Lana bijna 6 jaar update! Basisschool ervaringen

Wauw, over een week heb ik een dochter van 6 jaar, een enorm grote meid die inmiddels alweer 2 jaar basisschool ervaringen heeft. En vooraf zag ik zo op tegen deze basisschool fase maar nu kan ik toch echt wel zeggen hoe geweldig leuk deze fase is! Je ziet je kindje zo enorm ontwikkelen en een eigen leventje opbouwen. Vandaag deel ik een update over Lana, hoe gaat het met haar, hoe gaat het op school enzovoorts. Lees je gezellig met me mee?

Basisschool ervaringen

Lana bijna 6 jaar update!

Wat heb ik een hoop updates met jullie gedeeld over Lana. Van baby af en houd ik jullie op de hoogte en vooral toen ik nog dagelijks blogde, schreef ik over allerlei ontwikkelingsfases, struggles, mooie momenten, mijlpalen en meer. Het is alweer heel lang geleden dat ik een update over Lana deelde. Mede omdat ik ook veel deel in de vlogs, maar ook omdat op deze leeftijd wat minder gebeurt, als in die eerste jaren. Lana doet het heel goed. Ze ontwikkelt enorm en de schooljaren hebben haar enorm veel geleerd. Waar ze nog vrij onzeker en stilletjes aan de basisschool begon, gaat ze er nu met heel veel plezier naar toe, heeft ze lieve vriendinnetjes, heeft ze regelmatige speelafspraakjes met vriendinnen en laat ze al beter van zich afbijten dan voorheen.

Kleuterklas

We hebben er in samenspraak met de juffen voor gekozen om haar een derde jaar in de kleuterklas te geven. Het eerste jaar was namelijk heel intens voor haar. Ze had net een zusje gekregen toen ze op school zat, we zijn dat jaar verhuisd en hebben een hele verbouwingsperiode gehad met ons nieuwe huis en ze had echt even nodig om te wennen. Door haar dat extra jaartje te geven helpen we haar om straks echt klaar te zijn voor groep 3, met meer zelfvertrouwen en een mooie basis. Zelf heb ik ook 3 jaar gekleuterd toentertijd en dat was zo’n goede keuze van mijn ouders en juffen, dat ik dit ook kies voor mijn dochter. Ze blijft daardoor ook bij haar vaste vriendinnetjes in de klas en bereidt zich zo goed voor op groep 3. Ik heb zoiets van, kinderen kunnen nog heel veel jaartjes leren, dus laten we niets overhaasten. Binnenkort gaat Lana beginnen met zwemles, ook een bijzondere nieuwe stap. Ik ben heel benieuwd hoe dit voor Lana gaat bevallen en ook voor ons.

Lees ook:
Eerste basisschool ervaringen van deze nieuwe school mom.
7x Waarom de basisschool fase zo leuk is!

Trots

We zijn enorm trots op ons oudste meisje. Zij is het meisje dat van ons papa en mama heeft gemaakt en ik heb een hele bijzondere band met haar (papa overigens ook hoor). Ik plan regelmatig een een-op-een momentje met mijn kinderen los van elkaar en doe dit dus ook met Lana en hier genieten we samen enorm van. Het leuke van haar leeftijd is dat je echte gesprekjes kan voeren met elkaar. Ze geeft het goed aan als ze ergens mee zit en kletst gezellig mee. We vinden het helemaal gezellig om samen te gaan shoppen, samen te gaan lunchen of ergens koffie te gaan drinken. Heel leuk om dit soort dingen met je kind te kunnen doen en hier beiden van te genieten.

Daarnaast is Lana een trotse grote zus voor haar twee zusjes. Ze helpt me graag mee in de verzorging, ze vindt het leuk met ze te spelen en als het aan haar zou liggen dan sjouwt ze de hele dag rond met haar levende pop Feline ;). Laten we dat maar niet doen haha maar dit geeft wel haar zorgzaamheid aan. En natuurlijk maakt ze ook ruzie met haar zusjes of met ons, heel normaal vind ik dat, maar ze is gewoon heel erg lief en attent en die eigenschappen maken ons heel trots.

Dus het gaat goed met Lana, ze doet het goed op school en nog belangrijker, ze zit goed in haar vel en geniet van het leven. Dat doet mij als moeder enorm goed!

Heb jij ook al een schoolgaand kind? Ik ben benieuwd wat jullie van deze fase vinden en of jullie het ook zo’n leuke fase vinden! Klets erover mee bij de reacties hieronder of op social media.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 • Tineke
  7 oktober 2019

  Lijkt mij echt een hele leuke leeftijd. Volgens mij is het ook een heel lief meisje als ik de verhalen over haar lees. En gewoon al oorbelletjes gekregen, stoer hoor.

 • Femke
  7 oktober 2019

  Jeetje, ik kan mezelf nog goed herinneren dat ze kleiner was en ook dat ze voor het eerst naar school ging, Wat een knappe, grote meid is het. Het lijkt mij geweldig die ontwikkelingen te zien zodra ze naar school gaan.
  Femke onlangs geplaatst…Maya bijna 1: wensenlijstjeMy Profile

 • Caro
  7 oktober 2019

  Wat een knappe meid 😊

 • Roos
  7 oktober 2019

  Grappig hoe verschillend kinderen toch kunnen zijn. Mijn meisje is net afgelopen maand 6 geworden en zó op haar plek in groep 3.. Ook zij heeft veel mee gemaakt ( ik ben gescheiden ). En toch doet ze t zo goed. Wat kun je toch trots zijn op je kind ♡ Veel plezier in je 6e jaar Lana!

 • Nancy de Groot
  7 oktober 2019

  In mei 2020 is het voor ons zover; dan gaat de kleine grote man naar school. Ondanks dat ik zelf voor de kleutergroep sta, geeft me dit toch een beetje een soort knoop in m’n buik 🙈 Gek toch?

 • Anoniem
  7 oktober 2019

  Lana is een super mooie meid.
  Ik snap dat je als blogger of vlogger een hoop aanbiedingen krijg echter snap ik als moeder niet dat je je kind regelmatig dus thuis houd zoals uitjes naar London of vakanties etc… Ze mist dan gewoon school dat vraagt om problemen voor het meisje op den duur maar goed.

  Lana heeft zo’n lief gezichtje. Voor dat je hun gezichten liet zien had ik ze niet zo in mijn hoofd dat is ook wel grappig altijd.

 • Rachel
  7 oktober 2019

  super fijn om te horen dat het goed gaat met lana en een jaarje extra worden ze alleen maar sterker van is mijn ervaring ;). ik vind het echt een heerlijke grietje om te zien kel 😀

 • Leonie
  8 oktober 2019

  Ik moet zeggen dat ik het met Anoniem wel eens ben. Ook bij de kleuters leren ze enorm veel. Dat wordt welleens onderschat, maar in groep 1-2-3-4 leg je de basis voor de rest van je leven.

  Wel goede keus geweest om extra te kleuteren!

 • Felicia
  9 oktober 2019

  leuk om zo te lezen en leuke foto van jullie samen 🙂
  ik heb 4 kinderen de oudste is al 10 Yara deze vrijdag hebben wij het 10 minuten gesprek spannend vind ik omdat het al groep 7 is. onze tweede dochter is 8 wordt zondag 9
  en ons derde dochtertje jasmijn is 3 de vierde ons jongetje is 2
  ons oudste dochtertje Yara is een wijs meisje beetje langzaam dat wel vooral in de ochtend heeft ze moeite met vroeg opstaan en vergeet nog wel eens wat haha
  mijn tweede dochter is erg van het op tijd komen is op tijd wakker heel precies vergeet zelden iets precies tegenovergestelde van de oudste kwa karakter dan haha
  ik geniet enorm van haar leeftijd het kletsen over dingen herken ik ook wat jij beschrijft
  ze past goed op haar broertje en jongste zusje neemt haar ook regelmatig mee naar buiten heeft daar niet altijd zin in maar ze doet het dan wel
  soms heeft ze een te groot verantwoordelijkheidsgevoel de leidster van het kinderdagverblijf waar mijn zoontje en jongste dochtertje zitten zei dat ze vaak te vaak in haar pauze op school naar ze toe gaat en dan let op ze waardoor ze zelf dan niet meer spelen. maar ze heeft haar daar op aangesproken alleen het blijft nog soms lastig voor haar volgens de leidster
  de jongste van 3 jasmijn gaat volgend jaar derde week van Februari naar groep 1 en ik kijk daar nu al naar uit ze is er eigenlijk al aan toe alleen wat zal ik haar gaan missen ze is echt mijn vriendinnetje:)
  de middelbare schol komt ook steeds dichterbij voor de twee oudste dat vindt ik wel eng moet ik eerlijk bekennen.

 • Jolanda
  9 oktober 2019

  Mijn dochter is 9 en zit in groep 6 en voor sommige vakken in groep 7. Vertrouw op je gevoel en hou contacten met school kort. Ook als ze in de hogere groepen alleen naar de klas gaan. Ik help graag en regelmatig op school en spreek zo de juf informeler en niet altijd over mijn kind, maar het houdt van beide kanten de drempel laag om elkaar wel even aan te spreken als het niet loopt zoals verwacht.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.