zeker jaarlijks wel in België kom. Afgelopen weekend hebben we met Lana een citytrip Antwerpen gedaan. Een stad die we nog nooit bezocht hadden, maar wel op ons België lijstje stond. Toen ik laatst in het artikel over ‘onze vakantieplannen‘ benoemde dat ik België zo’n leuk land vind, kreeg ik super leuke comments van Belgische dames die wel benieuwd waren waarom. Vandaag ga ik redenen noemen waarom ik België zo’n leuk land vind en waarom ik het anderen zou aanbevelen om er eens naar toe te reizen. Vul me bij de comments aan als je nog meer leuke suggesties hebt. Wie weet doe je hier wel leuke vakantie inspiratie mee op!

We hebben in België al leuke stedentrips bezocht.Zo ben ik al zeker 3x in Gent geweest, 3x in Brussel, we zijn in Brugge geweest, Luik en wat kleinere dorpjes zoals Torhout en Ieper. Ieper ken ik nog heel goed van een excursie voor het vak geschiedenis. Heel indrukwekkend vond ik dat. Op de een of andere manier voel ik me altijd thuis in België.

Van jongs af aan heb ik ieder jaar met mijn ouders gekampeerd. Dit begon met kampeervakanties in België, zoals in de Ardennen en werden later vakanties in Frankrijk. Voor de reizen naar Frankrijk reden we altijd door België. Mijn ouders komen nog steeds regelmatig in België, ze verblijven dan in een woning in Brussel. Daar heb ik hen al twee keer bezocht. We wonen zelf op ongeveer 45 minuten afstand van de Belgische grens af en daardoor zijn we er eigenlijk zo.

Waarom ik België zo’n leuk land vind?

 • Zodra we België in rijden voelt het voor mij al als vakantie. Of het alleen om een dagtrip Bobbejaanland gaat, een doorreis naar een ander land of een verblijf in het land zelf, het voelt gelijk aan als vakantie. De andere type wegen, huizen en landschappen geven mij een heel fijn gevoel.
 • De taal (het Vlaamse gedeelte) vind ik heel erg prettig klinken. Ik ben zelf Brabants en heb ook een beetje een accent, maar dat is nog niets vergeleken met de mooie Vlaamse taal. Het klinkt heel lieflijk, sympathiek en toegankelijk. Ik heb een Vlaamse schoonbroer en als hij vol in zijn accent spreekt dan kan ik hem niet verstaan, maar wanneer hij met ons mee praat dan kan ik goed volgen wat hij zegt. De taal klinkt erg prettig in de oren vind ik.
 • De mensen in België zijn ontzettend vriendelijk. Ik heb nog niet meegemaakt dat ik niet vriendelijk behandeld werd. De sympathiek klinkende taal draagt daar natuurlijk al aan bij, maar ook vind ik de mensen heel gastvrij en positief ingesteld. Ze geven me gelijk een welkom gevoel.

 • Je kunt er ontzettend veel leuke stedentripjes doen! Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Luik zijn stuk voor stuk mooie steden waar veel sfeer en cultuur te vinden is. Mooie musea, prachtige gebouwen, je kunt er ook goed shoppen en er is voldoende te ontdekken. Bovendien is het niet zo ver rijden, wat een stedentrip heel toegankelijk maakt.
 • Het eten! Dan heb ik het echt niet alleen over hun goddelijke Vlaamse frieten en mayonaise, maar ook over de lekkere wafels, de goede chocolade, crêpes, gerechten waar bier in gestoofd wordt (en lekker vlees), en nog veel meer. In Brabant zijn we al best Bourgondisch ingesteld, maar in België zijn ze dat helemaal! Heerlijk uitgebreid lunchen met een wijntje erbij (als je vakantie hebt bijvoorbeeld), een aperitiefje met een borreltje rond 17.00 en in de avond uitgebreid dineren. Een beetje zoals in Frankrijk stel ik me dan voor. Dat is het ultieme vakantiegevoel.
 • Leuke uitstapjes: België telt ontzettend veel leuke pretparken en dierentuinen om uitstapjes naar toe te maken. Vroeger kwam ik regelmatig in Bobbejaanland, maar België kent ook een Plopsaland, Walibi park, Sea life, Zoo Antwerpen en nog veel meer. Voor ons soms dichterbij als uitstapjes maken binnen Nederland.
 • Vakantie vieren in België kan bijvoorbeeld heel leuk in de Ardennen waar je heel bosrijk kunt kamperen bij mooie wateren. De Ardennen heeft veel mooie campings waar je van een hele leuke familievakantie kunt genieten. Daarvoor hoef je helemaal niet verder te reizen, het is lekker dichtbij voor ons en als het mooi weer is dan mis je er niets. Ideaal als vakantieoord met (kleine) kinderen.

Volgens mij is het inmiddels duidelijk geworden waarom ik dol ben op België. Een een land dat ik zou aanraden bij anderen. Kom jij uit België of ben je er ook regelmatig? Wat vinden jullie leuk aan dit land? Of wat voor aanvullingen heb je aan dit artikel? Laat het me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Nesrin
  14 juli 2015

  Ik geef jou groot gelijk! Ik vind België ook heel erg leuk.

  Mijn zus woont in Belgie en ik vind het elke keer weer hartstikke gezellig om er naar toe te gaan. Belgen weten hoe je moet winkelen, eten en drinken het ziet er altijd veel gezelliger uit dan in Nederland.
  Nesrin onlangs geplaatst…This ain’t a mommyblog: The Bolderkar is coming!My Profile

 • Charlotte
  14 juli 2015

  Wat grappig dat jullie België zo leuk vinden. Het trekt mij juist helemaal niet als vakantieland, maar ik ben er nog nooit geweest (op vakantie dan) dus is eigenlijk nergens op gebaseerd haha.
  Charlotte onlangs geplaatst…18 maanden…My Profile

 • Stéphanie
  14 juli 2015

  Grappig dit: ik denk er namelijk helemaal het tegenovergestelde over! Momenteel woon ik in België (Antwerpen) voor mijn studie. Ik voel me helemaal niet thuis, vindt het Vlaams moeilijk te verstaan en ik maak vaker mee dat mensen niet vriendelijk zijn, dan dat ze dat wel zijn. Friet eet ik nooit in België, want dat vind ik écht niet lekker. Ik ga dus zo snel mogelijk na mijn studie weer terug: blijkbaar ben ik echt een op en top Nederlandse 😉

 • Dita
  14 juli 2015

  Wat leuk om te lezen. Belgie is zeker leuk!
  Dita onlangs geplaatst…Kurkuma – honing – yoghurt maskerMy Profile

 • Lifesabout
  14 juli 2015

  België heeft inderdaad wel wat! De zure mayonaisse vind ik heerlijk en de steden zijn leuk. Al krijg ik, terwijl we door België heenrijden, toch altijd een somber gevoel. Buiten de steden om vind ik het een somber en kil land en voelt het juist als een openbaring als we de Franse grens overgaan en ik de Franse huisjes en landschap zie. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Gent wil ik nog heel graag een keer naartoe! Vanaf hier eigenlijk prima te doen met de auto,
  Lifesabout onlangs geplaatst…Vakantievoornemens die altijd mislukken.My Profile

 • Tamara
  14 juli 2015

  Ik vind de wafels en bonbons altijd lekker in Belgie 😀 Ik ben al een paar keer geweest, ik vind Antwerpen heel gaaf en ik ben ook naar Brugge geweest!
  Tamara onlangs geplaatst…Rendez-vous (boek) reviewMy Profile

 • Vanessa
  14 juli 2015

  Leuk lijstje! Ik woon in België en vind het leuk om te lezen dat je zo graag naar hier komt. De Belgische frieten zijn echt de beste, haha! 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…Rituals Mandi Lulur Shower Foam (Summer Limited Edition)My Profile

 • Nederbuur
  14 juli 2015

  Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben in België. Je vergat nog 1 reden waarom het zo leuk is in België: de Belgen zelf. Jij ervaart ze als vriendelijk. Zelf vind ik (Belg die ook Nederlander werd) Belgen doorgaans houterig en minder hartelijk dan de vlotte spraakzame Nederlanders. Maar wat ik echt vind van de Belgen: ze zijn zo gemoedelijk. Een biertje erbij en het is supergezellig.
  Nederbuur onlangs geplaatst…Koken met een NederlanderMy Profile

 • Daisy
  14 juli 2015

  Je bent de SOLDEN vergeten! Zoveel beter dan dat beetje sale dat we in Nederland hebben. Bij onze zuiderburen gaat het 2x per jaar helemaal loos! Plus dat de bioscoop in Antwerpen de beste ever is (lekker groot, fijne stoelen én je mag zelf je stoel uitkiezen). Maar ja, ik sta ook met iets meer dan een half uurtje in Antwerp 😉 xo Daisy
  Daisy onlangs geplaatst…Buurman: keep it in your pants (2)My Profile

 • Veronique
  14 juli 2015

  Super leuk om te lezen! Ik woon zelf in Turnhout, dicht bij de Nederlandse grens en Bobbejaanland 😀

 • Marloes/GLAMOURMOES
  14 juli 2015

  Ik ben zelf al een aantal keer in de Ardennen geweest en twee keer in Gent. Een bezoekje aan Antwerpen staat nog op mijn bucketlist.
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…GLAMOURMOES’ WEEKLY #66: Primark, Ikea en MinionsMy Profile

 • M.
  14 juli 2015

  Wat leuk om te lezen 😀 Ik woon in Brugge en ben ook dol op de steden die jij benoemt (Antwerpen, Brussel, Gent , Ieper).

  Wij zijn globaal gezien iets ‘rustiger’ dan een Nederlander (roepen minder wat we denken), en de meeste Belgen zijn vriendelijk, maar er bestaan helaas ook onvriendelijke mensen (wat je overal hebt).

  Naar mijn ervaring zijn de mensen uit de provincies West-Vlaanderen en Limburg het meest hartelijk (maar dat is waarschijnlijk subjectief).

  De Ardennen is inderdaad heel leuk. Je kan eens de ‘vlaamse ardennen’ bezoeken, Kelly. Zeker eens googlen, het zal je sowieso aanspreken voor toffe fietstochten/wandelingen.

  En eerlijk is eerlijk: onze frietjes zijn inderdaad de beste.

  Maar ik ben dan weer jaloers op jullie foodhallen in Rotterdam en Amsterdam én op het feit dat jullie leukere winkels hebben én jullie eten in de winkels goedkoper is 😀

 • Leonie
  14 juli 2015

  Wat leuk om zo terug te kijken naar ‘vroeger’ en wat voor invloed dat op nu heeft he? Leuke update, ik ben erg benieuwd naar jullie stedentripverslag 🙂
  Leonie onlangs geplaatst…Speciaalbiertjes #1 Bayern Bräu, Westmalle Dubbel, Leffe RoyalMy Profile

 • Barbara
  14 juli 2015

  Ja, België is echt een leuk land! Snel weer eens een tripje die kant op organiseren maar, je brengt me op ideetjes!
  Barbara onlangs geplaatst…Spooknachten: ooit gaan ze voorbij, hoop ik!My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  14 juli 2015

  Haha zo grappig om te lezen als Belgische! Zelf zie ik het natuurlijke niet zo omdat ik hier woon, maar ik het wel een beetje hetzelfde (in mindere mate :-p) met Nederland. Ik vind dat de mensen daar juist veel vriendelijker en spontaner zijn dan hier, en dat jullie zo leuk praten! 🙂 Haha! Je moet maar eens naar België komen voor een Belgische bloggersmeeting dan 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…OOTD: bohemian chic (inclusief sneak peek van mijn nieuwe Mulberry tas!)My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  14 juli 2015

  Jaaa, laatst naar Gent geweest, echt een leuke stad!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Zomerse Couscoussalade met Geitenkaas, Dadel & AbrikoosMy Profile

 • Dionne
  14 juli 2015

  Ik vind het ook altijd leuk om naar België te gaan! Ik ben vooral dol op Antwerpen!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | A house in the parkMy Profile

 • Femke
  14 juli 2015

  Ik woon op een klein halfuurtje van België vandaan..kom er dan ook regelmatig. Vooral de bioscoop in Antwerpen kom ik graag haha! Verder ben ik het bijna overal met je eens: behalve de vriendelijke mensen. Overigens vind ik dit in het Vlaamstalig België wel, maar in het Franstalig België (en dan vooral omgeving Brussel), daar vind ik de mensen vaak helemaal niet vriendelijk.. Irritant en bot gewoon. Maar goed, daar wen je ook zo aan. Ik ga ieder jaar sowieso één weekend of midweek naar Brussel, heerlijk!!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: dit of dat?!My Profile

 • Wendy (B)
  14 juli 2015

  Bedankt Kelly voor dit artikel!
  Het doet me goed om te horen dat je van België houdt 🙂
  Ikzelf ben geboren en getogen in Gent.
  Deze vrijdag start de Gentse Feesten!
  Dit is een tiendaags feest.
  Zeker eens bezoeken!
  Meer info: http://gentsefeesten.gent/

 • Chantalle
  14 juli 2015

  Hey Kelly fijn dat je België prettig vind! Ik heb er 3 jaar gewoond en ik heb me niet eerder ergens zo alleen en eenzaam gevoeld. Ook de mensen waren niet vriendelijk en ik voelde me niet fijn… Ik woonde in Turnhout…

 • Sylvia
  14 juli 2015

  fijn dat je ons belgen landje zo fijn vind 🙂
  ik heb afgelopen zondag nog getwijfeld even langs de zoo te gaan om je tegen te komen 😉 maar we zijn toen naar planckendael gegaan, ook zeker eens leuk om te doen, is van dezelfde groep als de zoo van antwerpen maar veel rustiger en groter 🙂 en een echte topper is pairi daiza in de ardennen 🙂 dat is gewoon prachtig !!

 • Caroline
  14 juli 2015

  Oh wat leuk om dit als Belgische te lezen! Wel grappig want ik heb net het omgekeerde gevoel. Ik kom heel graag in Nederland voor de lieve mensen, het lekkere eten, gezellige steden, leuke winkels…

 • Kelly
  14 juli 2015

  Ik ben gek op België ! Vorig jaar zijn mijn vriend en ik op een camping geweest daar en hebben we iedere dag een stad bezocht. Brussel, Antwerpen, Genk, Hasselt etc. En ook met zijn chauffeurswerk kwamen we er vaak vorige zomer. Ze zijn er inderdaad heel erg vriendelijk, en hun stem vind ik ook geweldig ! Ook de zwarte markten die ze er hebben zijn erg leuk ( Tessenderlo, Houthalen), zeker een aanrader om eens naar toe te gaan! België is net als Limburg en Brabant, voelt bijna als thuis komen.
  Kelly onlangs geplaatst…“D.I.Y.” QuotesMy Profile

 • Cindy
  14 juli 2015

  Ik ben het helemaal met je eens. België is ook één van mijn favoriete landen, ik ga heel graag naar Antwerpen toe, ook voor de prachtige bioscoop die ze daar hebben! En ik ben dol op Belgische tv-series, zoals Witse en Flikken Gent.
  Cindy onlangs geplaatst…Halverwege 2015: Mijn voornemens tot nu toeMy Profile

 • Lisanne
  15 juli 2015

  Goedemorgen Kelly, ben het helemaal met je eens ik vind België ook leuk wij zijn er ook al vaak op vakantie geweest. In mijn laatste vakantie heb ik Brugge nog bezocht! Ik krijg vooral een fijn gevoel bij het zien van die huizen hier moet alles modern en strak en daar hebben huizen soms prachtige gevels en de wegen soms alleen maar keien waar xie je dat hier in Nederland nog het geeft een romantische uitstraling. Daarnaast zijn de mensen super vriendelijk! Kunnen we nog een verslagje over Antwerpen verwachten? Antwerpen staat ook nog op mijn lijstje. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY met servettenMy Profile

 • Stien
  15 juli 2015

  Ah wat mooi geschreven! Ik woon in België (Leuven), en het lijkt me juist zo leuk om in Nederland te wonen 😉 Onze frietjes zijn inderdaad wel goddelijk ja, dat ga ik toegeven 🙂

 • Ellen
  15 juli 2015

  Wat een geweldig artikeltje over “mijn” land 😉

  Wat ik echt een topper vind is het park Paira Daiza http://www.pairidaiza.eu/nl, echt de moeite!
  Ellen onlangs geplaatst…Af!My Profile

 • lana
  15 juli 2015

  leuk artikel! bij mij komen de puntjes ook ongv overheen waarom ik van nl hou :p en btw gent vind ik persoonlijk de mooiste stad belgië 🙂
  lana onlangs geplaatst…Review: TinderMy Profile

 • Ellen
  15 juli 2015

  Wat leuk om een artikel over ‘mijn’ land te lezen. Ik zit op kamers in Leuven, een gezellig en klein stadje dat écht de moeite is om te bezoeken.

 • Dutch Maritime
  15 juli 2015

  Ik vind België ook zo geweldig!
  Vooral van de kust ben ik liefhebber (De Haan is ook erg mooi, mooie huizen!).
  Maar ook Knokke staat hoog op mijn lijst, net zoals de door jouw genoemde plaatsen.
  Ik ben fan!
  Dutch Maritime onlangs geplaatst…#32 Leuke navy items van NaketanoMy Profile

 • Anneleen
  15 juli 2015

  Als echte Belg vind ik dit best mooi en lief om te lezen! 🙂 Je bent alleen onze Belgische kust vergeten 😉

 • Tikva
  16 juli 2015

  Als je een keer met Lara gaat moet je echt naar Mechelen gaan of naar Mons, beide heel erg leuk met kinderen. Mechelen doet ook heel veel extra’s om kindvriendelijk te zijn maar Mons heeft de gaafste dierentuin.
  Tikva onlangs geplaatst…Een avondje in StockholmMy Profile

 • Kim
  22 juli 2015

  Leuk om eens te lezen wat Nederlanders zo leuk vinden aan ons land. En om dan te beseffen dat we het zo slecht nog niet hebben hier. Ik van mijn kant vind het Nederlands dan weer zo fijn klinken.
  Kim onlangs geplaatst…Mijn Gedacht! ~ Persoonlijke ruimteMy Profile

 • Leo Polhuys
  24 december 2016

  Ik vind Nederland veel mooier met veel meer groene ruimte tussen de plaatsen. En in Nederland wordt ook (in het Oosten, Noorden, in Limburg) veel dialect gesproken en zijn er ook leuke accenten hoor! Nederland is meer dan de Randstad.

 • Rijk
  16 januari 2018

  Het landschap is op de Ardennen na niet zo spannend, maar de steden des te meer. Aanraders zijn naast de bekende steden Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge: Lier, Namen (Namur), Bergen (Mons), Kortrijk (Courtrai) en Doornik (Tournai).
  Het bourgondische eten en de vele soorten bier vormen een andere aangename trek van België en tot slot ben ik als literatuurliefhebber altijd al gecharmeerd geweest van de Vlaamse literatuur. Lees Elsschot en je begrijpt Antwerpen!
  Veel plezier in België.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.