KC PLOG : Herontdekking, bibliotheek en lekker koken

plgoVoor deze mommy monday heb ik een photoblog oftewel een plog voor jullie van een heerlijk mama dagje. Een dag waarop ik besloot lekker niet aan het werk te gaan, maar van de dag te genieten met Lana. Normaal ben ik vaak in de avond of tijdens haar slaapje aan het werk maar dit keer gewoon lekker niet. Die dagen heeft iedere moeder verdiend denk ik. We deden een hele leuke herontdekking, waren creatief bezig en Yannick kwam gezellig een hapje mee eten. Alle foto’s in volgorde vind je na de ‘lees meer’ knop.

Good morning rise and shine, dit ochtendmens is om 06.00 wakker, soms baal ik daar wel van haha maar vandaag vond ik het niet erg. Lana werd rond 07.15 wakker, ik kleed haar aan en vervolgens ga ik mezelf aankleden.

De outfit: Suede rokje, denim crop top en later doe ik er nog Birkenstocks bij aan. Ook de sieraden ontbreken op deze foto nog.

En ik doe een make-upje op. Simpel maar efficiënt 😉

Vervolgens maak ik het bed op. Zodra Lana ontdekt dat ik daarmee begin dan pakt ze de sierkussens op, die in de nacht naast ons bed liggen, en helpt ze me mee, zo leuk!

Tijd voor ontbijt: Voor Lana een havermoutpap met banaan en wat aardbeien. Voor mij Griekse yoghurt met een halve banaan, aardbeien en wat bio cruesli van Ah.

De dag ervoor was er een geweldig pakketje van Crayola bezorgd voor Lana, potloodjes, stiften en allerlei andere leuke creatieve spulletjes. Ook materialen die al vanaf 12 maanden geschikt zijn en stiften die heel makkelijk afwasbaar zijn. Ik wist dat het de dag erna slecht weer zou worden dus ik had al als plan gemaakt om met Lana hiermee aan de slag te gaan.

Nadat ik alles van het ontbijt had opgeruimd, ga ik met Lana aan tafel zitten, geef ik haar een kleurplaat en stiften. Ze vind het super leuk! Deze stiften zijn dus afwasbaar, en dan dus gewoon met een doekje en enkel wat water. Ideaal!

Dit was ook een leuk uitprobeersel! Speciale magische stiften die doorzichtig lijken, niet afgeven op andere materialen, maar in een magisch kleurboek wel kleur krijgen. Hierboven zie je een before foto.

En hier zie je wat voor blauwe kleur het achterlaat. Erg leuk voor die kleintjes!

Daarna gaan we spelen met de Duplo.

En we ontdekten dat Patrick zich verstopt had in de Duplo ton haha!

Betrapt! En hij kijkt ook een beetje betrapt.

Lunch: Oke, onsmakelijke foto haha maar ik vergat vooraf de foto te maken. We aten boterhammen, hierboven zie je stukjes met krabsalade. Na de lunch gaat Lana naar bed toe voor haar middagslaapje.

Tijdens Lana’s slaapje doe ik wat huishoudelijke dingetjes. Dan komt er een bestelling binnen. Ik wilde graag wasbare zwemluiers aanschaffen omdat dit me ideaal leek ten opzichte van de wegwerpvarianten. Deze leuke printjes bestelde ik, ziet er gelijk vrolijk uit!

Als Lana wakker wordt, neem ik haar mee voor een wandeling. We doen wat boodschappen voor het avondeten en daarna besluit ik haar mee te nemen naar de bibliotheek.

En dat is een super leuke herontdekking. Vroeger las ik zo ontzettend veel van de bibliotheek en heb ik daar ook voor werkstukken en studiemateriaal veel gehaald. Ik had er nog helemaal niet aan gedacht om Lana ook mee te nemen. Ik heb haar lid gemaakt (is trouwens gratis tot 18 jaar dus een leuke tip voor andere ouders) en ze mocht wat boekjes uitkiezen en spelletjes. Ook kon ze er heel leuk spelen in de speelhoek. Dit gaan we vaker doen!

Lana vind het erg leuk!

De buit: Een puzzel en 4 boekjes. Volgende week gaan we weer wat nieuws kiezen, ik vind het echt leuk dat ik dit weer ontdekt heb. Gaan jullie ook graag naar de bibliotheek?

We hebben geluk vandaag, papa mag thuis komen eten.

Ik kook Mexicaans (en een beetje van Maggi huismerk)

Dinner: Burrito’s en ik ben dol op dat zure room sausje erop. Als Yannick thuis komt eten zorgen we natuurlijk voor een specialere maaltijd, haha. De ovenschaal gaat goed leeg. Na het avondeten spelen we nog even samen met Lana, doen we haar in bad en gaat ze naar bed.

En zodra Lana op bed lag, kregen wij ineens zoveel zin in ijs! Ik rij naar het benzinestation, haal voor Yannick een XXL King cone en voor mezelf een Winner taco. Ik krijg ‘m maar voor de helft op maar oh wat is ‘ie lekker!

Rond 21.30 vertrekt Yannick weer terug naar de kazerne. Altijd jammer, maar het hoort er (voorlopig) nog even bij.

Ik kijk nog even televisie met Patrick.

En ga wat later in de avond ook naar bed toe, welterusten!

Dit was de plog voor vandaag, ik ben benieuwd naar jullie reacties. Wat vinden jullie leuke activiteiten voor binnen en buiten met je kindje? En gaan jullie ook wel eens naar de bibliotheek met je kindje(s)? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

53 gedachten over “KC PLOG : Herontdekking, bibliotheek en lekker koken”

 1. Wat heerlijk zo een dagje en dat heb je ook wel verdiend na al dat harde werken. Goeddat je naar de bieb gaat met lana daar leren kindjes echt veel van ik ging vroeger ook met mijn moeder veel naar de bieb we hadden er zelfs een speciale tas voor waar dan de bekeken boeken in gedaan moesten worden zo raakte we ze niet kwijt. Fijne maandag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario #1My Profile

 2. De bibliotheek is zo leuk en is voor mij ook zeker een herontdekking geweest toen ik er weer eindelijk kwam met mijn kinderen.

  Mooie kleurplaat van Lana, geweldig dat ze opeens andere interesses heeft en zo groot wordt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

 3. Haha Patrick in de Duplo bak! Wij wonen op 100 meter afstand van de bieb en het is heerlijk! Het is ook super om daar wat te eten en te drinken (warme witte chocolademelk!) en er is een terras voor. Super gezellig en het scheelt heel veel geld. Voor M haal ik er veel boekjes en voor mijzelf de nieuwste titels en tijdschriften. Zeker op de duurdere tijdschriften bespaar ik echt veel geld. Hij is zeven dagen in de week open dus ook op regenachtige zondagen heel fijn 😉 leuk dat jij daar nu ook weer heen gaat!
  Mamablogger onlangs geplaatst…DIY| goedkoop LEGO kastje met GAMMA en Action!My Profile

 4. Die foto van Patrick in de duplo bak is briljant! Dat verbaasde koppie van Lana ook, hahaha. Leuk dat je de bibiliotheek weer herontdekt hebt! Volgens mij ben ik als klein kindje nooit naar de bieb geweest, maar tijdens mijn tienerjaren was ik er wel vaak te vinden! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Leuk van Flow Magazine; 10 vragen aan jezelfMy Profile

 5. Leuk hoor, een dagje in foto’s! Zo’n dagje met Lana ziet er gezellig uit. Haha, katten kunnen altijd zo betrapt kijken.

 6. Wat leuk dat Yannick onverwachts even thuis kwam eten. Het zag er erg smakelijk uit! De bieb was vroeger ook iets waar ik graag heen ging en dat wil ik met ons kindje straks ook gaan doen!
  Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 28My Profile

 7. Leuke plog, ik ga regelmatig met mijn oppaskindjes naar de bieb toe, echt een leuke bezigheid en die kinderen kunnen heel veel leuke boekjes en spelletjes lenen, iedere week wat anders. Zelf haal ik er ook veel boeken 🙂

 8. Die wasbare zwemluiers lijken me ideaal, we gebruiken ook gewoon normale luiers maar met het zwemmen is dit toch praktischer en ook goed koper dan steeds die pakken te kopen, thanks voor de tip!

 9. Ik vind het heel goed dat je Lana meeneemt naar de bib, ik ging als kind ook heel vaak, dat geeft een positieve invloed op het kind hoor ik vaak. Ze worden er leergierig door.
  Sheela onlangs geplaatst…Golden glitternailsMy Profile

 10. Leuk om te zien dat je allemaal leuke dingen met Lana doet. Ik was ook altijd met de kinderen bezig toen ze nog klein waren.
  De bibliotheek is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor jezelf, als je graag leest. Ik ben al bijna 50 jaar lid van de bieb 😉
  Godelieve onlangs geplaatst…Tijdbesparende schoonmaaktipsMy Profile

 11. Wat een leuke plog! En wat goed dat je met Lana naar de bieb gaat. Heel goed voor haar taalontwikkeling en boekjes ontdekken en lezen is natuurlijk ook gewoon heel leuk om te doen!

 12. Leuke plog weer! Je mag zeker ook eens een dagje rusten als drukke mama! Haha, zo grappig dat Patrick zich in die doos had verstopt 😀 en zo leuk die stiften en het magische kleurboek! 🙂 de bib is ook erg leuk, ik ga er sinds twee jaar ook terug soms een boek of film lenen, zeker in de zomer! Mijn broertje van 8 vindt het ook heel leuk 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Vakantievlog #4: onze verjaardag, duiken (onderwaterbeelden!) en bezoekje aan Marmaris centrumMy Profile

 13. Kelly Caresse

  Wauw 50 jaar lid wat gaaf! Super leuk dat je ook mijn blog bezoekt! 🙂 En je tijdbesparende schoonmaaktips artikel ga ik gelijk even bekijken !

 14. Kelly Caresse

  Haha zo leuk he! Wie weet valt het kapot scheuren mee 😛 of je neemt alleen de houten puzzels nog mee?

 15. Kelly Caresse

  Wat leuk zo’n bieb waar je ook wat kunt eten en drinken, dat is hier helaas niet 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.